Kokořínsko

Přidat foto

Na Kokořínsku je nějaká nová móda, tyhle značky přibývají jako houby po dešti. Hlavně v mých oblíbených lokalitách. :-/

(vloženo 2.4.16)

Komentáře

Pro zobrazení diskuse se prosím přihlaste nebo zaregistrujte.
Blahycz
Blahycz

6.4.16 19:37

A za dva roky to rozjezdej buldozerama. Fuck

Reagovat
MaPa
MaPa

5.4.16 16:29

  1. O legálnosti značky nerozhoduje kdo ji vyrobil, takže veškerá diskuze na toto téma je planá. Je možné jí ověřit pouze u majitele nebo správce pozemku. Možná ještě u výrobce, ale tam je otázka nakolik té informaci věřit.
  2. Je to přesně o tom, že čím větší stádo, tím víc blbců. A toto je důsledek, protože oponentní („pěší“) blbec je samozřejmě rád, když na základě paušalizace chování dalšího („cyklo“) blbce, může něco zakázat všem ostatním, dle jeho úzkoprsého názoru, také blbcům. A bohužel používat pak logiku ve sporu s někým kdo se domáhá plnění tohoto zákazu je „velmi obtížné“.

Osobně řeším situaci tak, že na kole jedu, pokud proti mě někdo jde, sesednu nebo uhnu, pozdravím a jedu dál. A pokud si někdo chce popovídat, jsem přístupný argumentům, ale jen pod podmínkou že budou vyslyšeny i argumenty mé. Většina těchto diskutujících stejně nakonec ani neví proč by ta ten zákaz vlastně měl být, není není na naši situaci vztažitelný…

Reagovat
Jirra
Jirra

3.4.16 20:01

jlrl_ máš pravdu. A s masou holt přijde regulace, jen ji pak už nebude řešit KČT, ale majitele pozemku a dopadne to tu jako ve spoustě jinych zemí. Nebudeme moc nikam a jedno, že většina cyklistů jsou slušný. Stačí pár těch co si myslí, že oni mužou všechno a bude. Tahle diskuze je toho dobrý příklad…

Reagovat
Josse
Josse

3.4.16 17:53

Tuto pseudoznačku ignoruji. KČT nemá žádné právo rozhodovat kdo po jaké cestě bude chodit nebo jezdit na kole.

Reagovat
jIrI___
jIrI___

3.4.16 12:45

V mém okolí jsem na takovou značku narazil jen jednou a samozřejmě jsem ji dodržel a úsek objel po asfaltu. Nejsem ch*j, abych dobrovolně přidělával problémy sobě i ostatním. Mám ale takové obavy, že s přibývající endurospecific „bikery“ bude takových cedulek jen přibývat, protože mají svůj styl a většinou se po turistických stezkách řítí jako páni lesa neberouce ohled na ostatní.

Reagovat
michomin
michomin

3.4.16 12:14

Ta značka, bohužel, povzbudí bojovníky z řad chodců. A přitom chodci obvykle nerespektují nic.

Reagovat
MirosPikos
MirosPikos

3.4.16 11:46

scalar: Hele taky je nemusím, ale klacek jsem potkal na Branišově mezi dvěma stromy, kde mám co dělat, abych se tam trefil s 800 mm řidítkama. Takže to bude zřejmě multifunkční pokládka :)

Reagovat
Fran7
Fran7

3.4.16 10:36

Crazym: Ale oni šetří strom :) , všimni si, že cedule potřebuje 4 šrouby asi aby ji nikdo neurval a do stromu už jen 2 šrouby :)

Jinak podle mě KČT – Klub Českých Turistů nevlastní žádnou cestu, polňačku, stesku či pěšinku, takže nemá co zakazovat. Pochopím cedulu „Cyklisto spomal, chodci v obou směrech“, a pokud vím tak ani města si nemůžou dát značku kam chcou a musí mít povolení od policie.

Reagovat
scalar
scalar

3.4.16 08:47

Miros: ty klacky a klády jsou kvůli debilům na čtyřkolkách.

Reagovat
Smazaný účet
Smazaný účet

3.4.16 02:44

Zdá se mi to nebo to fakt KČT šroubuje divné cedulky do těch chudáčků stromů? Jestli bych na ně neměl poslat nějaké ty zeleně postižené :DD

Reagovat
iron.hide
iron.hide

2.4.16 23:46

  1. ignorovat.
  2. utrhnut a zahodit.
Reagovat
Lenka.05
Lenka.05

2.4.16 23:42

Jako Orm…nemaji zadne pravo rozdavat jakesi zakazove pseudoznacky na cizich pozemcich, kaslu na ne. Snazim se byt slusna, podekovat…vetsinou je to v pohode, ale tyhle znacky jen prilevaji olej do ohne (zbytecne) protoze se dycky nejakej snazivec najde, co chce diskutovat o tom, ze tam na kole nemam co delat.

Jinak jak pise Miros, s tema vetvema a klackama je to tady po lesich taky, delaj to vypatlanci.

Reagovat
orm
orm

2.4.16 22:42

KCT, ac si jich vazim pro jejich praci, nema zadne pravo zakazovat pohyb po cestach, ty cesty nejsou jejich, takze tuto znacku mohou cyklisti v klidu ignorovat. Stejne tak by si pod to mohla dat Cemba znacku s preskrtnutym pesakem. Vypovidaci hodnota stejna.

Pokud je cesta uzka, tak co je lepsi, pomalu jedouci cyklista nebo cyklista tlacici vedle sebe kolo?

Reagovat
Renda69
Renda69

2.4.16 22:26

Dneska jsme jeli do Zlenic na Hlásku, zákaz je taky od Senohrab po pravém břehu, ale jen kus a jen z jedné strany, takže na prd. A stačilo pomalu, v klidu uhnout a poděkovat. Vyjma jedné ženy, která nahlas brblala, že je zákaz, všichni vpoho. Stačí slučnost na obou stranách!

Reagovat
MirosPikos
MirosPikos

2.4.16 21:35

Zoidberg:

  1. O žádném boomu jsem napsal, tak nechápu.
  2. Je to moje osobní zkušenost z pozice pěšího. Kolik už jsem takových mistrů potkal. Není to nic o přisuzování, jen se snažím přijít na to, proč mají turisté nutkání zakazovat bajky. Snažím se dostat do takové hlavy, ikdyž je to pro mě celkem těžký, co by odpůrce zákazů všeho druhu.

U nás se poslední dobou rozmáhá tahání klacků, větví nebo klád do cesty. Celkem paradox. Mě to nevadí, většinu rád přeskočím. Ale chudáci postarší nebo méně technicky vybavení jedinci, ti z toho nebudou zrovna nadšení.

Znovu krátce má hlavní myšlenka (nejen má). Stačí se chovat slušně, ohleduplně. Zpomalit, pozdravit, poděkovat, usmát se a mastit dál.

Reagovat
honzarb
honzarb

2.4.16 21:25

kde presne to je?

Reagovat
Smazaný účet
Smazaný účet

2.4.16 21:14

MirosPikos, nechci živit flame, ale:

1, XC skutečně není ta disciplína, které v posledních letech zažívá boom.

2, Přisuzovat nedostatek slušného chování „těm druhým“ je poněkud dětinský přístup.

Reagovat
tromboonen
tromboonen

2.4.16 20:57

Tak kdyz ses nekde kde nemas co delat (i kdyby to nebylo zakazany tak proste kdyz se nevleze kolo a pesi clovek ma prednost pesi a tecka)… pak kdyz ti nekdo uhne tak je to na dvojite podekovani a spis by se hodilo uhybat… ale je to podobny jako na bezkach, kdyz uhne ten co na to ma cas a naladu, je to OK, jen na pidi trailu kde se nevleze pesi a kolo zaroven je na kole rozumny chovat se jako nezvanej host a pak je podle me vse OK..

Reagovat
pumpy
pumpy

2.4.16 20:45

ja teda za sebe mohu rici ze pokud me nekdo uhne abych mohl projet tak pokazde reknu lidem „DEKUJI“ a to me za to huba neupadne ;)

Reagovat
MirosPikos
MirosPikos

2.4.16 20:29

Za sebe. ***** na zákazy. Chovat se slušně, ohleduplně. Pozdravit, usmát se. Kdyby se tak dělo, určitě automaticky u každého na kole, nikdo by si nedal tu práci aby montoval podobné cedule. Tohle budou mít beztak na svědomí namistrovaný borci 60 kg i s kolem a hromadou nápisů na dresu, kterým je zatežko pozdravit nebo alespoň zvednout prst, jedno že prostřední :)

Reagovat
tromboonen
tromboonen

2.4.16 20:21

A KCT maj muj respekt, kdyz to porovnam se situaci kdekoli jinde na svete… lidi maj problem i pesky projit pres parcelu nekym vlastnenou.. bavil jsem se s lidma co prosli pesky Evropu a mistama to proste nefunguje a musis sapat po silnici… to co dela KCT a jak to funguje u nas je docela unikatni a doufam, ze to vydrzi, nejsou to fasisti, chce to respekt na vsech stranach a cim slusneji se budou chovat lidi na kolech tim lip to bude fungovat..

Reagovat
drood
drood

2.4.16 20:21

Kysky: není to dopravní značka, ale bezpečnostní tabulka, takže je správně.

Reagovat
tromboonen
tromboonen

2.4.16 20:16

No jo, stane se, ale furt myslim, ze slusny chovani ze strany lidi na kole to vyresi lip nez nejake zakazy… kde neni problem neni potreba zakazovat… ve finale pokud se nepletu je to tezko vymahatelne, ale to by nemelo znamenat ze se budem chovat jako prasata kdekoli, i tam co to neni zakazany..

Reagovat
De.Fly
De.Fly

2.4.16 20:09

tato znacka byvala take na trailu Tabor – Bechyne, naprosto neopravnene. Jen si v KČT usmysleli, ze je to proste jejich cesta, kterou vybudovali a vymysleli..

vzdy jsme ji ignorovali..

Reagovat
kickerman
kickerman

2.4.16 19:53

tromboonen: Na nějakých místech to smysl dává, ale stačilo by podle mě jen nějaké upozornění, ne hnedka zakázat vjezd. Jinak tahle konkrétní značka je vyfocena na široké štěrkové cestě kde nedává vůbec žádný smysl, jen buzerace. Má asi stejný význam jako na vrcholu Bezdězu u hradu. Je tam značka cyklisto sesedni z kola… :D

Reagovat
Mr.Dawe
Mr.Dawe

2.4.16 19:52

Stejně se bude jezdit tam kde se jezdilo dosud. Kokořínsko a bike prostě k sobě patří. Kam ten svět spěje… :(

Reagovat
tromboonen
tromboonen

2.4.16 19:34

Nebejva to v mistech kde to dava smysl? Milion korenu, skalky, uzka stezka, zadne misto na vyhybani? Kdysi jsem necim takovym projel nekde za Kerskem a meli pravdu… pulku jsem to nesl…

Na Palave je tusim taky zakaz, nejak jsem se tam zapomnel, navic na CX, ale proste jsem kazdyho pozdravil, uhnul a zalez do krovi (protoze ja tam nemel co delat) a OK… bych to nehrotil.. na tyhle mista nejezdit kdyz je tam milion lidi a kdyz jo chovat se jako ze ostatni maj prednost a bude to OK.. Kdyz se budem chovat jako hovada, tak takovych znacek bude pribyvat a bude to nase chyba..

Reagovat
Concorde
Concorde

2.4.16 19:26

V Chřibech jsme narazili na podobnou značku. Vyřešili jsme to tak, že jsme daný úsek objeli bokem :))

Reagovat
Strakááč
Strakááč

2.4.16 19:17

přibal do kapsy pár klíčů a odmontuj to a můžeš to přidělat někam na chodník :D tam by to platilo :D

Reagovat
Muf_Bike
Muf_Bike

2.4.16 19:17

Tím nechci dělat ramena jen prostě mi to přijde stejné jako bych buzeroval chodce kteří vlezou do cyklopruhu nebo jdou po cyklostezce… prostě kravina co nestojí za pozornost

Reagovat
Muf_Bike
Muf_Bike

2.4.16 19:14

… sorry ale KČT pro mě nemá žádnou pravní nebo autoritativní hodnotu… dokud tam nebude dopravní značka s doplňující cedulí s kolem tak mě to je fuk. To že si nějaký vůl myslí, že mu patří vyšlapaná pěšina v lese je mi volné. Ještě v přírodních rezervacích to pochopím, ale tohle ignoruju

Reagovat
kickerman
kickerman

2.4.16 19:13

Platit asi bude, je jen otázka jestli jí dodržovat. Někteří lidé mají problém už jen s tím, že se pohybuji v CHKO (posílám je do háje, dokud jsem na značených cestách nedělám nic špatného), kdyby mě potkali v tomhle úseku asi mě pověsí na nejbližším stromě…

Reagovat
Kysky
Kysky

2.4.16 19:01

Taková značka nemůže ani platit ne? Nevím sice všechno, ale příde mi, že tohle není dopravní značka, ani dodatková tabulka dle legislativy. Navíc zákaz vjezdu cyklistů je bez přeškrtnutýho kola.

Reagovat

Další galerie z kategorie

blackboy007 2
jezour 24
miťo 27
Jáchym 1 8
Pepa Hrabačov 26
doubeq 11