Výhon

Přidat foto

Po zveřejnění minulé fotky ve mě hlodalo přesvědčení, že najdu cestu na ten zatracený kopec a zdolám ho. Někdo mi tady napsal, že se tam jede po panelové cestě u nějaké fabriky… Fabriku jsem našel (myslím, že tam šije Sýkora cyklodresy – už mi dva týdny dluží odpověď na email a už mi asi ani nemusí odpovídat…), ale moc se mi nezdála, tak jsem dojel až do Blučiny. Silnice byla zatarasená parním válcem a z čerstvého asfaltu se ještě kouřilo. Byl jsem trochu v pokušení vyrobit první jarní brázdu, ale nechal jsem to být a objel jsem to boční uličkou. Někde u návsi jsem narazil na zelenou značku, která vede na Výhon, ale asi po stopadesáti metrech přešla do schodů vysekaných v hliněném svahu. Tudy tedy nee.

Na konec jsem se rozhodl prostě najít nějakou normální cestu, co vede do kopce a po ní jet, což byla odbočka na nejvzdálenějším okraji návsi. Nakonec jsem se ani zde nevyhnul terénní vložce, neb se cesta změnila v rozbitou polňačku. Alespoň jsem si při pomalé jízdě všiml, že mám proseklý přední plášť… Po pár stovkách metrů jsem už uviděl vztyčený falus místní rozhledny a nakonec jsem se dočkal i asfaltu.

Po asfaltce jsem se nakonec vrátil zpět do Blučiny. Těsně nad Blučinou mi v plné rychlosti skočil přímo před kolo blbec srnec, zahrabal kopytama a asfaltu a byl pryč.

(vloženo 15.4.17)

Komentáře

Pro zobrazení diskuse se prosím přihlaste nebo zaregistrujte.
madcat
madcat

18.4.17 19:06

Kudys teda prosimtě jel nahoru? Jsem to z toho popisu nějak zcela nepochopil :-). Nejsu teda blučiňák, ale nedaleko, a myslel jsem si, že to tam celkem znám. A teď su na pochybách :-)). Pokud chceš po asfaltu, tak se nahoru jezdí zásadně a pouze tak, jak píše Jezevec70. Pokud můžeš i terén, tak se mi líbila cesta takhle: https://mapy.cz/s/1zmy2

Reagovat
puka
puka

16.4.17 16:00

Až se mi zahojí ruka, tak si tam skočím také. :D

Reagovat
CzechJoker
CzechJoker

15.4.17 12:50

Jo, tam jsem se vrátil a těsně před napojením na silnici k Měnínu mě málem trefila ta polní koza…

Já tu cestu hledal v Blučině, protože jsem nahoře byl pěšky asi před deseti lety a pamatuju se, že jsme někudy sešli právě do Blučiny.

Reagovat
Jezevec70
Jezevec70

15.4.17 09:55

Nahoru jsem jel vždycky tudy: https://mapy.cz/s/1yRnQ Je to pěkný asfalt.

Reagovat

Další galerie z kategorie

FreeBoy 7
enduristka 16
Pepa Hrabačov 18
blackboy007 2
jezour 28
miťo 27