Zapeklitá situace s kotoučovou brzdou

11 nepřečtených
  • vasek122

    Ahoj, řeším už nějakou dobu problém se zadní brzdou. Stručně řečeno: už jsem 2× vyměnil brzdový kotouč (za shimano xt), nasazeny nové hydraulické brzdy shimano xt, ale pokaždé když brzdu nějak doladím a sjedu první větší kopec, začne zase škrtat destička o kotouč. Už jsem byl ve dvou servisech, kde mi to vždy nějak doladí, ale pak se to po sjezdu kopce nějak pohne a zase škrtá. Potřeboval bych radu, kde by mohl být problém? Díky za tipy Vašek

    0 0
    • Pentaroth  

      Tepelná roztažnost asi? Třeba ti tady nějaký fyzik odpoví lépe. Ale taky mi to někdy dělá. Neřeším, jezdím.

      2 0
    • Velomiwookie  

      viecemene normal, na silnici jeste horsi

      0 0
    • vasek122  

      Ještě doplním: ikdyž pak kotouč úplně vychladne, tak na druhý den, jak roztočím kolo tak destičky škrtají o kotouč. Přední brzda je v pohodě a to si myslím, že je na ní větší nápor.

      0 0
      • J1RKA  

        muze seto stat, vetsi kotouc, plus mekej ram nebo spatnej naboj v zadnim kole, a skrtat to bude. predpokladam, ze jsou brzdy spravne odservisovany

        0 0
      • rejdy  

        Škrtání po brždění je celkem normální, ale po pár vteřinách by mělo přestat, jak se kotouč vychladnutím vrátí k původnímu tvaru. Pokud ti škrtá i dál a vyloučíme málo dotažený třmen a tedy jeho posun, zaměřil bych se na to, zda je při nastavení třmen vystředěn přesně vůči kotouči (rovnoběžně), aby oba pístky vyjížděly stejně + zda jeden z pístků nezůstává viset vysunutý, pak rozhýbat.

        +teda dosedací plochy, náboj atd., jak píšou ostatní

        2 0
    • Jakobo  

      To byly zbytecne vyhozene penize. Ten tvuj problem s brzdou zrejme ani nesouvisi. Soustred se na naboj, zda loziska nemaji vuli. Stejne tak muze byt vakl ve vidlici. Pokud nic z toho, vrat se ke trmenu a dej jej do polohy, kdy i po utahnuti sroubu bude kotouc uprostred. Tim, ze zmacknes brzdu a trmen utahnes nemusis nutne trmen vystredit na stred kotouce. Mel bys videt mezeru mezi deskama a kotoucem na obou stranach stejne sirokou.

      Nakonec to muze byt spatne dofrezovana dosedaci plocha a trmen po utahnuti pokazde sklouzne mimo stred kotouce.

      1 0
    • jeniiiik  

      Můžeš mít křivé dosedací plochy. Pak je to na škrtání náchylnější. Na opravu existuje frézka. Teď jsme dělali jednoho canyona a Fox vidlici. Magura třmeny a Shimano kotouče nesly bez škrtání ani zaboha seřídit.

      0 0
    • Pavlos.76  

      Rám z bláta, tvoje váha, rychloupínák nebo pevná osa, co znamená větší kopec, brzdíš správně…

      0 0
    • Tomcat  

      Kromě onoho zafrézování , nemáte vzadu osu na rychloupínák?

      0 0
    • va-bo  

      Kdyz to vychladne, kouknuls zvrchu na desticky, je kotouc veprostred?

      0 0

Nová reakce na zakládající

Pro zobrazení diskuse se prosím přihlaste nebo zaregistrujte.