Batman

Přidat foto

2017

2017

První nástřel 2016

Vytaženo z krabic :-)

Edit březen 2017

Tak nakonec po zkoušení posedu zkrácena vidlice. Podložky na představci – stačila by jedna, jednu jsem nechal pro případ, že by kolo případně někdy někomu jinému posloužilo tak ať může upravovat.

Kliky M8000 + ovál

Diskutovaná sedlovka zatím zůstává, trošku upraveno nálepkami (díky za inspiraci vpa007) a z většiny potaženo ochrannou fólií.

Kola jsou vynikající a lehoučká (1251g), ale budu je měnit za gakusková. (tyhle jsou k mání :) )

No a samozřejmě suprovej zvonek, který však na tom černým není moc vidět.

Celkově se na tom mladýmu jezdí super, není to proto, že kolo je nové a funguje placebo efekt. Je to změřené a je rychlejší. Jestli to je tím, že je o pár měsíců starší, nevím. Bál jsem se toho, jak se mu na tom bude jezdit, protože podle jeho slov FLY byl super . Rám je větší, trošku se s tím musí naučit, ale celkově jsem rád, že mu to sedlo.

Prosinec 2016.

Tak to sem dám i když je to ne úplně dodělaný, ale rád bych kdyby někdo poradil. Bohužel fotky nejsou dobré, kolo vypadá v reálu docela hezky, ta oranžová barva je výrazná, karbon je lesklý,(na fotce vypadá jako „opotřebovaný“), a zlaté titanové šrouby tomu dodávají takový – nevím jak to nazvat. Na fotce moc nevyniknou.

Kolo je postaveno jako závodní pro kluka 9 let, cca 34kg, 147cm. Do teď jezdil s podobnými vyzkoušenými komponenty – ( 1× něco, sedlo, kliky, rodla, sedlovka, pláště, pevná vidlice… viz fotky v profilu)

Nejdřív jsem řešil jestli kola 26" nebo 27,5" na kterých jezdila už minulou sezonu většina jeho soupeřů. Všechno má svoje, 26" mu vyhovovaly, tak v tomto zatím nebudeme experimentovat i když si vyslechneme, proč nejít s dobou :-)

Bohužel karbonový rám se nedá sehnat v této velikosti s véčkama, které fungovaly s keramickými Crossmaxy perfektně, tak největší rozdíl bude v brzdách. O tom jsem dost přemýšlel, mohl jsem koupit i lehčí, ale klasika XT nakonec vítězí. Je to poslední série, snad to bude OK. Kotouče se dají koupit také lehčí a hezčí, ale kašlu na to, přece jen jsou to brzdy.

Samotný rám ( koupeno v Biketone Přerov) s karbonovými komponenty byl jiné barvy, s kolama, která jsem výborně sehnal bohužel v jiné barevné kombinaci to neladilo vůbec. Nevěděl jsem jak to barevně sladit, co opravit, ale protože kola nemají jen barevné nálepky, ale i náboje a niple, tak z toho jsem vycházel a z rámu a ostatních věci jsem opatrně brousil a brousil nápisy, leštil a leštil.. Nechal jsem jen šedý nápis Trigon, který na fotce dost vynikl, jinak nijak nevyniká. Tady prosím místní módní policii o radu, jestli to nechat tak nebo tu oranžovou někam na rám přidat (třeba vidla má v jednom místě na každé straně takové fleky, které po odstranění nálepky nejdou dolů a víc to brousit nechci) Jinak mladej pořád jen černá ( celé kolo), protože on je přece Batman :) , ale když to viděl s tou oranžovou, tak zas se mu to líbí, chtěl by i přidat, já se toho trošku bojím, nechám si poradit.

Kliky jsou stejný co měl, mnoha lidem se nebude zdát délka. Neřešte to, sedí mu to, na kole se nevrtí. Jedna z věcí co vyměním jsou ale asi ty kliky. Nejsou originál na 1×11, řeší se přišroubováním převodníku zevnitř + podložky a zkoušet. Tím jsem si prošel minulý rok. Bez vodítka to sem tam spadlo. Teď to zkusíme bez vodítka, ale kliky SLX nebo XT 1×11. Bude to o něco těžší, ale snad to bude i s AB převodníkem stoprocentní. a když ne, dám zase decentní vodítko. Karbonové kliky prodám.

Kazeta, šaltr, páčka, to bylo rozhodování taky nekonečné. Částečně to pak vyřešily koupená kola. Protože jsem koupil za cenu XT kazetu i šaltr, tak jsem nelaboroval s páčkou sram a koupil XTR. Tohle jediné z obchodu ať to je stejné.

Přemýšlel jsem o řadícím lanku Aligator I-link, mohl jsem ho mít taky tak za půlku ceny kupkola, ale zkušenost s tím nemám a moc jsem o tom nenašel. Pokud by někdo řekl, že to není horší než originál lanko XTR, zkusil bych to zase sehnat, je to docela hezký na kole.

Váhu zatím do tabulky nepíšu, protože ještě budu měnit pláště. Teď jsou tam nahozeny starý RoRo 2,1 s nejobyčej­nější duší, bylo to z důvodu, že zatím nepříšly RoRo 1,85 EVO TLR, na kterých jezdil minulou sezónu a není moc jednoduché je sehnat. A Ježíšek počkat nechtěl…Celé to vážilo 7,7 kg (váženo na dvou vahách), po výměně plášťů a vyhození duší to může klidně 400g jít dolů. Už tak jsem spokojen, říkal jsem si, že kdyby to na rámu 15" bylo stejný jak měl dříve na menším, bylo by to super a celkem se to povedlo.

Je to kolo pro malýho lehkýho kluka, proto se nebojím těch věcí od osvědčeného čínského výrobce. máme to vyzkoušený. Nachystaného mám i starého dobrého Sida Hydra air XC, ale pořád se učí jezdit a pilovat techniku a nemá s tím nejmenší problém a v závodech, které ve své kategorii jezdí to opravdu zvládá celkem slušně a když se někdy připojí na start starších, tak ví kam patří a že opatrnost je na prvním místě.

Všechny věci na kole jsou nové. Může se zdát, že to muselo stát raketu, ale protože jsem na to měl čas ( neschopenka půl roku), tak jsem sháněl, hledal, prosil a vše jsem koupil velice dobře vč. rámu, který z velké části zaplatil sponzor.

Posez neřešte, mladej byl hodně nemocnej a ještě na tom nejel, určitě se bude měnit jak výška sedla, posun na lyžinách, možná představec a asi podložky pod ním. Byl zvyklý na sedlo trošku výše než řídítka a být trošku natáhlej, ale tohle je úplně jiný, větší, tak to se ještě bude řešit.

Díky za kritiku, nechám si rád poradit.

(vloženo 4.1.17)

zderes zderes
Ohodnoť bajk: (3.4  / 57 hlasujících)
Značka Trigon
Model 456
Modelový rok 2016
Velikost 15"
Hmotnost 7440g
Rám Trigon Carbon TR 456
Vidlice Ullicyc karbon
Hlavové složení FSA
Kliky XT M8000
Středové složení Shimano
Měnič XTR M9000
Řazení XTR M9000
Převodník Absolute Black 32 Ovál
Kazeta XTR M9000
Řetěz KMC X11-SL GOLD
Náboj přední DT SWISS 190 Ceramic center lock
Náboj zadní DT SWISS 190 Ceramic center lock
Brzda přední XT M8000 Kotouč CenterLine 2P 160
Brzda zadní XT M8000 Kotouč CenterLine 2P 160
Brzdové páky XTM8000
Ráfek přední TUFO Colibri 26" karbon 25mm
Ráfek zadní TUFO Colibri 26" karbon 25mm
Dráty Sapim CX Ray
Pedály Xpedo M-Force 4 Titan
Řídítka Ullicyc karbon 600mm
Představec Ullicyc 60mm
Sedlovka Ullicyc karbon 350 x 31,6mmm
Sedlo Karbon Čína
Pláště Tufo Galusky XC2 PLUS

Komentáře

Pro zobrazení diskuse se prosím přihlaste nebo zaregistrujte.
vpa007
vpa007

27.4.18 23:11

Mno jo… děcka nějak rychle rostou… himl ;-)

Reagovat
zderes
zderes

27.4.18 22:42

Tak a je v důchodu… Kolo bylo perfektní!

Reagovat
vpa007
vpa007

8.9.17 00:14

Určo nezakřik ;-). Tak ať to líce i dál!

Reagovat
zderes
zderes

7.9.17 16:44

Tak trošku shrnu zkušenosti po několika měsících. Nevím kolik km kolo najelo. Průměrně každý víkend závody. K tomu nějaký trénink. Vše v terénu. Často bikepark za barákem.

Přehazování – největší překvapení- ani jedenkrát nebylo potřeba něco štelovat. XTR Funguje perfektně. Pouze běžná očista. Řetěz ani 1× nespadl i bez vodítka, stále původní.

Kola, pláště – rád jezdí s nízkými tlaky, bez defektu. Budu muset dolít trošku mlíka. Kombinace obou tmelů na doporučení Tufo. Rocketrony ubývaly o hodně rychleji.

Brzdy- i přes různé debaty XT 8000 bez závad.

I když to něco stálo, vše funguje na jedničku.

Snad jsem to nezakřikl :)

Reagovat
zderes
zderes

30.4.17 09:35

seatik: Díky za pochvalu, jsi jeden z mála komu se to líbí :)

K těm galuskám. Je to kvůli závodům. Jinak bych doporučil bezduseše. Je to obutý chvíli, dva závody, z toho jeden dlououhej, výživnej, zablácenej. Jel celkem na hraně, nejen podle videa, ale i času. Nespadl. Obecně by v blátě měly mít o něco horší jízdní vlastnosti. Za mě na prvním místě bezpečnosť, ochrana proti defektu, jízdní vlastnosti, můžeš foukat nízký tlak.Je tady o tom napsáno fakt hodně, třeba tady http://www.bike-forum.cz/…-plaste.html. Při výměně je s tím více práce.

Reagovat
seatik
seatik

29.4.17 23:05

edit : už vidím, že jsou galusky Tufo. Jak to drží třeba v blátě? Přijde mi to nějak moc hladké . Neznám tento systém,to když se pak galuska píchne, musíš odlepit a lepit novou? Omlouvám se za neznalost,ale galusky pamatuji na silnici mého táty, kdy se musela lepit k ráfku. Asi to bude podobné.

Těch 1150 gr je obě kola s galuskama? Docela mazec váha.

Reagovat
seatik
seatik

29.4.17 22:59

Máš to (máte) hezky sladěno, nálepku na sedlovce nechat. Než se to okouká, po roce pak sundáte a máte to zase trochu jinak . :-) Koukám, byla i změna plášťů, co tam teď prosím vozíte a v jakém rozměru? Nevěděl bys váhu obutých kol ? Jinak vážné paráda, jedna z nej 26, co sem zde na foru viděl.

Reagovat
zderes
zderes

21.4.17 12:48

Ještě ta fotka

Reagovat
zderes
zderes

21.4.17 12:44

Tak nová kola nasazena, závodně 2× vyzkoušena, prý to jede super. Uvidíme až bude defekt. Tmel mi byl doporučen nalít preventivně.

Jinak jsem to vážil několikrát a překvapivě 7,4kg.

Asi sundám ten oranžový nápis na sedlovce, nevím jestli to není moc.

Reagovat
vpa007
vpa007

28.3.17 13:07

mno… tak to bude ultimátní!… se těším minimálně na fotku, páč do Muldy ještě daleko ;-)

Reagovat
zderes
zderes

28.3.17 09:23

Protože mi tam nešly bezduše a mám možnost slevy tak galusky

http://eshop.tufo.com/…cerna-cerna/

Jen předělat nápis na orange.

Reagovat
vpa007
vpa007

28.3.17 08:52

vpoho.. až tak je nepotřebuju, tak ať byznys dopadne dobře ;-)

Takže přidchází logická otázka za co jsi je tedy vyměnil?

Reagovat
zderes
zderes

28.3.17 05:50

Mám je tady na bazaru od pátku, téměř za hodinu byly zamluveny.

Reagovat
vpa007
vpa007

27.3.17 23:37

Vpoho, s klikama jsem jen tak špekulíroval, bylo to dost pocitový.

Jinak pro mě jsou 26" kola už pasé, na zimákovi véčkový už došontám.. ale možná časem mladýmu, kdyby ses jich potřeboval zbavit a byly za luxusní cenu ;-)

Reagovat
zderes
zderes

27.3.17 22:47

Už na FLY měl 160 z výroby, chtěl jsem lehčí, ty ale byly nakonec ještě méně. Pak jsem zkusil 170 karbon, mladej to vůbec nepoznal. Měl by mít spíše 165, ale tohle je 5mm navíc. Nohy má dlouhý jak písnička, tak méně už asi nepůjde.

Ty náboje – prostě jsem koupil slušná kola Tune a tyto náboje tam byly. Točí se suprově, skoro se nezastaví. Nevím jestli je to možný, ale když jedu s mladým stejnou rychlostí, přestaneme šlapat třeba z kopce, musím šlapat dřív. Mu to prostě " na toho cvrka" asi jede mnohem lépe.

Mj. to jsou ty, jak jsem Ti nabízel za ten Tvůj naražený ráfek :-)

Reagovat
vpa007
vpa007

27.3.17 21:46

gud, takže kacířská.. nejsou 170 moc dlouhý? Ale chápu, že krátit není jak a že ze 175 člověk udělá jen s bídou 155tky… pocitově, laicky bych se mu snažil dát něco jako 165tky, ale je to o tom, co se dá sehnat.

Co mě spíš zajímá, a to jako fakt, co máte všichni na těch Tune King/Kong.. je to na všech top kolech, fakt stojej za ten hřích? ;-)

Reagovat
zderes
zderes

27.3.17 18:57

vpa007 Kliky jsou stejný jak byly, 170mm.

Ty náboje – máš pravdu, opraveno :)

Reagovat
vpa007
vpa007

26.3.17 23:50

Mno! to nevypadá věru zle! A zvonek fakt není ani vidět..

Teď pár dotazů: nový XT kliky jsou jak dlouhý? A technická: nejsou náby od Tune přední King a zadní Kong? ;-)

Reagovat
zderes
zderes

24.3.17 16:54

Tak edit březen viz výše.

Reagovat
ove
ove

22.1.17 19:59

Kolo pěkné,jen ten krk zařež…

Reagovat
vpa007
vpa007

9.1.17 09:48

Mno, to nezní nejvíc optimisticky, ale snad se z toho brzo vylížeš ;-)

Reagovat
zderes
zderes

8.1.17 20:02

Já nemůžu, nesmím spadnout, tak jsem na tom už půl roku neseděl. Jen jednou když jsem měl fakt absťák tajně doma mezi futrama, když žena odešla do sprchy a to jsem při nalýzání s jednou rukou po přistavené židli. Chtěl jsem si jen tak sednout a zkusit jak daleko natáhnu ruku k řídítkám. Židle se smekla, já jsem zklouzl mezi kolo, futra a nemohl jsem nic jak jsem tam byl skříplej než přišla …takovej slovník jsem od ní ještě neslyšel.

Mladej ještě necvičí, jen dnes poprve vyzkoušel pár minut lehce válce..

Reagovat
vpa007
vpa007

8.1.17 19:48

Jasan, je to putna a přesně podle chutě každýho… co zdravotní situace doma (ty, mladej), jak to vypadá? Letos sem ještě na bajku neseděl (dobírám ATB), tak mě dost svrběj ruce :-)

Reagovat
zderes
zderes

8.1.17 19:43

I když jsem nikdy neměl se slovenštinou problém, jsem rád, že jsem to dočetl :-)

Ty gripy – když to je přes konce (viz vpa007) tak se neodře umělá hmota s nápisem. Když naopak, neodře se grip a následně se nepotrhá. Tak teď už co se komu líbí víc. Mě se to líbí jak to je. Když to pádem odře, může se odřít nápis a grip uchrání. Bude to hnusný. Když se odře grip, natrhne se a za chvíli se roztrhne. Taky to bude hnusný…

Reagovat
SLX-Robin007

8.1.17 18:54

osobno drzam gripov uplne na okrajoch lebo je to pre mna prirodzeny uchop co se tyce jazdy v tereni a dolekopcom vo vyjazdi gripov chytam hocijako ale majoritno tiez na krajoch chapom to u ergonomicko tvarovanych gripov lebo tie maju poziciu pre dlan priemo danu ale ked mas tych obycajnych chunkov alebo racers edgov tak nechapem stredove drzenie ked ich drzias ve stredi tak nebude vadit ona bullshit zatka lebo nepadas a neopiras bicygel ale ked ano gripy na zatke sa musia smykat lebo nemaju dostatok opory jedzina nepozornost a gripy su hotove kolkokrat si strajchol strom alebo se nieco krom teba dotklo gripov spravaj se ako dospely a nie ako dieta na facebookoch

Reagovat
vpa007
vpa007

8.1.17 18:18

taky tě miluju :-D

Reagovat
SLX-Robin007

8.1.17 18:12

je to bullshit ty bukva das mna pusinku na spicku

Reagovat
vpa007
vpa007

8.1.17 17:38

to víš Robíčku, my holky to tak máme rády… červený gripíčky, zarovnaný špuntíčky… no prostě eňonůňo… tak pac a pusu, Robíčku na čumáček… mucky mucky a sluníčkovej den :-D

Reagovat
SLX-Robin007

7.1.17 12:38

ked nedrzas gripov na koncov ok ale ked hej je to riadny bullshit suhlasim s polkom temu kemu to vyhovuje jezda ako holka

Reagovat
zderes
zderes

7.1.17 12:26

Jasný, že to rozsvítím. Jen tou oranžovou. Jinak kolo vypadá ve skutečnosti fakt lépe než na těch fotkách.

Reagovat
vpa007
vpa007

7.1.17 11:08

saintjv: si měl k snídani houbovej čaj, co? :D

Reagovat
saintjv
saintjv

7.1.17 10:42

urcite kolo rozsvitit! a nebal bych se zkombinovat i s jinou barvou, treba svitive zelena v kombinaci oranz a cerna by byla super. Cim vic barvicek tim vic adidas!

Reagovat
zderes
zderes

7.1.17 01:47

vpa007: Dobrý, je vidět, že ty podložky jsou pěkně hnusný :-D

Jinak on na tom fakt ještě neseděl, (jen v pyžamu v papučích) , takže ten posed není hotovej. Oranžovou přidáme, to je jasný. Díky inspiraci a čas:)

Reagovat
vpa007
vpa007

7.1.17 00:09

zderes: mám kulový co dělat, tak jsem zkusil svůj v životě úplně první vitruální tunning… takže sory za kvalitu ;-)… změny: rovná sedlovka, sedlo trochu níž a vpřed, rodla níž, oranžovej vnitřek vidle + sem přidal i košík (nějakej fluo, třeba Force nebo Elite), páč určo nebudeš na mladýho pes a zakazovat mu pít ne?… a jak na to tak koukám, tak se mi to začíná i svým způsobem líbit ;-)

Reagovat
vpa007
vpa007

6.1.17 23:28

Polka: já to tak mám a je to cajk.. prostě hrana pěny s hranou zátky… když to opřu o zeď, tak se pěna zmáčne a opře se to o plastovej špunt, ale neklouže to, jako by to bylo jen o špunt… odrbaný to nijak zvlášť moc nemám… takže jo, jde to ;-)

Reagovat
zderes
zderes

6.1.17 23:22

Polka: Díky. Ten úchyt jsem se bál oddělat, nevím jak tam drží. Když vyměním kliky, sedlovku, představec, tak čínská zůstane jen vidle a řìdítka.

Jinak jak je to tak poskládaný a divný, tak to vždy poznám :-)

Funkčnì by to mělo být a jak je to takový divný, tak někomu se líbit může, někomu vůbec. Něco jako moje přibližovadlo dole na fotce, někdo říká hnus, někdo paráda :-)

(foto je narychlo z netu, ne z garáže)

Reagovat
Polka
Polka

6.1.17 22:48

kopp1k: schovany tak, aby kdyz opre rodla o zed/zem nebo kdekoliv jinde, tak se mu dodre grip misto zatky? wtf? Zderesu nech mu ty zatky takhle i kdyz se ke kolu chova treba opatrne, taky to tak pro sichr mam prave kvuli odreni gripu, coz se mi driv kolikrat stalo.

Jinak…zadal jsi kritiku, ja se na to kolo divam snad uz po ste, ale radsi asi nic psat nebudu, protoze sam poradne nevim. Mam z toho takovy smiseny pocity (cina/xt/xtr/tune = divna kombinace) + to drbani se s ramem, kdyz uz ses s tim tak drbal, tak bych dal pryc i ten uchyt na presmyk, vypada tam nejak navic. Je to takovy divny proste, asi az moc mix vseho mozneho…nevim, ale funkcne urcite pro mladyho letce ucel splni bajecne, vahove parada.

Reagovat
zderes
zderes

6.1.17 22:26

Jo tak to nevím…

Reagovat
SLX-Robin007

6.1.17 21:08

hej chapem bol som s nimi tiez spokojeny ale len chvili vsak vies ako :D mas tiech chunkov alebo edgov

Reagovat
zderes
zderes

6.1.17 20:56

SLX-Robin007

Prečo? Lebo boly po ruke :-)

Ale pravdu máš, někde jsem to psal, stejná zkušenost. Hned jak doslouží už je znovu nedám.

Reagovat
SLX-Robin007

6.1.17 20:35

ty shit gripy s temy zatkmi co po prvom pade idu rovnu do rodiel alebo ven a grip je na cuckov bysom nevolil tie gripy su chunky alebo racers edge preco si volil esi a nie dsp ked su lahsi

Reagovat
vpa007
vpa007

6.1.17 13:31

zderes: jasan… ste s klukem zvyklý na šváby, tak je blbost to měnit, zvlášť když máš objednanou takovou limitovano edici… spíš jen jako dyzajnovej tip do budoucna ;-)

se špuntama souhlas, kámoš mechoš mi to taky tak dával… je to „o vela krajši“ ;-)

Reagovat
zderes
zderes

6.1.17 13:02

Kopp1k :

To máš asi pravdu, člověk se učí pořád..

Reagovat
zderes
zderes

6.1.17 12:59

Tak ty pláště RK jsou asi hezčí, ale to jediný vím, že nechám ty Rony, je to vyzkoušeno na všech površích, defekt vždy pobral tmel ( kromě jedenkrát rozseklého pláště, ale k tomu se raději nechci vracet). Trošku se rychleji sjedou. Mám ale pocit, že tyto pláště jsem objednal asi poslední, nikde nejsou. A nenašel jsem ani skoro stejné. Váha, vzorek, max. 2,0. ;-)

Reagovat
kopp1k
kopp1k

6.1.17 12:57

Je to střela, takže jen drobnost – za mě by se měl ESI špunt dávat na řídítka před nasazením gripů a měl by být potom po obvodu schovaný. Vím, že to má každý jinak, ale mně se to líbí jak píšu ;-).

Reagovat
vpa007
vpa007

6.1.17 10:21

fajn… a jinak ty pláště samože 26", který jsou i líp sehnatelný, i když uznávám, že nejsou nejvíc nejlehčí (26×2.0 má nějakejch 550gr)… ale třeba by se někde nechala sehnat verze Supersonic, která má snad ±400gr… nějak jsem v noci měl pocit, že je to 29 a zatra nevím proč ;-)

Reagovat
zderes
zderes

6.1.17 00:37

vpa007

Konečně sis dal druhou kávičku! Jak jsem psal, dal jsem to sem proto, že to není hotový a už nevím co s tím. Každá rada dobrá, díky, určitě si z toho něco vezmu. Díky!

Reagovat
vpa007
vpa007

5.1.17 23:20

zderes: inu dobrá… řekl sis o to ;-)

takže, když zapomenu na to, že jsem nechutnej minimalista, co zbožňuje jen kulatý trubky (proto mám RB), a nechám rám rámem (i když se mi nelíbí, je to prostě hi-tech věc) a měl si (děcku) na tom postavit kolo tak, aby se mi i líbilo, tak bych:

  1. zahodil placatou sedlovku a nahradil ji kulatou oranžovou (např. Aerozine XP1.0)
  2. zrušil podložky pod představcem a otočil jej do negativu
  3. zahodil Šváby zkusil sehnat Kontíka RaceKing 29×2.0, páč oranžový loga by k tomu pásly

No a pak je tu možnost někde v reklamce sehnat správnej kus oranžové nálepky a třeba potunit vizuálně vidli ve stylu Niner, ale oranžovou bych vlepil do vnitřku (tak jak je např. na silnici Divo ;-))

Stačí? ;-)

Reagovat
hovado_cz
hovado_cz

5.1.17 18:43

zderes: já sem nedávno trhal 4 malý samolepky z ráfku a měl sem z toho puchejř přes celej palec :D no holt to neni co to bejvalo – na střední sem byl na brigošce v reklamce a tam se loupaly výlohy, auta, autobusy atd. :-)

Reagovat
zderes
zderes

5.1.17 18:00

hovado_cz: ta oranžová ještě asi decentně přibude. Protože nejsem moc zvyklý rukama takto makat, tak jsem to dělal několik dní, ale vždy jsem odpočíval a hlavně potom s mozolama :)

Reagovat
hovado_cz
hovado_cz

5.1.17 17:34

zderes: za mě je to parádní, jen design rámu neni moje gusto ale to je čistě muj osobní problém. Líbí se mi že to neni celočerňák – ty oranžový detaily jsou decentní a celý to oživujou. Velký plus je že si to nenechal v původním stavu s těma červenýma opičárnama :) předpokládám že si na tom nechal ruce ;-)

Reagovat
zderes
zderes

5.1.17 15:33

vpa007

Díky, více než hvězdy bych potřeboval poradit co udělat jinak, jestli víc oranžové nebo to tak nechat. Proto jsem to sem dal vlastně ne úplně hotovo s tím, jak jsem psal, že bych rád kritiku a ne jen " nelíbí". Zřejmě sedlovka bude klasická, sedlo jestli seženu nějaký netěžký a podobný. Nebo co je na tom špatný.

Reagovat
vpa007
vpa007

5.1.17 14:44

Zderes: když na to koukám teď v klidu s kávičkou v ruce na velký fotky, tak musím souhlasit s komentářem, kerej napsal saintjv… jako celek se mi to nelíbí, přijde mi to jako kosmická loď nebo nějaký ultra moderní auto (Pagani Huayra? ;-)). Prostě sem konzerva a na mě moc karbonu ;-)) Nicméně věci od Tune, XT/XTR, Sapim jsou Absolutně fajn, plus k tomu, že co by rodič neudělal pro děcko, navíc je to skládačka, nikoliv „tady máte balík a dejte mi toho 9kilo“… a to hodnotím nejvíc, takže na plným počtu trvám, protože to je prostě raketa a hlavně že se líbí klukovi, kterej na tom chce jezdit.. a o tom to je ;-)

Reagovat
Vilém
Vilém

5.1.17 13:06

Nelibi.

Reagovat
zderes
zderes

5.1.17 12:40

saintjv: Jasny že na tom kole jezdìmdím ( nebo jezdil jsem než jsem se v červnu trošku zrakvil :) )No enduro je jiná liga. Možná znáš Kamila Tatarkoviče nebo Damjana Siriškiho, mladej za níma chodí každou středu do bikeparku a oni mají trpêlivost a učí lidi jezdit na kole (viz ty fotky). Když jim říkám, že na to nemá kolo, tak prý to není o kole :) Naučili ho dost a sjede nebo vyjede to, co já na tom mým ne.

Ale pokud bych já jezdil enduro a kluka bych bral sebou tak bych mu určitě pořìdil celopéro.

McBlacky: To sedlo jsme dali cvičně minulý rok. Vozím sebou I jiny, ale to on vůbec nechce. Jestli je to ale jak říkáš, podívám se po jiným. Díky.

Reagovat
saintjv
saintjv

5.1.17 11:50

Zderes: :) hele uplne nevim, jestli mas toho cannona co mas v profilu, jestli by jsi na nem chtel jezdit co jezdime my:)… Coz te nijak nechci pdocenovat, ale soude podle kola bych rekl, ze by jsi to svemu kolu delat nechtel:)

Reagovat
McBlacky
McBlacky

5.1.17 10:41

slušná raketa. Akorát mu dej jiný sedlo. Je mladej, bude to hrotit a tohle se při pádu umí špičkou zaseknout hluboko do masa.

Reagovat
zderes
zderes

5.1.17 09:14

Gerard: Jo, bude to podobný jako Šumperský pohár. Už loni jsme chtěl I vyzkouset.

Saintvj: Já jsem dělal brusiče, ale kolo mi složil kamarád v servise. Má na to prostor a dělal o se to na etapy, když jsem něco donesl, bylo to pořád ve stojanu. To bych doma neschoval.

Jinak my nejezdíme jinde než v terénu, mrkni na fotky v profilu. Nevím jak velkýho máš kluka, celopéro myslím, že pokud nebude jezdit závody DH je zbytečný. Nemyslím ani finančně, ale bude I těžší.

Jestli má basket rád, nechal bych ho hrát a na kole sem tam nějaký závod.

Já bych třeba byl raději, kdyby kluk dělal třeba jen atetiku, protože se o něj v některých závodech bojím, času to vezme prakticky všechen volný a peněz dost. Pokud ho to baví, podporovat ho budu, ale kdyby už nechtěl, vůbec bych se nezlobil. A manželka tuplem :)

Reagovat
saintjv
saintjv

5.1.17 08:25

Ode me mas za 5. Ne za to kolo, ale z atu praci co jsi si dal se stavbou a peci, kterou tomu venujes. Mam doma kluka co je sportovne zalozenej a chtel bych ho taky nejak pritahnou ke kolu. Zatim chodi na basket a na fotbal. Premyslim o porizeni celopera pro nej, protoze ho bavi jezdeni mimo cyklostezky jako me. Zatim mam v hledacku Groma od spelu poac je za dobry prachy. Ale rikam si jestli to nebudou vyhozeny prachy…

Reagovat
gerrard
gerrard

5.1.17 07:24

Doporucil bych pridat pohar drahanske vrchoviny http://www.pohardrahanskevrchoviny.cz/ tam jezdi zavodit brnaci. :)

Reagovat
hovado_cz
hovado_cz

5.1.17 00:13

To je ten retez od Trepiho? :) at slouží o celej bajk :) za 5!

Reagovat
hovado_cz
hovado_cz

5.1.17 00:13

To je ten retez od Trepiho? :) at slouží o celej bajk :) za 5!

Reagovat
vpa007
vpa007

4.1.17 22:42

No proto!!!! Takhle zapomenout na Mistrovství vesmíru!! ;-)

Reagovat
zderes
zderes

4.1.17 22:33

Teď jsem si to málem pěkně zavařil!! :-) Samozřejmě Brňáci mají závody slušné, např Mulda, když bude čas tak se opovážíme s dovolením a pokorou znovu zavítat :-)

Reagovat
zderes
zderes

4.1.17 22:11

No tento rok zkusí celý ČP, ale většina závodů, které jsou určitě hezčí je většina závodů Šumperského poháru. K tomu některé závody mimopohárové, kde startuje více než 10 dětí v kategorii jako je třeba Šela, Jezernické viadukty, Hradní okruh Býlnice a tak, podle času a zdraví.

Jinak určitě vyroste, ale pokud to nezničí, tak se to snad prodá a moc se neztratí.

Reagovat
Staifus
Staifus

4.1.17 21:42

Super je, že takový kolo pořídíš pro kluka, ale co jezdí, že jezdí takový kolo v 9ti letech? Skvělá je i představa, že z toho vyroste ani nemrkne. No, kolo boží, pro syna super. Dávam ti bůra.

Reagovat
JakeF
JakeF

4.1.17 21:38

Podivný slevy ze Slovenska a Polska = čórky z Německa.

Reagovat
zderes
zderes

4.1.17 21:08

p@X: Ta sedlovka byla původně stejný design jako vidla, řídítka, představec i sedlo jsem měl červenobílý. Viz poslední fotka. Jak jsem to sundal dolů, tak je vidět, že to není ono.

waters: opravdu jen řádově asi 45. Nejvíc jsem koupil na Slovensku a v Polsku. Třeba jen ty kola původně stály 2400 EUR, pak byly různý výprodeje, ale nebylo jich moc. Já jsem je koupil od někoho, kdo zřejmě vůbec nevěděl co prodává. Ještě mi dal na místě slevu za to, že na fotce byly červený a on měl oranžový. Na ořechu bylo vidět, že byl osazenej, kola jsou ale úplně jako nový. Mě stály 8. (1251g) Pak třeba někdo vyprodával malinký cykloservis, bylo vidět, že potřebuje peníze a tak.

Fran 7: Na to, že Ti je 71 máš také hezky sladěný kolo :-)

Reagovat
Sindy
Sindy

4.1.17 20:14

Já to chci taky!! :) Super.

Reagovat
Smazaný účet
Smazaný účet

4.1.17 19:55

China hell :) K čemu pseudo aero sedlovka, imho akorát zhoršující pohodlí?

Reagovat
waters
waters

4.1.17 19:55

můžeš napsat aspoň řádově kolik to vyšlo?

Reagovat
Fran7
Fran7

4.1.17 19:45

Výbava pro dítě z říše snů, můžu být i tvůj syn? když sečtu dvě čísla mého věku budu ještě mladší něž ten tvůj ☺♪♪♫

Reagovat
zderes
zderes

4.1.17 19:30

Gerrard: Díky, nastavování a ladění bude další etapa, minule to bylo tak dva měsíce :-)

Reagovat
zderes
zderes

4.1.17 19:27

Singlespeed – vše jsem koupil přes inzeráty, dokonce řetěz tady z fóra

Reagovat
gerrard
gerrard

4.1.17 19:26

Pekne to mas z toho cirkusu udelals moc hezke kolo. Podlozky predpokladam prehodis nad predstavec a mozna jeste nejakou uberes. Vidlice je vec osobnich preferenci. Ja bych kvuli pohodli a trakci predniho kola dal urcite odpruzenou, ale to neznamena, ze to tak musis udelat taky. :) Jedine co bych vymenil je sedlovka me se ty placate proste neliby. Kazdopadne jeste jednou moc pekne.

Reagovat
Singlespeed
Singlespeed

4.1.17 19:20

Omezený rozpočet, ale řetěz za 13 stovek… Už nám ty bulíky na nos nevěš :-)

Reagovat
DaD
DaD

4.1.17 19:13

Pro kluka parádní kolo. Trigon je osvědčený výrobce karbonových komponentů a rámů, takže jistota kvality. Na tu váhu super stroj. Tak hlavně ať to mladému lítá …

Reagovat
BLACK1E
BLACK1E

4.1.17 19:13

Z fotek se zdá, že to děsně padá na držku. Jinak v jeho letech co bych za to dal. Takovou raketu jsem si neuměl ani představit. Moje zkušenost je taková, že prckovi je stejně jedno co má za sedlo nebo páčky..

Reagovat
vpa007
vpa007

4.1.17 19:12

No vidíš! Na první pohled na mobilu velká paráda. Hlubší analýzu dodám večer, až na to nebudu muset čučet lupou, ale už teď je to za plnej bo stavba pro děcko je nejvíc ;-)

Reagovat
Radovan84
Radovan84

4.1.17 19:12

Parádní kola :-)

Reagovat

Další galerie z kategorie

Honzis 1
vasour1988 9
Lamex44 1
L31 5
hrota 7
JaMull 6