ZWIFT - virtuální trénink / závod - trenažér jinak II.

978 nepřečtených
    • milan.v  

      Jedna prima věc, u které by bylo škoda, kdyby zapadla…

      Aktuální série workoutů napodobující zátěž v závodech klasik (jejich částí):


      ROYAL CLASSICS GROUP WORKOUT SERIES ANNOUNCED

      https://zwiftinsider.com/royal-classics/

      THE HELLINGEN ROYAL CLASSIC (WEEK 1)

      THE ROUBAIX ROYAL CLASSIC (WEEK 2)

      THE CAUBERG ROYAL CLASSIC (WEEK 3)

      THE ARDENNES ROYAL CLASSIC


      Pro naplánování eventů odkaz zde…

      https://zwift.com/…kout-series/?…

      0 0

        MTBIKER doporučuje

      • Delkim  

        Tahle část by mi úplně jako nechutnala…:(

        0 0
        • TheJD  

          Ta by nechutnala hlavne memu Diretu X. Moc kratke intervaly. :D

          0 0
        • milan.v  

          To mně také ne, a to to mám o x wattů nižší než ty, přes 400w jsem snad šel jen nějaké peaky mimo ten spurt, např. Quaremont… :o)

          Jdu se hned podívat na skladbu přesných wattů. :o)

          Aspoň jsem si to vyzkoušel a jak jsem psal, čekal jsem to horší jako celek, spurt jsem mohl jít klidně i na vyšší watty, než to bylo dané.

          Proto to půjdu každý týden, myslím si, že mi workouty pomáhají mnohem více, než jen pouhé ježdění třeba i s vyšším zatížením, proto jsem těch workoutů začal dělat čím dál více…

          0 0
      • mrozu  

        Tak po prvním Hellingenu, který byl perfektně vybalancovaný a moc se mi líbil, jsem dneska jel Roubaix a to bylo opravdu peklo. Takový kyselo jsem snad ještě nezažil a evidentně jsem nebyl sám, i ostatní odpadávali… ale teď už v klidu od PC můžu vřele doporučit :D Super tahle série, mnohem lepší, než závody, kde jedeš tupý šrot od začátku do konce jako při časovce (tedy alespoň já na válcích, smart trainer možná dopřeje mírnou úlevu v háku).

        0 0
        • TheJD  

          V tomhle ti lepsi trenazer nepomuze. Co pomuze, je vyber zavodu. Dlouhe nebo kopcovite trasy predevsim.

          0 0
    • TheJD  

      Netusim, jestli se to tu nekdy nekde resilo, tak to sem hodim.

      Kdyz jezdite na trenazeru, jak casto cistite a mazete retez? Treba i v porovnani s beznym jezdenim venku.

      0 0
      • Delkim  

        Řetěz měřím klasicky měrkou, v tom se nic nemění. A jednou za 2–3 týdny ho očistím a namažu.

        0 0
        • TheJD  

          Mas uz odpozorovane, jestli ti na trenazeru retez vydrzi kratsi/delsi/stej­nou dobu?

          0 0
          • milan.v  

            Co jsem tomu třeba tuto zimu dával pěkný wattový kouř, tak to není ani moc rozdíl, na jeden řetěz jsem najel prakticky 3000km se Squirtem (info z aplikace ProBikeGarage).

            Když jsem jezdil méně intenzivně minulou zimu, tak to vydrželo více, ale přesné číslo teď neřeknu.

            0 1
      • jIrI___  

        Na trenažeru vydrží řetěz už z principu čistý takřka neomezeně dlouho, výdrž mazání těžko hodnotit. Na trenažeru ale důrazně nedoporučuju voskování, udělá to na zemi strašný bordel.

        0 0
        • TheJD  

          Tak ono je cisty a cisty. Ja dal na trenazer nove kolo s novym retezem a po par tydnech byl dost spinavy od toho tovarniho maziva. I kazeta.

          0 0
          • gregorus  

            Přesně. Proto jsem přešel na parafin i v trenazerove sezóně. Bordel to samozřejmě první dvě jízdy dělá, ale jsou to jenom drobky čistého parafinu. Lepší než děti umazané od šmíru.

            0 0
        • DEEcz  

          Voskuju i na trenazeru. Po jizde pouziju vysavac a je po bordelu.

          0 0
      • rdx  

        ja sem neznaboh, vubec se o to nestaram. Obcas tam neco kapnu kdyz zaslechnu nejake podezrele zaskripani. Na trenazeru jsem pres celou zimu snad ani zadne opotrebeni retezu nespozoroval a to merim suplerou.

        0 0
    • rdx  

      Haute Route dnes 8000 lidi … to uz je pomalu lepsi koukat do zdi :))

      0 0
      • Twitko  

        jj a jestli chces fakt zabavu, tak si zajdi na Zwift forum … spouste lidi se ta jizda nezapocetla, neulozila atd … takze ted jsou z toho pochopitelne na prasky a je kolem toho docela vzrusena diskuze :-) (ani se jim nedivim) … a to zatim jeste doufaji, ze jim to Zwift nejak zapocita zpetne … druhe a jeste zajimavejsi kolo narku a horekovani bude, az tem lidem dojde, ze se tak asi nestane …

        0 0
        • rdx  

          klasika :)

          ja uz ted jezdim jen hacknuty trate mimi kalendar. tenhle nepretrzitej proud panacku uskakujicich do zdi nejak nedavam :)

          0 0
          • Pikaču  

            Ted jsem dojel Haute s 3900 lidi akorát a zacatek porno. Same blikani prazdne kolo pak jezdec a takhle asi nez se to natahlo do kopce. Pak uz jsem se drzel skupinky a jelo se. Jedine teda ze jsem si všimnul ze ztracim umisteni a nikdo me nepredjizdi a obracene. Ale to je holt tim ze vidim 100 lidi okolo sebe ale ne zrovna ty co predjizdim nebo co me predjizdi.

            0 0
            • Twitko  

              :-) Tak ale oni v tom Zwiftu taky asi museji byt blbi, nebo co. Ten program jako takovej je stabilni a pomerne robustni. Ale co si ja pamatuju (teda tak 2 roky zpatky) mel vzdy problemy s tema mega akcema, ruznejma Tour a ruznyma missions … pokazdy se neco dosralo, lidi zataceli na krizovatkach jinam, lidi vypadavali z eventu nebo se tam vubec nedostali, jizdy se neukladaly, kilometry/kalorie z missions se nenapocetly atd … vzdycky pruser, vetsi nebo mensi … vzdycky kolem toho ostuda.

              A ted, kdyz jsou vsichni locknuti doma, kazdej kdo ma do pr** diru a nejakej trenazer tak zwiftuje a ten napor musi byt nejvetsi, tak udelaji takovouhle mega akci .. a pochopitelne je to to samy. Ale lidi je vic, jsou nervozni, podrazdeni a pochopitelne schazi malo a takovy problem je vytoci dobela. K tomu ta etapa (pokud se nepletu) nebyla nejkratsi nejakych 50km, nastoupanej kilometr nebo kolik, to uz nasere … kdyby se na tyhle monstr-promo-super akce momentalne vyprdli, tak udelaji lip .. program jako takovej to normalni jezdeni zvlada, vsichni by byli happy.

              Ja se minulej rok, po jedne akci XY kalorii za mesic, kdy se mi zapocetla tak 1/3 jizd zarekl, ze uz se zadne velke akce ve Zwiftu nezucastnim. Drzim se toho a jsem naprosto happy. Zwift jako takovej funguje, ja jezdim, nejsem nasranej a maximalne se „bavim“ pohledem na to, jak kazda vetsi udalost konci vetsim ci mensim fiaskem …

              0 0
              • TheJD  

                Jedna vec je, aby server sledoval pozice vsech jezdcu. Druha vec je, aby stihal kazdemu posilat vsechny jezdce kolem nej. Kdyz si udelaji akci, kde je na startu nekolik tisic lidi, tak se vubec nedivim, ze s tim maji technicke problemy. Tohle nedavaji ani v Blizzardu co vim. :)

                Pritom by bylo reseni tak jednoduche.

                0 0
    • Twitko  

      tak Flandry se letos pojedou … sice ve zkracene podobe a na trenazerech .. ale ne na Zwiftu ale na Bkoolu.

      https://www.idnes.cz/…klistika_tm2

      tak to u Zwiftu asi nebudou uplne radi … na to ze se snazi stat dominantni platformou pro e-zavody a uz tim oknem vyhodili poradnej baik penez …

      0 0
    • Twitko  

      a rano mi dosel od Zwiftu email, ze se ma brzo objevit update, kdy budou dostupny 3 svety – Watopia + 2 guest. Asi reakce na hodne lidi, at se to trochu rozlozi .. dobry krok.

      0 0
      • Delkim  

        Jj, Lama už k tomu má video.

        A doporučuje i to co já: na tyhle monstr akce si dejte rozlišení na minimum!

        https://www.youtube.com/watch?…

        0 0
        • TheJD  

          To je takove doporuceni… Kdyby radsi doporucil lidem ze Zwiftu, aby tyto monstr akce rozdelili na vice instanci, treba po 500 nebo 1000 lidech

          0 0
          • Delkim  

            Jj, měli by na start každé akce udělat strop počtu lidí.

            Další etapy už jsou ve více časech, tak uvidíme.

            I když vzhledem k počasí venku je to asi jedno :)))

            0 0
            • TheJD  

              Nemusi delat ani strop, ani vice akci. Jen udelat vice instanci dane akce, takze se to rovnomerne rozdeli. Neni problem udelat jednoduchou heuristiku, aby lide byli ve stejne skupine, jako jejich kamaradi. Vysledek by byl stejny, jako vice akci v kalendari, ale vse by bylo hezky pod jednou hlavickou. O vysledny cas nejde, tak by to vubec nevadilo.

              0 0
              • milan.v  

                Nic, už se mi to zaktualizovalo a zobrazily se i ty další jízdy…

                0 0
        • Twitko  

          no ja na rozliseni uz radsi nehrabu .. Zwift mam na AppleTV pripojene k velke stare plazme (vicemene funguje to OK, ale chybi mi kousky okraju). Onehda jsem zkusil jine rozliseni a vysledek byla katastrofa – jediny co fungovalo bylo 640×480 a na obrazovce jsem mel jen asi pulku toho co jsem mel videt. Hlavne neslo se ani vratit k tomu, co jsem mel predtim. Laboroval jsem s tim asi 2 hodiny .. na prasky .. nakonec jsem musel udelat hard reset jak plazmy (pochopitelne prijit na to jak, kdyz uz davno nemam navod nebylo easy) i AppleTV (tim prijit o komplet nastaveni a instalace a delat to vse znova). Nastesti pak, kdyz se to znova videlo „poprve“ tak se to chytlo – tak jak predtim nez jsem na to sahl … pochopitelne na tom rozliseni, o kterym mi pred chvili oba tvrdili ze „non-compatible“… ale to je problem tehle me jedne konfigurace.

          Takze ja na rozliseni sahnu, az si (jestli nekdy) koupim novou TV … jenze tim, ze tyhle mega akce nejezdim, tak me to toliko netrapi ..

          0 0
          • bestsnas89  

            Poradil bys parametry tv, pripojene k appleTv, aby se dalo slusne pustit Rouvy nebo Zwift? Nebo bude efektivnejsi koupit starsi Pc s monitorem?

            0 0
      • Bogar  

        Už to je.

        0 0
        • Twitko  

          tak to jsem zvedavej … tak za hodku/dve bych se rad „projel“ … stejne skoncim ve watopii, jak se znam .. ale aspon tam bude min lidi :-)

          0 0
          • Twitko  

            .. tak na AppleTV jeste zadny Update neni .. visi to nejak ve „schvalovacce“ predpokladam … dneska jenom 2 svety (Wat+NY)

            0 0
            • Smazaný účet  

              Já měl ráno normál na Applu (iMac) tři světy Wat. + NY + Richmond

              0 0
              • milan.v  

                Na Windows dnes update.

                0 0
              • Twitko  

                no, ja to na AppleTV jeste pred zacatkem jizdy rucne kontroloval pres „Aplikace“ (bo ty automaticky aktualizace ne vzdy funguji), ale zadny Update se mi nenabizel, jen Otevrit … a svety byly dva. Ale v poho .. ono se to objevi a zitra tipuju to bude. Nakonec to dneska vyhral NY (cca 5.000 lidi), protoze ve Watopii to psalo pres 15.000 :-)

                0 0
                • TheJD  

                  To se divim, ze sis vybral NY, kdyz Watopia je rozhodne vic, nez trikrat vetsi oproti NY.

                  0 0
                  • Twitko  

                    :-) to je vlastne pravda … ale prisla na nej chut :-) Projel jsem dva okruhy okolo dole a pak zamiril nahoru (tam na tech „sklenenkach“ toliko lidi nebyva. Docela pohoda, ale zase na chvili mi NY stacil :-) mmjn me predjel ve stoupani nejakej A.Schleck (asi 5,6W/kg tomu prave daval ), ale mel spanelskou vlajku .. tak to asi nebyl ten Andy (??) :-)

                    0 0
    • TheJD  

      To se mi zda, nebo zrusili nektere eventy?! Chtel jsem jet ted ve 12 Bologna TT a neni to tam, pritom na ZP to porad je.

      0 0
    • milan.v  

      "Haute Route Watopia is underway and it’s seen a stacked field taking to the start line. To improve your experience we're in the process of making immediate changes to create an even better Haute Route Watopia for you!

      With the events proving so popular, a small number of you might be running into technical limitations/dif­ficulties on your device. If your ride didn’t upload, we recommend following these steps.

      Didn't complete Stage 1 and still want the kit? You're in luck, as the only stage required to unlock the kit is Stage 3.

      We don’t want anyone to miss out on the chance to win the epic prize of entry to an in-real-life Haute Route, so we’re happy to announce that we have another prize draw which we will send you an email to enter on Monday!

      We’ve responded to the high demand for more event times by adding several more for every stage. We’ve also added a second category to all events. These D and E categories are identical but will help us stagger rider start times and smooth the load on the servers. Check out all the upcoming events!"

      0 0
      • milan.v  

        Tak kdo jste si to střihl?

        Asi nejnáročnější kombinace za tři dny, co jsem kdy na trenažéru jel…

        0 0
        • kemo  

          Jel jsem jen třetí etapu a moc mi to nechutnalo.

          Dny předtím jsem jel jiné kratší jízdy.

          0 0
          • TheJD  

            Taky jsem jel jem treti. V pohode. Normalka. Jen mrte lidi.

            0 0
            • kemo  

              Já to ani nechtěl jet a měl jsem mít volno, ale mlaďoch se dozvěděl, že za to je nějaký speciální dres a donutil mě. Příjemné bylo, že celou dobu mi dělal domestika :)

              0 0
    • toperharley  

      Ahoj

      Uvažuji o koupi trenažéru a ježdění přes Zwift, popř. další aplikace jako Fulgaz, Kinomap nebo Rouvy.

      Líbí se mi varianta, že by mi Zwift (popř. jiná aplikace) plynule ovládala trenažér, a nastavovala by zátěž podle trasy.

      Pokud to dobře chápu po tom všem co jsem přečetl tak mi aplikace v telefonu, tabletu, PC propojená s trenažérem bude ten odpor sama měnit, aniž bych to měnil já manuálně. A zároveň předpokládám, že video, které mi bude Zwift (kinomap, Rouvy)

      Podle toho co jsem načetl ve všech možných diskuzích, je zapotřebí aby měl trenažer mimo jiné i propojení přes FE-C.

      Vás znalejší a zkušenější bych rád poprosil o kontrolu jestli můj výběr splňuje požadavky.

      Kinetic Road Machine Control T-6400

      Kinetic Road Machine T-6100 Smart

      Líbil se mi i tenhle díky pohyblivému uložení, ale myslím si, že by nefungoval v tom smyslu, že by plynule měnil sám zátěž podle terénu, který bych jel

      Kinetic Rock and Roll T-2810 / Smart 2

      Všechny trenažéry co jsem prohlédl mají uchycení pro rychloupínáky, zatímco já mám na kole pevnou osu 12 mm – Merida Scultura Disc 6000.

      Děkuji všem za rady

      0 0
    • milan.v  

      Tak od nové aktualizace už se žádný skutečný profík s vysokým výkonem nemusí bát, že ho aplikace diskvalifikuje…

      0 0
    • Lukster  

      Pánové, mám problém s připojením hrudního pásu před bluetooth – např. v Rouvy pás připojit problém není, ale ve Zwiftu to nejde. Trenažér mám přes ANT (mám dongle v notebooku), notebook má taky externí bluetooth adaptér, protože jsem si myslel, že je to špatným built-in… Mám tam WIN10, ale původně byly na booku WIN7. Vítě někdo, co s tím? Btw. počítač ten pás taky najde v pohodě… Nejde to nějak přes to Zwift companion? Díky!

      0 0
      • Delkim  

        Bluetooth přes mobil (Zwift Comp.) a musíš být na stejne WiFi síti a pak by to mělo jít!

        0 0
    • milan.v  

      Menší návrat k té monstr akci z víkendu – Haute Route Watopia, aspoň se člověk zasměje… :o)


      Indoor 3-Day Stage Race on Zwift / Haute Route Watopia

      https://www.youtube.com/watch?…

      0 0
      • Bogar  

        Ty monstr akce to je děs. Kvůli nějakému dresu, který je stejně většinou hnusný, se už na to nenechám nalákat. Ale ještě větší peklo je meetup někde na okruhu v NY. Člověk jeden prakticky v kontinuální sňůře lidí, kteří ho stickem permanentně brzdí. Zkoušel někdo Zwift bez připojení k internetu? Teoreticky by to mělo jet a zadarmo :)

        0 0
        • milan.v  

          New York mi navíc nikdy nepřirostl k srdci, ty virtuální skleněné silnice ve vzduchu jsou hnus…

          0 0
          • TheJD  

            Taky NY nemusim. Navic je to tam porad nahoru dolu a clovek radi jak pako, kdyz si nesnizi trainer difficulty. Zmeny sklonu jsem se ve Zwiftu stale nenaucil cist.

            0 0
        • kemo  

          Úplně bez připojení ne, ale už jsem párkrát vypnul internet během zwiftování a to je najednou příjemno (prázdno). Ty tisíce současně připojených lidí je fakt přes čáru.

          Pustím to až pak těsně před koncem, aby se vše nahrálo kam má…

          0 0
    • rdx  

      Zwift rozjel testovani „Klubů“ – pozvanka asi jen pro puvodni beta uzivatele

      Zatim tam funguji klubove zebricky, zavody, spolecne jizdy …

      0 0
      • Bogar  

        Jo 2015 a dříve přihlášené, kteří jsou ještě stále aktivní, tedy virtuálně neumřeli. Zbytek si pěkně počká :(

        0 0
        • rdx  

          zatim tam toho moc neni, jednou za tyden zavod a forum s dotazama :)

          0 0
    • milan.v  

      Dowsett: Zwift race ‚harder than the Hour Record‘

      https://www.cyclingnews.com/…hour-record/

      0 0
      •  
        Obsah tohoto příspěvku je blokován zakladatelem diskuse.
        0 0
    • rdx  

      Tam bude naval :)

      https://www.cyclingweekly.com/…-ride-453805

      0 0
    • milan.v  

      Pro představu, kam může to virtuální závodění profíků aktuálně směřovat…

      Zwift // Team INEOS eRace

      https://www.youtube.com/watch?…

      0 0
    •  
      0 0
    • Delkim  

      Včerejší našlapaný závod, doporučuji čas 43:45, takhle elita na Zwiftu jezdí „brdky“...... Je mi zle jen to vidím :)

      https://www.youtube.com/watch?…

      Pak stačí vteřinové povolení před lehkým sjezdem a čelo je v pr.....

      0 0
    • rdx  

      Aktualne na Zwiftu:

      1000km challenge / Willie Smit

      https://www.youtube.com/watch?…

      Momentalne na 10h / 330km

      tvl …

      0 0
    • milan.v  

      Tour For All 2020 https://zwift.com/eu/tfaride

      Join the Tour For All and come together with the Zwift Community to support Doctors Without Borders/Médecins Sans Frontières (MSF) in their response to COVID-19. Together, we can make the Tour for All our most impactful multi-stage event yet. We’re kicking off the Tour with a $125,000 donation to MSF’s COVID-19 Crisis Fund to support the organization’s glo­bal emergency response to the pandemic and its consequences. We’ll match that donation at the end of the Tour if 250,000 Zwifters finish at least one stage. Let’s go—there’s power in numbers!

      0 0
    • Smazaný účet  

      Mám asi blbou otázku :-) Jak to mám udělat, když omylem ve Watopii blbě odbočím. Mám na mobilu u Zwift Companion tlačítka na změny směru, ale to, který je na otočení vůbec nereaguje :-(

      0 0
      • Pikaču  

        Musis držet tlačítko dlouho než se naplní presypaci hodiny ( toho tlacitka ).

        Ale když jedes například alpe du zwift kopec tak tam se neotocis. Bud to vyslapes cele nahoru nebo prerusis.

        0 0
        • DEEcz  

          Já se na AdZ otáčím celkem běžně. Otočit se tuším nedá na žádné trati v rámci eventu (závodu).

          0 0
        • Smazaný účet  

          Aha :-) Tak hodin jsem si nevšiml, tak příště vyzkouším. Díky!

          0 0
        • Smazaný účet  

          Tak jsem to vyzkoušel ;-) Hodiny jsem sice neviděl, ale pochvilce držení jsem se otočil. Boží :-D

          Díky!

          0 0
      • kemo  

        Na telefonu v companion i přímo na tabletu (android) mi tlačítko v pohodě funguje.

        V eventech apod. samozřejmě ne, respektive asi může vést k opuštění akce.

        Takže blbě tam nevidím nic.

        Ostatní tlačítka, například pozdrav rukou, fungují?

        0 0
        • Smazaný účet  

          Fungujou všechny, ale třeba jak píše Pikaču jsem byl jen trochu nedočkavej :-)

          0 0
          • kemo  

            Budu se muset na ty přesýpací hodiny taky podívat. Přijde mi, že to zmáčknu a jsem otočený.

            0 0
            • TheJD  

              Zalezi od platformy. Na telefonu to musim podrzet, ale na pc jen zmacknu a uz jedu opacnym smerem, coz je dost blbe mezi nami. Nekolikrat jsem se takto otocil, ani bych chtel, protoze jsem ve tme nevidel poradne na klavesnici…

              0 0
    • Delkim  

      Alex Dowsett a jeho pravidelné závody/tréninky na ZWIFTu

      tohle je zatím poslední video, páteční závod, je to s jeho přítelkyní Chanel i dost slušná zábava :)

      doporučuji!

      https://www.youtube.com/watch?…

      0 0
    • Delkim  

      Dnešní závod profíků jako Impey, Dowsett, Demare, Viviani atd…

      https://www.youtube.com/watch?…

      Jako strašný watty… fuj :)))

      0 0
    • Hator  

      Ahoj, nemáte někdo tip jak propojit apple tv s Ant+. Jde sehnat nějaký adaptér? Diky

      0 0
    • Deadlift  

      Ahoj,

      po skoro 6ti týdnech a 800 km na Zwiftu mám problém s ERG modem. Simulation mode je OK, ale treninky se prakticky nedají odjet (od včerejška). Propad výkonu, náhlý vzestup wattáže o 200 a víc watů i když trénink vypisuje jiné watty, tj. na střídačku hlášky reduce power, more power.

      Kalibroval jsem na nativní appce Saris a taky v Rouvy. Zwift kalibraci nedokončí. Zkoušeno na iPhonu, ipadu i Macbooku – vše tedy přes BT.

      Je to docela zoufalství. Do včerejška vše šlapalo parádně. Myslel jsem, že je to trenažerem, ale v Rouvy vše funguje a nativní Saris appka umožňuje zapnout ERG mode a „dávkovat“ výkon a to prostě sedí tak jak má. Jediný co se sere je ten zwift.

      Asi přejdu na Rouvy, alem chybí mi tam nějaká možnost dlouhodobějšího tréninku – nebo se jen špatně dívám a je tam něco jako workouty v Zwiftu (např. FTP builder apod.).

      Děkuji moc za radu ohledně Rouvy a pokud by někoho napadlo, jak „opravit“ ERG mode v Zwiftu v tréninku, tak bych byl vděčný. Už to vypadá, že letos snad budu i trochu v kondici a najednou toto:o)

      0 0
      • TheJD  

        Zkus preinstalovat Zwift (restart po odinstalaci) a koukni na fora Zwiftu prip. jinam, jestli nekdo nemel podobny problem.

        0 0
        • Deadlift  

          Na fora jsem se dival- problemy jsou. Bohuzel. Zkusim odinstalovat appku a nainstalovat znova. Ted jsem odjel trenink, kde se stridaly zony s 185 a 132 watty. Tedy mely stridat. Nakonec jsem to odhel na 185 w, jelikoz to nepadalo na tech 132. Zajimavy, ze po dojeti se to klasicky prepne do simulation modu a nohy vytocim pri tom samem treninku (po ukonceni defacto volna jizda) uplne v pohode. No- dalsi trenink je pozitri, tak snad to do te doby nejak dam do kupy. Jinak prechod na Rouvy. Aspon namazu a seridim kolo:)

          0 0
      • rdx  

        Zkusil bych to jeste nejdrive testnout pres ANT+

        V Rouvy nejake plany jsou, ale jsou tam spis jen tak do poctu. Rozhodne se tem Zwiftackym nemuzou rovnat. To uz je lepsi si je tam preklikat rucne :))

        0 0
        • Deadlift  

          Ant+ dle Zwift fora jede. Pouzivam ipad a iphone- tam to neuplatnim. Jeste by to slo pres Macbook. Priznam se ale ze se mi nechce kupovat cidlo za litr na zkousku. Jsem pro co nejjednodussi reseni, abych pak za dva tydny nemusel kupovat Android phone nebo win pc kvuli Zwiftu:)

          0 0
      • madik  

        To zní jako špatný nějakým rušením. Stává se. Hod fit filé ve složce zwiftu do Zwiftu analyzeru. Tam se dá rušení signálu zpětné potvrdit.

        0 0
        • Deadlift  

          Zkusim. Diky. Mistni internet provider tu instaloval jakysi bazmek (optiku:) par dni zpet. Predpokladam, ze to by nemelo mit vliv na nic.

          0 0
          • milan.v  

            Na to, co popisuješ, určitě ne…

            0 0
            • Deadlift  

              Tak update. Na Macbooku to jede tak jak má bez jakéhokoliv problému. Tím tedy opravuji svoje tvrzení viz. výše. RAMP test jede parádně přesně. Odinstaloval jsem appku na ios a zkusím po restartu nainstalovat. Vyšla nová verze (jenže dva týdny zpět) opravující bug, kdy prý některá kola ztrácela přehazovačku)).

              Rušením to asi nebude. Rouvy a další appky fungují jak mají. Muselo by to tedy být velmi specifické.

              0 0
              • Deadlift  

                …a poslední update. Ten re-install appky na iPhonu pomohl. Vše funguje parádně. Pardon tedy za plašení. Původně jsem si myslel, že je něco s trenažerem.

                0 0
    • Delkim  

      Vlastně to úplně nepatří pod Zwift, ale tady si to najdou trenaž. nadšenci.

      Lze ovládat kolo přes trenažér ve hře GTA :)))

      https://youtu.be/3Q3jGXQePCA

      0 0
    • distance  

      Zwift ojro nebo doláč: Do března jsem si platil Zwift v USD, duben jsem vynechal, ale v květnu jsem ho obnovil a až pak jsem si všiml, že místo USD je to najednou v EUR. Dost mě do teda nasr… Platíte v USD nebo v ojrech? Vzhledem ke kurzu je to trošku rozdíl…

      0 0
      • mrozu  

        No to jsou sráči, sice je to pár desetikorun, ale tohle ojebávání nesnáším. Zdá se, že stačí nastavit si nějaký banánistán a platba se přepne na doláče. Jen pozor, Švýcaři jsou ve vatě, takže připlácí 1 ojro solidární daň, a Rusáci to mají dražší dokonce o 3 dolary, asi příspěvek pro ZADA :D

        0 0
        • TheJD  

          Snad si na to pred zimou vzpomenu. Kdyby to byl rozdil 20 Kc, tak za zimu (5 mesicu) je to 100 Kc.

          0 0
          • distance  

            Třeba dnešní kurz Airbank je takhle – EUR:14,99*27,­481=411,9402 K­č, USD: 14,99*24,735=­370,7777 Kč, taže cca 10% rozdíl (jakože 40,– Kč ze 400,– Kč). Já jsem nic v nastavení neměnil, jen jsem přerušil na měsíc odběr. No myslím, že to už ani obnovovat nebudu. Sicě mě to mrzí, ale stejně poslední dobou mě tam sra.. akce typu „podpora lékařů bez hranic“ nebo teď teď nová propagace buzerantů (a bůhvíčeho dalšího) https://zwift.com/prideon2020.

            0 0
            • Pikaču  

              Obnovovat nebudeš. Tak přijdes o 40 korun mesicne. No a co ku***. >>>>Bud Zwift pouzivas nebo ne.<<<< Ale koncit kvuli 40 Korunám. Kurz se zase zmeni nebo naopak dollar pujde do háje. To je zivot nas čechů.

              0 0
            • Bogar  

              Tvl tak toto fakt bolí.

              0 0
      • rdx  

        platim Revolutkou takze mi to je jedno :)

        0 0
        • distance  

          Ale i ten Revolut bude mít jinej kurz pro EUR a USD, nebo ne?

          0 0
          • rdx  

            Jelikoz ji pouzivam pomerne casto na vsechny zahranicni platby, mam na ni dlouhodobe rezervu pri kurzech 25,6 a 22,6. Takze to nijak neresim. Zwift platim v US / 14.99

            0 0
            • TheJD  

              Jenze tvuj prispevek vyznel tak, ze je ti jedno, jestli platis v € nebo $, coz zjevne neni, kdyz tam mas rozdil 3 Kc a rikas, ze Zwift platis v $.

              0 0
              • rdx  

                dolary mam na Zwiftu od zacatku {r. 2015} nikde jsem nic nemenil ani nenastavoval.

                0 0
          • Smazaný účet  

            Hele a nemáš jen změněnou řeč? Po mě to chce měnu podle toho jakou tam nastavenou řeč. Normálně používám EU němčina a chce to Eura a když změním na US angličtinu, tak to chce dolary.

            0 0
            • distance  

              To bylo první co mě napadlo, ale změna jazyka nepomáhá. A když zkusím změnit způsob platby, tak tam se jako první volí země a podle toho se pak ukazuje i měna, ale pak to zas neověří adresu (a u PayPal se automaticky změní země na CZ). Prostě to tam nějak zadrátovali.

              0 0
      • Blunderbuss  

        Kč. Přes zimu jsem platil 399,– Kč/měsíc a skončil jsem předplatné v dubnu. Teď mi Appstore nabízí předplatné za 399,– Kč/měsíc.

        0 0
        • TheJD  

          To bude tim, ze to mas pres Appstore a ne primo.

          0 0
        • Bogar  

          Já mám stále v profilu:

          Your next payment of $14.99 will be applied on June 15, 2020

          Jezdím celoročně už 2. sezónu a předplatné nepozastavuji, ani pak neobnovuji.

          0 0
    • milan.v  

      ALL ABOUT THE VIRTUAL TOUR DE FRANCE ON ZWIFT

      https://zwiftinsider.com/vtdf/

      https://zwiftinsider.com/…e-1-0-53028/


      Vypadá to hodně zajímavě, asi si budu muset koupit další větrák… :o)

      0 0
      • Pikaču  

        Ale ten prvni odkaz je ze profici pojedou TdF proti sobě ( týmová soutěž) a bude to v televizi, GCN a pod…

        Jako to je super ze zwift přitáhl takovou úroveň ale na to se nedá koukat. Prostě to neni ono sednout si jako divák a koukat se na takove prostředí ( sice o galaxii lepší nez Rouvy) ale i tak.

        Spíš bude zajímavé pro nás si zajet TdF akorát nevím zda to půjde v létě :)))

        Chtelo by to aby pršelo :) to se pak těším na zwift.

        0 0
        • Bogar  

          Jo, pršet musí! Hodinku se na to v TV vydržím koukat. Delší etapy snad ani nebudou. Český komentátor na Eurosportu by se měl předtím Zwift vyzkoušet, aby věděl o čem mluví :)

          0 0
    • Pikaču  

      Na tour de France jízdách není vysledkova listina jako na Tour de Zwift :(

      Člověk dojede, ukaze se cas a watty a ihned to zmizí.

      Skoda. Jinak pěkné nove francouske trasy.

      0 0
    • rdx  

      Neco malo do budoucnosti Zwiftu …

      Balicky, balicky, balicky … kde ja to jen slysel …

      https://www.dcrainmaker.com/…-latest.html?…

      „Thus, it makes sense for Zwift to strike while the iron is hot. The key is ensuring they don’t burn anyone with the iron in the meantime.“

      0 0
      • Bogar  

        No nevím… zatím nic z toho není, o čem se tam hovoří. Těžko se pak vybírá. Kdyby opravili plot, udělali by lépe :)

        0 0
        • milan.v  

          Přesně fence je na hromadné jízdy potřeba jako sůl… Prý ho někde testují, já to ale v poslední době nezažil…

          0 0
        • rdx  

          zatim je to jen ve fazi dotazniku / pruzkumu ale naznacuje ro kam to asi v nejblizsi dobe chteji posunout.

          0 0
    • milan.v  

      Moc zajímavý doplněk k virtuálnímu ježdění od Elite…

      https://www.dcrainmaker.com/…o-smart.html

      0 0
    • marek73  

      zsravím..mámtakový dotaz…jsemna zwiftu nový..mám elite suito,doteď jsem jezdil rouvy,teď zkouším zwift.Mám takový problém se změnou zátěže…v rouvy suito mění zátěž poměrně skokově..myslím, že jsem o tom i někde četl,ale tak vcelku jsem si zvykl…ve zwiftu je ta změna plynulá, ale přijde mi že ani na rovinách uplně nepovolí, dokonce i z kopce tam nějaká je…dostanu se tak za půlku kazety…napadá vás něco by to mohlo být? díky moc

      0 0
      • Pikaču  

        Nastavení zátěže na zwiftu ( settings) dej po defaultu na 50%.

        0 0
      • Bogar  

        Kurzorem u „training difficulty“ změníš rozsah kazety. Zbytek už je „zwift fyzika“ :) Naučit se správně jezdit ve zwiftu chce pak jistý „zwift skill“.

        0 0
        • marek73  

          Jestli to chápu správně,když si přidámTraining difficulty tak budou stoupání reálnější, ale rovněž klesání…alespoň tak jsem to na supportu pochopil. Ja jsem snižoval TD, kopce byly lehčí, ale z kopce jsem musel šlapat jak divý…ale díky moc,učím se…

          0 0
    • rdx  

      Duchove se vraci! … tentokrate uz jsou trosku chytrejsi :)

      https://zwiftinsider.com/pace-partners/

      0 0
      • Delkim  

        Tohle je super, dalo by se perfektně trénovat určité tempo. V group rides se to často nedrží a skáče to, tohle by bylo přesné!

        0 0
        • milan.v  

          Souhlasím, potřeboval bych ale, kdyby šlo nastavit například konkrétních 3/3,5/4/…w, nejen rozmezí.

          0 0
    • milan.v  

      Po dlouhé době dnes fence ve Zwiftu…

      0 0
    • Daniel.B  

      Zdravím Vás,

      chtěl bych Vás požádat o radu.

      Ze zdravotních důvodů, kdy mi kyčle nedovolí běhat, hledám jinou aktivitu jak udržovat fyzičku, na doktora doporučení jsem začal jezdit na kole.

      V zimě bych chtěl udržovat fyzičku pomocí cyklotrenažeru v kombinaci s aplíkací Zwift, která mi příjde jako super motivace (jsem soutěživý člověk).

      Po přečtění Vašich příspěvků uvažuji o trenažeru Direto X, nicméně mám HT Superior XP 969, trenažeri jsou primárně určené pro silničky, nebudu v nevýhodě, když má HT oproti silničce jiné převody? Někdo tu psal, že musí šlapat velké kadence při vyšších rychlostech.

      Klíčové pro mne je, aby trenažer automaticky měnil zátěž v závislosti na výškovém profilu trasy.

      A nebo by pro mně bylo lepší zakoupit kompletní cyklotrenažer (spiningové kolo) např. jsem se díval na Cyklotrenažér TUNTURI S40 Competence – který je přednastaven pro spárování s aplikací Zwift. Zde vidím velkou výhodu v tom, že nemusím tahat domu své kolo, nic nenastavuji, prostě ráno sednu a jedu + můžou jezdit i ostatní členové rodiny.

      Děkuji za Vaše rady, postřehy. :-)

      0 0
    • Chlebovnik  

      Rychlodotaz: Podařila se někomu pořešit platba v USD? Jako né, že by mi to rvalo srdce, a už vůbec ne, že bych se kvůli tomu vykašlal na ZWIFT. Ale při aktuálním kurzu a předplatném od října do března to dělá cca 1 měsíc „zdarma“ ve prospěch USD proti EUR. Tak se ptám.

      0 0
      • Bogar  

        Platím a platil jsem vždy jen v dolarech :)

        0 0
      • rdx  

        Taktez dolaruju. Platim Revolutkou.

        0 0
      • distance  

        Ti, co platí stále v USD to mají dané tím, že nepřerušili předplatné. Nevím od kdy přesně, ale od nějaký doby se při přerušení změní platba z USD na lokální měnu.

        Napadlo mě, že by se dala koupit „gift card“, při jejím objednávání až těsně před potvrzení platby píšou cenu v USD. Gift cards nabízejí na 3 nebo 12 měsíců (https://zwift.com/gift?…). Ale zatím jsem to nezkoušel, počkám až do zimy.

        0 0
        • rdx  

          To asi nebude tim, prerusuji pres leto uz nekolik let.

          https://support.zwift.com/…e-HygeG0ybH7

          0 0
          • distance  

            Právě v těch Pricing FAQ píšou:

            Q: I currently am a paying member. Can I switch to pay in my local currency (AUD, CAD, EUR, GBP, JPN)?

            A: Yes. You’ll need to cancel your current payment method and rejoin via your dashboard on zwift.com.

            A to je přesně to, co se stalo (nejen) mně. Taky jsem několikrát přerušoval předplatný přes léto a bylo to stále v USD. Až letos na jaře jsem na měsíc přerušil a už to pak bylo najednou v EUR.

            0 0
            • Pikaču  

              Ano. Takže kdo neprerusil to ma v USD jinak local currency je pro nas EUR.

              0 0
              • Bogar  

                Taky bych to tak viděl. Zwift má globální záběr a je asi mimo jeho rozlišovací schopnost totok řešit.

                0 0
            • rdx  

              zvlastni, ja jsem obnovoval ted na konci srpna a dolary mam stale …

              Your next payment of $14.99 will be applied on September 29, 2020

              Platim pres paypal s napojenou Revolut kartou.

              0 0
              • distance  

                rdx: Mám to nastavený podobně jako ty (kartu na Paypalu) až na ten Revolut. Revolut neznám a je teda možný, že právě díky němu máš stále USD.

                Takže zatím máme zřejmě dvě možnosti pro platby Zwiftu v USD: gift cards a Revolut :-)

                0 0
                • MavasH  

                  Já taky platil (do dubna) v USD. Když jsem se teď díval, už by mě to strhlo EUR. Tak jsem si rovnou koupil „gift card“, ta je za USD (přímo kartou přes Fio to mám s kurzem 22,852).

                  0 0
                  • Hator  

                    Ahoj, jak presne ten gift card funguje? Zadam tam svoje jmeno a ono mi to pripise tri mesice na muj Zwift ucet?

                    0 0
                    • Chlebovnik  

                      Přijde ti kód, který pak po přihlášení zadáš na stránkách Zwiftu.

                      0 0
                    • MavasH  

                      Po přihlášení na zwift.com přejdeš do Settings, tam je napravo Membership a vlevo (maj to takový nejednotný) se přepneš do Promotions a tam zadáš kód, kterej je na kartě (PDF, který si při nákupu buď necháš poslat do mejlu, nebo rovnou stáhneš v prohlížeči).

                      0 0
                • rdx  

                  Revolutku doporucuju, je zdarma a jeste nejakou kacku usetris. Dnesni kurz dolaru 22,1 Kč

                  0 0
    • rdx  

      Zwift dnes dostal dalsi investicni injekci $450mil …

      „The investment will be used to accelerate the development of Zwift’s core software platform and bring Zwift-designed hardware to market, making Zwift a more immersive and seamless experience for users.“

      0 0
    • capo  

      Jde nějak při probíhající „aktivitě“, která byla nastavená jako volnej trénink u chytrého trenažeru (takže při ní upravuje odpor na základě prostředí) najednou přejít na ERG mode podle v zadaných parametrů a pak zase zpět do volna?

      Prostě šlapu si volně jak chci, a najednou chci dát 5 minut na 300W který mi bude hlídat trenažer. Pak třeba nějakej oddech, bez natvrdo nastaveného času nebo výkonu (tedy zase přejít na odpor dle prostředí), a pak zas třeba 10 minut na konkrétní výkon při ERG. Ve Zwiftu ani Companion takovou možnost nevidím. Vyskočit úplně ven a nastavovat novou jízdu se mi nechce, to ukončí záznam a začne jinej. Je nějaká cesta? Nebo prostě musím být „otrokem“ a využívat pouze dopředu plánované tréninky?

      0 0
      • milan.v  

        Také o této možnosti u normální jízdy nevím, obávám se, že budeš mít smůlu…

        0 0
        • capo  

          Patřím sice k těm co jezdí celkem málo, ale pořád mi to nebrání si myslet, že je to logická funkce kterou by mít měli… Nevím zda by to šlo nějak zkombinovat, mít trenažer zároveň na free ride ve Zwiftu a zároveň připojenej na Garmina kde si sem tam pustit trénink s jedním intervalem – nezkoušel jste někdo?

          0 0
          • Pikaču  

            Jo to jde. To delam na active recovery.

            Zapnes zwift a vypnes ovladani trenazeru zwiftem. Zapnes appku trenažéru ( v mem pripade tacx) a nastavim watty pevně. Takze třeba jedu 150w ktere ovlada trenažér na free ride ve zwiftu a profil terenu me nezajima.

            Jen kvuli 5min bych to nedelal kdyz tohpe propojot trva 5 min :))))

            0 0
      • nzg  

        Uplne v pohode, jen to musis udelat na PC.

        Zastavis uplne kolo, pockas az se objevi MENU a v nem kliknes na ikonu, kde se prepnes na vyber workoutu.

        Stejne lze menit i kolo.

        0 0
    • Pikaču  

      Poslední dobou nevidim kamarady na zwiftu " ride with možnost".

      Kámoš treba jede alpe du zwift, chtel jsem se připojit a jet s nim a nevidim ho vůbec v zadnem svete ( watopia taky ne).

      Dnes dalsi 2 kamosi jedou a na zwiftu je nevidim.

      Funguje vam to nebo to zrusili?

      0 0
    • Delkim  

      Tak už jste zkusili nové pacemakery? :)

      https://www.youtube.com/watch?…

      Dneska se na to chystám. Za mne ideální možnost vybrat si kdykoliv společnost na vámi vybrané tempo a trénink uteče mnohem rychleji!

      0 0
      • ferlikster  

        jojo, s Dieselem i Cadence už jsem se projel. Jede s nima strašný chumel lidí, takže dostáváš RideOny od každého, navíc když jedeš těsně kolem nich tak se ti časem zvýší multiplikátor na drops, takže na tom můžeš pěkně vydělat.

        0 0
        • Delkim  

          No jo, ale když máš už koupeno snad všechno co lze a ještě ti asi 6–7 mega dropsů leží na účtě… :))) Mohli by za to nechat kupovat měsíční členství :)

          0 0
      • nzg  

        Já jsem jel s tím B-ckovym a čekal jsem nějaké souvislé tempo.

        Místo toho bot náhodně střídal všechny zóny nezávisle na prostředí.

        Prvním 30 km s botem, pak jsem radši zapnul ERG mod.

        https://strava.app.link/vBMrmCnzTab

        0 0
        • Delkim  

          Hmm, tak snad to vychytají, není přece problém nastavit naprosto striktní tempo, tj. W/kg a hotovo.

          0 0
          • ferlikster  

            On ten pace partner jede striktní výkon, ale ty jako člověk to nedovedeš… když se k tomu připlete 200 jezdců a připočteš k tomu to umělé hákování Zwiftu, tak se dějou zajímavé věci – jakože se třeba neustále pohybuješ dopředu a dozadu i přesto, že se snažíš jet konstantní watty.

            Na druhou stranu aspoň jsi ve střehu a dáváš pozor místo tupého šlapání…

            0 0
            • Delkim  

              Tohle by mi nevadilo, hlavně ať ten dotyčný PaceKeeper jede fakt stále třeba 3 W/kg a neskáče mu to na 2,5 a pak zase třeba na 3,5 atd…

              Aspoň takhle lidi pochopí jak funguje ten draft a připraví se na skupinové jízdy a závody.

              0 0
              • Pikaču  

                to me spis zajima jak treba kdyz jedu 3D steady ride nekdo jede uplne konstantni watty (dle grafu) a u me jsou takove vykyvy. nemyslím ze je to ERG modem u tech jedincu jelikoz bych s erg neslo udrzet s ostatnima v haku a pod.

                0 0
                • Delkim  

                  dej si na nulu tu realitu (kopce) a pokud pojedeš konstatní kadenci tak ti přece watty skákat taky nebudou

                  nedělá mi problém držet ± do 10 wattů

                  0 0
      • milan.v  

        Je to tak, také to vnímám velmi pozitivně a jedno ze zásadních vylepšení. Ne vždy totiž člověk najde optimální tempo jízdy, občas s tím i přes jejich velký počet bojuji…

        Zkusím ale asi až zítra, resp. jindy tento týden.

        0 0
      • capo  

        Jak to mám udělat pokud se chci zahřát a pak se připojit k PP? Vypadá to, že musím ukončit zahřívací aktivitu a pak začít novou kvůli PP.....

        0 0
        • Pikaču  

          Co je PP?

          0 0
          • capo  

            Pace Partner – i jsem tu otázku tak zařadil :).

            0 0
            • Pikaču  

              Sorry. Nevidel jsem. Bohuzel na pace petnera musis ukončit zwift resp. Tu free ride na zahrati.

              0 0
            • TheJD  

              Zwift je tak uzasna appka, ze musis udelat presne to, co jsi popsal ;(

              Jinak tohle je zrovna jeden z tech mensich problemu podle me. Mnohem vetsim problemem je napr. nenastavitelny HUD a na forech najdes spoustu dalsich sugesci na nove funkce, ktere jsou zatim nejspis stale ve fazi sugesci. :(

              0 0
        • ferlikster  

          Taky mně štve že si nemůžu v průběhu jízdy změnit trasu… nebo se přidat k PP, aniž bych musel ukončovat / ukládat jízdu a znovu spouštět Zwift.

          0 0
        • milan.v  

          Ano, budeš muset tu stávající ukončit.

          0 0
          • Bogar  

            K PP se lze připojit jednoduše tak, že je v Watopii potkáš. Cocolína například jezdí obvykle furt dokola Fuego Flats. Vyrazím ji naproti a jak ji zahlédnu otočím to nebo mě sama s bandou chrtů dojede :)

            0 0
    • ferlikster  

      Nevíte jestli jde zpětně do Zwiftu nahrát neuložený tréning? Do Stravy jsem to nahrál, ale mrzí mně 40k dropsů z Alpe, kdy mi vypadl internet :(

      0 0
      • raw 4  

        Můžu se zeptat, zda je možný zwift jet off line.. Mám v místě kde budu jezdit špatný signál na WiFi. Nemyslím samozřejmě závody, ale jen jízdu a přednastavené treninky, kdy jedu sám. Diky

        0 0
        • rdx  

          Pripojeni potrebujes jen pro prihlaseni, pak uz muzes byt offline. Budes mit jen totalni soušl dištanc :))

          0 0
          • Delkim  

            Přesně tak. Zapni si data na mobilu, udělej si hotspot, přihlaš se, počkej na úvodní obrazovku jak už sedíš na kole a můžeš to vypnout. Jízda se ti uloží lokálně v PC.

            0 0
            • Bogar  

              Jak je to v takovém případě s platbou? Lze tady ten social distance realizovat i bez měsíční platby? Jinak sám bych teda ve Wattopii s velrybama a rackama být nechtěl, to bych se snad i trochu bál :)

              0 0
              • rdx  

                samozrejme to prihlaseni funguje hlavne jako pokladník ;)

                0 0
            • raw 4  

              Kluci díky…

              0 0
        • rejow  

          Já jezdím ve sklepě mimo dosah wifi a pouštím to přes telefon, za měsíc provozu (5h týdně) to sežralo zhruba 100MB.

          0 0
          • raw 4  

            Super a díky.. Tak to v pohode dá můj Credit na telefonu.. Ocekavam stejně hodiny.. Překvapilo mě to jak je to málo…

            0 0
    • Pechy73  

      Zdravim zdejsi borce, na Zwift funguje takova mensi komunitka na spolecne vyjizdky chlapcu a devcat CZ-SVK…pouzivame discord na pokec, vtipky a hecovani se…potom svih krasne ubiha…pridejte se k nam , pokecame pojezdime …Na Zwift me najdete podle jmena DANIEL PECHANEK …pridam si vas a budu pravidelne pozyvat, na discord nas navsivte zde

      https://discord.gg/wzZpEMr

      0 0
      • milan.v  

        To se ale vždy ad hoc domlouváte, nic pravidelného, je to tak?

        0 0
      • Bogar  

        Taky bych byl pro zvážení, jestli nedělat aspoň jeden event pravidelně – stejný čas, stejný den.

        0 0
        • Delkim  

          jj

          0 0
          • Pechy73  

            jo jo domluva je online na discordu…cas vetsinou okolo 18:00 …zatim jeste ne uplne pravidelne ve stejny den a cas bo se obcas da vyrazit ven…zrovna dnes je jizda v 18:05h

            0 0
    • Pikaču  

      Tak dnes mi blikají vsichni ( kola bez cyklistu). Internet je ok. Fakt to se*e

      0 0
      • milan.v  

        Také jsem včera jel a asi dvakrát to udělalo duchy na kole… A to jsem kvůli rostoucí zátěži naší domácí sítě akorát posílil mesh zařízeními od TP-Linku, takže připojením to není, šlape to dvakrát lépe než předtím…

        Každopádně jsem tuhle vyzkoušel toho Pace Partnera na jedné trase ve Watopii a je to velmi příjemné, prakticky to splnilo mé požadavky na udržení tempa.

        Budu zkoušet dál, ale myslím si, že v zimě to budu využívat celkem často…

        0 0
        • Bogar  

          Včera Zwift dělal bordel. Dnes už to bylo ok.

          0 0
          • Delkim  

            A nebyly ty duchové naschvál kvůli Halloweenu???

            Každý rok něco vymyslí.

            0 0
    • alika  

      Zeptám se jak dostat zwift z mobilu na TV s oper. systém Tizen?

      0 0
      • milan.v  

        To bude patrně nemožné…

        Navíc toho moc nevíme…

        0 0
      • Pikaču  

        Tizen je samsung?

        Jestli mas teda samsung smart TV a samsung telefón tak das jenom zrcadlit telefon na TV pres wifi ( oba musi být na stejne wifi).

        Dokonce me sel i sony laptop zrcadlit. Ale musim te zklamat neni to dobre reseni zrcadlit obraz na TV pres wifi. Je tam bohuzel casova prodleva a to pri draftu a treba crit race nefunguje.

        Takze buď notebook nebo apple TV a pres HDMI kabel na TV.

        0 0
        • alika  

          Té prodlevy jsem se právě bál, díky za potvrzení

          0 0
      • mr.garisson  

        Zrcadlení i když poslední generace hází prodlevu, kabel je kabel. Laptop 5 let starý a vpoho zvládá 4k obrazovku + ANT+. Zwift nemá takové nároky, utáhne to integrovaná grafika.

        0 0
        • TheJD  

          Jestli chces jet Zwift ve 4k, tak to na integrovanou neutahnes. Mozna na nejakou Iris Pro, ale to fakt nevim. Kazdopadne posilat na 4k obrazovku mensi rozliseni neni problem pro jakekoliv zarizeni. :)

          0 0
          • Delkim  

            Přesně. Na 4k je potřeba grafika jako NVIDIA GeForce GTX 1050 Ti nebo 1650 atd…

            Dost jsem to loni, předloni i před předloni sledoval, vždycky mám přes zimu tendenci koupit nový notebook, ten můj starý 12 let to jede v SD kvalitě :)))

            0 0
            • Pikaču  

              Me zlobí ntb a furt to prnaseni je opruz.

              Vymyslel jsem to s apple tv 4K.

              0 0
              • Smazaný účet  

                Taky o ní přemýšlím.

                0 0
                • Pikaču  

                  tak jsem si ho objednal. zitra dorazi. za ty penize neni co resit. uvolnim notebook (nemusim ho brat manzelce) a bude rychlejsi zapojeni nez obcas na notasu (po updaateu zwiftu to trva vecnost nekdy).

                  pak jeste 4k telka na black friday a mám svůj 4K Zwift koutek :)))))))).

                  jinak bych se nastehoval do obyvaku k hlavni telce :)

                  no a aby manzelka mela radost dostane novou baterku na stary notas :)))))))))

                  0 0
                  • Smazaný účet  

                    Optimální, všichni spokojený :-D

                    0 0
                  • Twitko  

                    Super … tak a ted zacnou lamenty: kua to ma omezeny pocet BLE pripojeni … kua tim remote se to vubec neda ovladat – vybrat workout je na pos*ani, kua jaktoze jeste neni k dispozici update, kdyz na PC uz je dva dny, kua, jaktoze nemam k dispozici vsechny uhly kamery jako na PC … kua a jaktoze nejdou pouzivat „hacky“, kua kde najdu nejakej log abych mohl pouzit Zwiftanalyzer, kua nevidim kraje obrazovky a neni jak kde a jak to nastavit … atd, atd :-)

                    nicmene souhlasim, ze ApTV je na Zwift dobry reseni … zadna ironie, myslim vazne :-)

                    0 0
                    • Pikaču  

                      Okraje nevidim ted na te stare televizi. Ble jde 4 zarizeni ale pres companion app. Ostatni jsem nikdy neřešil.

                      Ted mam po posledním updejtu na pc ze me lidi mizi. Kola zustavaji. Dela to jen kdyz jsem ve velke skupine.

                      A z baraku to muze jit vzdy pryč.

                      Jinak mam kamose co tohle v zivote neresil. Ale ten neřeší nikdy nic.

                      0 0
                      • Twitko  

                        jo tak ja si delal vicemene srandu .. ApTV mam a na Zwift pouzivam … a spokojenost .. tedy az na ty vyse uvedene „neduhy“. Napr. ja kraje obrazovy nevidim (stara plazma) a nikde neni zadny zpusob jak velikost obrazu upravit. Zwift rika, at to udelam na ATV, ATV rika ze si to mam nastavit na TV, a TV se tvari ze nic takovyho neumi. Tak "dobojovano"a proste ziju bez okraju .. nic hroznyho. Companion pouzivam taky, ale tim ze mam Neo, tak propojeni mam naprimo a BLE mi staci.JInak ja na Zwftu jel naposled nekdy v dubnu/kvetnu .. zatim se mi to lizt nechce … zima bude jeste dlouha tak netusim co je tam novyho at dobryho ci spatnyho :-)

                        0 0
                        • Pikaču  

                          Ty okraje jsou kvuli ty plazme. To mam taky na pc inna apple tv ( od kamose, zitra svojin dostanu). Taky jsem zkoušel vse a proste to nešlo.

                          Bez okraju se da, nevidis jenom vlajky :))

                          0 0
                          • Hator  

                            Ahoj, taky frcim druhym rokem pres ATV + Companion v mobilu. Sem tam se me stane ze mi na vterinku vypadne signal na watech a kadenci jak kdyby se mi odpojilo ble nebo jestli to muze mit treba vliv kolisani wifi? Zkusil jsem preijt na obou zarizenich na stejnou wifi a dobry tak si rikam problem vyresen a pak za par dnu zase . No nevim co vylepsit. Nestava se to nekomu?

                            0 0
                            • Pikaču  

                              Koukni se spis na zwift forum a podobne stranky jestli neco k tomu nenajdes. Nebo to hoď dolu jeste jednou tady to asi zapadlo ten tvuj dotaz-problem.

                              0 0
            • TheJD  

              Ja se dnes dival na ntb okolo 20 k, jestli bych si polepsil. Vysledek je takovy, ze mozna o par fps na stejnou kvalitu. Aktualne jedu na i5–5200u. Bohuzel u hlavniho pc nemam misto a rozumne tahat kabely 20 metru nejde, nemluve o tom, ze bych to musel pichnout bud do tv a na tu koukat sikmo (fakt ne), nebo bych potreboval dalsi monitor…

              0 0
              • Delkim  

                Co jsem pochopil, tak zásadní je výkon grafické karty, procesor je podružný.

                0 0
                • TheJD  

                  Procesor je zcela zasadni, kdyz je v nem iGPU, kterou pouzivam. Samozrejme pro hru samotnou je dulezitejsi GPU co se tyce vykreslovani a tedy i grafickeho nastaveni.

                  0 0
    • xkratoc9  

      Dobry vecer,

      resim problem se zarizenim Polar a Zwiftem. Trenazer mam od Tacx Vortex. Trenazer se Zwiftem mam pres ANT+ a trenazer s Polarem mam pres bluethoot. Pri parovani trenazeru s Polarem to chtelo zadat obvod kola, to jsem udelal (meril jsem zvdalenost jedne otacky kola). Kdyz, ale odjedu neco na Zwiftu tak ujeta vzdalenost je na Polaru a Zwiftu rozdilna (na 1km je rozdil 900m. Zwift 1km , Polar 1,9km)

      Zwift s Polarem sparovat bohuzel nejde. Neresil toto nekdo jak to zkalibrovat aby to ukazovalo priblizne stejne ?

      Dekuji

      0 0
      • milan.v  

        Nějaké zmatečné to je celé…

        0 0
        • xkratoc9  

          Zkusim mozna lepe popsat :)

          Trenazer mam sparovany s aplikaci Zwift (ant+) a zaroven s budikem od Polaru. Pri jizde ukazuje aplilace Zwift aktualni rychlost napr 26km/h budik od Polaru (sparovany s trenazerem) ukazuje aktualni rychlost 2km/h. Po ukonceni se treninku se lisi ujeta vzdalenost na Zwiftu aplilaci a na budiku Polar.

          Waty sedi dobre. Jen ta aktualni rychlost se na Polaru ukazuje spatne a nsledne po ukonceni jizdy nesedi celkove ujete km.

          0 0
          • milan.v  

            A jakou přidanou hodnotu pro tebe má to spárování s navigací/com­puterem Polar?

            Spároval bych jen Zwift s trenažérem a měl propojený Zwift s tím Polar webem, aby mi to na něj po skončení jízdy posílal Zwift automaticky.

            Nejde to propojit přes ten Taipirik?

            0 0
            • xkratoc9  

              Jinou hodnotu nez spravny obvod jsem jeste nezadaval.

              Zwift a Polarem nekomunikuje naprimo

              Taipirik ? Neznam podivam se.

              Diky

              0 0
              • Pikaču  

                Polar nepoužívej na vzdalenost. Ten nevi jaky kopce jedes ve zwiftu. Proto to nikdy sedet nebude.

                Proste jenom zwift.

                0 0
                • capo  

                  Mám za to že ten „senzor rychlosti“ kterej má trenažer „simuluje“ otáčku zadního kola, takže při správně zadaném obvodu to sedí kopec nekopec…

                  0 0
                  • Pikaču  

                    Ano i ne. Pokud na obou aplikacich pojede stejny profil tak ano. Jenze zwift simuluje nejako trasu-profil-převýšení a polar jezdi furt konstantne po nule.

                    0 0
                    • capo  

                      To je přece jedno – pokud se nemění velikost kola, tak jedno otočení = stále stejně ujetá vzdálenost…Bez toho by přece ani nefungoval Zwift samotný, protože kdyby vycházel jen z výkonu a kadence, tak nemá informace o zařazeném převodu a nevěděl bych jak rychle se pohybuješ…

                      0 0
                      • Delkim  

                        ZWIFT řeší jen výkon, tvoje kadence atd… je mu ukradená.

                        Pojedeš stejně rychle při kadenci 10 nebo 100 otáček, pokud bude stejný výkon.

                        U těch blbých trenažérů bez wattmetru to řeší tak, že podle rychlosti zadního kola odečítá přibližný výkon z výkonové křivky od výrobce trenažéru.

                        0 0
                      • Pikaču  

                        Nevim asi si nerozumíme.

                        Taky jsem na tacx appce jel třeba 200 wattu 60 min a ukazuje to rekneme 36kmh celou dobu.

                        A zaroven jsem mel spuštěný zwift abych se jakoze nekde pohyboval. Akoratjsem vypnul controlable. A kdyz jedu treba do kopce na zwiftu s tema 200w tak jedu 13kmh.

                        0 0
                      • mikub  

                        Zwift si tvojí rychlost počítá z wattů, aby odpovídala danému profilu. Je mu úplně šumák, jak rychle se točí zadní kolo.

                        0 0
                      • capo  

                        No dobře, tak jste mě přesvědčili ;)

                        0 0
      • Smazaný účet  
        0 0
        • xkratoc9  

          Nejak tak jsem uvazoval diky.

          Jeste me napadlo, nevim jestli to popisu dobre, alenastsvit prumer toho “valecku” (toho o ktery je oprany plast a dela ten odpor) co je n trenazeru by nepomohlo ?

          0 0
      • Delkim  

        Jsi ve špatném vlákně, se ZWIFTem problém nemáš, máš problém se zařízením Polar :)

        Tahle kombinace je neřešitelná. Na „správný“ log dat buď ten Zwift a nebo nějaká aplikace od TACX.

        0 0
    • xkratoc9  

      Ale kdyz nad tim premyslim je to divne protze kdyz jsem dle aplikace Zwift ujel 1km tsk na Polaru jsem mel 1,9km a dle zobrazovanych rychlosti by to melo byt naopak ne ?

      0 0
      • Smazaný účet  
        0 0
        • xkratoc9  

          Polar pouzivam uz hodne dlouho, ale cim dal vic se jejich sluzby zhorsuji. Nebo zhorsuji spis stagnuji.

          Mam v Polaru data z behu a pres sezonu z kola z venku, tak se snazim nejak dostat data i ze Zwiftu primo do Polaru. Ale asi je to marny boj :(

          0 0
          • Smazaný účet  
            0 0
          • Pikaču  

            Zwift umi posílat ulozenou jizdu na treti strany. Ja si ji posilam na garmin a stravu. Na polar snad taky půjde.

            0 0
            • milan.v  

              Teď jsem to kontroloval v sekci Connections v profilu Zwiftu, bohužel neumí posílat přímo do profilu na web Polaru.

              0 0
              • xkratoc9  

                Na Polar nejde poslat skoro nic :)

                Ale nasel jsem asi reseni v podobe aplilace SyncMyTracks, ktera umi import ze Stravy do Polar Flow.

                0 0
            • xkratoc9  

              Nekde na youtube jsem videl jak borci drti Zwift a maji zapnutej i Garmin. Tak proc dvoje data, kdyz Zwift umi nasledne poslat data na Garmin ?

              0 0
              • Delkim  

                Protože si tam třeba mačkají „kola“, řeší průměry v intervalech, průměr tepů, max Peak power/tep a podobně, tohle Zwift neumí a neukazuje.

                Plus si z Garmina můžeš zapnout ERG mód během Zwiftu a nastavit konstantní watty co potřebuješ.

                0 0
                • capo  

                  Nebo porovnávat watty co dává trenažer do Zwiftu s watty co dává wattmetr na kole (kliky, převodník, pedály…) do Garmina :).

                  0 0
                  • Delkim  

                    Samozřejmě :)))

                    Naštěstí už tohle nedělám, všechny 3 wattmetry mi sedí v řádu půl procenta.

                    0 0
              • Chlebovnik  

                Pár příkladů za mě:

                1. Mám 2 powermetery – 4iiii na klice mi zaznamenává Bolt a KICKR je spárovaný se Zwiftem. Hodí se pro kalibraci nebo pro závody, kdy můžu porovnávat výsledná data.
                2. KICKR lze ovládat přes Bolt, takže můžu jet ERG mód i ve volné jízdě na Zwiftu.
                3. Garmin/Bolt apod. umí zobrovat aktuální průměrný a normalizovaný výkon za vyjížďku/závod.
                0 0
              • Pikaču  

                To delam taky. A muzu ti rict proc :)

                1. Na garminu edge vidim prumerne watty.
                2. Driv jsem sledoval dost efektivitu slapani behem jizdy.
                3. Kdyz ulozim jizdu na garmin zarizeni tak se mi pak ukazuje za danou jizdu i stav treninku. Ze zwiftu poslané na connect to neumi jelikoz stav treninku počítá edge ( zarizeni garmin).

                Nicmene kdyz to takhle delam tak tu jizdu na garminu ukladam jako indoor a tam jsou pouze data HR a watty. Nikoliv rychlost. Nemam to propojené jako trenazer ale jako indoor jizda.samozrejmne pak tu zaznanemanou jizdu na garmnu ktera s odeslala na stravu vymazu. Na strave necham jenom tu zwift jizdu kde je i rychlost, mapa, profil atd…

                Snad je to srozumitelné.

                0 0
                • Delkim  

                  …prostě mámi rádi čísla, grafy a statistiku :))))

                  0 0
                  • Pikaču  

                    :)))))

                    Btw. Jak ovladas erg z garminu.

                    To mas asi na garminu sparvoan trenazer a ne indoor jako ja?

                    0 0
                    • Delkim  

                      Nesmíš se Zwiftem na tu jízdu spárovat trenažér jako FE-C, ale jen jako čistý zdroj wattů. Jinak by se to tlouklo!

                      A pak si v garminu spáruješ trenažér jako FE-C (controllable) a normálně můžeš nastavit watty.

                      U Elite tohle umí i ten jejich soft v mobilu, myETraining.

                      Často si nastavím přes mobil stabilní watty, jedu na zwiftu jako „logování“ dat a na tabletu čumím na nějaký seriál.

                      Ale jak jsem psal, nesmíš spárovat trenažér v takovou chvíli se Zwiftem jako „chytrý“, jen zdroj wattů (power source)!!!

                      0 0
                      • Pikaču  

                        Jj. To mam od tebe recovery ride a pod. Takhle sinto na tacx app nastavim.

                        0 0
                      • holly  

                        Tohle ale funguje pouze přes ANT+, nebo jaké používáš protokoly? Pokud mám trenažér připojený ke Zwiftu (PC nebo ipad) přes BT jako power source, už se mi nedaří ho spojit s Elite aplikací v mobilu (iOS), nebo dělám něco blbě?

                        Když bych připojil trenažér ke Zwiftu pomocí ANT+ (PC), půjde mi pomocí BT spojit s mobilem (iOS neumí ANT+)?

                        0 0
                        • milan.v  

                          Tam bude patrně problém s nemožností několika BLE spojení najednou, druhá varianta by měla dle mého fungovat.

                          0 0
                          • holly  

                            Otázkou je, jestli umí trenažér zároveň ANT+ i BT.

                            0 0
                            • milan.v  

                              To umí určitě, mám třeba přes ANT+ připojený trenažér a přes BLE tepák.

                              0 0
                              • TheJD  

                                Nepochopil jsi otazku. Cilove zarizeni to zvladne oboji, ale trenazer nemusi umet vysilat zaroven ANT+ i BLE.

                                0 0
                                • Smazaný účet  

                                  Flux2 mám připojenej přes ANT+ a když ho chci najít na mobilu přes BT, tak ho to nenajde dokud ANT+ neodpojím ;-)

                                  0 0
                                  • odwar  

                                    Flux2 mám připojenej na Garmin 530 takže Ant+ a na tu jejich apku pomocí BLE. Někdy mi to ale zlobí a přestane fungovat ovládání zátěže jak z Garmina tak z telefonu. Teprve se stím učím mám to pár dní. Ale podle toho co jsem napsal to určitě umí komunikovat zároveň s Ant+ i Ble. I když s chybami

                                    0 0
                                • milan.v  

                                  Ano, otočil jsem to v té rychlosti…

                                  0 0
                        • TheJD  

                          To zalezi. Nektera zarizeni jednim spojenim blokuji jina spojeni pomoci stejneho protokolu, ale zaroven umozni paralelni spojeni jinym protokolem, ale jina tohleto neumi-neumoznuji paralelni vyuziti BT a ANT+.

                          0 0
                          • holly  

                            Ok, tzn. pokud bude blokováno, řešením je spojení trenažér – Zwift pomocí ANT+ a pro ovládání ERG módu spojení trenažér – Garmin také ANT+. Potom by to mělo být neprůstřelné.

                            0 0
                            • TheJD  

                              Zalezi na trenazeru. Nemusi umet spojeni se dvema zarizenimi zaroven pomoci stejneho protokolu. Stejne tak to nemusi umet pomoci dvou ruznych protokolu, i kdyz umi ANT+ i BLE. Musis vyzkouset nebo pohledat na netu.

                              0 0
                              • Delkim  

                                Zwift vidí trenažér „několika způsoby“. Musíš ho spojit jako obyč zdroj dat, v žádném případě ne FE-C nebo controllable, to by se pak tlouklo, pokud ho chceš souběžně z jiné platformy úkolovat.

                                0 0
      • Karlos009  

        Nemáš zapnutý ERG?

        0 0
    • Pikaču  

      Tak at mi to někdo vysvětlí. Blikaji me jezdci, resp kola zustanou a jezdci mizi.

      Dělá to na notebooku ( wifi i drát obojí). 50/50 rychlost ma wifine. Na dratu 90/90. Ping 8. Ping přes 160 kdyz dam server los angeles.

      Dela to i na mobilu jak wifi tak i data LTE. Takze vylucuju internet i zařízení.

      Nejezdil jsem tyden. Udělal se update zwiftu a ted treti den řeším tohle.

      Zitra zkusim apple tv a pak pisu na podporu zwiftu.

      Je to frustrujici. Prijde mi ze ani draft nechyta v baliku. Nadřu se jako kůň a okolo mě si uzavaji lazo plazo. To me zase dovadi na internet ale na LTE to taky blbne a me z toho hrabe.

      0 0
      • Pikaču  

        Tak to zwift řeší. A nemají info kdy bude oprava.

        2 problemy:

        1. Draft bug ( to ze se nadru v baliku jako kun a ostatni lazo plazo).
        2. Mizejici jezdci ( tohle si neksem jistý jelikož me mizi jezdci a ne kola). Dokonce i v garazi me zmizel a kolo zustalo.

        https://forums.zwift.com/…te/512474/49

        0 0
      • TheJD  

        Uklidnim te. Problemy ve hrach zpusobene internet, to byvavalo, ale samozrejme se stat muze, nicmene rychly test pingu to vetsinou vyvrati. Zwift maji proste napicu napsany.

        0 0
        • Pikaču  

          To ze mam rychly internet a nepredpokladam ze to nezvladne je jasné. Ale na zwift strankach maji oficiálně napsáno.

          Udělej si test na speedtest.net. vyber server v Los Angeles. A pokud je ping nad 50 tak muzes mit problemy. No a z evropy na LA je ping 150–170 :).

          0 0
          • Delkim  

            Hlásím též 170 ms.....

            Jak by řekl Pikaču: to ja na pikaču… :)

            0 0
          • TheJD  

            To je asi jako kdyz ti prodejce rekne, ze se servisem jinde nez u nej muzes mit problemy. :)

            Vyssi odezva zpusobi prave to. Vyssi odezvu. Rozhodne by nemela zpusobovat to, ze se veci nezobrazuji nebo tak. Bavime se o vyssi odezve, ale stale do 0.5 s.

            0 0
            • Pikaču  

              kazdopadne jsem problem pred tydnem pred poslednim updatem nemel.

              nahlasil jsem to na support.

              o bug draftu vedi a resi to. kdy to bude vyresene ale neni zname.

              jen snad to mizeni a blikani jezdcu (kola zustavaji) maji i jinde a resi to taky.

              ale dnes prejdu na appe tv a tam to snad nebude.

              0 0
            • Pikaču  

              kdyz jsem zkousel aktualni problemove logy a starsi bezproblemove davat do zwiftaliser tak tak podle jejich reportu/analyzy to vypada ze jedu zwift na pocitaci z 1991 a graficke jako bych kreslil na papir rukou :)))

              treba s FPS rikaji pod 15 spatne. ja se na 15 dostanu pouze na 20% celkoveho casu. zbytek 6–8. prumer 9.

              no snad to opravi a tohle nemusim resit.

              0 0
              • capo  

                Počkej, tobě to ukazuje takhle málo FPS? Tak to by ale mohlo být vlivem výkonnosti HW že se ti něco ztrácí? Já mám při běžné jízdě třeba 70fps při FullHD, když jedu ve skupině tak třeba 25fps… Zkoušel sis třeba snížit rozlišení jestli by to nepomohlo FPS zvýšit?

                0 0
                • Pikaču  

                  Takhle mi ukazuje FPS pri skupinive jizde kdy nemam vubec zadne problemy. Jsem porovnaval log pred updatem ( kdyz jsem neresil zadne problemy) a po udateu ( s tim draft bugem a mizeni jezdcu).

                  Na starem PC jsem zkousel high res. Ale to fakt neslo. Tady jsem zadne problemy nemel.

                  Nicméně nerikam ze je to ideální takze jsem se rozhodl pro apple TV 4K.

                  Jinak to mizeni jezdcu a kola zustavaji jsem videl obcas lonskou zimu na zwift league kdyz jelo souběžně 5–9 tisic lidi na trati/eventu pri startu ( třeba minuta cca a pak ok).

                  0 0
                • Pikaču  

                  Jinak jsem na to taky sel touhle cestou ze je HW špatně a stejné to bylo i na mobilu. A jak na wifi tak LTE datech.

                  0 0
              • TheJD  

                Jeste jde o to, jak ty fps meri. Ja si je zkousel zobrazit primo ve Zwiftu a ukazovalo mi to cca 18 fps, coz bylo urcite spatne. Kdyz jsem si pak zobrazil fps pres Windowsi game bar, ukazovalo to cca 36, tedy dvojnasobek, coz bych si klidne i tipnul.

                0 0
    • Hator  

      Ahoj, taky frcim druhym rokem pres ATV + Companion v mobilu. Sem tam se me stane ze mi na vterinku vypadne signal na watech a kadenci jak kdyby se mi odpojilo ble nebo jestli to muze mit treba vliv kolisani wifi? Zkusil jsem preijt na obou zarizenich na stejnou wifi a dobry tak si rikam problem vyresen a pak za par dnu zase . No nevim co vylepsit. Nestava se to nekomu?

      0 0
    • capo  

      Další z naivních dotazů :)

      Koukal jsem na nějaký workouty co bych si mohl zkusit a vybral jsem si tenhle

      https://whatsonzwift.com/…ing-hills-2/

      Píšou že na zwiftu je, tak jsem se těšil… On tam teda jako opravdu je, ale ne samostatně, ale jako součást Plánu. Jenže já nechci najíždět na žádnej plán, chtěl bych specificky jen tenhle workout. To mám asi smůlu, co? Buď si udělat vlastní podle něj, a nebo do toho Plánu nějak jít (mám pocit že se z něj pak celkem špatně vyskakuje a furt chodí milion upozornění, nebo se mýlím)?

      0 0
    • drhor  

      Dobrý den, mám nový trenažér Elite suito . Nechce se spárovat s telefonem přes BT , hláška vždy " suito se odmítá párovat " . Mám telefon note 7 , žena telefon note 9 a spárování hned! Má to nějaké řešení? Děkuji za odpověď.

      0 0
      • milan.v  

        Předpokládám, že Suito se ti nechce spárovat s aplikací Zwift v telefonu. Co jiné aplikace, podařilo se v nich Suito spárovat?

        Zkus se podívat například i sem, zdá se, nejsi sám…

        https://forums.zwift.com/…suito/162616

        0 0
        • drhor  

          Ne, prostě jenom telefon se vůbec nesparuje s přístrojem . Jako kdyby ho neviděl, jiné přístroje sluchátka atd bez problémů.

          0 0
          • milan.v  

            To ne znamená, že se ti to v jiných aplikacích nepodařilo spárovat?

            0 0
          • Bogar  

            Doporučuji párovat hru, tedy počítač/TV přímo s trenažérem. Na mobilu pak jen spustit Zwift Companion a tím pak případně hru ovládat.

            0 0
            • Bogar  

              Ještě přidávám jednu starší diskusi, která by mohla pomoct:

              Nevím jestli pomůže, ale já vše propojuji jen přes bluetooth, přitom ant+ nesmí být zapnutý. Tedy na PC zapnout bluetooth, mobil zapnout bluetooth, pak spustit aplikaci zwift na mobilu a teprve pak spustit zwift program na PC. Pak tedy najde trenažér a v poho spáruje. Pokud je to obráceně, tedy první program na PC a pak teprve aplikace na mobilu, tak nespáruje.

              Pajasob 1.11.2018 19:26

              Ale proč k tomu potřebuju mobil?

              MavasH 1.11.2018 19:45

              Protože BT spojení zprovozníš jenom přes androidí aplikaci (nebavíme se o jabku, tam je situace jiná). Jinak na PC funguje jenom ANT+, tzn. potřebuješ ANT+ dongle (buď čína, nebo třeba amazon , ze kterýho by to mohlo dorazit celkem rychle)

              venkovan 1.11.2018 19:46

              Tak to jsem si oddechl.

              venkovan 1.11.2018 19:45

              To jsem take nevěděl. Nikdo mi to neřekl. Proč je třeba mobil prosím? Myslel jsem, že to bude jednodušší.

              Pajasob 1.11.2018 19:53

              Úplně nechápu tvoji reakci. Mě zajímá, proč nechce Zwift komunikovat s pomocí notebookového bluetooth. Potřebuju k tomu smartphone, kterej zatím nemám, proto si ten Zwift asi nezprovozním. Proto jsem to psal. Ale třeba ta reakce znamenala něco jiného 

              0 0
              • TheJD  

                Od minuleho prosince jedu vse pres BLE na Win10 notebooku. Bez problemu.

                0 0
                • drhor  

                  Teď jedu na nb vše přes ant+ a naprosto bez problémů

                  0 0
                  • Bogar  

                    Když máš Ant+, tak proč jsi chtěl párovat přes BT??? :)

                    0 0
      • raw 4  

        Promiň dám to pod tebe…mám pár nových dotazů tak se za ně omlouvám předem. Koupil jsem si trenažér suito a součástí toho je i 1 měsíční předplatné zwiftu…Chci se zeptat…je to ta modrá kartička s kódem? A kam se dává ten kód ve zwiftu..ptám se protože mám účet vytvořený. Aniž bych tam dával nejaky kód..zda se mi že není plnohodnotný,pro­tože například nemůžu měnit zátěž a nebo si nemůžu přehrát jízdu do garminu..takže mám dvě otázky..kam mám dát ten kód na plnohodnotnou verzi a jak si poté mužů propojit zwift s garminem…díky předem za pomoc

        0 0
        • tomo_111  

          prvy tyzden mas tusim aj tak free trial, kod z karticky potom zadavas na webstranke na ucte zwiftu niekde v polozke membership.

          Tam niekde na webe sa riesi aj napojenie na ine aplikacie – sparovanie napriklad zo Stravou, s garminom connect to prepojene nemam tak neviem ci tam je aj to.

          co sa ti zda ze nie je plnohodnotne? Daj si pozor, aby si v uvodnej obrazovke kde si parujes periferie (ako merac kadencie, tepak, wattak, trenazer) nastavil ako ovladatelny (vpravo dole ten obrazok CONTROLLABLE), niekedy sa trenazer hlasi pod dvoma kodmi, spravny by mal byt ten, ktory v sebe obsahuje ‚FE-C‘ (co je protokol, ktory zwiftu umozni nastavovat na trenazere odpor).

          0 0
    • Lukster  

      Chlapi, jak propojujete chytrý trenažér s Android TV – Zwift, Rouvy… ? Zkoušel jsem Kinomap, ten má nějaký remote control, ale video se mně na telce nerozjelo, pouze statistiky. Rozjíždím to přes mobil, umí Android TV to rozjet přímo v ní? Mám Android TV docela chvíli, takže jsem v tomto dost nepolíbený. Díky!

      0 0
      • Delkim  

        Podle mne v ní přímo ne, ale můžeš do ní přes tzv. mirroring pustit ZWIFT z telefonu/tabletu.

        https://www.youtube.com/watch?…

        0 0
        • Delkim  

          Vyzkoušeno, fakt to funguje :)

          Stáhnul jsem zwift do mobilu a poslala obraz do TV.

          Možná tak budu mít lepší i plynulejší obraz než v notebooku???

          0 0
          • Pikaču  

            Budeš leda ztrácet 1–3 vteřiny na odezvě.

            0 0
            • Delkim  

              Dopol zakoupen kabel USB-C na HDMI a paráda, vše bez jakékoliv ztráty/zdržení.

              A proti starému notebooku tedy kvalita úplně jinde, super!

              https://www.alza.cz/…d5483195.htm

              Spustím zwift na mobilu a přes kabel do TV.

              0 0
              • capo  

                Pro zajímavost, kolik ti to dává snímků při jakém rozlišení?

                0 0
                • Delkim  

                  Aaaa to zjistím jak? :)))

                  0 0
                  • capo  

                    Hele, to je tvoje vlákno, tady dáváš rady ty :)))

                    0 0
                    • Delkim  

                      :)))

                      Tak teď jsem odjel necelých 90 min a proti notebooku úplně jiný level. Bomba.

                      Takže už nejen jabko, už i Android!

                      A detaily super, plynulost bez jediného zaseknutí.

                      0 0
              • RomanBarak  

                tak jsem to chtěl taky,takhle vyřešit,ale zjistil jsem,že můj Samsung A40 nepodporuje protokol MHL…takže pozor,prvně si jistěte,zda máte tuhle podporu u telefonu, nemají ji všechny..a to jsme si říkal,jak to pěkně pojede:(

                0 0
              • sused69  

                Zdravím a chci se zeptat jestli to s tímto kabelem půjde i na monitoru. V monitoru mám jen zásuvku na VGA kabel a ne klasickou HDMI. Abych ho zbytečně nekupoval. Dík

                0 0
      • capo  

        Na Android TV se Zwift appka nedá nainstlovat, není dostupná v app store. Tedy minimálně ne pro Nvidia Shield TV…

        0 0
        • Lukster  

          No to jsem taky právě zjistil. Jenže v reklamě apod jde vždy vidět, jak všichni jedou před velkou televizí. Že by to měli kabelem z počítače?

          0 0
          • matbiker  

            Samozřejmě, z Pc, z noťasu ..... kousek hdmi šlaušku a poďme. V dílně mám starý počák, k tomu jsem si na Rozbaleno koupil 120cm telku, v počáku pichlý wifi přijímač, proti sobě na vratech přidělaný ventilátor a enem hukot :-).

            0 0
          • TheJD  

            On na to hlavne nestaci nejaky zakladni cip, ktery bude v TV. Na notasu s integrovanou grafikou ti to pojede slusne na 720p a velmi nizke nastaveni detailu (to se provadi automaticky) nebo na 1080p s malo fps, coz doufam dostatecne hovori o tom, proc to neumoznuji instalovat na Android TV.

            0 0
            • capo  

              No zrovna Shield TV by to asi utáhlo bez problémů, ale chápu že u většiny TV máš pravdu ty :).

              0 0
    • xkratoc9  

      Zdravím,

      chci se zeptat ohledně Apple Tv a Zwift. Bere Apple Tv trenažer jako jedno zařízení i když přenáší přes bluethoot watty, kadenci a trenažer jako takový.

      Chci k Apple tv připojovat trenažer a hrudní pás. Tak jestli to půjde i bez toho Zwift Companion.

      Díky

      0 0
      • Pikaču  

        Jj. Takze hrudak a trenazer ( watty, kadence, controlable) jsou 2 BT kanaly a nemusis připojovat zwift companion.

        Jestli chces ale 4 BT kanaly jako hrudak, wattmetr ( jiny nez trenazer) , kadence (z wattaku) a controlable trenazer tak pres companion.

        0 0
    • xkratoc9  

      A ještě mám jeden dotaz na Zwift. Zadává se tam někde aspoň maximální tepovka ? Nebo z čeho přepočítává Zwift ty tepové zóny co tam má ?

      Díky

      0 0
      • TheJD  

        Jo, to je dalsi vec, kterou maji spatne udelanou. Max tepovka je jediny udaj, ktery ti ridi tepove zony a jina moznost neni…

        0 0
        • xkratoc9  

          A kde ji prosím zadávám ? Nemohu nikde najít :(

          0 0
          • Chlebovnik  

            Tam, kde zadáváš výšku a váhu.

            0 0
            • xkratoc9  

              Pořád to nemůžu najít :/ v aplikaci nebo na webu ?

              0 0
              • TheJD  

                Na webu.

                edit: Aha, tak hloupost. Ono se to asi nastavuje automaticky podle veku, tak to je jeste horsi…

                0 0
                • xkratoc9  

                  Právě to nemohu nikde najít :/

                  0 0
                  • TheJD  

                    Aha, tak ke zmene je asi nutne mit zapnuty Zwift a pripojeny tepak. Pak by to melo byt bud v nastaveni primo ve hre nebo v appce na telefonu v dashboardu nekde.

                    0 0
                    • xkratoc9  

                      Hm. Zkusím odpoledne.

                      Díky

                      0 0
                      • Pikaču  

                        Pisou tohle:

                        DETERMINING MAX HEART RATE

                        In order to use heart rate zones effectively, we need to identify our max heart rate. This is the maximum number of times your heart should beat in one minute during intensive exercise. The most basic method of working out your max HR is to subtract your age from 220. However, e­vidence suggests a more accurate way is to subtract 64% of your age from 211. This should give you a good idea of your maximum HR.

                        Open settings in Zwift or on the Zwift Dashboard and enter your Max HR. Zwift can then work out your HR zones. This is important because everyone is different. Zone 3 for person A may be markedly

                        0 0
    • xkratoc9  

      0 0
    • tomo_111  

      mam taku zakladnu (a mierne retardovanu) otazku:

      doteraz som jazdil len ERG workouty, po chorobe som sa rozhodol si dat na uvod len nejake jazdenie po Watopii (simu) a musim povedat, ze som asi mimo, ale vobec z pohladu na tu trat nedokazem ‚predvivad‘ zmeny sklonu aby som si vcas a rozumne preradil (ako vonku)..smerom do klesania to este vidno docela dobre ale mam pocit akoby ma kazde stupanie totalne prekvapilo, zrazu zasek v nohach, kadencia 30 a rychlo prehadzujem v predu na malu…

      je to len sila zvyku/spoznat trate? nejde tam niekde zobrazit elevation profil (aby som to videl trochu s predstihom?)

      0 0
      • Chlebovnik  

        Profil je vidět na spodním okraji mapky.

        Ještě zkontroluj nastavení „Trainer Difficulty“ a případně hodnotu sniž.

        0 0
        • tomo_111  

          Dik, to som.si mozno nevsimol.(cislo ano ale nienten profil), sedim nie uplne nalepeny na 27'' monitore.

          Trainer difficulty mam prave na max – ak to dobre chapem tak to.ma.znamenat ze 5% je ako 5% vonku (a najlahsi prevod je takt isty ako vonku), co je pri simu jazdach aj mojim cielom

          0 0
          • Delkim  

            Hlavně nebuď líný si o tom něco přečíst :)

            Stačí jeden dotaz na google a stovky odkazů i videí.

            https://zwiftinsider.com/…ng-in-zwift/

            V podstatě je nastavení „difficulty“ jenom o tom, jak hodně budeš ŘADIT… to je celý, nic nebude rychlejší, těžší, pomalejší, lehčí…

            Oosbně to mám nastaveno na NULU a výkon (=řazení/kadence) si řeším sám jak chci.

            0 0
            • TheJD  

              On je velky rozdil, jestli jedes treba Bolognu nebo Radio tower stoupani na 100 nebo 50 %. Na default si tam muzes tocit, jak budes chtit, ale na 100 % uz te ty prevody velmi omezi. Pred tydnem jsem jel Bologna TT a v kopci jsem to na 16% useku lamal ve stoje s kadenci lehce pres 60 a pres 300 W. Nic moc vykon, ale vetsina lidi tam vytoci min. A to mam nejlehci prevod 36/30.

              0 0
              • Delkim  

                No a proč to máš takhle nastaveno? Ty máš trenažér na to, abyses učil řadit? :)))

                Ja jedu rovinku, přijedu do kopce a pokud ho chci jet jako „kopec“ tak přecvakám 3–4 zuby a zvednu watty a snížím otáčky.

                0 0
                • Twitko  

                  Imho mi přijde divný kupovat trenažér který umí „věrně“ simulovat sklon a platit extra $ za to že umí sklon třeba nad 20% a pak to „smáznout“ tím, že ve Zwiftu z toho udělám „rovinu“ nastavením difficuty na 0 a kopec simuluju řazením těžkých převodů a snížením kadence. To už bych mohl mít nějakej trenažér za pár šušňů …

                  Jiná věc je, že já se do Zwiftu jezdím projet (a tak nějak přes zimu udržovat svoji nadváhu pod kontrolou) a nikoliv seriozně trénovat. SImulace reality je pro mě docela podstatná=zábavná (a ano, vím že to realita stejně není) Tudíž jezdim na difficulty 100 a šlapu a řadím tak, jako v reálu. Na o něco nižší hodnotu (cca 70–80) obtížnost dávám jen někdy a jen na extra kopec ala AdZ, který je pro mě už moc – moc hlavně s tím, že moje Zwiftová Merida prostě nemá tak lehký převod jak bych si přál a potřeboval (a jako má moje normal venkovní kolo), nicméně nehodlám jen proto na ni kupovat kompakt převodník.

                  0 0
                  • Pikaču  

                    Ja to chápu jak to myslíš. Proto mam 50% po defaultu. 100 nemám abych spíš nemusel fakt tolik a neustale řadit.

                    Nicméné koukam na ten odkaz od delkima a je tam presne napsane to proč ujizdeji z kopce…

                    0 0
                    • Twitko  

                      Tak vim ze spousta lidi co zavodi ci hodne jezdi a trenuji maji diff na 0 a nijak nerozporuju jeho efektivitu (jinak by to tolik lidi nepouzivalo na zavody).

                      Jenze mne to proste prijde divny … budu mit Difficulty 0 a kdyz pojedu trat kde je, rekneme, cista rovina a pak „zfleku“ zacne kopec (treba 10%). Takze ja jedu po rovine, motam kadenci 80, mam zarazeno nejaky normalni prevod a "davam"dejme to tomu 160W. Coz mi udela (pro priklad .. prosim nechytat za slovo) rychlost 20km/hod. Najednou zacne ten kopec a protoze mam diff=0, tak nepoznam zadnou zmenu v odporu. Stale stejny prevod, stejna kadence, stejnych 160W, pocitove stejny odpor a namaha, jen rychlost mi pochopitelne klesne .. treba na 4 km/h. Kdybych si nevsiml te zmeny rychlosti (nebo ji ignoroval) tak najednou jedu vzhuru do slusnyho stoupani (vidim to i na okoli) ale slapu si stejne jak predtim po rovine – pohoda, klidek, tepy .. vse jako predtim. Jen se sunu jako snek. To je pro me proste divny … takhle ja kopce v realu necitim … ja citim jak se zmeni odpor a ze dru jako mezek.

                      Jasne ze vim, ze abych udrzel rychlost na nejake vyssi (realne) urovni musim generovat vic wattu – takze treba zaradit tezsi prevod .. ted generuju dejme tomu 210W, a zvysi se mi rychlost (treba na nejakych 8km/h) a pochopitelne se mi zvysi i namaha a zacnu makat .. ale jak uz jsem psal, tohle mi pocitove nesedi.

                      Ale pokud mam diff na nejakou hodnotu – treba i tech 100, tak s nastupem stoupani se zvedne odpor trenazeru a tim se pochopitelne zvednou i mnou generovany watty – moje rychlost pochopitelne klesne, bo nikdy nedokazu vyrobit toliko wattu abych ji udrzel stejnou jako na rovine, ale klesne nejak rozumne .. jen o neco .. cely ten proces je takovy „prirozeny“ – podobny tomu co znam ze zivota.

                      0 0
                      • Barak  

                        Já teda zatím žádný trenažér nemám a tedy ani zkušenost ze Zwiftem. Zatím jen sleduju tématická vlákna a přemýšlím, jestli by to pro mě mělo smysl a dokázal bych to pravidelně přes zimu využívat.

                        Ale jak to já chápu, tak nastavením Difficulty na 0 docílíš toho, že můžeš odjet nějaký strukturovaný trénink bez toho, aby ti ho narušily kopce/sjezdy a lámal jsi tam zbytečně třeba kadenci 50.

                        0 0
                        • TheJD  

                          V zasade ano, akorat takove treninky se hodne casto jezdi v erg modu, ktery ti ridi odpor podle treninkoveho planu.

                          0 0
                        • tomo_111  

                          na to ale prave vymysleli ten ERG mod – tam defacto to ignoruje trat po ktorej ides, ty si drzis kadenciu a trenazer ti k tomu drzi predpisany odpor strukturovaneho treningu..mne to vyhovuje v tom ze moc nepremyslas a proste slapes a o ostatne je postarane.

                          Niekto k tomu argumentoval ze je to ine ako jazdenie vonku, lebo nemusis defacto radit, nemas nejake vykonove spicky (napr ked chces v stoji vyslapat kratke stupanie apod), ale podla mna je to primarne urcene na to aby clovek vydaval predpisany vykon v treningu.

                          druha moznost ako to ist je si vybrat nejaku trasu ktora je viacmenej-uplne rovina a neist v ERG mode ale SIMU a riadit si to prave prevodmi – ako je kazdemu prijemnejsie

                          0 0
                        • mikub  

                          Jenže tohle vyřešíš tím, že si pustíš přímo na Zwiftu trénink. Trenažér potom ignoruje sklon prostředí, ale sype ti tam přesně takový watty, jaký potřebuješ. Ty se nestaráš vůbec o nic, jenom dupeš.

                          0 0
                          • tomo_111  

                            este dobre dodat ze ten ERG mod je svojim sposobom mozno vycerpavajucejsi v tom, ze proste musis slapat stale (vonku si sem tam slapnes a povolis).

                            Takisto ak mas predpis neviem 200w a ides kadenciu 80 a z nejakeho dovodu zastavis, tak pri poklese kadencie dorovnava trenazer potrebny vykon zvysenim odporu az sa ti moze stat ze to neroztocis (vola sa to ERG spiral of death :) )

                            0 0
                  • Delkim  

                    Tak někdo má chytrý trenažér třeba i na tréninky, že :)))

                    A třeba spousta kluců co na Zwiftu závodí tak to má taky na nule, protože pak využívá toho, že většina ostatních na vrcholu kopce zvolní (díky difficulty) a nebo třeba právě do toho kopce nalítne už o pár vteřin dříve.

                    Tohle dělá hooodně velkou výhodu v závodech, když s tím umíš pracovat.

                    0 0
                    • tomo_111  

                      tiez som cital ze na zavody si davaju menej, ale tak to je potom o tom ako/k comu ten trenazer primarne pouzivas, toto znie skor ako optimalizacia ako pretavit svoje usilie v co najvacsiu rychlost/vyhodu na Zwifte, o to napriklad mne vobec nejde

                      0 0
                    • TheJD  

                      Na „profi“ zavody uz je povinne nastaveni 50 % trainer difficulty. Jinak to neni tak jednoznacne. Pokud mas TD treba tech 50 %, tak oproti nekomu, kdo ma min, mas vyhodu pri prejizdeni nejakych mensich hupu, kdy ti trenazer mirne zvysi odpor a jedes chvili vyssi watty. Vzhledem k tomu, ze dolekopcom Zwift snizuje odpor jen o polovinu realne hodnoty, neprichazis o tolik, kdyz se trat obraci dolu.

                      0 0
                • TheJD  

                  Ja to ted bezne jezdim na nejakych 5 %. :) Tu Bolognu jsem chtel zkusit jako zavod s realnymi prevody, proto 100 %. Jinak si tam davam 25–50 %, kdyz nechci jet vylozene rovinu.

                  0 0
                • TheJD  

                  Venku totiz bezne drtis kopce se sklonem 10 % na prevod okolo 5×/13, ze. :D Ty trenazery nejsou chytre pro nic za nic. Na tezke prevody ma setrvacnik mnohem vetsi hybnost, takze pokud chces simulovat prevody do kopce, tak ty Watty proste musis jet na prevody, ktere bezne jezdis do kopce. Prave kvuli setrvacniku.

                  0 0
            • Chlebovnik  

              Taktéž mám 0 % a jedenáctkovou kazetu 12 – 25. Je to eňo ňůňo.

              0 0
            • tomo_111  

              dik, ja liny nie som a precital som si o tom uz nieco predtym – z toho moj zaver, ze som chcel jazdit na max. Rozumiem tomu tak, ze ked vonku na 10% mi je 34–28 tazke, bude mi aj na zwifte, ak si trainer difficulty dam na menej (a na polovine bude 10% pocit ako 5% vonku, ale podla prepoctu pojdem pomalsie), tak to ‚lehci‘ bude, pretoze moj fyzicky najlahsi prevod bude lahsi ako vonku – mozem tocit vacsiu kadenciu a byt napriklad efektivnejsi.

              Co z toho som teda nepochopil?

              0 0
            • xtonda  

              Chápu to správně, že nastavení na nulu v podstatě vypíná interaktivitu trenažeru?

              0 0
              • rdx  

                chapes to spravne :)

                0 0
                • xtonda  

                  To se pak vyplatí ten interaktivní kupovat :-)

                  0 0
                  • marttoni  

                    Vyplatí, interaktivní má ERG, ten využjješ myslím hodně.

                    0 0
                  • rdx  

                    samozrejme ze vyplati. mam neo2t a mam hafo moznosti jak si jizdu doma udelat snesitelnejsi .. kombinuju vsechny moznosti co to nabizi

                    ERG mod na tezky intervaly kdy fakt nechci resit kazdou zmenu terenu

                    difficulty 10–20% na dlouhe sweetspoty na ApldH (neusnu u toho :)

                    0% dif kdyz se chci pri Zwiftu podivat na serial a nechci u toho furt sledovat panacka

                    50%+ na volne jezdeni …

                    0 0
                    • milan.v  

                      Hezké shrnutí. ;o)

                      Škoda, že nejde měnit s viditelnými hodnotami, ale dáváš to „od oka“…

                      0 0
                      • MavasH  

                        Na PC přes zwift-preferences jsou k dispozici přednastavený procenta, případně posouváš hejblátko a je vidět přesná hodnota. Není to bůhví co, ale lepší, než „naslepo“ přímo ve zwiftu.

                        0 0
                        • milan.v  

                          Jo vidíš, díky, na Zwift Preferences už jsem zapomněl, dlooouho jsem je nespouštěl…

                          0 0
                          • raw 4  

                            Promiň dám to pod tebe.. Chtěl bych připojit moje Garmin 3 HR… Na zwift. V hodinkách mám zapnutý broadcast HR i Bluetooth a stejně mi to nenajde.. Nevíte v čem je chyba? Diky

                            0 0
    • designer  

      Nevím, jestli se to tady už neřešilo, ale objevil jsem teď zajímavou věc. Přes Zwift mám zpárovaný trenažér pomocí ant+ a v noťasu jsem tedy používal Ant+ dongle do USB portu. Teď jsem omylem zapomněl a rozjel jsem se i bez něj a zwift mi normálně začal ukazovat rychlost i kadenci.. takže po nějaké aktualizaci windowsu se asi bluetooth naučilo komunikovat i s ant+. Já jsem to teda netušil a asi to bude novinka. Senzory mám starší obyčejné z číny a určitě umí jen Ant+.

      0 0
      • milan.v  

        Měnil jsi způsob připojení trenažéru a dalšího u NB na BLE, když jsi předtím měl připojené přes ANT+?

        0 0
    • designer  

      Nevím o tom, možná když mi to jednou vypadlo a já to paroval znovu, je možné, že jsem to spároval nevědomky přes BT i dongle ant+.

      0 0
      • TheJD  

        Defaultne je zapnute parovani pres ANT+ i BLE, takze pokud mas v ntb zapnute BL, je mozne, ze se pripoji pres nej.

        0 0
        • designer  

          Mně jde spíš o to, že senzory jsou ant+ a notas BT. A přesto se to spárovalo. Tudíž notas umí ant + po nějaké aktualizaci systému.

          0 0
          • Chlebovnik  

            Už to nehul takhle po ránu.

            0 0
            • designer  

              Řekl jsem něco špatně? Klidně to trochu rozved. Zatím to vypadá, že se dorozumivas jen posunky a zkratkami.

              0 0
              • Chlebovnik  

                Pokud byl ANT+ dongle odpojený a BT na notebooku zapnutý, tak se ta zařízení samozřejmě napárovala automaticky přes BT. To už Zwift nějakou dobu umí.

                Tvé myšlenkové pochody jako že „noťas z čista jasna najednou po nějaké aktualizaci sám od sebe umí ANT+ (i bez donglu)“ nebo že „po nějaké aktualizaci windowsu se asi bluetooth naučilo komunikovat i s ant+“ jsou k popukání.

                0 0
                • designer  

                  Tak to jsem rád, že jsem pobavil. Ale vysvětli mi, když byl dongle vytahnuty fyzicky z notasu a senzory neumí BT, proč mi zwift ukazoval kadenci a rychlost? Pro mě je jediné vysvětlení, že notas už umí Ant +.

                  U polaru HR vysílače taky po aktualizaci firmware umí ant + a předtím neuměl.

                  0 0
                  • TheJD  

                    Pokud senzory neumi BT, pak je to jedine vysvetleni.

                    Co mas za senzory? Vetsina uz nejakou dobu umi ANT+ i BT.

                    0 0
                    • designer  

                      Jsou to cca 3–4 roky staré senzory z aliexpresu. Tehdá ještě BT neuměly a netuším, jestli se tam nějak tajně nemohl přepsat firmware. Nejsou kromě zwiftu s ničím spárovány.

                      HR Polar senzor mám spárovaný s mobilem a aktualizaci firmware mi to vysloveně nabídlo, poté umí i Ant+

                      0 0
                  • tomo_111  

                    tak kadenciu aj rychlost ti nejakym prepoctom predsa posiela trenazer a ten cez BT asi pripojit ide? :)

                    0 0
                    • designer  

                      Nemám chytry trenažér, používám pouze senzory z Ali, které jsou Ant+.

                      0 0
      • milan.v  

        Zapomněl, jako že jsi ten USB ANT+ dongle nepřipojil do NB? Pokud byl vložený do NB, potom se Zwift automaticky připojí dle poslední úspěšné konfigurace, tzn. přes protokol ANT+, přestože bude aktivní i BLE protokol.

        0 0
        • designer  

          Přesně, dongle nebyl v pc.

          0 0
          • Delkim  

            Tak třeba tvůj noťas umí ANT+ už z výroby :)

            0 0
            • designer  

              To určitě neuměl, musel jsem používat dongle. Notas je starý 3 roky.

              0 0
            • designer  

              https://support.polar.com/…-for-android?…

              Např zde pomocí firmware naučily HR senzor i Ant+, z výroby uměl BT. Tím pádem, proč by notebook nemohl umět Ant+, když umí BT a jedná se víceméně o softwarovou záležitost?

              0 0
              • TheJD  

                Vsak si to najdi. Model sveho ntb snad znas, tak se podivej, jestli umi ANT+. Pak nam sem muzes napsat vysledek sveho hledani.

                Taky je mozne, ze tve senzory ve skutecnosti umi i BT, jen jsi to nevedel. :)

                0 0
                • designer  

                  Snažím se to dohledat, ale bez výsledku.

                  https://www.hpmarket.cz/productOpt.asp?…

                  0 0
                  • Bogar  

                    Mel jsi zapnuty mobil s BT a v nem Companion? Pokud ano, byla to interakce mezi notasem, mobilem a trenazerem. Vse pres BT. Nez jsem mel Ant+ dongle v notebooku, taky jsem tak jezdil. Ale parovani ANT+ a BT fakt nejde, jak tady uz bylo napsano.

                    0 0
                    • TheJD  

                      To by musel rucne prepnout ve Zwiftu. Ja treba do vcerejska vubec nevedel, jak se to dela a zatim jsem to ani nikdy nepotreboval.

                      0 0
                      • designer  

                        Včera jsem to zkoušel v Rouvy a také to fungovalo. Vytažený dongle, všechny senzory, včetně HR fungovaly. Pouze noťas, bez mobilu.

                        Sice se v tom ani trochu nevyznám, ale nepříjde mi to zvláštní, když v loňské aktualizaci firmware naučil Polar vysílač H10 komunikovat přes Ant+ a do té doby to byl jen BT vysílač (dával jsem tady včera odkaz na tu aktualizaci). Předpokládám tedy, že hardware je totožný a vše je jen o tom, naučit tyto zařízení spolu komunikovat.

                        0 0
    • xkratoc9  

      A ještě jeden inteligentní dotaz :)

      Neví někdo jestli jde na Zwiftu aby dva lidi jezdili na „jeden“ účet ? Rouvy má jakési „rodinné sdílení“. Jde mi o to, že chce jezdit i žena a nechci ji aby mi jezdila na Zwift účtu (stačí, že jezdí na bankovním) a nechce se mi platit druhej účet. Rouvy má možnost, že zaplatím jeden účet a můžu ho jakoby nasdílet rodině. Toto u Zwiftu asi nejde co ?

      0 0
      • distance  

        Zwift nemá žádnej family plan.

        0 0
        • xkratoc9  

          Díky

          0 0
        • MavasH  

          Family plán ne, ale děcka do 16 můžou jezdit zadara (založí si účet a nic neplatí). To samozřejmě není případ manželky, ale platí to aspoň na tu „rodinu“ :)

          0 0
        • kemo  

          Jde to, ale je to trochu opruz.

          Když jede manželka nebo děti (občas jim tam nahodím dětské kolo), tak si nejdřív přes companion nebo web upravím váhu.

          Pak jedou normálně na zwiftu pod mojím účtem a na konci aktivitu hodím do koše (fakt to nechci synchronizovat do garminu).

          Manželka se případně sleduje přes svoje garmin hodinky, aby měla aktivitu pro portály.

          0 0
      • TheJD  

        Nejde. Nejde ani menit pohlavi, nicmene jde menit vysku a hmotnost, takze aspon to si muze zena zmenit, kdyz by jezdila na tvem uctu.

        Co se souboru aktivit tyce, pak bys mel asi nejsnazsi zrusit symchronizaci mimo Zwift a vzdy ze Zwiftu jizdu exportovat do fit souboru a nahrat kam potrebujes.

        0 0
        • xkratoc9  

          OK. Díky moc.

          0 0
        • distance  

          Tak jako „workaround“ to asi je, ale asi záleží jak často by to nastavování měl člověk absolvovat. Já třeba jezdím každej den a to by mě asi z toho přenastavování jeblo :-) Je škoda, že to Zwift neumí, na jejich fóru je po tom poptávka, třeba (https://forums.zwift.com/…equest/13112)

          0 0
          • Twitko  

            No tak prave proto, ze je po tom poptavka (a velka .. viz forum), tak to u Zwiftu, jak ho zname, znamena jedine = ze se toho hned tak nedockame … vzhledem k tomu jak moc lidi si to preje, tak pravdepodobne nik­dy.

            Namisto toho nam nabidnou nejakou uzasnou ficuru kterou nikdy nikdo nechtel .. ja bych to tipoval treba na nejakej cyklistickej zvonek (kterej bude mozne programovat pomoci Drops) a kterym budes moct na ostatni cyklisty zvonit hlava nehlava … a oni budou zvonit na tebe .. takovej „RingOn“ … a bude to prezentovano jako uzasna „socialfeature“ nove generace :-) Proste krasa :-))) Proste celej Zwift :-)

            0 0
    • Chlebovnik  

      Chlazení.

      Teď je na AliExpressu v akci VacMaster Air Mover. 125 W. 900,– + 200,– za dopravu. 7 dní ze Španělska. Akce končí dnes (12. 11.) ráno v 9 hodin.

      https://www.cleva-uk.com/…er-air-mover

      0 0
      • milan.v  

        Jak to funguje, není to hlučné?

        0 0
        • Chlebovnik  

          Nevím, uvidíme, až dorazí. Udávají ~50 db, tak snad žádná tragédie.

          0 0
          • milan.v  

            Jo, to zní lépe jak Wahoo Kickr Headwind, který jsem díky hlučnosti vracel…

            0 0
          • Delkim  

            To vypadá že to jede na naftu :))) takový generátor :)

            Jinak já maximálně doporučuji tenhle z Bauhausu!!!!!!

            5 let záruka, německá výroba, dálková ovládání a hlavně, na ten plný výkon 120 W to je jak deset normálních obyč větráků najednou!

            https://www.bauhaus.cz/…tor-25738571#…

            0 0
            • TheJD  

              Pouzivas jen tento? To zajisteni proti oscilaci je v pohode a bez vule? Je proud dostatecne siroky, ze vezme trup i hlavu?

              0 0
              • Pikaču  

                Nejlepsi jsou ty male co prodavaji v growshopech. Ma ho tusim i gplama.

                0 0
              • matbiker  

                Přesně jak píše Delkim. Tady ten velký, když bych ho pustil na trojku / čtverku, to už je normálně na brýle. Zajištění nevím, já mám verzi bez dálkáče, rozkuchaný, přišroubovaný na vratech pod telkou a ovládací přepínač jsem si vytáhl kabelem na Zwiftový stolek. A proud je hodně široký.

                0 0
                • Delkim  

                  Přesně tak!!!

                  Mám taky tu předchozí verzi bez dálkáče. Poctivý kov, drží to, ani se nehne.

                  A ano, na maximu to je fakt na brýle :)))

                  A zapojil jsem ho přes vypínač zásuvky, na rozjetí je vypnutý, pak zapnu zásuvku a je větrák je na jedničku.

                  Dvojku dávám při MAP testu a trojku jsem ještě nezapnul nikdy :))))

                  Mám i ten malý na zem, to se ABSOLUTNĚ nedá srovnat, to je nic, i deset takových neudělá to co tenhle.

                  0 0
    • Hator  

      Mel bych mensi dotaz, dnes jsem si pri skupinove jizde vsiml ze vsichni okolo me jedou v aero za spodni uchop a ja mezi nima v klidovem za paky. Mam neco spatne nastavene?

      0 0
      • Chlebovnik  

        Úchop za páky znamená, že draftuješ. Stav ostatních kolem tebe to nezobrazuje – pořád by měnili úchop a bylo by to moc dat/výpočetního výkonu, tak se místo toho konstantně zobrazuje, že jedou v dropu nad určitou rychlost.

        0 0
    • M_741  

      Ahoj, mám na Vás dotaz.. Pořídil jsem si Elite Tuo a když chci spárovat ve Zwiftu trenažér, tak jednak se spáruje pouze rychlostní senzor a kadence a v controllable mi nenaskočí nic. Zkoušel jsem to jak při zapnutém bluetooth tak vypnutém. A další věc, že při párování u rychlostního senzoru mi naskočí „vybrat trenažér“ a TUO tam ve výběru není. Když vyberu nějaký trenažér (a zkoušel jsem jich více), tak jsou data výkonu úplně ulítnutý. A přitom když jsem zkoušel Rouvy, tak párování proběhlo naprosto rychle a hladce, vše fungovalo. Poradíte mi co zkusit nebo udělat jinak? Díky

      0 0
      • milan.v  

        Podporuje Zwift to Tuo?

        0 0
        • M_741  

          Vypadá to, že ne.

          0 0
          • M_741  

            Moc těch Elite trenažérů tam není

            0 0
          • tomo_111  

            podla recenzii ano (a bolo by divne keby novy trenazer nie, v tom liste od milan.v chyba napr Direto XR)

            https://www.dcrainmaker.com/…-review.html

            Skus si stiahnut appku Upgrado ci na to nie je nahodou nejaky novy firmware..teo­reticky este moznost ze podporuje ale len na ANT+, ale aspon v tej recenzii cez BT ide (aj ked na apple tv tusim, BT snad urcite podporuje :) )

            0 0
            • M_741  

              Upgrado jsem si stáhnul hned na začátku a nový firmware v trenažéru mám nahraný. Rouvy po mně chtělo při párování zapnout bluetooth a poté ihned spárováno. Mrknu na tu recenci z odkazu

              0 0
              • tomo_111  

                Tu este GPlama bugreportuje kalibracny spindown na Zwifte na TUO (cez bt) takze fungovat by to asi fakt malo :/

                https://forums.zwift.com/…e-ble/509313

                0 0
                • M_741  

                  Tak problém vyřešen, na svém Samsungu A50 je nutné mít zapnuté bluetooth a gps a párovat wattmetr. Najednou naskákalo vše potřebné.

                  Díky za odkaz recenze. Jinak s trenažérem jsem naprosto spokojený. Vyšší hlučnost je jen při vysoké rychlosti.

                  0 0
                  • Pessinger  

                    Taky musím mít zaplé gps ale nevím proč :) jinak to nefunguje :)

                    0 0
    • TheJD  

      Mate nejake tipy pro trenink kadence? Dnes jsem jel trenink na Zwiftu, kde se nejdriv slapalo stridave levou a pravou nohou, vzdy minutu, a pozdeji tam byly minutove intervaly ve SS s kadenci 135+.

      Pri tom prvnim jsem mel velky problem pri prechodu horni uvrate. Casto pomalejsi pohyb, ktery nasledoval zrychlenim po prechodu uvrate a „kopnutim“ do pedalu, protoze nekde behem prechodu retez uplne ztratil tah. Doslo tedy k opetovnemu dosednuti zubu v orechu (anglicani by rekni re-engaged).

      V druhem pripade jsem byl schopen drzet cca 130 jen v prvnim intervalu a v dalsich jsem se pohyboval mezi 120–125, co mi ovsem delalo nejvetsi problem bylo nadskakovani boku, ktere pozvolna zacinalo prave nekde okolo 120 otacek. Je to o treninku, slabem core nebo necem jinem?

      Diky za vsechny rady a tipy.

      0 0
      • matbiker  

        Je to o tréninku kruhového šlapání a to na trenažéru asi nedocílíš, na to jsou nejlepší válce…

        0 0
        • vik  

          Tak kadence se dá kdekoliv, šlapání do kruhu je fakt dobrý na válcích nebo na dráze… A ideál je pak spojit umět točit a umět do kruhu :-) Ale 130 už je fakt těžký utočit tak, aby byl člověk jak přibitej. Já jezdím válce teď na dráhovce a to je fakt vtipný…

          0 0
        • milan.v  

          I tak jsem svou slabou techniku šlapání na trenažéru vylepšil a ne málo…

          0 0
    • RomanBarak  

      prosim vas,ten ERG mod je jen ve Zwiftu, chtel bych si pustit trasu/video v Rouvy, neprehazovat a jet stabilne porad zatez napr. cca 5pr stoupani…jde to vubec? Diky.

      0 0
      • Delkim  

        ERG mód je vlastnost nebo spíše vymoženost většiny „smart“ trenažérů

        to nemá „jen“ se ZWIFTem nic společnýho

        to si můžeš řídit třeba mobilem z nějaké aplikace nebo i z většiny Garmin computerů

        0 0
        • raw 4  

          Potřebuji poradit… Dnes jsem jel trénink s 10 sekundovymi sprinty… Problém nastal když cca v půlce se zwift začal sekat a obnovovat se po 10 sekundách… Takže jsem ho ukončil s tim, že tam bude poslední progres a trénink dojedu (jednou už se to povedlo). Jenže nebyl a já jsem ho jel úplně od znovu.. Cca v poslední čtvrtině začal ten samý problém . Neexistuje nějaký grif jak ukončit zwift a pustit ho znova včetně už již ujeteho tréninku.. Diky

          0 0
          • Delkim  

            Jednou ukončeno, navždy ukončeno.

            0 0
            • raw 4  

              Nevím jaky je emotikon pro pláč :-).. Stává se ti to taky? A je to tím, že je zwift přetížen, či je to tím, že je špatný signál?

              0 0
              • Delkim  

                Ještě se mi to nestalo. Fakt ne.

                I když spadne net tak jedu dál akorát zmizí lidi.

                0 0
                • Pikaču  

                  Jj. Spíš bych to videl na špatný HW.

                  0 0
                  • raw 4  

                    Hm spíš špatný přenos mezi suitem a notebookem…nikdy mi to nedělalo a dnes v rámci tréninku opět sekání a obnova po cca 10 sekundách… Tak jsem restartovat tablet pustil normální trať a bylo to ok… Asi budu muset někdy udělat restart a tím a nove párování… Zítra uvidím…

                    0 0
                    • TheJD  

                      Spatny prijem signalu z trenazeru ti opravdu nezaseka pocitac. :D To bude nejaky proces na pozadi nebo se ti neco stalo se samotnym Zwiftem.

                      0 0
                      • raw 4  

                        Hm díky za nápad…zjistil jsem, že se 1v průběhu zapnutyho hotspotu stahoval aktualizace.:-( Tak jsem je zakázal..tak uvidím..

                        0 0
      • Pikaču  

        jde

        0 0
    • TheJD  

      Pouzivate pri jizde na trenazeru nejake obleceni na horni cast tela? Pokud ano, tak co? Termo tricko/tilko? Dres?…

      0 0
      • Delkim  

        i na dolní :)))

        tílko, spodní tenké scampolo, atd.

        0 0
      • milan.v  

        Zrovna jsem si pár dnů zpátky říkal, že bych mohl založit vlákno k oblečení na trenažér, protože je nás tu hodně, co jezdíme pravidelně a má to svá specifika…

        0 0
      • milan.v  

        Tak jsem to teď spáchal, když je poptávka… :o)

        https://www.bike-forum.cz/…nitr-doplnky

        0 0
      • marttoni  

        Kvůli ventilátoru vozím funkční tenké trika s dlouhými rukávy a co jsem trenažér přestěhoval do garáže kde opravdu pokojová teplota není, přidal jsem i návleky na kolena.

        0 0
    • sused69  

      Zdarec, mám dotaz, který tady možná už byl, ale nenašel jsem odpověď i když jsem hledal. Když jedu na Zwiftu tak mi nefunguje Zwift companion. Mělo by se to spárovat se zwiftem v notebooku, ale to neproběhne. Nastavené mám kde co , snad dobře, jedu na stejné Wi-fi jak na noťasu tak na telefonu, ale když začnu jízdu tak v telefonu vidím stále jen úvodní obrazovku. Děkuji za radu sám si s tím asi neporadím....­.....dík

      0 0
      • milan.v  

        Trenažér je spárovaný s čím, s NB přes BLE/ANT+? Zwift Companion se normálně musí spustit i bez toho, nastavíš účet a můžeš procházet. Nepároval jsi náhodou v minulosti trenažér se Zwift aplikací v telefonu a neběží náhodou na pozadí?

        0 0
        • sused69  

          trenažér je s NBpřes BLE. Jo to jsem pároval. A co teda s tím ? odinstalovat? vymazat data? A je to android jestli to má nějaký význam.

          0 0
      • DEEcz  

        Zkus nejdřív spustit jízdu na PC a až potom companion v telefonu. Mně se hodně často stává, že když mám companion spuštěný dřív, tak na jízdu nezareaguje a aktivita (dashboard) se v něm neukáže (mám iOS). Dříve (x verzí zpět) to nedělalo.

        0 0
        • sused69  

          Zkusím… dík

          0 0
          • sused69  

            Tak nic, zkusil jsem pustit ZCaž když jsem pustil Zwift na PC a čekám 5min a nic. Nevím něco je špatně , ale nevím co. Asi jsem lama , ale nejde to.

            0 0
      • MavasH  

        Asi to nebude Tvůj případ, ale… nemáš třeba companion spuštěnej na jiným telefonu? Já teď používám na řídítkách starej telefon a když před tím nevypnu companion na tom primárním, tak na tom starým taky nemám „Game“.

        0 0
        • sused69  

          To ne mám jen jeden telefon

          0 0
          • Bogar  

            A máš vůbec telefén připojenej na internet?

            0 0
            • sused69  

              mám… na stejný na kterém je PC

              0 0
              • Orfi  

                Mel jsem stim problemy taky protoze jsem mel zapojeny nejdriv switch a zneho pripojeny PC a kus dal routr z wifi .Az kdyz jsem dal routr zwifi jako prvni . Zaclo mi to fungovat .

                0 0
                • sused69  

                  Tady v tom se moc nevyznám. Mám připojení od T-mobile – nejdřív ten jejich Zyxel a na něm routr a z něho jedu jak na PC tak na telefon. PC nemám přes kabel

                  0 0
              • Bogar  

                Pokud ti jde Companion normálně spusit (bez ohledu na Zwift), tak se Zwiftem by ti měl jít spustit na stejné síti taky. Po spuštění v něm musíš nicméně přepnout na kartu GAME a nebýt na kartě HOME :)

                0 0
                • sused69  

                  Ano jde bez ohledu na Zwift a se Zwiftem jde taky, ale je pouze na obrazovce HOME a žádnou kartu GAME tam nikde nemám a nevidím.

                  0 0
                  • sused69  

                    ta karta GAME by tam měla sama naskočit, když spustím Zwift ne?

                    0 0
                    • sused69  

                      Tak jsem to snad zprovoznil, pohrál jsem si s připojením Wifi . Znovu jsem všechno odpojil a zapojil ( routr a vše kolem) a najednou to jde.Dík za všechny názory. Tak uvidím jestli to pojede i zítra.

                      0 0
                    • mrozu  

                      Muze to byt siti. Vubec nezalezi, jestli jsi pripojen „na stejny internet“, je mozne, ze mas poskytovatelem internetu pridelene IP adresy z ruznych segmentu site, zjisti si, jake IP adresy mas na mobilu (rozklikni pripojenou wifi sit, adresa by tam mela byt videt) a na PC (do prikazoveho radku napis ipconfig a hledej polozku IPv4 address). Pokud se adresy lisi vice nez jen poslednim cislem, bude problem v tomhle.

                      0 0
    • Pikaču  

      Chápe nekdo tohle? Apple TV a 4 BT kanály :o

      Přes app companion me nejak nechce najit wattmetr. Takze jedu klasiku Neo a hrudak. Jenze pak kdyz to zkouším ( je postup na to) funguji pres Apple TV 4 kanaly. Nechapu. Přitom jinak max 3 ( včetně ovladače apple).

      0 0
      • DEEcz  

        Sak mas trenazer pripojeny jako zdroj kadence i power source. Data jdou z trenazeru jednim kanalem.

        0 0
        • Pikaču  

          Kdyz si to zvetsis tak power source a cadence je wattak na aeroadu ( duraace wattak). HR a contolable Tacx Neo. Tohohle docilit je postup pres telefon pak odpojit telefon ( companion) a uz to jde. Ale ne vždy. Jinak pri startu kdyz tohle zkusim tak me to nepusti.

          0 0
      • Chlebovnik  

        Vidím 3 zařízení, tedy 3 BT kanály.

        0 0
        • Pikaču  

          To je fuk 3 nebo 4 ( Chapu co myslite ale stale je to nad 2). Poenta je v tom ze tohle nekde prupojit pokazde. Ted to zkozsim zase a 2× to nejak slo a pak zase hodi hlasku ze max 2.

          A pres app companion kdyz zvolim tak wattmetr neviditelný.

          0 0
          • MavasH  

            A když ti fungovaly ty 3 BT kanály (wattmetr + HR + trenažér), tak ti ovladač (který by tím pádem musel být na 4. BT kanálu) fungoval? Jestli se to při párování třeba netrefilo do nějakého okamžiku, kdy ATV zrovna „nevidělo“ ovladač…

            0 0
    • sorak  

      Cau, risknu lama dotaz – neco malo jsem si o Zwiftu nacetl, probrouzdal jsem jejich Supported trainers a tak ted dotaz – mam doma valce Elite Arion Mag, tj. magneticky brzdene s manualne prepinatelnym odporem.. na kole mam Garmin Edge 500 + senzor GSC10, ktery meri rychlost a kadenci pres magnet + hrudni pas na mereni tepu.

      V historickem vlakne k Zwiftu jsem se docetl, ze aplikace potrebuje tyto 3 udaje, aby mohla relevantne spocitat vykon/rychlost a zobrazit to. Nicmene moje valce nejsou na seznamu podporovanych zarizeni. Tak premyslim, jestli to maji zamknute jen na zarizeni, ktere jsou v seznamu nebo jestli to lze provozovat i na jinych ne-chytrych valcich/trena­zerech, kdyz jim tam clovek vnuti udaje o tepu+rychlos­ti+kadenci pres nejaky vhodny prijimac pro PC?

      Dik

      0 0
      • Delkim  

        Vyber z nabídky jakekoliv jiné obyč válce a na těch svých nech odpor na nule.

        0 0
        • sorak  

          ok, dik, takze je to pujde

          0 0
        • raw 4  

          Dám to pod tebe.. Zajímalo by mě jak se prepocitavaji waty a kadence v rámci tréninku na kilometry na trase? Díky

          0 0
          • Delkim  

            Rychlost a následně vzdálenost se na Zwiftu počítá z výkonu, z wattů. Bere se pak v potaz váha, jaké kolo máš, jestli jedeš v háku atd…

            Nicméně primárně to je z výkonu.

            A ten výkon z obyč válců bude Zwift přepočítávat podle odporové křivky a tvé rychlosti, kterou Zwiftu dodáš z čidla rychlosti. Stejně to funguje i u obyč trenažérů.

            0 0
          • sorak  

            jen doplním po krátké zkušenosti se Zwiftem – tak jak jsem to popsal – obyčejné válce (ve Zwiftu jako „Unlisted rollers“) s čidlem rychlosti + kadence a ANT přijímačem v kompu:

            • funguje to, normálně se s tím dá jezdit, akorát ta jízda vůbec neodpovídá realitě – když přijde kopec, tak zpomalím e Zwiftu třeba na 6–8km/h ale reálně točím, nejtěžší převod s kadencí 90+ a Garmin mi v tu chvíli ukazuje rychlost třeba 50–60km/h
            • když jedeš z kopce, tak mi přijde, že v zásadě mrháš silama, když na válcích točíš, protože Zwift dopočítává setrvačnost a když v okamžiku sjezdu slezeš z válců, tak tvoje postava ve Zwiftu ještě půl minuty jede dál.. přijde mi, že ty watty co tomu dáváš z kopce (protože na válcích nemůžeš přestat točit abys nespadl) se tam zohledňují divně
            • na nebržděných válcích se dá ve Zwiftu jezdit tak nějak rekreačně/aerobně, ale pokud bys chtěl jezdit ty jejich eventy/závody, tak na to zapomeň.. abys dosáhl vyšších wattu/rychlosti, tak musíš jít na nejtěžší převod a točit jak o život.. já mám aktuálně nejtěžší 50/11 a nejvíc dám kadenci cca 105 a pak už mám pocit, že si dám každou chvíli na hubu – jízda na válcích je už hodně nestabilní

            Kámoš, co má „hloupý“ trenažér, tj. je ve stejné situaci až na to, že kolo má upnuté ve stojánku, tak zkouší jezdit i závody ve Zwiftu, ale potřebuje na to kadenci 110–130, což mě by asi ulítly nejdřív stehna, pak kolo a následně i válce oknem kdybych se to pokusil tak roztočit :D

            0 0
            • mr.garisson  

              Tak ono je to o cviku, já dal na těch svých válcích, sice smart, 120 RPM, to mám snímač na klice, ten ve válcích ukazuje čudná čísla. Jen prostě musíš mít techniku kulatého šlapání, jinak fakt vyletíš ven. :)

              0 0
    • drhor  

      Dobrý den, prosím o radu. Mám 2 dotazy ohledně programu Zwift :

      1. co znamená kolečko na obrazovce nahoře ? Symbol auto – drafting, symbol pírko – featherweight ?

      Myslím, že tem někdy byl i jiný symbol .

      2. dnes jsem pozoroval poprve, že trenažer snižoval zátěž do kopce a zvyšoval z kopce ! Z kopce při sklonu –5 procent obrovský odpor !!!

      Četl jsem o ERG modu, nevím zda to muže souviset a jak se event. nastavuje . Nejel jsem žádný workout, jen nějakou trasu po Francii . Při testování Rouvy, nastavování zátěže bez problemu .

      Děkuji .

      0 0
    • Émile Durkheim  

      Zítra první oficiální MS na Zwiftu … to jsem zvědavý, kdo bude první v dresu s pruhy :)

      https://www.zwift.com/…hampionships

      0 0
      • milan.v  

        Už teď jsem napnutý jako luk… :o)

        0 0
        • Émile Durkheim  

          Líbí se mi, že na rozdíl od ostatních esportů, je tohle rozhodně o sportovním výkonu, ne jen o taktice a rychlosti mačkání ovladače :)

          Pro spoustu závoďáků, jak je vidět ve startovce, výzva a za pár let rozhodně plnohodnotná alternativa k letní sezóně.

          0 0
          • milan.v  

            Souhlasím.

            0 0
          • TheJD  

            Zkousel jsi nekdy hrat nejakou hru, ktera se provozuje i jako esport? Nejlip proti nekomu na opravdu vysoke urovni?

            Nepopiram, ze je to o necem jinem, nez fyzickem vykonu, ale jen tak nekdo v esportech rozhodne sanci nema.

            Taky se podivej mimo tradicni sporty. Motorsporty, sachy, nejaka strelba atd. Tohle jsou take sporty, kde fyzicky vykon nehraje prim.

            0 0
            • Delkim  

              Srovnávat motokros, enduro atd. a šachy? :)))))

              0 0
            • Émile Durkheim  

              Na trenažéru je fyzický výkon a jeho vliv na výsledek zřejmý. Řekl bych, že je to skoro stejný, jako na kole, když nemáš watty, nemůžeš vyhrát. Prostě ideální propojení realit.

              Na rozdíl od efotbalu, stříleček a pod. … No a šachy ? Tam je úplně jedno, jestli hraješ na monitoru, nebo na desce.

              0 0
              • TheJD  

                Jenze fyzicky vykon neni to stejne, co sportovni vykon. Esporty obecne vyzaduji uplne jinou sadu dovednosti, nez tradicni sporty.

                0 0
                • Émile Durkheim  

                  Tak právě proto jsem zvědav, kdo bude vítěz. Vzhledem k tomu, že ve startovce jsou známá jména, uvidíme :)

                  0 0
                  • TheJD  

                    To jsem taky zvedavy, ale verim spis tem, co pravidelne zavodi na Zwiftu. Ten zavod bude jen o dvou vecech. Nasetrit co nejvic pod posledni kopec a tam zajet svuj max vykon na cca minutu a pul. Uplne si nemyslim, ze by ten kopec vyjelo nekolik lidi vylozene spolu a sprintovali na tom poslednim temer rovnem kousku pred obloukem.

                    0 0
                • Delkim  

                  Teď trochu slovíčkaříš. Asi bych tuhle odbočku ukončil.

                  Prostě pro nás cyklisty je sportovní výkon = fyzický výkon a klasické hraní stříleček, šachy atd… bych sem fakt netahal…

                  0 0
                  • TheJD  

                    Ale to prece taky neplati. Mozna tak na tom trenazeru jeste jo, ale venku musis umet zatacet, pohybovat se v baliku atd., a kdyz to neumis, tak je velka sance, ze i s nejlepsima nohama budes nekde uprostred vysledkove listiny. Souhlasim, ze na fyzickem vykonu to je postavene a bez nej si neskrtnes, ale neni to vsechno. Stejne jako v motorsportu neni vsechno nejlepsi auto, viz posledni zavod F1. A to jsme jeste vubec nezminili psychiku. :)

                    0 0
      • TheJD  

        Jen tak btw. Je to az zitra, tedy 9.12.

        0 0
    • Hator  

      Kde budou davat a v kolik?

      0 0
      • Émile Durkheim  

        Eurosport a další odkazy jsou přímo na webu Zwiftu …

        0 0
      • TheJD  

        Snad to bude volne dostupne na Zwift kanalu na Youtube. Pokud ne, tak jedine Eurosport 2.

        0 0
        • Chlebovnik  

          Hmm… Tak tohle Zwift/UCI pěkně pos*ali.

          0 0
          • TheJD  

            Souhlas. :) Nekdo rikal, ze jde sledovat primo ve hre, ale jelikoz je tak dobre udelana, tak at si tam hodim kohokoliv ze startovky a dam sledovat, tak se nic nestane. Stejne to bude cele hlavne o poslednich 2 minutach, jinak nuda.

            Zajimalo by me, kolik vyinkasovali za vysilaci prava.

            0 0
    • Hator  

      Tak ES2 staci, diky.

      0 0
    • xkratoc9  

      Watopiané jak máte Zwift propojeny s Garmin Connectem a Stravou.

      Posilate data jen do Connectu a z Connectu do Stravy (lze to vubec takto ?) nebo posilate ze Zwiftu na Stravu a Connectu zaroven ? Jde mi o to jestli se pak data nedublují někde ?

      Diky

      0 0
      • tomo_111  

        zaintegrovane obe a nedubluji

        0 0
      • rdx  

        Pokud se neco nezmenilo, tak Garmin neumi posilat na Stravu

        0 0
        • xkratoc9  

          Garmim neumi poslat na Stravu ? Jako, ze neumi poslat Zwift->Connect->Strava. Ale z hodinek garmin nebo cyklocomputeru zaznamy umi poslat na Stravu ne ?

          0 0
          • rdx  

            Drive nesla sync virtual ride z Connectu na Stravu, ale je mozne, ze uz to funguje. Pardon za pripadnou mystifikaci :).

            Nahravam soucasne na Stravu, Connect a Training Peaks – aktvita je vsude jen jednou

            0 0
          • TheJD  

            Garmin myslim nahrava jinam jen sve nativni zaznamy, tedy ty, ktere poridi jeho zarizeni primo do Connectu.

            0 0
    • Hator  

      Videl jsem na Zwiftu ceskou skupinovou vyjizdku, da se do ni nejak dostat?

      0 0
    • Émile Durkheim  

      No, tak ten veslař, co dnes vyhrál je dost dobrej … rozhodla hrubá síla :D

      0 0
      • vik  

        Desna blbost, MS Zwift, navic pod hlavickou UCI… Priste to bude pod FISA?:-)

        0 0
    • distance  

      Trochu si tady povzdechnu, předem sorry za off topic :-)

      Tak jsem si chtěl koupit Zwift gift card na další 3 měsíce a při checkoutu chyba „out of cards“. Tak googlím a vypadá to, že jim v eshopu došly tříměsíční gift karty (roční zkoušet nechci, v létě jezdím venku). Chápete to? Došly jim na skladě jejich vlastní elektronický gift karty, prostě nechtěj prodávat … :-D

      0 0
      • rdx  

        sam sobe gift card ktery ma stejnou hodnotu jako klasicka mesicni platba?

        Zajimave …

        0 0
        • distance  

          Řešilo se už výše, gift card je v USD, měsíční předplatné je v EUR.

          0 0
          • Chlebovnik  

            Je to kvůli riziku zneužítí platebních údajů. „Předplacenky“ už nebudou dál podporovat. =/

            0 0
            • uickey  

              A *****…sem chtěl dát Renée pod stromeček. 8-(

              0 0
            • MavasH  

              Zneužití platebních údajů? Dyť právě u pravidelných/mě­síčních plateb je tam ta karta „nalinkovaná“ nonstop. V tomhle ohledu je jednorázová platba určitě bezpečnější…

              Edit: už si to čtu na fóru – dle toho, co tam píšou, je problém, že se ve velkém kupují dárkové karty z kradených platebních karet. Předpokládám, že Zwift neplánuje předělat systém tak, aby se dárková karta dala zaplatit kartou, kterou má uživatel trvale připojenou ke svému účtu.

              0 0
    • capo  

      1000km na Zwiftu na jeden zátah https://zwiftinsider.com/…in-24-hours/

      0 0
      • obda  

        No tvl. A vstává každý ráno v 3:30, aby si mohl zajet své každodenní 2.5–3 hodiny :-O Nechápu, jak na tom vydrží sedět, já bych přišel o prdel i po mnohem kratší době.

        0 0
      • Lada1  

        To jel pořád z kopce dolu, ne? 152w a 40 km/h nejdou vůbec k sobě

        0 0
        • distance  

          Až na poslední dvě hodiny jel s Pace Partnerem (Coco), takže zwiftovej gruppen draft.

          0 0
    • milan.v  

      Šikovné tipy pro ty, co je dosud neznají…

      https://youtu.be/W3gmwJI7bA8

      0 0
      •  jarek1  

        ahoj všichni,

        při svém mini výkonu bych se potřeboval chytit za virtuálního partnera, kterého si v seznamu kdesi na konci vyberu podle W/kg a svůj výkon mu přizpůsobovat, nejenom WATCHING. Umí to Zwift? Rouvy ano. Dík

        0 0
          •  jarek1  

            dík, ale ujel mě i ten diesel, takže jsem si nesportovně snížil svoji hmotnost, abych neumřel; ale jinak OK.

            0 0
            • distance  

              Kromě Pace Partnera můžeš zkusit nějakou Group Ride nebo i Group Workout. Group Ride maj předem oznámený tempo (W/kg) a je tam Leader, kterýho se máš držet (takže taky takovej „Pace Partner“).

              0 0
              •  jarek1  

                opět dík, nedám se…

                0 0
                • Pikaču  

                  Jak ti radi uzivatel distance zkus vetsinou group ride jizdy ( vyberes v aplikaci zwift companion na mobilu/tabletu, rozjedes jizdu pak v jakemkoli svete a ono te to pak tam prepne na ten grupač ktery sis zvolil v appce v mobilu), funguji lip nez ten pace partner. A na snizeni vahy pri klasicke jizde ( wourkout, grupac, pace partner ) neni nic nesportovního. Blbe-nesportovni je jet alpe du zwift segment se snizenou vahou nebo zavody ale jinak je to jedno hlavne abys nasel svoje tempo.

                  V 75 letech budu rád jesti budu na kole vubec jezdit. Kdyby neco tak poradime.

                  0 0
        • capo  

          Co máš na mysli tím „bych se potřeboval chytit“? Jen by mě zajímalo co vede k takové potřebě. Jestli ti ujede i ten nejpomalejší Pace partner, tak máš před sebou zřejmě ještě dlouhou cestu, a nemyslím že zrovna jízda s PP ti nějak pomůže.

          0 0
      • MavasH  

        Dík, to s rozdáváním RIDE ONů jsem neznal (a nechápal, proč při hromadných eventech lidi upozorňovali na „déšť palců“ :) )

        0 0
    • Mikimik  

      Zdar, k trenažeru mám měsíční promo code Zwiftu, kdyby někdo chtěl směnit za Rouvy tak budu rád :) bohužel Zwift se mi nepodařilo na starém železe rozjet. Kdyžtak do zpráv komunikaci :)

      0 0
    • Smazaný účet  

      Začal jsem mít problémy s konektivitou a netuším, kde může být problém, natož jak ho odstranit.

      Jezdil jsem přes apple TV+trenažér a Garmin edge + Favera. Jeden hrudní pás z Decathlonu.

      1. Mám Elite Tuo a přes apple TV se mi nechce připojit hrudní pás, ale na Garminu je bez problému. Apple tv ho ani nevidí – ale dříve to fungovalo – hledal bych problém v hrudním pásu, ale proč normálně funguje s garmin Edge a Zwift Companion?
      2. Druhý problém je, že ERG mód někdy blbne. Watty se zaseknou na jedné hodnotě na pár sekund i když vstup je proměnlivý (tipoval jsem špatnou odezvu, rušivý signál, trenažér daleko od apple tv) viz přiložené obrázky, měl jsem držet 500W, výstup ze zwiftu úplně v hajzlu a druhý obrázek je výstup z pedálů Favero ten stejný segment (to se mi takhle stalo u 2 z 20). Hledal bych chybu v odezvě, připojení, v trenažéru, prostě nevím.
      3. tak jsem vzal Mac a zkusil se připojit přes něj. Mac v aplikaci Zwift nevidí jediné zařízení :-D BT samozřejmě funguje. Zkusil jsem rady Zwiftu, vůbec to nepomohlo.
      4. Funguje mi připojení přes Zwift Companion na Mac, včetně hrudního pásu, nicméně ty problémy s ERG jsou stále.

      Asi mi nikdo neporadí, ale aspoň jsem to zkusil. Nic podobného, viz přiložené obrázky, jsem bohužel na internetu nenašel a to mě trochu děsí. Netuším, jaké rušivé elementy se u mě doma nachází…

      0 0
      • Pikaču  

        1. Výměn baterku v hrudaku. I když ho vidi garmin bude to baterkou. Casem odejde a neuvidi ho ani garmin.

        0 0
        • Smazaný účet  

          Jo, to jsem samozřejmě zkusil, zapomněl jsem to napsat. Dal jsem novou baterku a tv nenašla žádné zařízení, dal jsem starou baterku a hrudní pás to našlo, ale no signal. Tak sem jezdil bez něho, respektive měl jsem připojení přes garmin edge.

          Ale právě jsem slezl z trenažéru, novinka, po 13 km se mi z ničeho nic zastavil panáček, připojeno přes Companion a na Mac, prostě ztráta signálu. A nešlo s tím nic dělat, restart appky nepomohl. Pustil jsem tv a vše se mi připojilo, včetně hrudního pásu :-D tak jsem to vypl a zkusil zas mobil + pc, protože se mi nechtělo přesouvat k tv. Úspěšně se vše připojilo asi na 9 min, kdy se zas vše odpojilo. Začínám docela litovat návratu k trenážeru po roční pauze. No nic, asi půjdu projíždět a spamovat na zwift forum.

          0 0
      • tomo_111  

        Podla mna je to chyba ako je napisany Zwift, mne sa v uvode (direto + pc) vobec nedarilo sparovat Garmin hrudny pas ( a nasledne to zazrakom funguje), obcas mi pise (ked zapnem skor trenazer ako zwift, alebo zwift a dlhsie bezi a neskoro trenazer) ze trenazer nema signal apod…pripadne trenazwr pripoji ako power ale sam o sebe nie ako FE-C (takze nasadnes a zistis ze nefici ERG mode a ostava restart vsetkeho)..

        Zkus pripadne este cez Upgrado appku pozriet ci Tuo nema nejaky novy firmware.

        0 0
      • obda  

        Nepíšeš, jak připojuješ čidla. Spolehlivější je vykašlat se na BT a všechno důsledně připojovat přes ANT+. Včetně toho pásu z Decathlonu (taky používám).

        0 0
        • Pikaču  

          Apple TV je pouze BT

          0 0
          • Smazaný účet  

            Jo a mám připojený pouze trenažér a hrudní pás, takže jen 2 zařízení. Jak jsem psal, dřív s tím problém nebyl. Hlavně přes Companion se připojí vše k mobilu, zajímavé, že mám jízdu 1h a 45 a druhý den se mi to 2× po 10minutách vše odpojí. Asi nebude úplně problém na mé straně, na Zwift fóru je toho hodně, řešení jsem zatím nenašel. No dnes zkusím zas přes TV, když se mi včera i ten hrudní pás připojil :-)

            0 0
          • obda  

            Ok, to jsem nevěděl, Applí výrobky neznám. Ale na problémy jsem narazil taky. Po projití fór na netu jsem zakoupil ANT+ dongle, v nastavení si pohlídal, aby připojení bylo přes ANT+ (všechna moje čidla i trenažér umí oboje) a od té doby mám klid :)

            0 0
    • milan.v  

      HAVE YOU SEEN THE YETI ON ALPE DU ZWIFT?https://zw­iftinsider.com/y­eti/

      0 0
      • Martin_75  

        Mám pocit, že YETIho vidím na posledním nebo předposledním sektoru díky délce stoupání skoro pokaždé…

        nejsem si jist, zda se tam někdo vubec rozhlíží, spíš se jen modlím aby to už skončilo :)

        0 0
    • Smazaný účet  

      U Zwiftu mi na PC zmizela křívka výkonu ze spodní části obrazovky. Udělala to aktualizace a nebo jsem někde něco blbě zmáčknul? :-)

      0 0
    • Smazaný účet  

      Nevíte někdo jak odemknu tohle: TREK MISSION ANNOUNCED

      Nějak jsem to z toho popisu nepochopil :-(

      0 0
    • xkratoc9  

      Zdravím, nevím jestli sem je to správně, ale zkusím.

      Pořídil jsem si svého prvního Garmina budíka a spároval s Connectem. Tohle je zatím ok :)

      Nicméně Garmin Connect jsem používal i před tím bez spárovaného zařízeni (pouze jako deník) a do dneška se mi normálně všechny jízdy ze Zwiftu do Connectu párovali automaticky. Dnes, po přidání Garmina budíku do Connectu, se mi dnešní jízda na Zwiftu ne ne a spárovat s Connectem. Na Stravu se normálně propsala, ale do Connectu nic :/

      Neví náhodou někdo proč ? Může to být tím přidáni nového zařízeni do Connectu ?

      Díky

      0 0
      • Bogar  

        To je trochu zmatený dotaz. Od začátku: Na čem spouštíš a tedy jezdíš program Zwift?

        0 0
        • xkratoc9  

          Na Apple Tv. Tam mam Zwift a ve Zwitfu nastavene aby aktivitu posilal na Stravu a Garmin Connect. Vše fungovalo v pohode do vcera kdy jsem do Garmin Connect pridal Garmina 530.

          Pak jsem jel na Zwiftu a aktivita se mi automaticky pridala jen na Stravu a ne na Garmin Connect. A to pravě nevim proc.

          0 0
          • Bogar  

            Aktivita z garminu ti jde do connectu a pak na stravu? Pokud ano, nechal bych to tak a jen bych zkusil ve zwift profilu zrušit a pak znovu obnovit nahrávání aktivity to connectu a na stravu.

            0 0
            • xkratoc9  

              Ahoj, uz vyreseno. Diky

              Udelal jsem to jak popisujes vicemene.

              Diky

              0 0
    • drhor  

      Dobrý den, můžete někdo napsat odkaz na klávesové zkratky ? Jak změnit pohled na jezdce, otočit se v průběhu jízdy atd. Děkuji

      0 0
      • Chlebovnik  

        To je vážně tak obtížné zadat do Googlu „Zwift keyboard shortcuts“ a kliknout na první odkaz?

        https://zwiftinsider.com/…d-shortcuts/

        0 0
        • milan.v  

          Pro někoho asi je…

          Například pohledy měníš na numerické klávesnici…

          0 0
          • MavasH  

            Ne tak úplně :) Klávesové zkratky jasně říkají, že se pohledy mění „psaním“ 1–0 a je tedy zcela logické, že nefunguje mačkání ěščřž… Když si nastavíš jiné rozložení klávesnice (např. „česká programátorská“), případně použiješ kombinaci se shiftem, tak omezení na numpad neplatí.

            0 0
            • milan.v  

              No, mačkáním čísel měníš pohled, ne?

              Já nemluvím o NB, ale o numerické části klávesnice.

              0 0
        • drhor  

          Děkuji.

          0 0
        • Pikaču  

          tak vem si že někdo neví co znamena „Keyboard“ a „Shortcuts“.

          a věřím že spousta neví ani co znamená „Join“ na zwiftu :))))

          0 0
    • xkratoc9  

      Dobrý den,

      asi to nepatří přímo sem, ale téma tranžer Tacx Vortex Smart je už hodně zastaralé, ale myslím to sem trochu patří.

      Jezdím na Zwiftu na zmíněném „smart trenažeru“ a měl jsem v něm upnuté jak silniční tak i horské kolo. A přijde mi, že v tom extrémní rozdíl a nechápu proč. Myšleno, tak že tréninky odjeté na silničním kole jsou relativně na pohodu a zvládám je. Ale jak tam dám bajka a jedu ten stejný trénink jak na silničním kole, tak teda horko těžko ty pyramidy fyzicky zcládám. FTP a vše co se nestavuje mám nastaveno stejně.

      Nesetkal se s tím někdo nebo to přijde jen mě.

      Díky za reakce

      0 0
      • tomo_111  

        tak horske kolo je tazsie takze jasne ze je to na nom narocnejsie..

        a teraz vazne – zavisi ake plaste pouzivas – tlaky, kontaktne plochy, pritlak na valec apod. na to urcite maju vplyv, efektivita pohonu a ram do nejakej miery asi tiez. Ciastocne pripadne aj posed a svaly ktore zapojujes ale to bude zrejme minoritne..

        0 0
      • rdx  

        Mel jsem jeste predchudce iVortex a bylo to tak nejak podobne. Tenkrat jsem nemel ani wattak, takze porovnat to nijak neslo.

        Osobne si myslim, ze tento typ trenazeru proste watty neumi spocitat (nebo spis odhadnout :) stejne pro ruzne prumery.

        Plus kdyz k tomu jeste pripoctes vse co pise tomo, je to uz strasne moc promenych co to ovlivni.

        Muzes si udelat FTP test pro kazde kolo zvlast, ale jestli se to u tehle trenazeru vyplati si nejsem jisty :)

        0 0
      • xkratoc9  

        Díky za reakce. Řešit přesnost měření wattů asi úplně nebudu. Jen mě zajímalo, proč tam je „takový“ rozdíl.

        FTP jsem dělal na bajku. Pak jsem musel měnit ořech což chvilku trvalo, tak jsem tam dal silnici a hned jsem ten rozdíl cítil. Přitom mám na tom bajku daný silniční plášť (jen pro trenažer) stejnej jako na té silničce.

        Nic nechám tam ten bajk a pak to třeba venku bude lítat o to víc :-)

        0 0
    • rdx  

      a pro opravdove indoor zavislaky …

      https://zwiftirl.com/

      0 0
    • Smazaný účet  

      Co znamená, když se mi zobrazí tahle ikona „took a jersey“? Zkoušel jsem to hledat, ale nějak jsem to nepochopil :-)

      0 0
    • ferencr1  

      Nemate nekdo zkusenosti z Elite Tuo a mereni vykonu? Ukazuje mi to nesmyslene watty tak o cca 30% vyssi nez realita, mam to nekolikrat milionkrat kalibrovane aktualni firmware, watty to ukazuje spatne ve vsech aplikacich jak od elite tak v routy tak zwift. Chystam se udelat suport case na elite a pak asi reklamovat je jak kdyz si koupit gps hodinky a ukazuju ze jedete o 5kmh rychleji nez je realita…

      0 0
      • milan.v  

        To ale moc společného se Zwiftem nemá…

        0 0
        • ferencr1  

          No videl jsem ze tu trenazer TUO nekdo resil tak treba se ozve jaky mu to ukazuje data …

          0 0
          • Pikaču  

            Vetsina uzivatelu co si kupují budget trenazer nemaji wattmetr tak nemuzou ani vědět jake maji reálné watty.

            0 0
      • Pikaču  

        Podle me je to problem vsech wheel on trenazeru. Realna odchylka je 20+%. Já už jsem to psal u tacx Vertex kdyz me kamarád se svym udajnym výkonem dost vytáčel. Prostě to neumí. Měří to watty-spíš odhaduje dle otáček, záleží hodně na pritlaku kola, gume a i teplotě v mistnosti. Neustala kalibrace je taky nutná.

        Něco může být špatně ale 3% přesnost je výsměch co uvádí výrobce. Tacx u vortexu uvadi 5 a realota je kolem 20%.

        A probírat ve výběru trenažéru.

        0 0
        • Smazaný účet  

          Ach jo, nezlob se na me, ale napsal si peknou blbost.

          https://www.dcrainmaker.com/…-review.html

          0 0
          • Pikaču  

            Tak ver si tem recenzentum jak chces ale on dělal jedno skoro laboratorní testování. Tam jim vzdy vyjdou ok hodnoty. Az se ti ale guma opotrebi po xx hodinách myslis ze to hude furt sedet ta hodnota. Nebo ze budes pokaždé kalibrovat jak je v návodu.

            Ja na BF sdilel svoje skusenost s vortexem , a pak se tu pridali dalsi ktery rikali podobné ( odchylka do 20%ti procent).

            Jezdit se na tom da. Ale nebýt pak zklamany že watty na trenazeru vs realita jsou dost odlišné. A to o dost.

            Vem wattak a sleduj to. Ano muzu psat trochu blbosti ale daleko od pravdy nejsem ze wheel on trenazery moc přesný nejsou.

            0 0
      • Smazaný účet  

        Tuo jsem poridil z nekolika duvodu. Recenze od DCr je hodne slusna. Po porodnich bolestech jsem spokojenej. Wattmetr mam mimochodem na obou kolech a v trenazeru jezdim se zapnutym Edge s pripojenym wattmetrem a na Tv mam Zwift s vystupem z Elite Tuo. Prvni pripojeni a kalibrace pres Zwift se nejak nepovedla a mel jsem snad i vic jak 30% vyssi prumer. Pri druhem pripojeni se to samo srovnalo a odpovida to vykonu na pedalech Assioma duo. Je tam odchylka trba –3 watty na 2h jizde, coz si myslim, ze je ok. Ale skoro to nekalibruju a ani nedofukuju na stejny tlak. Zkusil bych odebrani a znovu pridani zarizeni a kalibraci.

        0 0
        • ferencr1  

          Hm odebrat pridat zkusit muzu ale tim to nebude ukazuje to nesmysli jak na mobilu tak na pc a napric vsemi programy tak nevim estli mam proste vadny kus o vikendu mi kamos puci direto tak budu mit data a omlatim to Elitu, pripadne prodejci o hlavu. Nevim co vic ladit a nastavovat, upnu kolo do trenazeru, pritlak valce mam nastaveny relativne velky, spustim v programu kalibraci a melo by byt vse ok …

          0 0
          • Smazaný účet  

            Tak pritlak by mel byt nastaveny podle manualu. Jinak verim tomu, ze kazda ridici jednotka projde SW testem pred tim, nez se implementuje do samotneho zarizeni. Jako chybna byt muze, ale pravdepodobnost je docela nizka.

            0 0
            • ferencr1  

              Zkusim este ten pritlak presne podle manualu to je asi jedina vec kterou jsem neodrzel presne a udelal tak nejak od oka …

              0 0
          • Smazaný účet  

            Jeste me napadlo, udelal si tu kalibraci ve Zwiftu spravne, respektive opravdu do konce? Vis ze to tam maji spatne? Ukazuje to, ze mas jet 30km/h, ale pri tehle rychlosti se ta kalibrace nespusti, musis to rozjet na 50km/h. Pokud si dobre vzpominam.

            0 0
    • Smazaný účet  

      Možná blbá otázka:-O ale dá se někomu na Zwiftu napsat zpráva? Myslím mimo chat při jízdě. Díky

      0 0
    • Pikaču  

      Ja to nechápu. Zkusil jsem teď jiné, klasické ( SL7) kolo než Tron a ten muj avatar proste nepouziva spodni uchop. Každý okolo me v baliku ano, je jedno zda kedu 30–40–50 khm, frekvencne, hodne wattu, v haku/balíku ale ten blbec se nechyti za spodni uchop.

      Nema někdo tuseni proč?

      Driv jsem si toho taky všiml, jen z kopcu a pod jinak furt vycuhuje za horni uchop.

      Edit.

      Tak ten muj definitivně nějak vadnej.

      https://zwiftinsider.com/…nd-position/

      0 0
      • Pikaču  

        Joooo vidim to. Takze i kdyz na nej z boku koukam drzi se za horni uchop v draftu. Ja blbec myslel ze je to obráceně. :))

        DRAFTING

        Zwift uses the visual cue of sitting up as a drafting indicator. Others around you may also be draf­ting, but Zwift only has your rider sit up (ride on the hoods), so you know you’re drafting. (Yes: what you see on Zwift is slightly different than what everyone else sees.)

        0 0
      • Chlebovnik  

        Bys musel být na čele balíku. Aby byl tvůj avatar v dropech, nesmíš být v draftu. Ostatní kolem tebe ignoruj – to co vidíš, neodpovídá skutečnosti. Zwift by těžko renderoval pozici úchopu každého jezdce kolem tebe X-krát za vteřinu, tak prostě nad určitou rychlost jedou všichni kolem tebe v dropech. Ale je to jen vizuální efekt.

        Jeď sám a třeba 40+, uvidíš, že budeš v dropech.

        0 0
      • rdx  

        no ale spodni uchop to ma chytit kdyz nejsi v draftu {okolni avatari se chytaji za riditka nahodne, na ne nekoukej}

        0 0
      • MavasH  

        A zkusils jet sám/na špici? Horní úchop se použije právě když jedeš v háku (poznáš, že „šetříš“). A na ostatní se nedívej, ti jezdí furt se spodním úchopem.

        0 0
        • Pikaču  

          Zkusil jsem vsem utect ale nevim zda to ma smysl v fuego flats kde je 10 tisic jezdcu. Nevim no, ani jednou nešel do dropu i když jsem jel sám ( ale to na té trase dost zpochybňují).

          Kaslu na to. Jedu trona. Emondu max na alpe.

          0 0
      • capo  

        Já to teda furt nechápu, jak tedy poznám že jedu v draftu, když jsem za jedním jezdcem a jedeme nad 33? Pokud nejsem v draftu tak jsem automaticky v dropu, pokud jsem v draftu tak jsem na horním úchopu?

        A když jedeme 25, tak jak poznám že jsem v draftu? Tak jako tak asi bude jen horní úchop, ne?

        0 0
      • Smazaný účet  

        Já zase, co jsem přešel na jiný kolo, přestal pít :-D

        0 0
    • milan.v  

      Poslední aktualizace – mě teď maximálně potěšila funkce, kterou jsem očekával před dávnými lety – po ukončení jízdy se člověk nedostane z aplikace pryč, ale naskočí mu hned úvodní obrazovka po spárování všeho…

      0 0
    • Smazaný účet  

      .

      0 0
      • Smazaný účet  

        .

        0 0
      • Chlebovnik  

        Furt klikat Cancel. To 8týdenní přerušení je prakticky k ničemu, protože začíná až po ukončení aktivního měsíčního cyklu.

        0 0
        • Delkim  

          Už nevidím co Dolomiti psal, ale nejjistější způsob jak přerušit členství je buď při propojení na PayPal zrušit v PayPal automatickou platbu a nebo při platbě kartou kartu dát pryč/zadat jinou s nějakým „překlepem“ a pod., platba se pak neprovede a hotovo.

          0 0
        • Smazaný účet  

          Dík! Já myslel, že jsem to tady včas smazal :-D Byl jsem pro oči slepej :-) Já to dělal už vloni a na podzim jsem se normálně vrátil. To přerušení je o ničem ;-)

          0 0
        • sorak  

          jak to myslis s tim prerusenim? maji nejakou vyhodnejsi nabidku, pokud mas pauzu vic jak 8tydnu nebo co?

          0 0
          • obda  

            Nez predplatne prerusit, je lepsi ho rovnou zrusit. Obnovit ho muzes kdykoliv a i v tomto pripade budes zacinat tam, kde jsi minule skoncil (zustanou ti XP, badges, dresy…).

            0 0
          • Chlebovnik  

            Přerušení = Po skončení aktuálního cyklu se předplatné přeruší a po 8 týdnech se znovu automaticky obnoví. Upozornění před automatickým obnovením přijde předem na email.

            Zrušení = Po skončení aktuálního cyklu se předplatné přeruší natrvalo. K automatickému obnovení nedojde.

            Vzhledem k tomu, že k přerušení dojde vždy až po skončení aktuálního cyklu, přerušení nepřináší oproti zrušení prakticky žádnou výhodu.

            0 0
            • MavasH  

              Zákazníkovi ne, zwiftu jo (když někdo nebude řešit, že přerušil, odejdou po automatickém obnovení chechtáky :D)

              0 0
            • sorak  

              no tvl tak to je uchylarna.. nebo spis pekna vychcanost Zwiftu.. lidi co se v tom neorientuji, tak podle me spadnou do te pasti a zaplati jim znova po tom automatickem obnoveni.. vsak preruseni dava smysl napr na koci zimy do pozdniho podzimu nez se zas venku podminky zhorsi a bude treba sednout na trenazer.. coz vetsinou trva podstatne dele jak 8tydnu :(

              0 0
              • Smazaný účet  

                Tak máš tam jasně napsáno přerušení na osm týdnů ;-) Na delší dobu ukončíš. Co je na tom vychcanýho? :-)

                0 0
                • Bogar  

                  jj, vychcaný by to bylo pouze tehdy, kdyby to tam nebylo napsaný

                  0 0
    • rdx  

      Treba nekdo vyuzije

      https://enjoyfitnessjax.com/…monitor-app/

      0 0
    • milan.v  

      Zwift now allows for hiding ‘heads-up display,’ but pauses updates to hide rider height and weight

      https://www.velonews.com/…-and-weight/

      0 1
    • Tuco  

      Jejda, místní ‚CTRL+C‘ +‚CTRL+V :-))‘

      0 0
    • milan.v  

      Nový svět koncem května, osm nových tratí…

      https://www.zwift.com/yumezi

      WELCOME TO YUMEZI, OF MAKURI ISLANDS

      Brand new roads. Same fast fun. Say hello to Yumezi, the tranquil countryside within the Makuri Islands. Inspired by a collective lifelong love of Japanese tradition and pop culture, this brand new world is primed for future expansion, with all-new routes and regions to come.

      0 1
    • Tuco  

      Ahojka, chtěl jsem se zeptat, začínám na zwif, a některý trasy jsou jako schválně, že misto asfaltu je najednou písek, nebo jako sníh? Mám to jen já, nebo je to tak schválně?, Díky za info…

      0 0
      • Pikaču  

        ano, je to tak.

        tam pojedes na gravelu nebo mtb rychleji nez na ziletce.

        1 0
      • Bogar  

        Ano, Tacx Neo umí i povrch promítat do pedálů. Po posledním updatu mi přijde, že to je dokonce nějaké intenzivnější, zvláště v Paříži. Když budeš hledat, najdeš ve Watopii i MTB trasu, která je se Sterzo celkem zábavná.

        0 0
    • Tuco  

      Díky moc za osvětu…

      0 0
    • TheJD  

      Mate nejaky tip na dobry stul k trenazeru? Na notebook, telefon a nejakou tycinku, pripadne bidon. Dnes jsem narazil na novy od Elite a vypada moc dobre. Libilo by se mi neco v takovem duchu, aby to slo rozumne slozit na placku, kdyz se nebude dlouhodobe pouzivat.

      https://www.dcrainmaker.com/…st-look.html

      0 0
    • MavasH  

      Jen pro zajímavost – Watopia je už i na mapy.cz :)

      1 0
      • Pikaču  

        Ještě smartwings a na jaře místo mallorci.

        2 0
      • capo  

        To je celkem hustý, že to nechají ve standardní mapový vrstvě :). Ale ono to bude spíš tím, že to někdo ze srandy dodělal do OSM ze kterýho to mapy.cz přebírají, viz https://www.openstreetmap.org/#… :)

        Ale že tam někdo dodělal i vrstevnice, to je borec :) Už chybí jen podmořský tunely :)

        0 0
        • mrozu  

          Tak určitě, a dokonce to i satelitně nasnímkoval, viď? :P

          To jsou skutečný ostrovy, jsou tam akorát zanesený GPS souřadnice míst ze Zwiftu. Docela mě štve, že Zwift i ostatní hází u virtuálních jízd reálný souřadnice, takže pak třeba na heatmapě nejde poznat, co jsem jel v reálu a co ve skutečnosti. Třeba v takový Paříži nebo New Yorku z toho musí být nadšeni, pokud podle heatmap třeba plánují cyklodopravu.

          0 0
    • Keepertest  

      Ahoj, jaký trenažét místo zadního kola mi doporučíte pro Zwift? Dříve jsem používal Elite Turbo muin ( nikoliv pro Zwift ) a byl jsem s ním spokojený a ndeska už se v těch řadách a verzích popravdě nevyznám.

      Na kole mám pedály s wattmetrem (Favero Assioma), takže bych mohl i nějakou kačku ušetřit na tom, že nepotřebuji chytrý trenažér, pokud to tedy dává smysl.

      Zwift budu pouštět na NTB.

      Rád bych se vešel do 15k

      0 0
    • sorak  

      Ahoj, pokukuju po nejakem novem trenazeru misto valcu a chtel bych se zeptat, jak se to vlastne chova ve Zwiftu, kdyz mam trenazer, ktery umi simulovat kopce max 10% nebo 15% a Zwift ma zrovna trasu, kde je vetsi stoupani?

      Hadal bych, ze trenazer zaradi svoje maximum a Zwift to pak nejak prepocitava na odpovidajici rychlost dle wattu a vahy jezdce nebo je to jinak?

      Dik

      0 0
      • MavasH  

        Je to přesně tak, jak píšeš. Zwiftu je jedno, jak moc tě trenažér brzdí, navíc si ve zwiftu můžeš sám nastavit „trainer difficulty“, která do simulování kopců hodí vidle. Zwift zajímají víceméně jen tvoje W/kg a podle toho „posouvá tvýho panáčka“.

        0 0
      • TheJD  

        Trenazer ti nastavi maximalni zatez, dokud je gradient >= maximalnimu gradientu, ktery umi trenazer. Zwift tohleto vubec nezajima, ten bere v potaz jen Watty.

        0 0
        • sorak  

          Ok, dik.. to jsem potřeboval vědět.. tj. za mě jsou v pohodě i ty slabší bo trenažér přes zimu vidím spíš jako náhradu objemového tréninku

          0 0
          • gregorus  

            Nevím, jak jaký typ trenažérů se díváš, ale u těch levnějších tu hranici sklonu musíš brát s velkou rezervou. Jednak pocit ze šlapání, když se té hranici blížíš, je jak šlapat v medu, protože to trenažér přestává zvládat brzdit. Jednak trenažér nemá hranici podle procenta sklonu, ale momentu, který ubrzdí. Takže těžší jezdec, který pojede pomalu lehký převod, se na tu hranu dostane při mnohem nižším sklonu, než výrobce uvádí. Lepší trenažéry tohle mají v poslední době již vyřešeno, dejme tomu od Kickr Core výš. Tím neříkám, že se na levnějších nedá jezdit, jenom s tímhle raději počítat a příliš si od simulace sklonu neslibovat.

            0 0
            • sorak  

              Aktualne pokukuju po Elite Suito-T (novy), ale pokud se objevi neco z druhe ruky, tak mozna i jiny typ.

              Rozumim tomu, ze idealka to nikdy nebude, ale dat do toho 30tis at ma clovek to nejlepsi na trhu je pro me mimo, hlavne kdyz bych rad pristi rok noveho bajka a dost si tim vyzral budget :) takze mam aktualne max hranici tak na 15, kdyz se povede neco levnejsiho, jen lepe..

              0 0
              • tomo_111  

                suito v nemecku poriesis ± nejaka posta/kurz asi aj okolo 12.5 , to je solid cena – minuly rok ako boli nedostatky to neslo snad pod 17 (ano bolo to s kazetou ale aj tak :)

                0 0
    • milan.v  

      ZWIFT’S UPDATED HOMESCREEN

      https://zwiftinsider.com/…-homescreen/

      1 1
    • milan.v  

      Best Zwift setup for every rider – from budget smart trainers to the ultimate indoor bikes

      https://www.bikeradar.com/…every-rider/

      0 1
    • milan.v  

      Nově Neokyo :o)

      https://youtu.be/ahQisET4bXg

      0 1
      • Bogar  

        Já nevím, jestli je potřeba to sem psát. Zasvěcení už dávno ví a nezasvěceným je to úplně jedno :)

        0 0
    • milan.v  

      The best workouts and training plans on Zwift

      https://www.bikeradar.com/…plans-zwift/

      0 0
    • sorak  

      Nevíte, jestli má Zwift (pripadne kde se k tomu proklikat) trasy off-road pro MTB?

      Maji sice neco na webu https://www.zwift.com/eu/offroad ale kdyz jsem vcera v aplikaci koukal na plan Dirt destroyer, tak tam slo nastavit delku planu a nasledne si vybrat nejaky typ toho treninku, ale po odstartovani jsem byl zas na silnici ve Watopii.. Jel jsem tam predtim Volcano Flat, mozna reload programu? nebo je treba dotahnout nejaka dalsi data? nebo to je vyhled do budoucna a zatim tam nic nemaji?

      0 0
      • tomo_111  

        Treningovy plan je otazka predpisanych wattov (intervalov) a nema vobec ziadnu spojitost s mapou – mozes ist lubovolny workout na lubovolnej (aktualne dostupnej) mape. Na niektorych su aj ‚offroad useky‘ pokial sa nemylim :)

        0 0
      • TheJD  

        Ve Zwiftu je jedna trasa pro MTB a to Repack Ridge, ale zaroven musis mit pripojene rizeni, tedy napr. Elite Sterzo, aby te to tam pustilo. Jinak jen par tras na zpevnene hlinene ceste, Jungle Loop, Temple KOM v Yumezi (Makuri) a par dalsich, vetsinou kratkych, useku.

        0 0
        • milan.v  

          Přesně tak, jedná se vždy o části jednotlivých tras…

          0 0
        • Blunderbuss  

          Sterzo mít nutně nemusíš, stačí mít zaplou mobilní appku Companion.

          https://zwiftinsider.com/…ring-course/

          Jel jsem to pro zajímavost jen jednou. Problém je, že musíš nějakým způsobem řídit, protože avatar sám na téhle MTB trase nezatáčí. Ukočírovat řízení jen s mobilem v ruce byla docela fuška. Aby to člověk nějak rozumně projel, je nutné mít minimálně přidělaný mobil na řídítkách.

          0 0
    • rdx  

      V sobotu The Uber Pretzel Event. Nejezdi se moc casto, kdo jeste nema badge :)

      https://www.zwift.com/…view/2507187?…

      0 0
    • olaf3788  

      Posledni dobou se mi stava ze propojim trenazer s notebookem a jeste hodinkama garmin enduro a behem par minut dojde na chvili k preruseni signalu meti trenazerem,ntb a hodinkama a po opetovnem propojeni uz trenazer neupravuje zatez podle sklonu terenu ve zwiftu,ale jen jde upavovat zatez v trenazeru pres hodinky. Nevite nekdo co s tim?

      Rad bych mel v garmin connect zapocitanou i zatez, takze hodinky pripojovat musim take k trenazeru.

      0 0
      • TheJD  

        Odpoj hodinky a nastav si synchronizaci ze Zwiftu do Connectu. Budes to mit vcetne treninkove zateze po synchronizaci aktivity pres hodinky (automaticky).

        0 0
        • Bogar  

          Tak nějak. Tomu řešení olaf3788 jsem neporozuměl.

          0 0
          • tomo_111  

            ani ja, ale napriklad pre F3 pokial sa aktivita nenahrava cez Garmin zariadenie, tak nasledne neukazuje veci ako ci to bolo aerobne (tie intenzity 1–5), vo2 max ani nic podobne, pokial sa nemylim (vraj z dovodu ze su to licencovane technologie atd). Pri F6 je to inak?

            0 0
        • Forester  

          Nechci se dohadovat, třeba už je nějaká změna. Ale když jsem začal jezdit na trenažéru, 3 roky zpět, tak pokud jsem netrekoval na hodinkách (945), tak se mi nepočítal ten tréninkový status. A to, i když jsem měl synchronizaci TrainerRoad s Connectem.

          Možná už to funguje jen přes synchronizaci, nevím.

          0 0
          • Forester  

            aha, tak to funguje u vybraných aplikací i bez toho, viz postovaný příspěvek z DC. Díky.

            0 0
            • xkratoc9  

              Funguje to i bez synchronizace ? Mě teda ze Zwiftu ne.

              0 0
              • Forester  

                Mám TrainerRoad a tam pouštím pro jistotu synchronizaci a vše OK. Zwift nemám, tam ti bohužel neporadím. Každopádně to s TR funguje parádně, aktualizují se veškeré metriky.

                0 0
                • xkratoc9  

                  I Training Effect, Laktát a VST ? Zo to mi nepočítá.

                  0 0
                  • Forester  

                    Training effect o VO2 ano. O laktátu nic nevím a vst nevím, co je.

                    Dopočítává to vše, co FR945 umí.

                    0 0
    • plzakj  

      Kdyby nekdo potreboval….

      Hodina a pul jizdy na tabletu pres mobilni hotspot si vzala zhruba 100MB dat. Jel jsem NewYork a mapu uz jsem otevrel doma pred tim. Nevim, jestli to ma vliv. Jo, a mam vypnutej chat. Jinak nic.

      0 0
    • MavasH  

      Předevčírem byla trochu více uvolněna beta verze klubů na zwiftu (cca 1000 lidí po celém světě), takže byl vytvořen i CSVC klub přímo na zwiftu (Czech & Slovak Virtual Cycling; „struktura“ jako taková funguje už asi 2 měsíce). Bohužel je tam omezení na max.100 lidí v jednom klubu (píše o tom i insajdr ), ale klubové eventy fungují stejně, jako ty klasické, co jsou v kalendáři. Je na ně přístup přes unikátní link a do eventu se tak může přihlásit neomezený počet lidí (není to omezeno pozvánkami, jako u klasických meetupů). Odkazy na eventy jsou na FB a v kalendáři na webových stránkách (kalendář je teda ještě přizpůsoben meetupům, ale určitě se trochu změní). Jedna věc je ta, že eventů jsou mraky, ale zase proč se nepřipojit někam, kde se dá třeba i pokecat (nebo minimálně je tam 99% CZ a SK vlaječek :-) )

      1 0
    • marttoni  

      Že by se někdy v budoucnu objevila prémiová verze Zwiftu?

      0 0
    • lith  

      Nevíte proč mi padá jakákoli trasa na Makuri Island? Buď už při načítání trasy nebo krátce po rozjetí. Trasy v ostatních prostředí jsou bez problémů…

      0 0
      • Bogar  

        Jak padá?

        0 0
      • Chlebovnik  

        Počkej, skočím si pro křišťálovou kouli…

        OMG. Aspoň třeba napsat, o jakou platformu se jedná? Specifikace HW? To je materiál tohleto…

        0 0
        • lith  

          Prvotně to bylo spíš myšleno, jestli se s tím nesetkal někdo také. Jedná se PC, Win 10 Pro 64 bit, Xeon 3GHz, RAM 8GB, NVidia Quadro 400. Jiné mapy běží ok a v minulosti mi Makuri Island běžel dobře.

          0 0
          • milan.v  

            Ne, nesetkal, za posledních cca 10 dnů několik jízd, vše bez problémů…

            0 0
          • TheJD  

            Muze to byt grafikou. Co jsem nasel, tak se delala s pameti jen 512 MB, coz je zalostne malo. Oficialne Zwift pozaduje aspon 1 GB pameti pro GPU a Makuri je v tomto ohledu narocnejsi, nez ostatni svety. Obzvlast pak Neokyo v Makuri.

            0 0
            • lith  

              Trochu jsem si říkal, že by to mohlo být GPU. Zkusím tam hodit něco lepšího tedy.

              0 0
              • tomo_111  

                vela stastia s nakupom grafiky – v dnesnej dobe resp. odkedy fici crypto…

                ale snad nieco obyc ale lepsie ako mas na bazare splasis bez problemov :)

                0 0
                • TheJD  

                  Na Zwift v pohode staci nejslabsi nove grafiky urcene na hrani. Ted koukam jak to maji delene na CZC a urcite staci i kousky, ktere nemaji oznacene jako herni. Nejaka Nvidia 1030 treba.

                  0 0
                  • lith  

                    jestli dáš konkrétní tip na nějakou za dobrý peníz, bude fajn

                    0 0
                    • TheJD  

                      Zalezi, co chces. Zminovana Nvidia GT 1030 by mela Zwift pekne utahnout na medium pri rozliseni 1080p a cenove se pohybuje nekde okolo 2500–3000 Kc. Nad ni je uz herni GTX 1050 Ti, ktera v 1080p bezi stabilne na ultra a cenove jsi na dvojnasobku. Potom uz to cenove hodne skace a je taky problem s dostupnosti, ale vsechno drazsi od Nvidia (herni karty) Zwift rozbehne bez problemu na ultra i ve 4k.

                      V nabidce AMD se neorientuju.

                      0 0
                    • Chlebovnik  

                      ZWIFT PC MASTER RACE „ZPCMR“ na Facebooku.

                      Ve zkratce:

                      Intel > AMD a nVidia>AMD

                      Potřebuješ co nejvyšší single-thread výkon na procesoru a k procesoru adekvátní grafiku.

                      Pokud ti to padá na té Quadro s 512 MB VRAM, otestoval bych RAM nabootovaným memtestem přes noc.

                      0 0
      • TheJD  

        Protoze to mas rozbity.

        0 0
      • Kada  

        Víme, stalo se mi to stejné. Popsal jsem to i na Zwift foru. Ve zkratce, přišlo to s verzí 1.19. Řešení je nastavit virtuální paměť (viz link) na alespon 1.5 nasobek RAM. V tvým případě 12G. Není to závislé na verzi win (reportovali lidi s win 7, 8, 10), není to závislé na velikosti RAM.

        0 0
        • TheJD  

          To bude pekny zabijak vykonu. Obzvlast, jestli v tom PC nema SSD, coz bych dle stari tipoval. Ale aspon by to bezelo, jestli je to opravdu ta pricina. Je pravda, ze 8 GB pamet je hranicni i bez toho, aby se pouzivala jako odkladaci prostor pro GPU.

          0 0
          • Kada  

            Pro puvodniho tazatele, nenech se odradit „odborniky“ a vyzkousej to. Zwift v top konfiguraci nepotrebuje vice nez 2.5G pameti. To, ze je virtualni pamet k dispozici neznamena, ze ji program skutecne vyuzije. Pro zajemce doporucuju pohledat „windows overcommit memory“.

            0 0
            • lith  

              Vyzkouším a pak dám info, jestli to mělo nějaký vliv. Díky

              0 0
    • BikeClubKovacek  

      Chci se lidi zeptat.....proč sem dostal takový obklad, když ty čísla nejsou úplně špatné. Nejvíc vždy dostávám kotel v kopcích a každý mi tam ujíždí i kdyby sem jel 500W. Mám Tacx Neo 2T. V reálu jsem v kopcích naopak jak ryba ve vodě. Co dělá ten rozdíl ,že i o dost horší čísla porazí můj čas ??

      0 0
      • Chlebovnik  

        Protože ta první skupina Béček se udržela s Áčkama. Někde na začátku závodu se vytvořil split, který jsi nezachytil.

        Jinak na té trati žádné kopce nebyly. 27.5km Elevation Gain: 143m – London Classique 4 laps

        0 0
        • BikeClubKovacek  

          Já to možná špatně popsal ty „kopce“ …stačí mi brdek 5–10m převýšení a už jsem v problémech a všichni mi odjíždí i když jedu (400 – 500W ) Jezdit opravdu kopcovité v mém podání nemá smysl. Nemůže hrát roli váha ?

          Kamarád mi zas psal, že neumím jezdit v balíku což asi nedovedu posoudit…udržím se v pohodě než malinko poodjedou v těch brdcích, byť sem schopný si to ještě dojet. Alpe Du Zwift mám za 50:50 při 300W a 79kg,což mi přijde taky o ničem ( hlavně ten čas ). Jsou lidi co to mají na 300W o víc jak 10minut lepší…

          Ten závod sem jel s Cannondale EVO

          0 0
          • Chlebovnik  
            1. Cannondale EVO je na takové trati určitě špatně.
            2. 400 W je při tvé hmotnosti do krátkých brdků pouze 5 w/kg. To je málo. Prakticky všichni nad tebou mají 1m/30s/15s peak power vyšší jak ty.
            3. Do těch brdků musíš najíždět na začátku skupiny a rvát to prostě víc no – 6 – 7 w/kg.
            4. W/kg, W/kg, W/Kg. 300 W na AdZ je sice krásný, ale je to stále jenom 3.8 W/kg. To je pro některý lehčí borce pořád jenom Z2.
            0 0
          • Pikaču  

            Se koukni ma č.4 harrisna. Ma o 35 kg vic nez ty a jak mu to jelo s miň wkg. :)

            0 0
      • wittas  

        Nejezdíš na nějakém mizerném kole nebo třeba TT special?

        0 0
      • TheJD  

        Protoze nejde o to, kdo ma nejvyssi cisla. Zaklad je tohleto pochopit.

        Ze jsi jel na EVU je docela jedno, protoze to udela minimalni rozdil, ale ze zavodniho pohledu to dobre neni.

        Je klidne mozne, ze proste nemas takovou vykonnost. Nejde ani tak o FTP, jako o kratky anaerobni vykon. Na tom Zwift z velke casti stoji a to obzvlast na tratich, jako je London Classique, kde se jezdi (aspon v A) lambada, ale na tom kratkem hupu se naopak vzdycky jede podlaha a pokud jde o bodovaci zavod, tak po kratkem uklidneni na Strand nasleduje zase totalni podlaha na sprint. Proste se bud jede podlaha, nebo lambada, na coz tolik nepotrebujes vysoke FTP, jako spis anaerobni vykon a kapacitu.

        0 0
        • BikeClubKovacek  

          Máte pravdu kluci, když se podívám na českou skupinu CSVC s seřadím si to od výkonu na 20minut a vidím i výkon na 15s, tak je vidět ten hrozitánský propad ,že na ty sprinty nemám prostě sílu a výkon. Tohle už vlastně koresponduje i s realitou, kdy jsem schopný jet relativně vysoké tempo dlouhou dobu. Na závodech třeba dělat s někým tempo, byť mě pak všichni před cílem předjedou, protože na to prostě nemám a jen smutně koukám jak se propadám :D Jet těch 6–7w/kg bych taky nemusel rozdýchat na těch rovinkách…

          0 0
          • TheJD  

            Psal jsem ti, ze o tech cislech to neni. Ano, jsou dulezitym prediktorem vykonu a bez nich nic neudelas, ale z podobne silnych lidi vyhraje vetsinou ten, ktery ma nejlepsi pozicni jizdu, timing a umi nejvice setrit, coz u tebe zjevne neplati, alespon co se setreni tyce. To uplne neplati pro zavody s dlouhymi kopci nebo pro casovky, ale pro vetsinu zavodu na Zwiftu to odpovida.

            0 0
          • Bogar  

            Začni jezdit kriťák a pracuj na těchto zwift skills: 1) jezdění v háku; 2) hlídání pozice ve skupině; 3) zrychlování v brdcích vyšší intenzitou šlapání na lehčí převod; 4) neztrácení pozice ve sjezdech.

            0 0
    • AlesP76  

      Zdravím, prosím o radu.

      Zapojil jsem na Zwift s pomocí senzoru rychlosti, kadence a tepové frekvence můj hloupý rotoped HouseFit Tiro 50, ale jak má malé kolo – ten setrvačník, tak se točí asi moc rychle a jedu na Zwiftu 2× rychleji, než ukazuje computer na rotopedu. Nevíte, prosím, jak to opravit, jakou velikost kola v nastavení Zwiftu zvolit, aby se rychlost na Zwiftu sladila s tou na rotopedu? Nebo jde to vůbec nějak?

      Je sice fajn, že tam každého předjedu s minimálním úsilím, ale to není žádná zábava. :-(

      Děkui za radu. :-)

      0 0
      • TJiri  

        Jezdil jsem na Zwiftu za pomocí senzoru rychlosti a výběru trenažéru z databáze Zwiftu (Elite Quobo Fluid). Po zakoupení waťáku jsem se nestačil divit, že je to o třetinu jinde. Takže nějaká přesnost v tomto případě je nereálná.

        Jinak poloviční obvod znamená poloviční rychlost při stejných otáčkách, tak to stačí přesně spočítat. Ale bude to vždy jen odhad.

        0 0
    • marttoni  

      Už roky si platím Zwift i když na něm v létě nejezdím. Rušit to nechci, jen pozastavit, to udělám dle screenshotu? Nebo to musím udělat skrz PayPal?

      0 0
      • rejdy  

        Podle screenshotu to mám já, akorát to jde jen asi na 3 měsíce pozastavit, mám tam do 25.6., na delší dobu to nešlo.

        0 0
      • Smazaný účet  

        Používám Zwift jen v zimě ;-) V půlce listopadu přihlásím a v půlce dubna odhlásím. Musíš to udělat natvrdo, zkrátka zrušit předplatný. Zeptají se tě na důvod, tak napíšu, že v létě jezdím venku ;-) V listopadu, když se vracím, tak mám pořád celou historii. Dělal jsem to teď potřetí. Ta pauza co nabízí je pro tenhle účel nesmyslná ;-)

        2 0
    • milan.v  

      Super, s upgradem noví Pace Partners, zatím do Watopie…

      https://youtu.be/kFwx2KypZJo

      0 0
      • capo  

        Celkem zajímavé, že vlastně nepřidali nikoho výkonově mezi Cadence a Breveta, což bych uvítal já…

        0 0
        • milan.v  

          Já jezdím občas s Pace Partners jen ZDV, Active Recovery a tento krok vítám… Na jiný typ jízdy volím něco skupinového, tam si většinou vyberu…

          Pokud to Active Recovery někdo jezdí na 2,7–3 W/kg, asi mu to chybět bude… :-D

          0 0
        • Chlebovnik  

          Stačí si na jízdu s Coco vzít gravela a máš to.

          0 0
          • Delkim  

            …nejlepší je upravit si na konkrétní jízdu svojí váhu a tak si přesně zvolit co potřebují

            0 0
            • Chlebovnik  

              JJ a na následující den si naplánovat závod a zapomenout ji změnit zpět na správnou hodnotu. =)

              0 0
    • milan.v  

      Čeká nás nový svět, více levelů,…

      https://youtu.be/kT-0dpmw654

      0 0
    • Tomi.B  

      Dobré odpoledne reším problém po instalaci win11.Ant+ dongle nefunkční ovladač a system nedohledá funkční.Poradíte prosím jak na to děkuji. A vážně tu chybí hledání kličových slov pro dohledání…

      0 0
      • Chlebovnik  

        Není ovladač součástí instalace?

        C:\Program Files (x86)\Zwift\Windows ANT Dongle Driver\

        0 0
        • Tomi.B  

          Hádám že donge má svůj a při vložení se instaluje. Každopádně po různých pokusech a restartu systému jede těžko říct co pomohlo :D.nejspíše ten restart

          0 0
    • Tobigun  

      Objednal si někdo nový zwift hub? Než se člověk rozhoupe tak zmizel model bez kazety i s 11 kazetou.

      0 0
    • tatakona  

      Stručná zkušenost – Zwift Hub: Prvních několik jízd super, daleko lepší pocit než základní TACX Vortex Smart (s využitím zadního kola). Po cca pěti jízdách divné zvuky z trenažéru a při šlapání z kopce žádné waty, přestože na pedálech odpor byl. Přes chat na podpoře nahlášeno, do 24 hodin reakce včetně trackingu pro nový trenažér.

      Nový trenažér během 48 hodin doma, večer namontováno a od té doby jezdíme bez problémů. Samozřejmě díky většímu setrvačníku je celkově jízda realističtější (třeba z kopce se dá trochu vydechnout bez okamžité ztráty rychlosti), změny sklonu jsou plynulejší. Obrovský rozdil je v hlučnosti, vlastní trenažér je prakticky potichu, slyšet je jen pohon. Kalibrace naprosto snadná (Zwift Companion App) a jak se Zwiftem tak s Rouvy funguje výborně. Využívám i BT bridge pro hrudní pás. Nemám srovnání s vyššími direct-drive modely, ale jako upgrade ze základního modelu naprosto splnil očekávání. Přesnost měření výkonu neumím posoudit, nemám jiný wattmetr.

      1 0
    • milan.v  

      https://youtu.be/JFfYHzaGANU

      Nový svět Skotsko,…

      0 0
    • raw 4  

      Asi blbý dotaz, lze nastavit v rámci free ride přes erg mode watty, které chci držet po celou jízdu? Diky

      0 0
      • Pikaču  

        Lze

        0 0
        • marttoni  

          Pokud je to free ride, tak kde vezme zwift, co chceš držet za watty? Se mi to nějak nezdá.

          0 0
          • Pikaču  

            Spatne polozena otázka KDE.

            Správně položena otazka je CO udrží pozadovane watty.

            0 0
            • Pikaču  

              To co tazatel chce jezdit jsem jezdil na dva zpusoby:

              1. Udelal jsem si vlastni workout. Treba 2h-150 w a jel trasu kterou jsem chtel.
              2. Free ride jak se vlastne ptá: propojit trenazer se zwiftem a odškrtbout CONTROLABLE.

              pak ty watts nastavit treba v tacx training app a tam lze ±upravovat.

              Nebo v garmin zařízení ( edge, fenixy a pod.)

              Pokud mate jinou znacku nez tacx tak jejich aplikaci.

              Zwift cte watty ale neovlada trenazer a nenastavuje dle profilu.

              Takze vypnout controlable! A watty ridit jinou aplikaci.

              2 0
    • Dusan65  

      Dá sa to aj tak, že zvolíš free ride a potom Zwift drží waty podľa toho aký prevod na biku máš a akú kadenciu. Tieto waty udržuje ako pri erg, je jedno či ideš do kopca, alebo z kopca.

      0 0
    • uickey  

      Od včerejšího večera mi nefunguje Zwift Companion, A teď po snaze o reinstal mi obchod řiká, že aplikace v mém zařízení nefunguje ( Redmi Note – Android 7). Nevíte, prosím, kde by mohla být zrada?

      0 0
    • Pessinger  

      Ahoj jsem uplny pako:) tak dotaz, jizda ze Zwiftu se mi nenahraje ani do Stravy ani na Garmin…a koukam že ji nemam ani v aktivitach…je to jen utrzek jizdy na zkoušku a nic…co dělám špatně:) propojene bych to mel mít…jizda v mobilu samsung galaxy s21

      0 0
    • Pessinger  

      Ještě jeden dotaz, zdá se mi že Zwift mi nedává v kopcích zátěž že jedu stále konstantně, jen když přehodím na kole…přitom na kinomap mi zátěž funguje. Trenažér Direto X

      Když to propojim přes BT tak zmodrá Power Source, Tepák a Kadence.....ostatní dvě slouží k čemu (je to jen pro válce) ? Foto je staženo z netu, ne mé.....dik za info

      0 0
      • Pikaču  

        Aby ti zwift ovladal trenazer tak musis propojit CONTROLABLE! resp. Vsechno krome speed sensor ma svítit modře

        2 0
    • Pessinger  

      Nevíte někdo proč se mi otáčí displey u Zwiftu naopak? Je to opruz, v tv to běží normálně, ale na mobilu prevracene…mobil samsung s21

      I když vypnu otáčení displeje tak se mi to stale otáčí naopak

      0 0
    • milan.v  

      Dám to sem…


      DAN TUREK O MS VE VIRTUÁLNÍ CYKLISTICE: SKVĚLÁ ZKUŠENOST, CHTĚL JSEM UDĚLAT SHOW

      https://www.czechcyclingfederation.com/…udelat-show/

      Hlavně v zimních měsících je to hodně vyhledávaná aktivita. Pro mě je třeba dobré to kombinovat. Dám si tři hodiny trénink venku a pak hodinu do rychlosti závod na trenažeru. Už to není tak, že lidi koukají na film a šlapou tupě tři hodiny na jeden nebo dva převody. Virtuální cyklistika nabízí spoustu možností,“ říká nadšeně Turek.

      2 0
      • ladys  

        Jezdil i závody na Rouvy, jsou z toho i přenosy ČT i YT.

        0 0
        • milan.v  

          Já vím a s MS to má společného co?

          1 0
          • ladys  

            Cituji: o není tak, že lidi koukají na film a šlapou tupě tři hodiny na jeden nebo dva převody. Virtuální cyklistika nabízí spoustu možností,“ říká nadšeně Turek

            Ono to není jen o MS…

            0 0
            • Chlebovnik  

              Přečti si název vlákna, do kterého píšeš.

              0 0
              • ladys  

                To můžeš, mimo Zwift je to virtualní trénik závod trenažér jinak. Stačí?

                0 0
                • Chlebovnik  

                  Ne, to tedy rozhodně nestačí. Tohle vlákno je dedikované ZWIFTU, to je snad z úvodního příspěvku a vlastně i z celé této diskuze jasně zřejmé. Trochu sebereflexe a pokory by neuškodilo.

                  0 1
                  • ladys  

                    :D Koukni se do vlákna Rouvy, kolikrát tam Milan napsal vyzkoušej aplikaci 1,2,3. A nikdo to neřeší .. Chtělo by to trochu nadhled ;)

                    0 0
                    • milan.v  

                      Víš, ono se otestováním v jiné aplikaci dá dost problémů odchytit, navíc Rouvy je zdaleka nejbugovější aplikace na virtuální ježdění vůbec… Jen hlupák si nenechá poradit, když (nic) neví… Takže asi tak… ;o)

                      0 0
                      • ladys  

                        Vyzkoušet se dá lecos. Rouvy a BF asi nemá smysl rozebírat…Ročně dám přes 100h nic nepadá. Asi tak …

                        0 0
    • Lokotka  

      Vím, že má reakce nyní je s křížkem po funuse, ale přesto bych rád, aby mně někdo osvětlil, jak ve srovnání s běžnou jízdou na silnici vypadá jízda do stoupání na tom chytrým trenažéru.

      Když jsem zkouknul ten odkaz na to video:

      https://www.youtube.com/watch?…

      tak mně nějak nedochází ta jízda do kopců. Vidím docela slušný watty, ale k nim je pořád přiřazená frekvence 90–95ot./min. Ve svý podstatě moc lidí, který by takhle s takovejma točkama jezdili v reálu do stoupání na silnici neznám.

      Něco mně nedochází, či dochází špatně?

      0 0
      • Hagner  

        Ta frekvence není „přiřazená“, ale záleží na něm, jak to jede ;-) Musíš sledovat všechny čísla ;-) Jedno se při tý jízdě do kopce dost zásadně změní ;-)

        Jinak tam nevidím nic zvláštního :-)

        0 0
        • Lokotka  

          Pro mě je zvláštní to, že když se významně s na delší dobu zvýší zatížení (odpor trenažéru), že by někdo udržel tak vysoký točky.

          Na silnici do dlouhýho kopce neznám nikoho, kdo by točil stejný točky jako v balíku na rovině.

          0 0
          • Hagner  

            Je to o nastavení obtížnosti ;-) Podrobněji ti to popisují dole.

            0 0
          • roud  

            Tady máš nějakou literaturu :)

            1 0
            • Lokotka  

              O tý zvýšený spotřebě glykogenu jsem nevěděl. Tj. docela pádnej důvod, proč se do tý vyšší kadence nutit.

              Bohužel na mě pasuje poslední myšlenka, že do stoupání jedu při vyšší kadenci pomaleji, prostě ze sebe na vyšší kadenci ten výkon nedostanu.

              0 0
          • roud  

            Tady máš třeba Stravu Matěje a ten jezdí ukázkovejch 90

            https://www.strava.com/…s/8352096902

            0 0
            • Lokotka  

              Po rovině, ale já řeším kopce.

              0 0
              • roud  

                Nejsem na počítači ale koukám na stravě že na trase s převýšením 1800m má průměrnou kadenci 86

                0 0
                • Lokotka  

                  Neřeším žádnou průměrnou kadenci!

                  Řeším kadenci v dlouhejch (3 a více km.) stoupáních se sklonem nad 6%.

                  0 0
                  • roud  

                    Víš co Sašo tak si to najdi sám…

                    1 0
                    • Lokotka  

                      Nechtěl jsem se Tě dotknout a už vůbec ne kohokoli urazit, ale odpovídat ve stylu kolik stojí mrkev, když se ptá na rohlíky …

                      0 0
                      • Hagner  

                        To není o stylu, ale jak jsem psal, ta diskuze je o ničem, protože řešíš něco co jsi nikdy nezkusil :-D Zkus trenažer a potom napiš ;-)

                        0 0
                        • Lokotka  

                          Co jsem zatím nezkusil, tak tj. ten „chytrej“ trenažér. Na trenažéru s elmg. brzdou, na kterým se dá skokově nastavit odpor jsem toho bohužel najezdil na můj vkus dost.

                          0 0
      • milan.v  

        B je správně, ale vlastně i A…

        0 0
      • keymaker  

        Ja myslim, ze jsou schopni tyto otacky drzet i do stoupani :-). Nerikam, ze to chapu :-D. Pres 90 bych si umotal nohy

        0 0
        • Lokotka  

          Nikde to na World tour ve skutečnosti nevidím.

          0 0
          • rejdy  

            Tak třeba Pogacar jezdí 90+ běžně i stoupání.

            0 0
            • Lokotka  

              O 10 míň bych i věřil.

              0 0
              • rejdy  

                Tak Stravu má veřejnou, se podívej… I já jezdím 5–8% stoupání cca 84–90 (PR na Řevničáku mám při 88 rpm…), z toho děláš zbytečně něco extra…

                0 0
                • mart910  

                  Presne, ja jezdim na Zwiftu vsechny kopce od 80–90, min uz pro me neni pohodlne a pod 70 delsi dobu neprijemne :D

                  0 0
                  • Lokotka  

                    Zwift není skutečnost.

                    0 0
                    • Hagner  

                      Watty jsou pořád jen jedny ;-)

                      1 0
                      • milan.v  

                        To ale lidem, co vůbec netuší, o co jde, nevysvetlíš… V tomto případě to vypadá na dlouhé zimní večery, okurkovou…

                        3 1
                      • Lokotka  

                        To ano, teda pokud si je někdo téma procentama nesrazí, jak jsem z diskuse pochopil.

                        Jenže stejný watty vnímám jinak při vysoký a jinak při nízký kadenci.

                        Při tý vysoký mně automaticky víc vystoupaj tepy a potřebuju i větší frekvenci dejchání.

                        0 0
                        • Hagner  

                          Pochopil jsi špatně ;-)

                          Nejlepší bude když to vyzkoušíš, jinak je to diskuze o ničem :-)

                          0 0
                          • Lokotka  

                            To není o pochopení, takhle se moje tělo na kole chová (možná bohužel) už několik desetiletí a statisíce km.

                            0 0
                            • Hagner  

                              To byla reakce na tohle ;-)

                              „To ano, teda pokud si je někdo téma procentama nesrazí, jak jsem z diskuse pochopil.“

                              0 0
                        • Krov  

                          Ber to tak, že někdy to udýchá snáz, ale zase mu vadí únava svalů při silnější kontrakci. Třeba mně když klesne v dlouhém kopci kadence někam k 85, tak už řadím lehčí. V kopcích bývá průměrná kadence o trochu nižší, ale ne o moc.

                          0 0
                    • roud  

                      A zkoušels to ? Já ze zwiftu většinou jsem naprosto zlikvidovanej rozhodně mi to nepřijde lehčcí než realita ale strašně mě to baví a motivuje :)

                      1 0
            • Lokotka  

              Tak jsem kuknul a opravdu od 86 po 91 ot./min.

              Třeba takovej Mohorič ale jede ve stejnejch úsecích 67ot./min. Bude to kus od kusu a otázka je, jestli jezdci typu Pogačara s takovejma točkama do kopce nejsou spíše pouhou, i když nejlepší, špičkou ledovce.

              0 0
              • Krov  

                Hodně nízké kadence u profi většinou znamenají, že jezdí výrazně víc ze sedla. To je taky dost individuální, třeba Basso nevstával skoro nikdy.

                0 0
                • Lokotka  

                  To by klidně i odpovídalo, ale dlouhodobě v kuse už do kopců nestoupá nikdo.

                  0 0
      • mart910  

        Tak zalezi i na nastaveni „obtiznosti“ ve Zwiftu ne? Já mám 40%, pak se ta kadence drzi lip ale zas pada rychlost.

        0 0
        • Lokotka  

          Pokud jedeš na stejným převodu stejnou kadenci, tak pojedeš furt stejně rychle.

          0 0
          • mart910  

            Za predpokladu ze mas nastavenou furt stejnou „obtiznost“ Zwiftu. Ale kdyz pojedu na nastaveni na 100% a na 50% tak to tak nebude

            0 0
            • Lokotka  

              Já píšu o reálný jízdě a jak je to na chytrejch trenažérech, tak to právě netuším a připadá mi to bohužel odlišný, proto se na to ptám.

              0 0
      • Nicolaus  

        Ahoj, nevím jak to jednoduše a srozumitelně napsat, ale jak v reálu, tak na trenažeru jde vlastně o to, kolik úsilí musíš vynaložit. Zwift se snaží reálně simulovat sklon, aby to působilo stejně jako v reálu. Na trenažeru to můžeme nazvat odporem, který trenažer mění podle toho, jaké je stoupaní. Co je ale trochu jiné na trenažeru oproti realitě je to, že si můžeš zvolit tzv. obtížnost, to znamená, jak reálně to stoupání na zwiftu působí. Tohle slouží hlavně k tomu, abys případně dorovnal nějaké převody a takové věci…třeba když bys používal klasické kliky s malou kazetou 23 zubů, kdy se na tom hobíkovi hodinu do 10% stoupání velmi špatně pojede. Proto je ta obtížnost defaultně nastavena na 50% a tudíž ta jízda působí lehčeji do kopce na zwiftu než v reálu, máš dostatek lehčích převodů a tudíž můžeš reálně i více kmitat nohama. V reálu to takhle samozřejmě nefunguje a pracuješ s tím co máš a většinou při 10% stoupání už Ti kondice nedovolí na nejlehčí převod jet 90–95 otáček.....Jsou lidi co jezdí obtížnost i na zwiftu 100% a je to dost kontroverzní téma celkově. Každopádně ať už 1% nebo 100% obtížnost, rychleji se na kopec nedostaneš :)

        Takže jde spíše o to, co komu více vyhovuje a jak chce trénovat.

        2 0
        • Lokotka  

          Děkuju, tomu začínám rozumět, i když ani v 6% a dlouhým stoupání vidím málokoho šmrdlat nohama rychlejc než 80ot./min.

          0 0
          • Bogar  

            Je to tak, jak napsal Nicolaus. Ty bohužel pořád nebereš v potaz rychlost. Do kopce 6% v reálu můžeš klidně šmrdlat 90 otáček, ale budeš mít rychlost chodce, pokud teda rovnou nespadneš z kola.

            2 0
            • tomo_111  

              Presne tak, na druhej strane aj pri generovani rovnakeho vykonu a teda rychlosti) je rozdiel robit to na kadencii 60 a na kadencii 100 co sa tyka zapojovanoa/unavy svalov a zataze na kardiovaskular- mozno k tomu sa on snazi mentalne dopracovat :)

              1 0
          • marttoni  

            Tak záleží na čem do toho 6% kopce pojedeš, když to bude horské kolo, tak klidně budu točit 100 ot/min…pokud z toho kola nespadnu

            0 0
          • Krov  

            To přece záleží na preferenci každého jezdce. V praxi je to tak, že zvládneš v dlouhém stoupání nějaký výkon W/kg, ideálně rovnoměrný. Většinou si k jeho dosažení můžeš vybrat mezi 2 převody (případně ze sedla ještě o jeden těžší), kdy točíš víc nebo míň. Každému vyhovuje něco jiného, je to dáno fyziologicky. V prudkých stoupáních pak převody dojdou a kadenci sníží všichni – tohle jde právě na trenažéru obejít snížením úrovně obtížnosti.

            3 0
    • Pikaču  

      Nova funkce coffe stop

      https://www.cyclingweekly.com/…g-and-summer?…

      0 0
    • vasek80  

      Na mou omluvu, vylezl jsem po letech z pralesa (obrazně řečeno) a zase začínám jezdit. Vyjma nějaké reklamy v TV jsem dodnes netušil nic o trenažérech. Teď to pročítám a chtěl bych si něco koupit na zimu. Taktéž jsem to tu moc nepročítal a tak se zeptám, snad někdo bude mít trpělivost poradit/odpovědět.

      Co vše potřebuji abych mohl jezdit na trenažéru a před sebou se koukat na tablet, nebo Pc (kolo a prostor k ježdění mám). Stačí mi jen trenažér a tablet? Trenažér bych bral něco kolem či přes 10 000. Neplánuju žádný dodatečný sporttester ani BT měřič tepů.

      Nelákají mě žádné online závody. Chci prostě jen virtuálně jezdit nějaké trasy a aby mi ta aplikace přidávala odpor. Třeba si virtuálně vyšlápnout nějaké alpské stoupání. Jsem tady u Zwift správně?

      0 0
      • tomo_111  

        Zwift ma skor virtualne svety (ale ma aj Alpe de Huez, na konkretne kopce asi lepsie Rouvy ( s videom).

        Zwoft bezi na tablete urcite(ale vie byt dost narocny, zavisi aky tablet), rouvy neviem. Trenazer si kup direct drive (kde menis zadne kolo) a budes happy :)

        Apply maju trials tak si mozes skusit vsetky

        0 0
      • mart910  

        Jsi tu spravne, ale budes jeste potrebovat si platit mesicne Zwift. Jsou i nejake aplikace zdarma, ale ty toho moc nenabizeji a tim mizi i to „kouzlo“ jizdy na chytrem trenazeru. Doporucuji zakoupit „Direct drive“ trenazer, tedy uchycení bez zadního kola.

        Nicmene na simulaci realnych tras je vhodna aplikace Rouvy.

        0 0
        • vasek80  

          Jen ze zvědavosti co to stojí měsíčně? Jsem to zkusil nainstalovat na telefon a nic tam není. Předpokládám, že to nebude žádná příšerná částka.

          Trenažér budu řešit spíše vedle ať to neplevelím, ale předběžně bych to viděl na tento https://www.kupkolo.cz/…o-t_z110802/

          0 0
          • tomo_111  

            Vsetky ± 15usd mesacne boli, nic co ta polozi cez zimu…

            0 0
          • studenak  

            Zwift se da pořídit za 130 korun měsíčně ????

            https://www.cyklobazar.cz/…ft-na-30-dni

            0 0
          • MavasH  

            Tak to sis asi nainstaloval Zwift Companion, to je jen „podpůrná appka používaná třeba pro snadnější ovládání při jízdě“, má modrou ikonku. Potřebuješ Zwift s ikonkou oranžovou :) Zwift vyjde na 15€ měsíčně, jako nový uživatel máš 14 dní na zkoušku zadara.

            Jinak Zwift nenabízí žádné reálné tratě, je to počítačem vytvořené prostředí (na kole se nekochám ani venku, takže mě to nechybí ani v obýváku), ale je to spíš o velké komunitě lidí. Nemusí to být jen o závodech, dá se jezdit i „jen tak“ – často jsou eventy, kde se sejdou stovky lidí, člověk si najde skupinku s vyhovujícím tempem a motivací může být už jen to se v této skupince udržet.

            2 0
      • ladys  

        Na koukání můžeš mít mobil, tablet, NTB, televizi. Podle toho držák, stoleček… Větrák. Na Alpské stoupání jsou jiné aplikace a pod kolo kus trámu ;) . Tepák je asi úplný základ. Trenažér je super v tom, že se můžeš soustředit na výkon, tepy.

        0 0
        • vasek80  

          Já bych měl tepák jen sekundárně hodinky Huawei, ani nevím jestli by to šlo spojit a nutně to nepotřebuju na nějaký cílený trénink, spíše si udržet základní fyzičku přes zimu a potřebuju kolo i pro koleno. Ideálně bych to viděl tak 2× týdně na max 2 hodiny (kdysi jsem jezdíval přes zimu na spineru). Napsal jsem už do vlákna k trenažéru. Prostory mám super.

          0 0
          • ladys  

            Ono se to spojí s aplikací. Nejlepší kombinace je přes ANT a to jak pro tepák , tak pro trenažér. K NTB se musí koupit ANT modul do USB. Dvakrát týdně je úplně o ničem, to jde většinou odjet venku. Trenažér ukazuje watty, pokud nemáš změřené FTP je tepovka to jediné co tě zachrání, až pojedeš Stelvio.

            0 0
            • vasek80  

              Je mi to jasné. Já s prací a dětma nemám čas. Také už netrávím na kole tolik času jako dříve, kdy jsem se snažil objíždět místní MTB hnojáky a seděl jsem na kole 20+ hodin týdně. Teď jsem rád za 5–8 hodin. Zase oproti dřívější době nemusím řešit každou korunu a tak si to můžu dovolit i na takové vyzkoušení a zpestření, ikdyž se na to třeba bude kvůli dobrému počasí prášit. Není to na systematický trénig, teď už spíše na to abych se hýbal i přes zimu a aby mi kvůli ochablému svalstvu stehna nebolelo odoperované koleno.

              Sakra, když to po sobě čtu, tak je to jako by to psala nějaká Onuce.

              0 0
              • ladys  

                Pokud zařadíš plus 2×1h tak to bude úplně jinde. Vlastně to je minimum pro udržení kondice, pokud neprovozuješ jiný sport. Na to koleno by jsem doporučil to stehno posilovat.

                0 0
                • vasek80  

                  Mě na koleno pro stehna pomáhají sjezdovky. Což konečně s malým v 7 letech už zase můžu. K tomu trochu toho trenažéru, když se udělá sucho a tak +5st tak třeba 50km na silničce. Alespoň lepší než se válet na gauči a sjíždět seriály na Netflixu. Věřím jak kluci budou dorůstat tak to půjde s časem nahoru. Malej v 7 už dal letos 42 km, tak za dva roky mi bude dělat domestika a já se budu vozit za ním.

                  Od 2015 jsem vpodstatě nejezdil. Překvapilo mě, jak si tělo po 8 letech pamatuje předchozí úroveň trénovanosti a jak snadno se rozjíždim na předchozí trasy. Když si přes zimu do jara přenesu alespoň něco a nebudu mrtvej po prvních jarních 40km, tak budu spokojený.

                  0 0
                  • ladys  

                    Na kolena a stehna jsou sjezdovky to nejhorší. Když jezdím nebo jsem posiloval, je to o levely jinde i na sjezdovkách. Hlavě mladý moc neutav Po 8 letech si tělo nepamatuje nic.

                    1 0
              • Bogar  

                Jestli ti můžu poradit, nesnaž se vyřešit všechno najednou. Jezdit na trenažérovým kole je totiž dnes už víceméně samostatná disciplína. Tedy začni tím, že si koupíš kvalitní chytrý trenažér (minimálně Tacx Flux), ale šel bych do Neo T2 (pokud to myslíš trošku vážně). Pak začni řešit program, který budeš používat (zde máš dosti na vývěr). Pokud půjdeš do Zwiftu, čeká tě orientace v tom, co tam chceš jezdit (zavody, social rides, treninkové plány), propojejí s lidma přes apku, domluvy, napojení na stravu (existuje k tomu i celkem „až moc“ aktivní česká komunita na Discordu). Jak se etabluješ, začneš pravděpodobně řešit rocker plate, ovládání ve hře a další vychytávky, co jízdu ve zwiftu zpříjemňují. Každopádně nejdůležitější je vyřešit paincave, pač v ložnici ti to moc dlouho manželka tolerovat nebude :)

                1 0
    • Hory85  

      Ahoj, chci se zeptat zda tu má někdo tuto apku napojenou na nechytrý rotoped? Zajímá mě jak tk spojit aby mě to snimalo. Koukal jsem že jsou nějaké snímače na trhu ale vůbec se v nich nevyznám. Jde o to aby spolupracovali se Zwiftem. Jde mi hlavně o novější modely tohoto roku určené pro systém android. Další věc je co je ještě nutné k tomu aby to správně fungovalo. Popřípadě druhá verze otazky:(protože tuším že mi to tu nikdo nedoporučí jako vhodný setup) jaký vhodný trenažér by jste doporučili do 10k, bydlení panelový dům (prostor v pohodě), rotující muž i žena: výška 170 – 180 cm, váha: 80kg – 110 kg, denní 1h tréninky (po-pá).

      0 0
      • milan.v  

        Do deseti tisíc to možné nebude, ale pár slušných o něco málo přes tuto hranici už existuje… Zwift Hub, Elite Suito ve slevě…

        https://www.bike-forum.cz/…eru-na-zwift

        0 0
      • macomb  

        Možná bych zkusil se mrknout do Decathlonu, mají v nabídce levný interaktivní trenažér za 6k, sice nízký max. výkon

        a sklon, i horší přesnost výkonu, ale pro začátečníka by to mohlo být zajímavé. Navíc, pokud by nesedl nebo nesplnil očekávání, tak Decathlon by neměl dělat problémy s vrácením.

        https://www.decathlon.cz/…_/R-p-338332?…

        0 0
        • Hory85  

          Jop, díky to nevypadá špatně, určitě jak říkáš na začátk úplně může postačit.

          0 0
    • Hory85  

      A jak se díváte na tento typ spinneru? Sice je to lehce přes budget, ale zajímal by mě názor na výrobce nebo i třeba pokud má někdo zkušenosti s tímto modelem? Má podporu ZWiftu a je tzv. Smart trenažér. Mě jde o to abych nemusel na zimu předělávat kolo a tahat ho do 6. patra (není výtah) z jiného místa uskladnění, navíc stabilizace stroje a logistika není pro mě příznivá. Cyklo věci mám mimo byt, respektive celá rodina.

      https://cyklotrenazery.heureka.cz/…s600i-elite/?…

      0 0
    • MP17  

      prosba o radu – mám Elite Suito už třetím rokem a nyní na začátku indoor sezóny mi nějak podivně měří watty, v tom smyslu, že mě dost nesmyslně nadhodnocuje, tzn. jedu normální jízdu (ne závod, ne workout), standard třeba 160–200w (mám přes 90kg, takže to je u mě normál), ale jakmile se dostanu k třeba 5–6% stoupání, tak mi stačí jen lehce zvednout výkon (odhadem 250w), ale najednou mi to začne ukazovat čísla kolem 450–500w, když si pak opravdu máknu, tak se dostanu i k tisícovce

      shrnuto – prostě mi to tam nekopne ten správný odpor, abych si opravdu máknul a ty watty byly skutečné

      to je samozřejmě na nic, kazí mi to ftp a pak nemohu pořádně trénovat

      co myslíte, je to spíš záležitost zwiftu a nějakého nastavení někde (už opravdu nevím kde), nebo chyba trenažeru a je zralý na servis?

      (update jsem udělal)

      0 0
      • Kurt  

        Když jsi udělal update, udělal jsi i kalibraci?

        https://elitesrl.zendesk.com/…app-software

        1 0
        • MP17  

          tak to jsem nedělal, dřív jsem dělal update bez kalibrace

          mrknu na to, snad tomu porozumím :)

          díky moc

          0 0
          • Kurt  

            Takhle: ona ta kalibrace s updatem nijak nesouvisí, ale pokud už máš nejnovější FW, pak toho nemáš moc co jiného vyzkoušet, než tu kalibraci. ;)

            1 0
            • MP17  

              no zjevně to bude poslední možnost před servisem, tak to prubnu :)

              0 0
    • kokabura  

      Muze mi nekdo poradit jak sparovat rouvy->macbook air 2018→ elite suito?

      Telefon se s trenazerem sparoval na prvni dobrou ale na ten nevidim.

      Tak, ze si vezmu manzelky air ale tam to trenazer nechce vyhledat.

      Neni tam nekde neco co se musi povolit? Diky moc

      0 0
      • mischak007  

        Povypinal bych bt na vsech zarizenich, kde jsi to zkousel pripojit. Vypnnout/zapnout bt i na Macbooku. Pak z Rouvy nechat vyhledat trenazer znovu.

        1 0
    • xkratoc9  

      Tak ještě to zkusím dám a omlouvám se za spam, ale třeba bude někdo vědět zde:

      Ahoj, pořídil jsem nove stroj od Garminu, který mi doporučuje denní tréninky dle prioritního cyklo závodu co mám v kalendáři. Mám ještě Edge 530, ale ten tuto funkci nedělal. Chtěl bych ty tréninky co mi doporučují hodinky začít plnit na trenažeru na Zwiftu. Jasný ve Zwiftu si ten trénink klidně vytvořím, ale jak řeknu Garminu, že jsem ho splnil, aby mi nabídl další trénink. Nechci pouštět aktivitu na Zwiftu a zároveň na hodinkách a pak jednu mazat. Je i jiná cesta jestli někdo ví?

      Díky

      0 1
      • Pety  

        Neni.

        Resp. je – jet jen podle hodinek a vyprdnout se na Zwift, pustis si k tomu film…

        0 0
        • xkratoc9  

          Ok, díky moc.

          Budu to nějak zkoušet a testovat.

          0 0
        • xkratoc9  

          A nejde to třeba někde v Connect potvrdit jako hotovo odjeto.

          Hledal jsem a nenašel teda.

          0 0
        • TomPub  

          Jako je to reseni, ale pro spravnej trenink naprosta blbost. Pokud ma na kole wattmetr, tak pohoda a mas 100% pravdu, ale jinak trenink jen podle hodinek a rizenej trenink na Zwiftu podle wattu se neda srovnavat (samosebou pres zimu nebo kdyz jsou srance hezky doma) :)

          Takze za me, ve Zwiftu je spousta kvalitniho treninku a s kombinaci se smart trenazerem skvela volba, ja bych prdel na treninky v hodinkach :) A spoj si to se Stravou a budes mit pak vsechny treninky na jednom miste jak z hodinek, tak ze Zwiftu.

          0 0
          • Pety  

            I hodinky ti muzou vest trening podle wattu na trenazeru… jde jen o nastavení…

            0 0
            • Pikaču  

              Můžou. Ale k tomu je pak zbytečné si platit zwift 15 eur měsíčně.

              0 0
              • Pety  

                Souhlas.

                0 0
              • Lokotka  

                Přesně!

                Pro trénink je Zwift zbytečnej.

                0 0
                • Hagner  

                  Možná ;-) ale není to pro každýho :-D

                  1 0
                  • Lokotka  

                    Za mě je Zwift hlavně zábava na vyblbnutí a simuluje závodění, prostě vyhecovává. Spálit přitom kalorie a zrušit se třebas do bezvědomí se na něm určitě dá.

                    Smysluplný trénování je o něčem jiným a ano, není to pro každýho, páč tj. votrava a ke všemu to ještě bolí.

                    0 0
                    • Hagner  

                      Smysluplně trénovat se dá leckde, když se to umí používat ;-)

                      0 0
                      • Lokotka  

                        Když se ví jak na to trénování, tak se dá víceméně všude a vlastně na čemkoli a s čímkoli.

                        A když už trenažér, tak k tomu vůbec není potřeba virtuální prostředí, teda ani ten Zwift a jiný platformy, navíc zbytečně placený.

                        0 0
                    • mr.garisson  

                      Pokud máš wattmetr, tak se dá smysluplně trénovat přes Zwift. Jsou tam přednastavené tréninky, můžeš si naonfigurovat i svůj. Garmin to dělá prakticky stejně.

                      0 0
                • Pikaču  

                  To zas taky ne. Bud to nebo to. Zwift ma spoustu tréninkových planu nebo si vytvořís svoje. Zbytek času grupače a pod.

                  Nicméně jestli tazatel jede pouze podle garminu tak bych si u toho poustel kinomap, fulgaz, tacx videa nebo i youtube videa z mallorci. Nebo netflix :)

                  0 0
              • xkratoc9  

                Na Zwiftu mi to líp utíká a hlavně to počítá i nějaké km :-)

                0 0
              • TomPub  

                Staci pogooglit bazar a mas mesicni Zwift kody za cca 5 ecek, to uz pak zni lip.

                Jo a i ten Zwift s Garmin uctem propojit jde, takze to je odpoved na puvodni dotaz :)

                0 0
          • xkratoc9  

            Trénink z Garmin zařízení je samozřejmě dle wattů. Jen ti přizpůsobuje tréninky dle tvého aktuálního stavu a mělo by ti to ten trénink připravit na „míru“. Nevím jestli to funguje a jak ty tréninky budou vypadat dál, zatím zkouším.

            Tréninkových plánů na Zwiftu mám odjeto celkem dost, tak jsem chtěl zkusit něco nového.

            0 0
      • Pikaču  

        Bohuzel, pustit obe a pak vymazat zwift, nebo pouze garmin.

        0 0
        • xkratoc9  

          Včera jsem to odjel jen na Zwiftu a hodinky nezapínal. Garmin Connect pak napsal, že po dnešní aktivitě doporučuje dnes již odpočinek. Takže to něco udělalo, ale nevím jestli to takto dobře. Zítra zkusím odjet na Zwiftu a mít i zaplé hodinky. Zwift bude brát watty z trenažeru a hodinky z waťáku z kola. A ze Zwiftu stopnu aktualizace aktivit a uvidím co jestli to udělá něco jiného než včera.

          0 0
          • keymaker  

            To to jen zaznamenalo aktivitu, ale nesparuje ti ji to s jakymkoliv treninkem. Trenink musis zapnout jako takovy v hodinkach (edgi nebo necem).

            0 0
            • xkratoc9  

              Asi to tak bude, díky za reakci. Je to škoda, že to nepropojí.

              0 0
              • keymaker  

                Uz jsem to nekde psal. Pokud by propojovali, tak maximalne se svoji aplikaci Tacx training a ne s aplikacemi tretich stran…

                0 0
                • xkratoc9  

                  Jasné chápu, díky. To mě napadlo taky zkusit tu jejich app, ale tam to asi nefunguje taky nebo jsme to nenašel.

                  0 0
                  • keymaker  

                    Nevim. To musi nekdo fundovanejsi. Trenazer jsem mel jen minulou sezonu a pak se vratil k celorocnimu venkovnimu rajdeni ;-)

                    1 0
                  • ladys  

                    Vyhodnocuje to zařízení.

                    0 0
            • milan.v  

              Přesně tak, aktivitu na Zwiftu ti to počítá do stavu tréninku… Takže pak vidíš na Garmin Connectu stav tréninku včetně jízd na Zwiftu…

              0 0
    • sorak  

      Ahoj, opakovane se mi Zwift zasekava po vyberu trasy na te svetle modre obrazovce, kde se zobrazuji ruzne tipy behem nacitani – hudba hraje, ale aplikace se nenacte ani po nekolika minutach.. nejde to ani nijak rozumne ukoncit – nejde Alt+Tab pro vyskoceni do woken nebo ctrl+alt+del sice nabidne spravce uloh, ale misto aby se zobrazilo jeho okynko (pro sestreleni zwift aplikace), tak mi to preblikne zas na zaseklou Zwift obrazovku. Musim pres ctrl+alt+del dat reset a po resetu jiz podruhe aplikace nabehne.

      2× se mi to stalo i v prubehu jizdy – treba po 40min jizdy se obraz zasekl, hudba hraje, ale jinak nic, stav stejny jak kdyz tam visela modra obrazovka..

      Pozoroval nekdo podobne chovani?

      Aplikaci mam aktualni (z hlavy nevim presne cislo, ale tusim 1.56 neco neco), wokna Win10 Pro, pripojeni pres USB ANT dongle, trenazer Suito-T.

      Dik.

      0 0
      • Pikaču  

        Tak spíš záleží na HW na čem zwift spoustíš.

        Me na starem NTB různé výpadky a pak jsem si na zwift pořídil apple TV a je klid.

        2 0
        • bestsnas89  

          Apple Tv. Můzu jen potvrdit. Jednoduche, nenarocne reseni, na kterem jezdim po doporuceni uz tri mesice a naprosto spolehlive.

          Jen u Rouvy me vytacelo stahovani tras, ktere obcas trvalo trochu dele.

          0 0
      • sheenecek  

        Na stolním PC mi ZWIFT mrzne pravidelně, netuším proč. Náhodné zamrznutí. Viděl jsem nějaký návod od GP Lamy ale to mě nepomohlo na YT. Na noťasu jede bez problémů.

        1 0
      • TomPub  

        Cau, jak psal Pikacu, bude to HW, pust si Task Manager a uvidis jak ti Zwift sezere vsechnu pamet a pak je tvuj notas/PC v koncich. I me to parkrat padlo v prubehu treninku a to je dost k nasrani, tak si uz vzdy vse okolo vypnu a pak je to dobry.

        1 0
        • sorak  

          okej, dik za reakce a nasmerovani.. zkusim tam pozavirat vse krome Zwiftu

          HW je relativne stary – i5tka 4jadro na 3,2Ghz, pamet jsem teda nacpal co to slo – 16GB a samozrejme SSD, GPU GTX1050Ti, ale zadny peklostroj to holt neni

          0 0
          • Lokotka  

            A tahle sestava pro Zwift nestíhá?

            To jako fakt?

            0 0
          • roud  

            Tahle sestava musí zvládat zwift naprosto s přehledem ;)

            1 1
            • sorak  

              Mel jsem v nastaveni Zwiftu vytazene detaily na High, stejne jako vykreslovani dalsich veci, protoze jsem si myslel, ze sestava je dobra.. musim to zkusit s nejakym strednim nastavenim.

              Behem poslednich 2 jizd jsem si vsiml, ze kdyz jedu svet+trasu, kde je hodne lidi jako Watopia – Flatlands nedejboze jeste vjedu do useku, kde je nejaky sprint segment (nacitaji se zebricky, pocita cas a vzdalenost do cile + ETA), tak to ma k plynulosti daleko.. jak ale odbocim na nejakou mene frekventovanou trasu, tak je to hned plynulejsi.

              0 0
              • Lokotka  

                To vypadá spíš na problém s propustnosti sítě a nikoli na výkon procesoru a pamětí.

                0 1
                • sorak  

                  Mam do baraku natazenou 150Mbit optiku, latence velmi nizka a stabilni, dost bych se divil, kdyby to bylo siti.

                  0 0
                  • Lokotka  

                    Tak pak je ten Zwift hodně náročnej, nebo děláš něco blbě v nastavení.

                    V tom poradit nedokážu, víceméně mne ty nároky docela zaráží.

                    0 0
              • Chlebovnik  

                Typické symptomy slabého CPU (nízký výkon na jedno vlákno). Zwift využívá nanejvýš 2 jádra a na každém z nich pouze 1 vlákno.

                Detaily v nastavení Zwiftu měnit nelze. Jsou navázané na každou jednotlivou GPU, pro kterou má Zwift přiřazený profil. (Basic, Low, Medium, High, Ultra) v nastavení Zwiftu mění pouze rozklišení – 576p, 720p, 1080p, 1440p, 2160p. A na toto výkon CPU nemá zásadní vliv.

                0 0
                • MavasH  

                  Nastavení grafiky si dá změnit v „konfiguračním souboru“ pro profil, který ti Zwift přidělí. Bohužel Zwift nemá žádný detekční algoritmus/ben­chmark, takže, jak píšeš, grafický profil přiděluje pouze na základě seznamu HW – a pokud má někdo grafiku, která není v seznamu, vyfasuje „basic“. Řeší se to třeba na fóru, kde se uživatelé s RX7900XTX dočkali Ultra profilu až po mnoha měsících nářků. Takže pro svou RX7800XT v tom basic konfiguráku nastavuju „všechno na max“ (na insajdru je popsaný co je co) a stejně mám průměrně 140FPS+.

                  0 0
                  • Bogar  

                    140 fps je teda dost. Mně to přes 60 fps teda nepřeleze, ale limity mohou být v monitoru, co jsem tak slyšel.

                    0 0
                  • sorak  

                    budu rad za nejake nasmerovani, kde si nastudovat jak upravit ten konfigurak, dik

                    0 0
                    • MavasH  

                      Jasně – tady :)

                      V logu si najdeš, kterej konfigurační soubor se při spouštění hry použije (nejspíš basic.txt) a ten pak upravíš podle potřeby.

                      0 0
            • Chlebovnik  

              Tak to ale vůbec není pravda. Chce to aspoň 4. generaci i5. Pokud má nějaké 2×xx nebo 3×xx, tak má celkem smolík.

              Dále doporučuju vypnout v nastavení Zwiftu funkci „Video Screenshots“.

              1 0
              • sheenecek  

                To je dobry tip. Ja treba nemam problem s trhanim ale, ze to zamrzne a uz nic.. Taky jsem zkousel tvuj tip, byl i ve videu od GP Lamy a nepomohlo. To mam docela slusnou sestavu s RX6800, 32 GB ram. Hra me stale mrze v ruznych castech. Kdezto na starsim ntb s Geforce 1060 to nemrzne :)

                0 0
                • Chlebovnik  

                  #JustRadeonThings

                  0 0
                  • sheenecek  

                    Na Redditu jsem si precetl jedno vlakno a tam s tim Radeony problem nemaji. Minuly rok jsem Zwiftoval na te same sestave bez problemu.

                    0 0
                    • Chlebovnik  

                      Jojo. Jedno vlákno na Redditu. Stačí se podívat na fórum Zwift, kde je těch grafických bugů na Radeonech bambilión. Měl s tím problém i můj kamarád na 6800 XT.

                      Neříkám, že Radeon nebrat, ale pokud to má být PC z větší části používané na Zwift, je nVidia vhodnější a bezproblémová.

                      0 0
                      • roud  

                        Používal jsem zwift na 1080ti a aktuálně na 3090 a vše bez jediného problému :)

                        0 0
                        • hriva  

                          Jezdím na telefon a rovněž nemám sebemenší problém.

                          0 0
                          • roud  

                            já to zkoušel na S21Ultra a tam mi to běhalo taky v pohodě ale věřím že některý levnější telefony nebo tablety už tak optimální nebudou :/

                            0 0
                • Chlebovnik  

                  To není vtip, ale realita.

                  0 0
              • sorak  

                Ano, jedna se o nejakou 3350P nebo tak nejak z r. 2012

                Dik za tip ohledne „Video Screenshots“

                1 0
    • xkratoc9  

      Ahoj, prosím o radu. Na Ipadu si vytvořím tréninky (v Customs) je vidím, ale na Apple tv se mi zobrazuje jen jeden. Login všude stejný. Neřešil někdo?

      0 0
      • MavasH  

        Zkusil jsem si vytvořit workout a na ATV ho vidím (mám tam 2 z dřívějška a teď i ten 1 nový). Měls na ATV Zwift shozenej? Zkoušels kdyžtak i restartovat ATV (prostě nějak ATV donutit, aby se Zwift synchronizoval s daty na serveru)?

        0 0
        • xkratoc9  

          Zwift na Apple tv jsem měl jsem vypnutý. Na Ipadu jsem to delal v praci a doma až pouštěl Apple tv. Včera jsem zkoušel nainstalovat Zwift na druhé Apple tv a taky tam nejsou, teda jen ten jeden.

          0 0
      • xkratoc9  

        Vyřešeno, stáhl jsem Zwift na PC a tam vytvořil tréninky . Již se zobrazují na všech zařízení správně.

        0 0
    • bestsnas89  

      Dotaz k mereni FTP na Zwiftu…02/2024 ramp test namereno 212 FTF a po dvou mesicich (cca 40h treninku z 80% Z2) odjety temer stejny vysledek na ramp testu, ale vypocitana hodnota 242 FTP.

      Neni lepsi zkusit jiny FTP test, jake mate zkusenosti s opakovanym merenim?

      diky

      0 0
      • mrozu  

        Evidentne to moc stejny vysledek nebyl, kdyz se vysledek lisi o 30 W. Kazdopadne ramp test je spis takova nouzovka, mnohem presnejsi je klasicky FTP test s 20minutovym blokem.

        0 0
        • bestsnas89  

          Ve vyslednem prehledu byla posledni max hodnota W o 7W vyssi a bpm o 2 nizsi. Jinak jsem se vyskrabal na stejny „schod“ jako pri predchozim mereni.

          Taky mam za to, ze 20ti min test bude presnejsi. Ten jsem zkousel nekdy na konci roku v Rouvy, ale na Zwiftu jsem nasel nejakou 20ti minutovku, ale nevim jak se jede ten 20ti min blok, ktery je oznacen jako volna jizda.

          0 0
          • obda  

            Zwift FTP počítá jako 75% průměrného výkonu za poslední minutu. Pokud máš jiný výsledek, musí se lišit ta poslední minuta. Tj. například záleží, jak dlouho na tom posledním schodu vydržíš, a jak přesně jsi držel watty.

            0 0
            • bestsnas89  

              Zajimavy postreh, diky. To by mohlo byt ono.

              Jel jsem to jen dvakrat, takze nemam zkusenosti. Ted naposled jsem se rozhodl dokoncit minutu a po vyskoceni na dalsi schod jsem zastavil. Rozdil by tedy mohl byt v tom, ze pokud jsem poprve na ten samy schod skoncil a napr. po 30s skoncil.

              0 0
          • marttoni  

            No ta „volná jízda“ se jede 20 minut na krev co ušlapeš, to je ten vlastní FTP test. Před tím je nějaké rozjetí a nakonec vyjetí, které ti řídí ERG. Mě ten ramp test sedí s tím testem na 20 minut docela přesně.

            0 0
            • bestsnas89  

              Trochu jsem se obaval prave te volne 20ti minutovky. Nevim jaky způsobem by probihal odpor.

              U Rouvy je nastavena nejaka lajna, napr. posledni FTP nebo z nejakeho vypoctu.

              0 0
              • obda  

                Ježdění na FTP je skill, málo kdo to prvních pár pokusů dá dobře. Já bych se nedokopal ani k 20 minutám, ale ramp test ještě zkousnu.

                0 0
              • marttoni  

                Nejsem si úplně jistý, ale mám pocit že to na tu volnou jízdu nastaví odpor jako do kopce 1 – 2%. Úplně povolené(bez odporu) to myslím nebylo.

                0 0
              • MavasH  

                já to kdysi dělal tak (abych nejel na slepo), že jsem si udělal rampu a pak si podle toho určil hodnotu na 20-minutovku (FTP z ramp testu / 0,95). A když má člověk ke konci ještě dost síly, může ještě přidat :)

                0 0

Nová reakce na zakládající

Pro zobrazení diskuse se prosím přihlaste nebo zaregistrujte.