Vranov (Podyjí)

Přidat foto

Start

Cíl

Poprvé, co se mi povedl trip v Podyjí. Škoda těch zákazů. Udělal jsem zase jeden dobrý skutek – odvezl jsem PETku od minerálky po nějakým praseti a ponechal v koši ve Znojmě. Nahrávám nějaký fotky, nějak to nebylo ono pro focení mobilem, ale lepší než drátem do oka to snad je.

Nejhezčí část dne (vyjma piva na hrázi Vranovské přehrady) byla Nad lomem – Kočičí údolí – Králův stolec. Připomínalo mi to cestu z Čachtického hradu v Malých Karpatech.

Standovi děkuji za tipy, myslím že jsem jel dost podle nich. Ačkoliv ono to stejně asi jinudy nešlo :) Upozornění na zákazy nevím jestli jsem pochopil správně.

http://www.cykloserver.cz/…lety/detail/?…

(vloženo 7.8.16)

Komentáře

Pro zobrazení diskuse se prosím přihlaste nebo zaregistrujte.
MirosPikos
MirosPikos

1.12.17 19:14

Tak jak se na tu nastupující totalitu díváte s odstupem času? Dablin, plánované EU daně a EU armáda…odzbrojení pokročilo také dále.

Reagovat
RomanH
RomanH

18.8.16 08:27

Super. Skoda ze jste vynechali Sealsfielduv kamen a sjezd z nej po zlute k Lazarkove louce.

Reagovat
Bonebiker1
Bonebiker1

11.8.16 14:56

MirosPikos

Teda, nechtěl jsem do toho vstupovat, ale pokud tohle myslíš vážně: „Fakt je, že míříme mílovými kroky do dalšího socialismu. Všechno nasvědčuje tomu, že už tam dávno jsme“ tak vůbec nevíš o čem mluvíš a být tebou radši mlčím a stydím se.

Reagovat
Honzink
Honzink

10.8.16 16:42

P.S.P.S.:

Nestálo by za to, půlku debaty odtrhnout a založit na dané téma vlákno?

Reagovat
Honzink
Honzink

10.8.16 16:41

P.S.P.S.:

Nestálo by za to, půlku debaty odtrhnout a založit na dané téma vlákno?

Reagovat
Honzink
Honzink

10.8.16 16:28

P.S.:

Ještě k těm zbraním.

Ano existuje švýcarský model, kde má skoro každej chlap doma útočnou pušku, ale nějak mi neštymuje představa Švýcara jak projíždí v národním parku zákazy a pak se tím chlubí na internetu.

Reagovat
Honzink
Honzink

10.8.16 16:18

Tvl, to sou věci.

Si připadám jak na Novinkách.

Máš zbroják? Podepsals LEX? Máš volební právo?

Tím pádem máš páky jak to změnit.

Nemáme v ústavě vedoucí úlohu strany (jakékoli) ani podřízenost EU. Můžeme volit koho chceme, do volební irny můžeš hodit klidně Vandase nebo Grebeníčka a prd se stane, můžeme demonstrovat, sepisovat petice, vyvolávat referenda a nikdo nás za to nezavře, ani nevyhodí z práce, nebo děti ze školy…

Máme totiž demokracii.

A zbraně?

Já měl zbroják už za komančů, kdys na něj dosáhl jenom jako nomenklaturní kádr, esenbák, nebo milocionář. Jedinou vyjímkou byli myslivci a sportovní střelci (můj případ) a přes to jsem zastánce zpřísnění podmínek jeho nabytí. Nemám problém s povinnými psychotesty ani jejich opakováním klidně i v kratších intervalech.

Podoba regulace jak ji chtěla pinda Malström nehrozí a ostatně je to na nás. My ty politiky volíme a dáváme jim moc.

Totalita je to tehdy, když napíšeš petici a půjdeš si za to dřepnout, když si půjdeš zažádat o povolení k demonstraci a budeš dalších deset let dělat kotelníka s titulem, nedej Bože, kdyžsvoláš demonstraci načerno a voni vám jí drobátko rozstřílej.

Reagovat
MirosPikos
MirosPikos

10.8.16 15:02

Tyhle neshody a dohady pramení pouze z toho, že každý chápe svobodu trochu jinak. Fakt je, že míříme mílovými kroky do dalšího socialismu. Všechno nasvědčuje tomu, že už tam dávno jsme. Stačí se podívat, jaké zákony se schvalují a o jakých zákonech se jedná.

Faktem zůstává, že se máme dosud nejlíp, jak jsme se měli, ale to se může rychle zvrtnout, tak jak to známe z historie.

Ale klidně si žijte ve virtuální realitě, kterou vám ČT den co den cpe do hlavy. Ještě těm, kterým to pořád nedochází. Nehájím totalitu, která tu byla. Obávám se té, která se za pomocí nových nástrojů blíží a jak je vidět, tak celkem úspěšně, když si jí lidi ani neuvědomují. Třeba Vám to dojde, až dojde v průběhu dvou možná 3 let k omezení legálního držení zbraně. Tak totiž každá totalita začíná.

Reagovat
hovado_cz
hovado_cz

10.8.16 09:08

Honzinku – přesně tak, sem docela rád, že když se v hospodě napiju a řeknu „že zeman je *****“ tak se mi nic nestane. A ne že bych strávil tejden na stanici VB. Co se týče podnikání – pro to tu nejsou ideální podmínky ale co… aspon že se podnikat dá :-) . Za další nejsem sice za „vodou“ ale jsem celkem rád že můžu jednou za rok vypadnout na trip po Evropě a několikrát za zimu na hory do rajchu. Taky mě trochu trápí, že politici sou kokoti (sami sme si je zvolili) ale nemyslím si, že jinde je to diametrálně lepší :-) Takže bych nechal tyhle debaty do knajpy k pívu a ne na BikeForum… Keep Pedaling!

Reagovat
Honzink
Honzink

10.8.16 07:17

*MirosPikos

…Shrnul bych to asi takto. Jednoduše jedním hlavním znakem komunismu byla nesvoboda. Ale ve své podstatě je té nesvobody teď ještě víc než za toho, jak jsem napsal, předminulého komunismus. Ano, bylo mi v té době 5 let. Takže informace mám jen zprostředkovaně od lidí, kteří se snažili živit jak za minulé tak za té současné totality. Nehájím samozřejmě ani jeden režim. Jen porovnávám mezi sebou dva různé levicové režimy a srovnávám jejich základní znaky, jako je třeba svoboda slova, svoboda podnikání, daňové zatížení obyvatel apod.*

To si asi děláš prdel.

Současná totalita…

Víc nesvobody jak za komančů…

Svoboda slova…

Svoboda podnikání…

Daňové zatížení obyvatel…

Asi Ti fakt bylo pět let, když o tom víš lautr hovno.

Při vší úctě a neber to osobně, ale zkus se zeptat někoho, kdo je v dnešní době úspěšný a ne jen frustrovaného člověka, který byl za minulého režimu mlád, zdráv, založil rodinu, dostal podnikovej byt a novomanželskou půjčku, byl dvakrát v Bulharsku a jednou na Rujáně…

Zatímco dneska jhe stár, nemocen, bolí i vstávání, haranti sou velký a opustili ho a odešli žít vlastní životy (a zpravidla si vybrali nemožné partnery), byt se musel zprivatizovat, fabrika zkrachovala, důchod jenom deset klacků, zvýhodněné starobní půjčky na roveň novomanželským neexistují…

Zkus se zeptat někoho, komu chodily rozlepený dopisy od vlastního bráchy z Německa, někoho kdo nedostal děti na školu, protože si pustil hubu na špacír, někoho koho udal domovní důvěrník za melouchy, někoho komu ve škole zabavili Rychlé šípy jako zakázanou literaturu, někoho kdo přišel o prémie protože šéf byl vůl a poznal se ve vtipu od Jiránka nad soustruhem, někoho komu nevzali dítě do Pionýra páč byl protisocialistický živel, někoho komu někdo skončil v kriminále, neřku-li na drátech, jen proto, že chtěl zkusit štěstí jako umývač nádobí v Rakousku, někoho koho zmydlili jen proto, že přijel na koncert, co se soudruhům nelíbil, někoho, kdo měl tu čest splnit si nejčestnější vlasteneckou povinnost…

Zeptej se na dobu, kdy za dlouhý vlasy bylo podmínečný vyloučení, na dobu kdy křížek na krku nebo tričko s anglickym nápisem byla zkratka do ředitelny a k postihu, na dobu kdy ses bál profláknout i před sousedem, na dobu kdy o životě jiných rozhodoval posudek domovního důvěrníka či uličního výboru…

Zeptej se lidí co na stroji přepisovali blbý Černý barony, někoho koho zhaftli na burze protože si chtěl pořídit elpíčko západní kapely, někoho koho během víkendovýho čundru sedmkrát kontrolovali esenbáci, nebo někoho, kdo, kvůli zapomenutý občance skončil v zadržovačce, někoho kdo byl šestkrát na Stb, protože se vychrápal s dcerou emigrantů…

Víte hovno, co je nesvoboda a nevážíte si dobrýho bydla.

Ať je to tu jakkoli pičou ke zdi, proti komoušům je tu ráj.

Reagovat
gerrard
gerrard

9.8.16 18:23

Mirospikos: fotky pekne za ty pochvalu, pekne vystihls to co je na podyji krasne. S tim komunismem ehm tedy socialismem to mas hodne popletene. Hlavni znak socialismu bylo ojebavani. Ojebavalo se vsechno a vsude. Ta tvoje nesvoboda pokud nechtels na zapad nebo sis nevyskakoval, ta se rozhodne neprojevovala. A to ojebavani, nerespekt k pravidlum a zakonum a druhym lidem to je to co tu po socaci a divokem rannem kapitalismu zustalo a co je na nasi spolecnosti hnusne. Tak se nediv, ze to tu ty, co si opravdu pamatuji o co slo ponekud drazdi.

Reagovat
MirosPikos
MirosPikos

9.8.16 16:15

Ale bude, místní borci kouknou na GPX log a hned budou vědět, že jsme porušil 17,5 zákazů apod. Když nebude log GPX, tak to poznají z fotek. Takže příště abych poslal fotky jen z domova u piva, nebo si vyfotím bahno na zadní pneumatice. Jen musím dávat pozor, abych neměl v drapáku namotanou nějakou ještěrku :)

Reagovat
MirosPikos
MirosPikos

9.8.16 16:13

vanderpoel: Napiš si mě do složky, to víš že jo. Můžeš si mě klidně proklepnou siderickým kyvadlem. Jsem totiž agent Kremlu :) Krom toho, že se zrovna vyjadřuješ, jako bys právě ty sedět v hospodě x-té cenové, tak nevím kde si vycucal to, že tu někomu nadávám do komunistů. Celkově vzato máš hodně problém porozumět psanému textu a vymýšlíš si něco, co jsem nenapsal.

Shrnul bych to asi takto. Jednoduše jedním hlavním znakem komunismu byla nesvoboda. Ale ve své podstatě je té nesvobody teď ještě víc než za toho, jak jsem napsal, předminulého komunismus. Ano, bylo mi v té době 5 let. Takže informace mám jen zprostředkovaně od lidí, kteří se snažili živit jak za minulé tak za té současné totality. Nehájím samozřejmě ani jeden režim. Jen porovnávám mezi sebou dva různé levicové režimy a srovnávám jejich základní znaky, jako je třeba svoboda slova, svoboda podnikání, daňové zatížení obyvatel apod.

Reagovat
lazza
lazza

9.8.16 10:39

No to je zas prehlidka žvanilů a dobroserů.

Fotky dobry.

Reagovat
Honzink
Honzink

9.8.16 06:59

Co si pomyslíte o člověkovi, který natočí jak valí na mašině tři kila a pověsí to na youtube?

Pravděpodobně, že je to idiot.

Co o týpkovi co si dá na fejsbůk mouvíčka jak drandí na čtyřkolce po lese?

To samé?

Co o pánovi, který v debatě na internetu radí, že daňový základ se dá snížit vyhozením faktur, že on sám to tak už leta dělá a funguje to?

Taky asi nic hezkého.

Je taky hrdinou squatter co se nakýbluje do cizího majetku s tím, že jej majitel nevyužívá?

Co sprejer, kerej v podstatě zkrášluje šeď velkoměsta?

Co borec koupající se v nádrži na pitnou vodu?

Co Poláci s hřebenama v krkonošském borůvčí?

Turista v Beliankách?

Horolezec směle stoupající přes hnízdící sokoly?

Partičky pořádající závody v nočních ulicích?

Reagovat
hovado_cz
hovado_cz

9.8.16 00:16

Lišáku však i Fořt říká že pívo je nejlepší jonťák :-D

Reagovat
murnik01
murnik01

8.8.16 23:57

Chce se mi blejt, radši příště dát fotky bez nějakýho komentáře k nim a je hotové. Nikdo se nebude zaobírat tím, kde jsi jel, co jsi porušil a tak.

Reagovat
Lišák
Lišák

8.8.16 23:36

hovado_cz: Strakááč má pravdu. Před cca 14 dny jsem jel jednu stojku a neměl jsem problém. Měl jsem dvě piva. Dneska jsem ji nevyjel, i když jsem se pokoušel dvakrát. Byl jsem čistý.

Reagovat
Spider_29
Spider_29

8.8.16 22:04

Netahejte sem politiku sakra.

Reagovat
hovado_cz
hovado_cz

8.8.16 21:53

vanderpoel jenomže komunismus u nás nebyl, když už jsme u toho, tomu co tu bylo se říkalo socialismus :-)

jinak ohledně těch fotek… jakože si má každej na vyjížďku tahat profesionální zrcadlovku ??? :-D

a Strakááč to rozštíp :-D

Reagovat
vanderpoel
vanderpoel

8.8.16 21:48

Hm, v roce 1989 ti bylo kolik? Max tak 5 let, tzn. tvoje realna zkusenost s komunismem = nula cela nula nula lautr hovno. A presto se tu snazis s komunismem srovnavat at uz cokoliv. Do huby si nevidis. Porusujes nejaka narizeni (treba i hloupa) a tem, kteri te upozorni ze ve vysledku skodis nam vsem budes nadavat do komunistu? Jsi to slovo nekde zaslech a aktualne je to asi in ve vasi knajpe sedme cenove co? Retorika typu „babis/sobotka/ka­lousek/kdokoliv tam zrovna je je idiot“ hovori zcela jasne. Bohuzel jsem se pred chvili zmylil. Pripisuju te na seznam.

Reagovat
Strakááč
Strakááč

8.8.16 21:42

tykrááávo..... bez alkoholu se někdy snad ani jízda neužije… dneska bych to bez dvou piv taky nedal.. prostě zdravej „alko-energy drink“ a kdyby to bylo hodně hlídaný tak přejdu nealko :D

Reagovat
rc fox
rc fox

8.8.16 21:37

No jo no. Tipické BF. Cca 40 reakcí a o hovně a přitom celkem pěkný fotky. Pokud se to někomu nelíbí, tak ať nereaguje. Kdo má ty sračky číst, když se chce něco dozvědět o trase.

Reagovat
MirosPikos
MirosPikos

8.8.16 21:35

Fran7: Tý chyby jsem si vědom, chtěl jsem dát fotku na výšku. Na šířku je to o fous lepší, ale stejně… jenže jsme to zjistil příliš pozdě, než bych to vyfotil s křížem jinak. Jestli mě nezavřou do šatlavy, jistě to přefotím, nebo na Vrano se chystám ještě jednou :)

Pivo to bylo skutečné, ale v takové dávce bych musel být na detoxu, aby to mělo snad nějaký negativní vliv. Krom toho, dal jsem si ještě chvíli kávu, šlofíka a pak jsem vyrazil. Takže jsem byl v tolerančních mezích a nález (pokud nějaký) alkoholu v krvi by byl neprůkazný. To jen pro Mirky Dušíny.

Je to tak jak říkáš, člověk si zastavil, kochal se. Těžko bych pěšky navštívil tolik míst za jeden den. Fotek mohlo být víc, ale vzhledem k tomu, že nebylo moc zajímavé světlo a foťák jsem zapomněl doma, mobil jsme nechal zkazit jen tyhle záběry.

Reagovat
MirosPikos
MirosPikos

8.8.16 21:28

vanderpoel: Vyjadřuj se jak chceš, je to tvůj problém. Jaký předminulý komunismus? Myslím ten, který zkolaboval a tak nějak jako že skončil v roce 89. Jenže on díky Havlovi a jeho klice neskončil. Jen starý struktury pokračují dál v něčem, co se komunismu začíná zas náramně podobat (Babiš, Dlouhý, Rusnok,…) a v něčem je to snad ještě horší. Vlastně to možná byl poslední komunismus, protože současný režim se více podobá spíš dalšímu levicovému ideálu – fašismu resp. korporativismu. Zákazy, příkazy, nařízení. Takže lidi zase začínají fungovat po svém, stát mají u ******. Jinak by to ani nešlo. No a pak jsou tu ti, kteří mají v krvi závist a udávání. A že jsme si před zákonem (nebo zákazovou značkou) rovni? To je snad největší kravina, co tu dneska zazněla. Poznáš, až budeš u výslechu nebo u soudu.

Takže tolik k tomu, jak ty říkáš, výstřelu zcela mimo.

Reagovat
Fran7
Fran7

8.8.16 20:18

MirosPikos, hovado_cz, Spider29 – pravdu máte všichni tři

jo a ty fotky ikdyž nejsou moc povedené, mají kouzlo okamžiku a je z nich cítit, že se MP zastavoval často neb vnímal přírodu kolem sebe a její krásu a také proměnlivou dynamiku mraků. Fotka kostelíka s mraky má jen drobnou chybu lehký úkrok doleva aby dřevěný kříž nelezl do okna, jinak fakt povedená fotka.

Dle hustoty pěny na prvním malém pivu tuším, že šlo o pivo PITOvého typu (Birrel) na startu ideál a na závěr poctivá točená Litovel, co víc si přát.

Reagovat
vanderpoel
vanderpoel

8.8.16 20:14

Ty vole jaky predminuly komunismus? Vzdyt ty vubec nemas sajnu o cem to tu matlas ty hovado! Na rozdil od tebe totiz komunismus pamatuju jeste dost zive. Fungovalo to zhruba takto: kazdemu sebrali co mohli a pak si to mezi sebou rozkradli. Kdyz porusil zakaz kdokoliv s dlouhyma vlasama, sel brucet. Kdyz porusil zakaz synek namestka, ututlalo se to. A kdyz uz tu zaciname mit obcanskou spolecnost a par lidi te tu upozorni, ze jako obcane jsme si konecne rovni i pred zakazovou znackou, tak ty to zacnes prirovnavat ke komunismu? ***** tos fakt posral!

Edit: Napsal jsem to dost ostre, ale pokrytecky uz to prepisovat nebudu. Neber to kdovijak osobne, nemyslim si ze jsi cisty ***** (to jsou tu na bf jini adepti), ale tim placnutim o komousich jsi strilel zcela mimo a me osobne to neskutecne vytocilo. Proste to muselo ven.

Reagovat
Spider_29
Spider_29

8.8.16 20:05

Na Mirky Dusiny a jejich pripitomely moralizovani kasli. Obecne je vzdy podstatnejsi naplnovat duch zakona nez jeho literu. V tomhle konkretnim pripade je zasadni, jak se clovek v ty prirode chova. Rodinka s detma pobihajicima po lese, maminkou nadsene vravorajici v boruvci mimo cestu a tatinkem rvoucim jeeeee nasel jsem prasivku, je pro prirodu mnohem horsi nez ohleduplnej a rozumne se chovajici biker.

Jezdime pravidelne za kamaradem na Sumavu. Je to aktivni ochranar, zamestnanec parku. Biker telem i dusi. Bere nas do prvni zony, na stezky zakazany i pro pesi. Nejezdime, kdyz je to tam promaceny, kdyz hnizdej ptaci nebo maj mlady jiny zvirata. Zdrzujem se tam minimalne, zadna hodinova pauza s obedem, kakanim a hlaholem…

Pohybovat se v prirode lze i s plnym respektovanim jejiho klidu a presahu, kterej nad nama ma.

Prirode jako celku ublizi mnohem vic, kdyz si v supermarketu koupis Spanelsky jablko nez kdyz projedes kolem potucku na biku.

Reagovat
hovado_cz
hovado_cz

8.8.16 19:12

tady je to samej papež a světec. BTW. já měl letos první a poslední pivo na kole, když jsme se ženou přijeli do Zlatý koruny a začalo chcát… tak sme si dali pivo a šnicl a dvě hodiny jsme čekali než přejde největší chcanec… nicméně nemam tu úchylku každýho cyklistu, kterýho vidim s pivem hned prášit na VB… Hlavně by mě zajímalo jestli místní moralisti za posledních deset let neporušili žádnej předpis – podu neporušili tak se vám ukloním a pošlu do Vatikánu žádost o svatořečení :D… A v neposlední řadě žádnej ze zdejších moralistů, neví co po tom pivu následovalo, z tý fotky nejde poznat jestli se potom dvě hodiny nečvachtal v přehradě nebo jestli nehodil kolo na auto a něko KDO NEPIL bandu odvez dom :-)

Reagovat
MirosPikos
MirosPikos

8.8.16 17:23

Já jsem se svou spotřebou 3 piv za týden přímo alkoholik. A to jsou ještě 3 piva v letních měsících když je hezky. Piju to radši po decích, abych to náhodou neprepálil. Mirkové Dušínové zase na všechno přišli. Stačí už jen nafotit, zjistit IP adresu nepřátel státu a informaci předat na nejbližším národním výboru :) Musí to být na palici závidět lidem i deci zvětralého piva. Tohle už snad ani není diagnóza BF.

Reagovat
jIrI___
jIrI___

8.8.16 16:52

Karma: Nejsi, to jen násoskové si tu svou hladinku neodpustí ani na vyjížďce a bez piva prostě nejsi správny chlap voe! Co ale vede lidi k porušování zákazů vjezdu, to netuším. Snad jen nějaká marná snaha o lehkou rebélii očekávajíc poplácání po rameni, co že to jsou za pašáci, že jdou proti systému a zákonům. Dokážu to ještě pochopit u puberťáků, ale u starých chlapů…? :D

Reagovat
Karma
Karma

8.8.16 15:58

hovado_cz: :) nejsem policajt, jen se snažím poukázat na určitý nešvar, ketrý se nám tu rozmáhá. A to sice jízda v NP a alkohol za řidítky. Jsem vadnej?

Reagovat
MirosPikos
MirosPikos

8.8.16 15:56

Příspěvek jsem upravil. Netušil jsem, že to vyvolá takový hon na čarodějnice. Jsem nohami zpět na zemi a přes příště to řeknu jen svým dobrým kamarádům. Je třeba myslet na to, že lidé mají ten předminulý komunismus pořád ještě dobře zakořeněný. Mladší generace ho mají zřejmě už v genetické výbavě.

Hezký den

Reagovat
Barak
Barak

8.8.16 15:41

Když už jezdíš přes zákazy, nechápu tvou potřebu to prezentovat. Jinak asi pěkný výlet.

Reagovat
hovado_cz
hovado_cz

8.8.16 14:58

karma je nějakej policajt, že pořád poukazuje „Alkohol na kole“ :-)

Reagovat
wilda81
wilda81

8.8.16 14:25

Karma: Nevidím z mé strany žádný osobní útok – ba naopak jsem to s tebou myslel dobře. Co přesně se tě dotklo? Nerad bych si to s karmou rozházel!

Reagovat
MirosPikos
MirosPikos

8.8.16 13:04

Hm, škoda že jsem žádnou neviděl. Tedy kromě chaty, užovku podplamatou, jak číhala na rybky. Jinak jsem neviděl ani živou, ani přejetou. To když jezdím po cestách, kam smí obyčejný smrtelník zcela legálně, potkám hromadu rozjetých hadů, ještěrek nebo brouků. Samozřejmě už jsem hromadu takových zachránil, neboť mi nepřijde nadpřirozený úkon takovou věc objet nebo přeskočit. Možná je to tím, že jezdím i jinde než po cyklostezkách nebo oficiálních cyklotrasách.

Reagovat
stev
stev

8.8.16 12:53

Tady zrovna ty zákazy docela chápu-těch chráněnech zelenejch ještěrek a užovek jako tam,jsem v životě neviděl.A kolo při sjezdu je rychlejší než ony…

Reagovat
Karma
Karma

8.8.16 12:15

wilda: no jo, wildovi došly argamenty, tak se snižuje k osbním útokům :) Klasika.

Reagovat
Neťa
Neťa

8.8.16 10:46

Souhlasím s gerrardem. Byl jsem v Podyjí pár let zpátky na dovči a dá se opravdu hezky pojezdit i bez toho, že by člověk vymetal zákazy. Vjeli jsme tenkrát jen do jednoho (předem jsme o něm nevěděli) z důvodu absence nějaké rozumné objízdné trasy, a to jsme se ještě docela rozmýšleli. Jinak po přejetí hranic do Rakouska jsme zákazy objížděli bez výjimky, tam lapení opravdu „bolí“.

Reagovat
gerrard
gerrard

8.8.16 10:32

V CR jsou celkem 4 narodni parky z nichz Podyji je rekl bych nejvic vstricny k cyklistum, kde se na kole dostanes skoro vsude kde pesi a da se to tam uzit i na znacene cyklostezce a o nic zasadniho neprijdes. Jestli potrebujes neco vic je spoista destinaci, kam se da jet na vetsi terenni jizdy a nikomu to vadit nebude. Kdyz uz prdis na zakazy, nemuzes si pomoct a musis tam jet jinak bys nemohl spat, tak to tu aspon netrub a nech si to pro sebe, at nedavas nekomu zbytecne strelivo proti cyklistum. A ver, ze ti to projde diky disciplinovane vetsine, ktera na zakazy neprdi, jinak by to tak snadne nebylo.

Reagovat
jIrI___
jIrI___

8.8.16 10:19

Jen víc takových a zákazy budou jen přibývat… :(

Reagovat
Fran7
Fran7

8.8.16 09:54

Se to tu nějak zvhlo, no a dle mě má pravdu každý, jsou zákazy co jsou již z principu hovadiny, ale vymodlil si to nějakej spolek nebo v době kdy povolily pěší nikdo nepočítal s koly ikdyž by mohly a nijak by neškodily a pak jsou zákazy, které se musí dodržovat stůj co stůj (což by měla být chráněná oblast) a MP aspoň vyzbíral odpadky od pěších, což by se dalo chápat jako poplatek za vjezd :)

Reagovat
scret
scret

8.8.16 09:48

wilda: :)))

Reagovat
wilda81
wilda81

8.8.16 09:44

Jeď. Aspoň ti tu nepraskne žilka.

Reagovat
Karma
Karma

8.8.16 09:40

wilda81: a teď mi řekni, proč bych tam teda nemoh jet rovnou na čtyřkolce, když už jsou tam ty koleje od lesáků?

Reagovat
wilda81
wilda81

8.8.16 09:30

Karma: Když jsem někde v Alpách viděl zákaz chůze mimo vyznačené chodníky, tak jsem tam zároveň neviděl stopy od traktorů/těžby apod. Nejsem z těch co by zákazy ignoroval, ale kdybych se dostal na místo kde jsou metrové koleje od lesáků nebo vede lesní cesta pro auta, tak taky nebudu mít problém tudy jet (bez ohledu na stát).

Reagovat
Karma
Karma

8.8.16 09:27

MirosPikos, já netvrdim, že sis neužil krásnou vyjížďku, vypadá parádně a věřim že sis jí užil. Jen mě sere tenhle sobeckej přístup. Nebo bychom taky mohli zrušit „noční klid“, spousta lidí by třeba chtěla u tebe před barákem celou noc tůrovat motorku a nemůžou. A vysvětli jim, že se ti to nelíbí, když na to maj přece „právo“ a chtěj si to užít. Přeci bys jim nezakazoval, jsi tolerantní a ostatní respektuješ.

Reagovat
MirosPikos
MirosPikos

8.8.16 09:21

K určitým zákonům mám respekt jak doma tak v zahraničí. Třeba zákon o zbraních a střelivu u nás – výborný zákon, z kterého by se mohla řada evropských zemí poučit. Ve Švýcarku se mi líbí třeba jejich systém přímé demokracie, kdy lidi mohou zvrátit nesmyslné zákony. To zase třeba chybí nám. Mohli bychom třeba zrušit některé zákony o národních parcích. Aby ta místa byla pro lidi a ne jen pro vyvolené pěší a traktoristy. Co bys rád ještě mimo téma věděl? Nechceš třeba vědět, kde se dalo cestou dobře najíst, napít nebo posedět s krásnou vyhlídkou? Nebo budeš radši závidět někomu, kdo se neposere z každé cedule a užije si fajn vyjížďku?

Reagovat
Kamilac
Kamilac

8.8.16 09:21

Já do zakázaných zón nejezdím ani v ČR, jenom jsem reagoval na dehonestaci cyklistů, když peší kolikrát tu přírodu ničí víc. Cyklo projede,spousta pěších při průchodu orve jen tak kytky, borůvčí, který zničí, nebo vyhazují obaly od tatranek atd., několikrát jsem vyděl na vlastní oči.

Reagovat
Karma
Karma

8.8.16 09:17

MirosPikos: problém s chápáním máš ty, já chápu že je to chráněná oblast a na kole tam nemám co dělat. Že tam jede traktor, za to já nemůžu, ale já to respektuju. Zas tolik těch národních parků u nás neni, abych měl depresi z toho že nemůžu projet na kole 1 % republiky. O respektu se můžeme bavit až lidi budou dodržovat základní pravidla, mimojiné nejezdit tam kde se jezdit nesmí. Zatim to nedokážou ani přes zákaz, natož kdyby bylo všechno dovolený.

Reagovat
Karma
Karma

8.8.16 09:14

Kamilac, hele a troufnul by sis na kole vjet do přísně chráněný oblasti kam je zákaz kol třeba ve Švýcarsku nebo v Rakousku? Nebo jste takový borci jenom tady doma a v cizině máte k určitým zákonům respekt a chápete je?

Reagovat
MirosPikos
MirosPikos

8.8.16 09:12

Karma: Máš vůbec problém s tím něco pochopit. Zákazy, příkazy, nařízení jdou proti tomu, aby se lidé respektovali a byli k sobě ohleduplní. Každý nesmyslný zákaz v kombinaci s etatistou, jako jsi třeba ty, plodí akorát netoleranci, zášť a ve výsledku celou situaci akorát zhoršuje. Praxe to pouze potvrzuje.

Nebýt tam cedule (ještě pochybného tvaru, velikosti a umístnění) v kombinaci s tím, že se budou lidé respektovat, zřejmě bychom se tu bavili o tom, kde jsou ještě hezká místa, kam se dá dojít bezpečně pěšky nebo na kole.

Reagovat
Kamilac
Kamilac

8.8.16 09:10

Né já když jedu lesem na kole, tak zpomalím popřípadě i počkám, pokud pustí poděkuji a jedu dál. Chodci se většinou chovají jak dobytci a myslí si že jsou tam jediní a že jsou borci. Většina cyklistů počká, poděkuje atd., chodci nikdy.

Reagovat
Karma
Karma

8.8.16 09:05

Kamilac: takže když se ostaní chovaj jak kreténi, taky se máme chovat jako kreténi? Chápu to tak dobře?

Reagovat
Kamilac
Kamilac

8.8.16 09:03

No hlavně že ty chodci respeketujou ostatní lidi že? Na cyklo stezkách to chodí 3lidi vedle sebe, když mají uhnout tak mají otravený rypáky a přitom tam platí stejný pravidla jak na silnici, tzn. pohybovat se pouze při kraji cesty.

Reagovat
Smazaný účet
Smazaný účet

8.8.16 09:02

Tak jsem se zde dočetl, že „Podyjí je bezesporu ideálním místem pro cykloturistiku“ a „jízda na kole možná pouze po značených cykloturistických stezkách“ což už samo o sobě je antagonismus :-) Jinak řečeno milé ovečky držte se ohrad, sorry cyklistických tras jinak bububububudeme zlí :-)

Ale lidé jsou od přírody stádoidní tvorové, takže většině to zřejmě vyhovuje a kdo chce kam, pomozme mu tam říkavala babička :-)

Ale máte to tam pěkné, i přes ty ohrady.

Reagovat
MirosPikos
MirosPikos

8.8.16 08:58

Ne, já jsem pro, aby se lidi respektovali. Když vidím pěší, zabrzdim, pozdravím, poděkuju a jedu dál. Nikdo s tím včera evidentně problém neměl. Takže zase nějakej nezvanej dobroser káže dobro aniž by to někdo vyžadoval. Sobec je ten, kdo chce chodit pěšky někudy, kudy traktory tahají klády a nesnese aby se míjel s cyklistou.

Reagovat
Karma
Karma

8.8.16 08:54

no problém je, že když tam pojede jeden, tak už tam může jet přeci dalších 10 tisíc. No a když už na fullu, tak co by ne na motorce že jo. Chápeš, že taky existujou lidi, kteří se chtěj jít projít do klidu bez toho, aniž by se museli míjet s cyklistama? Nebo si sobec a hlavně že JÁ se projedu, všechno ostatní mi je u ******.

Reagovat
MirosPikos
MirosPikos

8.8.16 07:36

Pax: Jsem zvědavej, co budeš dělat, až se bude smět jezdit pouze po asfaltovych cyklostezkach. Ta doba jistě taky přijde. Sklopíš ocas a budeš se chovat tak jak nadlidi kážou? Ty zákazy nemají opodstatnění a já tuhle hru s etatistama prostě hrát nehodlám. Nic neničím, jezdím tak abych nikoho neohrožoval. Naopak uklízím po ostatních. Třeba si nakonec i tu karmu pořídím.

Reagovat
MirosPikos
MirosPikos

8.8.16 07:31

Karmu nemám, mám bojler z roku 68 :)

Reagovat
Smazaný účet
Smazaný účet

8.8.16 07:28

Je to NP, tak tam nemáš na kole co dělat, co je na tom nepochopitelnýho? Možná kdybys akci ohlásil předem na BF, tak by ti to správce parku s cajtama řádně vysvětlil, jak se to stalo nám…

Reagovat
Honzink
Honzink

8.8.16 06:42

I když koukám, že to první asi pívo nebude.

Ale jedno úplně stačí.

Pokuds teda od přehrady netlačil :-)

Reagovat
Honzink
Honzink

8.8.16 06:39

Alkohol a cyklistika.

A hned dva alkoholy, počkej až to uvidí Karma :-)

Reagovat
Lenka.05
Lenka.05

8.8.16 06:28

To vypadá na fajnový výlet

Reagovat

Další galerie z kategorie

Pepa Hrabačov 18
blackboy007 2
jezour 27
miťo 27
Jáchym 1 8
Pepa Hrabačov 26