• Dogecoin

    Ahoj, omlouvám se za zakládání nového vlákna ale nenašel jsem podobný příklad. Popř. potom vláknu smažu. Má někdo zkušenost s tím co je na fotce ? Zjistil jsem to tak, že najednou při šlapání jeden převod nešel a jakoby tam přeskakoval řetěz. No nebudu popisovat co všechno jsem zkoušel než jsem přišel na to, že je to kazetou ale zajímalo by mě čím se to mohlo stát a zda jste to tady už někdy viděli ? Myslíte, že mi uznají reklamaci? Pravda je, že zrovna jezdím řetěz od KMC ale to by snad nemělo vadit ? Díky moc za reakce.

    0 0
    • novas752  

      Ukrutná síla! To by asi mohlo projít, tohle jsem ještě neviděl. Občas se na kazetách ty nýtovaný spoje na unašeč uvolní, ale takhle vyrvaný jsem to ještě neviděl.

      0 0
    • roud  

      Reklamuj vadnej kus ;)

      0 0
    • duk  

      Někdy se to stává taky už jsem to viděl, asi máš ukrutnou sílu :-) Reklamovat, měli by uznat

      0 0
    • Jakobo  

      No jo, oni to zacli delat z plastu! To se ani moc nedivim.

      1 0
      • duk  

        Tak dura už je plastová cca 10 let a zas tak moc se to nesype… Jenom občas :-D

        0 0
        • jecnak  

          Původně měla Dura unašeč velkých pastorků a pak přešli zpět na dural, protože to praskalo, skřípalo atd. Zůstal jen prostřední karbonový jako u Ultegry.

          0 0
          • Jakobo  

            Tady to je jak vidim nejaky polyamid se sklem, coz je dnes siroce pouzivany matros treba i na plastove obracecky na panve v kuchyni. Levna vyroba vstrikovanim v lisu. Kompozit to ale je. Co bylo na Dure nevim, cekal bych totez, snad jen misto skla dali uhlikovou striz, tak pokud psali uhlikovy kompozit neni to nic zazracneho, jen matou lidi.

            Mezi materialy je ve vysledku mensi rozdil, nez co vyplyva z hustoty nebo naopak pevnostnich vlastnosti. Hlinik ma porad vyssi modul nez ten PA se sklem, lze dat mene a hustota je jen nepatrne vyssi. Pokud ten unasec nezacnou vyrabet ze skutecne vrstveneho uhlikoveho kompozitu s epoxy nebo polyester matrici, tak hlina bude pri vhodnem designu vzdycky lehci a pevnejsi. Tady to praska, pac uz jdou na hranici unosnosti, jinak by hline nemohli konkurovat a navic u toho PA se sklem se projevuji tokove vady – studene spoje pri vstrikovani do formy, ktere casto zapricinuji tyto praskliny kolem uzavrenych otvoru, der kde se tok nespoji na 100%.

            0 0
            • Dogecoin  

              Díky moc za reakce, vidím, že Vás to i docela pobavilo =) Jinak silou to opravdu není, jsem amatér co jezdí občas po práci dvacítkou po okolí. Spíše mě štve ta životnost. Mám ještě jednu ultegru 11–30 na dlouhé kopce a kdyby mi neuznali tu reklamačku tak můžu zaměnit ten prostřední kus, díval jsem se, že má stejný počet zubů jak 11–28, liší se jen ty poslední tři největší. Ale viděl jsem, že je ještě v prodeji i ta starší 6800, nevíte jak je to tam řešené ? Kdyby to tam měli z hliníku šel bych možná i do té starší, ačkoliv je paradoxně dokonce dražší než novější model.Nebo jsou nějaké alternativy, které byste doporučili, sram apod. ?

              0 0
              • Cryzyy  

                muzes poridit 105 kazetu

                0 0
              • Jakobo  

                Jo, pobavilo :-) 3 roky jsem pracoval va vyvoji presne teto problematiky v jednom plastikarskem vyzkumaku. Kratkovlakna sklenena vyztuz v inzenyrskych plastech na vykonne dily nahrazujici kovy.

                Jedine a to nejlepsi, co muzes jako jednotlivec udelat je zpetna vazba. Reklamaci. Je to nutna soucast vyvoje a Shimano by ti melo byt vdecne (teoreticky). Do budoucna at se to libi nebo ne tech plastu na ukor hliny bude pribyvat. Tady se fakt jedna o masovou produkci jednoducheho dolu na vstrikolisu, nikdo nebude do formy rucne placat uhlikovy koberec a lit pryskyrice jako u ramu. Nakonec to vyjde levneji a mohou se takto delat i kazety do tech nejnizsich rad Altus, Acera.

                1 0
            • kubad  

              tohle

              1 0
            • Dogecoin  

              Tak pokud to zde ještě někoho zajímá, reklamace mi byla uznána formou výměny za nové zboží. Jsem rád za fajn přístup a něco jsem se tedy zase o bike produktech naučil. Jak tak postupně získávám zkušenosti tak nakonec se přece jen přikláním k materiálům, které jsou v dlouhodobém měřítku spolehlivější a trvanlivější (hliníková říditka vs karbonová, ocelové ližiny sedel vs karbonové apod.). Díky moc všem za reakce.

              0 0
    • celevra  

      Tohle přesně se mi stalo loni na Mallorce, taky jsem to nechápal. Reklamaci jsem neřešil, byl jsem rád, že jsem měl náhradní a mohl jezdit dál nicméně na reklamaci by to být mělo.

      0 0
    • ZdeNECK1  

      Rybáři no, zlatej sram :)

      0 0
    • Člověk a jeho svět  

      Podobný příklad zde byl už před lety, když začala Dura 9000. Dura 9100 za pár let to samé ;)

      0 0

Nová reakce na zakládající

Pro zobrazení diskuse se prosím přihlaste nebo zaregistrujte.