• azmodan

    Vážení přátelé,

    stále řeším problém s tím, že m přeskaktuje řetěz, když se do toho opřu. Čím to asi bude? V servisu to bylo 2× a funguje to týden, pak to začne zlobit. Takže to hodím do servisu po třetí, ale jinam. Ale než tam zajdu rád bych se dozvěděl jednu věc.

    Přehazkou to asi není. Přehazuje pěkne (do chvíle, než se rozšteluje tím přeskakováním), a silný záběr ji také neovlivní, to už jste mi vysvětlili,

    Řetěz už má zase o cca 200 víc, než když jsem sem psal posledně. Teď 1655km. Když to chlapík v serivusu měřil, říkal, že je to v pohodě. Tak jestli jsem ho nezničil za těch cca 200km tak tím to asi taky není.

    Co zbývá? Zadní kazeta. Stále jezdím nejvíce na druhé nejmenší kolečko a na tomhle kolečku mi to zlobí, jiné ne. Takže jsem asi zničil tohle kolečko. Nechám to samozřejmě na posouzení servismana. Nicméně otázka. Dá se vyměnit jen jeden pastorek a nebo to je nutné vyměnit celé (a pak rovnou i s řetězem)?

    Nebo to může být něco úplně jiné?

    Díky všem za názory.

    Petr

    0 0
    • scalar  

      Vypadá to na ojetý pastorek, u některých kazet se dá vyměnit samostatně. Mám ale obavu, že řetěz už to má za sebou a ničí celou kazetu, takže po jeho výměně to bude „střílet“ na všech pastorcích. Někdy si to po pár desítkách kilometrů sedne, jindy už ne a musí se měnit celá kazeta.

      0 0
    • Tomcat  

      V servisu Vám řekli co?

      V případě že se jedná o takzvaně kazetu tak se jeden pastorek vyměnit dá. U šroubovacího 3–7kolečka na to zapomeňte

      0 0
      • azmodan  

        V servisu mi neřekli nic. Seřídili, vzali si pětikilo a bylo. Jelikož mi to dělá v silném záběru tak předpokládám, že když si to hodili do stojanu neudělalo to nic.

        Chci to dát do jiného servisu. Já kolům vůbec nerozumím a tak si to těžko opravím sám. Nejsem také schopný technicky posoudit, co to asi může být, bohužel mě to ale zajímá. Jinak bych nezakládal žádné z těch dvou vláken. Chtěl jsem se jen trochu vybavit nějakými zkušenostmi a informacemi.

        Vzadu je 9 koleček. Napadla mě i taková blbost, jestli se to nerozpíná teplem. Když jedu odpoledne z práce dělá to víc než ráno, ráno prakticky vůbec, přes noc je ve sklepě, přes den pod stříškou na kterou pere slunce. Ale předpokládám, že kolo v dobrém technickém stavu by na to reagovat nemělo…

        Takže netuším, čím by to mohlo být. Byl jsem jen zvědaví na vaše zkušenosti. Jestli to tu někomu vadí nebo ho to nedej bože sere tak to nechte smazat nebo jestli to tu sledují nějací admini smažte to rovnou! Díky

        0 0
    • Alojs01  

      Vyměnil bych kazetu. jestli to dělá (i když až po týdnu) jen na jednom pastorku.

      0 0
      • Tomcat  

        nereagovat. Jak mě upozornil Scalar, pán není schopen problém popsat a zakládá jen další vlákna.

        0 0
    • azmodan  

      Tak mám kolo z opravy a přesně jak většina z vás řekla, opotřebovaný řetěz. Bohužel, „odborník“ v prvním servise to nepoznal a tak jsem si na 200km se špatným řetězem zničil i pastorek. Co je smutné, že to člověk někam dá na opravu, zaplatí za to peníze a ono nic…jen tak z humoru tam o víkendu zajdu a zeptám se jich, co mi dají za to, že mi to udělali špatně… Jsem na pána zvědavý. Kolo se sem každopádně už nikdy nepodívá. Až se dostanu do fáze, že budu servismanům radit, budu si to doma dělat sám!

      závěr:

      1. kolo jsem dal prvně do servisu tam, kde jsem ho koupil, Helia sport Brno, Uvoz. Tam to chlap z prodejny změřil, řekl, že řetěz je v pohodě a dal to servisákům. Ti se zřejmě s jeho „v pohodě“ smířili a jen seřídili přehazovačku. 550kč v prdeli a výsledek jsem již popsal výše. Co mě na tom mrzí, že jsem chlapa na ten řetěz upozornil…
      2. kolo jsem dal následně do servisu Bikeplac Plotní, Brno a tam pán první co udělal (tentokrát jsem mu jen řekl, že mi přeskakuje při silovém šlapání řetěz) bylo přeměření řetězu. Řetěz přejetý na sračku. Pastorek zničený (jezdím pořád stejnou trasu a tím pádem i prakticky jeden převod). Vyměnil zadní kazetu, vyměnil řetěz. Dal tam ne původní kazetu, ale jinou od Shimano, řetěz také od Shimano – prý to líp šlape s přehazkou od Shimano. Navíc mi očistil zuby na předním talíři a seřídil zadní brzdu. 1800kč. Tenhle servis doporučuji, protože tam se chovali tak, jak bych si představoval. Nyní kolo jede jako by bylo nové, přehazuje a já můžu zase šlapat krátká převýšení ve stoje a nebát se, kdy mi z toho řetěz sletí!

      Toť vše, díky všem za názory.

      0 1

Nová reakce na zakládající

Pro zobrazení diskuse se prosím přihlaste nebo zaregistrujte.