Zimní ukavice Polednik Aerotex Race

17 nepřečtených
  • cubas

    Protože jak zpívá klasik : „podzim se hlásí chladem jasných rán …“ budu muset vymyslet něco na ruce. Prošel jsem pár obchodů a docela se mi zamlouvaly rukavice Polednik Aerotex Race. Máte někdo s nima zkušenosti při teplotách tak +2 až –5? Řešim taky to, jestli koupit trošku větší a při větších mrazech do nich skočit i s tenkejma rukavicema od Moiry. Mám obavy, aby se v nich nezapařila ze začátku ruka a pak během půl hodiny v nich nebyla taková kosa, že bych se nedokázal ani pustit řidítek (což už jsem taky zažil). Případně do jinýho vozíte?

    www.polednik.net/…zima_zs2.htm#…

    0 0
    • chupas  

      ja nedavno koupil aerotex thermo (podle me zimni varianta od race) a vozim je rano v zime a klidne i cestou zpet odpoledne, kdyz uz je teplo. rukavice, na kterych je napsany, at do nich naleju horkou vodu, ze neprosakne a bude jen „cmoudit“ paru, tak tem ja verim :). tak ci tak, me se v tom ruka sice mirne poti, ovsem rozhodne ten material funguje. Zadny potoky potu, prijemne teplo, spokojenost. koupil jsem samozrejme vetsi, abych tam nacpal dalsi.

      0 0
    • race bike  

      Dnes rano mi byla na ruce pekna zima a tak se tento thread docela hodi :-)

      0 0
    • Rychlej turista  

      Poledníky vozím teď, do nuly. Mám ale ještě ty staré a mezi 10°C až nulou jsou parádní. Jak je ale trvale hodně pod nulou, lezu do palčáků. Dá se v nich pohodlně i při –20°C. Ale někde v nedávné historii se tu objevily moc hezké tříprsťáky, takže bych šel určitě do nich.

      0 0
      • RomanH  

        Myslis tyhle ?

        www.vavrys.cz/index.php?…

        0 0
      • cubas  

        jojo, vim, to byli od Pearl Izumi. Jenze zase davat skoro dva litry za rukavice …

        0 0
        • Pijer  

          ta cena je fakt nekřesťanská, ale hodně podobně vypadají ty od Vavrysu viz. odkaz výše a jsou za 390,–

          0 0
          • Pijer  

            teď jsem si teprve všimnul velikostí Velikostí: XS,S,M ?

            0 0
      • vysmátej bajker  

        Teď jsem si je zkoušel na krámě a i XXL mi přišly hodně ůzké v prstech.Na zimu všichni doporučují spíš volnější.Takže dá se s nima jezdit i okolo 0 na silnici třeba hodinu?

        0 0
      • rock  

        Já, Ice Ride. Ale teprve jeden rok a loni v zimě žádný třeskutý mrazy nebyly. Jsou to jenom takový slupičky nebudící důvěru, ale mám je vyzkoušený v teplotách od –5°C do +10°C a vždycky byly příjemný. Dobře izolují od větru, udržují příjemné mikroklima ruky a dá se s nimi v pohodě jet i když se během dne oteplí. Jak se budou chovat při větší zimě, to netuším a mám z toho trošku strach. Uvidím letos.

        0 0
    • Zdenda CUBE  

      www.northwave.com/…sori_det.php?… Od loňské sezony vozím tyto a absolutní spokojenost

      0 0
    • race bike  

      Tak já si ted koupil WindTex

      www.polednik.net/…zima_zs1.htm

      0 0
    • kámen úrazu1  

      Nosím je zhruba od teploty +5°C níž. Pokud sněží nebo fouká velký vítr tak i při vyšší teplotě. Do pár stupňů pod bodem mrazu se v nich po dvě, tři hodiny cítím komfortně, pak začnou křehnout prsty. Obyčejný flísový rukavice od Vietnamců byly teplejší, ale stačila chvilka sněžení nebo vítr a nedalo se v nich vydržet. Patřím ale mezi chladnomilce. Při teplotách kolem nuly vozím o pár vrstev oblečení míň než teď někteří teplomilci. :-)

      A i Polednik nabízí teplejší rukavice. Pod Aerotex Race se při nižších teplotách hodí tenký rukavice. Velmi teplý jsou Aerotex Thermo, o kterých píše chupas. Nesedly mně ani v nejmenší velikosti. Aerotex Race vozím emkový, mám sice dětskou ručičku, ale v zimě mám ráda volnější rukavice… co nejvolnější, aby nepadaly. :-)

      0 0
    • Hejdik  

      Mám přesně ty co si chceš koupit. Jsem s nima spokojenej a to hlavně z ergonimického pohledu. Krásně mi padnou.Co se týká jejich odolnosti vůči zimě,tak nemůžu říct,že jsou 100%,ale určitě na tom nejsou špatně, Takže pokud ti padnou,tak s nima chybu určitě neuděláš. Navíc jejich velké plus je ůplet,který skvěle padne a je velice příjemný. Toliko moje zkušenost s těmito rukavicemi

      0 0

Nová reakce na zakládající

Pro zobrazení diskuse se prosím přihlaste nebo zaregistrujte.