• Melnicak

    Ahoj,

    shánim zimáka, nevíte někdo o starší silničce?

    0 0
    • šlapatko  

      Cyklobazar?

      0 0
    • Kubiczech  

      Ohledně silničky je nejlepší pověsit poptávku na iVelo – sám jsem něco podobného sháněl, nabídek bylo vcelku dost a někde i zajímavá kola se zajímavou cenovkou.

      0 0
      • Melnicak  

        ahoj, díky za radu, dal jsem poptávku na Ivelo, tak snad se něco uchytí, jinak konkrétně sháním silničku, vel. rámu cca 58, funkční, tak do 3000,– Kč. Dík

        0 0
        • alinceb  

          Na aukru se už dost dlouho válí tahle krasavice – sám sem o ní uvažoval, ale už mám moc kol:) Jen bys musel vyměnit vidli, protože do téhle ti nevlezou blatníky…:)

          0 0
        • wanman  

          ahoj mám tu rám 58 a k tomu ještě jedno celé kolo na přehození součástek ,pokud máš zájem jsem taky z Mělnika písni na mail

          0 0
          • borda  

            Colevece, rekl bych, ze jdes s krizkem po funuse ;-)

            Ale mozna uz shani dalsiho

            0 0
    • honzzaq  

      Kolik je adekvátní suma za toto kolo? Přemýšlím, že bych ho vzal na zimáka, ale cena mi přijde přemrštěná.

      http://aukro.cz/…8891939.html

      0 0
      • honzzaq  

        a ještě jeden kousek:

        http://aukro.cz/…6135934.html

        0 0
        • Vilém  

          No tohle je sice peknej veteranek, ale na zimaka mi to prijde jako nesmysl.

          0 0
          • honzzaq  

            kvůli ocelovému rámu?

            0 0
            • Vilém  

              To ani ne. Hlavne bych mel strach z vidlice. Zbytek bude snad OK. To kolo je skoro 20 let stary a spis bych ho videl jako takovy obcasny retrobike.

              0 0
              • honzzaq  

                OK, a férovou cenu za toho Scotta bys viděl jak?

                0 0
                • borda  

                  S vidlici podobne (vazelina ti v zime moc chodit nebude). Navic je to takovy – na jaro podzim moc kram/na zimu do prosolenych sracek moc dobry :-).

                  Zalezi, co od toho zimaka cekas. Jestli chces jezdit opravdu dost a pocasi nepocasi, tak stejne budes jezdit hlavne po silnici a pevna ti udela nejlepsi sluzbu. Ziletka je hodne na zvazenou.

                  Jestli to chces sem tam vytahnou v zime do lesa, kdyz bude jen poprasek a pak treba na podzim do bahna, tak neco s olejem mazanou vidlou, nebo opet pevnou. Platit sedm a pul litru za garazovany kolo, ktery bud znicis, nebo (teda tak jako tak) ti nebude chodit vidle, to je naprd

                  0 0
                  • honzzaq  

                    Budu hlavně dojíždět do práce po Brně. Občas něco delšího, když bude hezky. Současný zimák je cross s pevnou. Odešly na něm teď nějaké komponenty, takže budu stejně mít nějaké výdaje, i když výrazně menší než za celé kolo. Do budoucna bych ale zas trochu ušetřil možností přehazovat na něj staré věci z bajku, pro které zatím nemám využití, ale zbavovat se jich nechci (čistě jako okamžitá záloha pro případ, že by něco odešlo). Asi budu muset projít bazary.

                    0 0
                    • borda  

                      Tak ja chtel napsat, ze kross s pevnou je spolu s ziletkou idealni volba :-). Ale vyprd jsem se na to, pac kross je tady sprosty slovo.

                      Veci z biku, krome kol a vidle tam hodit muzes, ne?

                      Kazdopadne, jestli tolik rouzis po biku, tak neco se slusnou vidli.

                      Pac ty vazelinovy kramy, ti akorat budou vyrezavat, protoze maj ocelovy nohy, stejne nebudou chodit, protoze ta vazelina tuhne. Takze budes mit ve predu akorat tezitko o nasrani.

                      0 0
                      • honzzaq  

                        Můžu, akorát tu teď mám zrovna ty kola a vidlici, a jako na potvoru žádnou přehazovačku :) A nemůžu tam dojíždět řetězy z bajku a ze silnice, protože jsou krátký (pokud by si to vůbec sedlo, řetěz na tom crossu jsem nikdy neměnil).

                        Vidlice ideálně pevná, jednu zimu jsem jezdil na XCM a byl to opruz.

                        0 0
    • Rubi  

      idealni zimak ti nikdo neukradne :D

      0 0
    • Kiny  

      Ahojte, túto zimu by som rád pokračoval v jazdení na biku a zároveň začal jazdiť aj z/do práce. Hľadám bike vhodný na obe veci do cca 600–700e resp 15–17k CZK. Mal by mať aspoň základnú úroveň funkčných komponentov (tzn. hlavne ich nebude potrebné stále štelovať, vidlica nebude úplne nefunkčné ťažítko), nebude mať 15kg a bude fungovať aj na svižnejšiu jazdu na rozbitom asfalte a poľných cestách. Mám normálny cesťák aj MTB takže toto bude vyslovene na počasie, kedy mi nedá brať ich von a potom umývať, a na motanie sa po meste.

      Bude na toto vhodnejšie základné HT alebo skôr niečo bez odpriženej vidlice? Prípadne nejaký lowcost z decathlonu alebo bazáru?

      Zatiaľ mi vychádzajú tieto možnosti:

      https://www.mtbiker.sk/…ranzova.html

      https://www.mtbiker.sk/…va-siva.html#…

      https://www.decathlon.sk/…ranzovy.html

      https://www.decathlon.sk/…ranzovy.html

      Má význam ísť v tejto cenovej hlaidne vôbec do odpruženej vidlice alebo bude len pridávať váhu a fungovať aj tak nebude?

      0 0
      • Velomiwookie  

        bez odpruzeny vidlice, idealne nejaka cyklokroska na bazaru

        0 0
      • Jakobo  

        Neco malo poradim, pac jezdim do prace na kole celorocne uz spoustu let (13?). Postupne jsem se dopracoval ke kolu s torpedem a vicerychlostni nabou. Je to hlavne jednoduche a spolehlive. Torpedo brzdi za kazdeho pocasi stale stejne (a to dost), retez se nemeni ani nekontroluje, ba ani neudrzuje, na tom kole se vlastne nic nedela. Obcas kolo oplachnu v praci ve sprse, kdyz je moc zahnojene. Vzadu mam bytelny nosic, blatniky SKS Bluehelms 65 mm, plaste davam na leto nejake Schwalbe Marathon 2", letos tam mam nejake Conti double fighter, na zimu na led a snih mam Nokiany s hroty. Do prace to mam 13 km daleko, vecer jedu do kopce a to je 500 vyskovych me­tru.

        Obrovska vyhoda torpeda je pokud vezes v ruce tasky s nakupem, razeni otocne, muzes mit palcaky na rukou.

        Ale obavam se, ze timto vyvojem si musi projit kazdy, teda i ty. Prvni kolo lestenku a porad umyvat, po zime menit vidlici se stirakama nasracku vyzranyma od soli a nakonec se dopracovat k takove plecce, kde uz nic neresis a jen si uzivas jizdu. Pokud takove kolo nechces doporucuji i tak vzit v uvahu:

        • Klasice blatniky
        • Nosic
        • Plaste s prurazovou ochranou, nejlepsi jsou Schwalbe Marathon. Hmnotnost ani nejaky valivy odpor nemusis resit. Ne vyhodou Marathonu je, ze jdou snadno do smyku a mokrem, ted na podzim. Nic strasneho, je treba na to pamatovat.
        1 0
      • Jakobo  

        BFko blbne, sorry.

        0 0
      • Jakobo  

        BFko blbne, se to zkopirovalo 3×

        0 0
      • matbiker  

        Jetého gravela z dekáče

        1 0
      • Jáchym 1  

        Např.

        1 0

Nová reakce na zakládající

Pro zobrazení diskuse se prosím přihlaste nebo zaregistrujte.