• PetrMi

    Ahoj mám asi miliontý dotaz na pneu. Na starém kole Trek 26" jsem měl originální obutí nějaký bontragery a najel jsem na nich asi 3000 a i když už jsou samozřejmě zralý na výměnu problém jsem nepozoroval a byl jsem s nima spokojenej a bez jediného defektu. Přešel jsem na jetou karbonovou 29 hardtail kde jsou obuty tyhle https://www.koloshop.cz/…-kevlar.html

    jsou taky hodně za svými nejlepšími dny. A teď kam směřuju dotaz. Potřeboval bych poradit čím je nahradit protože po přechodu na nový kolo jsem nějak ztratil jistotu jakoby mi kolo pod zadkem utíkalo, občas nepěkně uklouzlo a vylekalo mě. Nevím jestli to bylo přechodem na větší průměr (zjistil jsem samozřejmě že jezdím rychleji) , nebo podstatně lehčím kolem a nebo právě za to mohli ty pneu. Jezdím tak 50 % asfalt (ráno do práce) a zbytek stezky, občas nějakej Singltrek třeba Lipno a nebo Pod Smrkem. Díky za názory

    0 0
    • Kouba_2005  

      Tak tohle bude oříšek.

      0 0
    • filipino_23  

      per tam velkou

      0 0
    • Esi  

      A proč to nepřidáš k některému z těch milionů vláken o pneu a zakládáš další? Nebo je tvůj dotaz tak ojedinělý že si zaslouží vlastní vlákno?

      0 0
      • PetrMi  

        Nevím co jste viděli z mého příspěvku, ale mě se ukázalo jenom prvních pár slov takže jsem to psal znovu. Specifikum mého dotazu spíš bylo zeptat se zkušenějších bajkerů právě s tím přechodem na větší kola a mé nejistotě z chování kola jestli to je tím průměrem nebo za to můžou pneumatiky?

        0 0
        • Esi  

          Já jen tu první větu :-)

          0 0
        •  
          Obsah tohoto příspěvku je blokován.
          0 0
        • Auditor  

          Taky to chapu jako dotaz na to jaky gumy… nediv se reakci kdyz misto aby to bylo v jednom vlakne, je jich tu hafo, ktery musis prochazet.

          Hele bych mozna mel dvoje kola. Jedny na asfalt a tak a druhy do tezsiho terenu, popr prezuvat Kdysi jsem to taky tak delal.

          0 0
        • Esi  

          Tak to takhle těžko říct, může být problém v tlaku, moc nafouknutý gumy kloužou, moc měkké se žvýkají (máš pocit v zatáčce že se to kolo vlní) ideální tlak je o trošku vyšší než je ten kdy se žvýkají. Na předním mám teď nově Mitas Kratos, to je hrubší plášť než to co píšeš a jsem z něj nadšený, v terénu krásné drží a ani na silnici nemám pocit že by klouzal, vzadu mám Race King a spokojenost. Měl jsem vzadu i Mitas Scyla to je o trochu hladší než to co máš ty a taky jsem byl spokojený.

          0 0
    • AussigBiker  

      Svy plaste si musis najit, vyzkouset. Zkus se mrknout na neco od Continentalu se smesi Black Chilli, Race King nebo X-King. Nebo neco od Schwalbe, maj ruzny smesi, pohledej tady na foru, o plastich je toho dost a dost. Jestli navic chces lehci slupky nebo s protipichem, s mensim nebo vetsim vzorkem to uz si musis vyzkouset.

      0 0
    • novas752  

      Jaký tlaky na kolik kilo foukáš?

      0 0
      • PetrMi  

        Jo dobrej dotaz

        0 0
        • PetrMi  

          Nevím proč ale když dám smajlíka a potom normálně pokračuju v psaní tak se příspěvek uloží pouze do toho smajlíka a dál už nic není i když já mám text napsaný. Takhle to mělo být ---- Jo dobrej dotaz loni jsem končil sezónu s 93 kilama a letos začínám na 84 a tak nějak pocitově jsem to zmáčknutím vyzkoušel a když se mi to zdálo měkký tak jsem přidal. Chápu že tahle odpověď vyvolá u někoho pohoršení a někoho rozesměje a asi se dost schodim ale nelžu si do kapsy. Proto se ptám zkušenějších bajkerů. Na starým kole jsem najel asi 2500 km za 5 let no a na tom novějším loni za 3 měsíce skoro 1000.

          0 0
          • Auditor  

            Ja to delam stejne – foukam pocitove. Aby predek nebyl moc mekej, nezjvekal se a mel grip, ale aby nebyl i prefoukanej.

            0 0
    • Auditor  

      Skoro stejný dotaz … – tedy, ten podil co se jezdí je skoro stejnej.

      0 0

Nová reakce na zakládající

Pro zobrazení diskuse se prosím přihlaste nebo zaregistrujte.