Zadni brzda - prilis volná páčka - špatně brzdí - jak utáhnout?

16 nepřečtených
  • Blejzr

    Ahoj, pro mnohé základ, pro mě problém, který nejde vygooglit.

    na cyklostezce nakej srac rozhazel hrebíky, takze jsem pichl a menil zadní dusi, kolo jsem vratil, ale brzda dost zle brzdi, po servisu mi uz to takhle vratil servisman, ale ted je to snad jeste horsi..

    mam kotoucove brzdy, predni brzdu dam tak do poloviny a uz brzdi uplne na full, zadni brzdu muzu zmacknout uplne k riditku a nebrzdi na full..

    Nasel jsem na googlu jen navod, jak upravit brzdove desticky – tim jsem si brzdu posral samozrejme jeste vic, takze ted mi brzdi permamentne, nicmene to neovlivnilo packu a ta se porad macka nadoraz..

    Drive se packa mackala sotva do pulky a kolo uz se nehlo…

    Cim to prosim utahnu? Díky moc

    0 0
    • MatS  

      To se nicim neutahuje. To bude nejspis zavzdusnene.

      Co myslis tim upravit brzdove desticky?

      Co mas za brzdy?

      0 0
    • Rychlej turista  

      Zřejmě jsi zmáčknul páku při vyndaném kole a proto ti to teď brzdí permanentně. Musíš pístky roztáhnout. Opatrně to jde plochým šroubovákem i přes desky. A v servisu ti to buďto zavzdušnili, nebo odkapalinovali. Nebo obojí. Spíše vylili kapalinu, pokud ani při „napumpování“ to nemá snahu brzdit. Aspoň tak to vidím já.

      0 0
    • Blejzr  

      no na starem kole byl drat, ten jsem povytahl nebo zandal a packa se mackala jinak.. kotouce to maj jinak uz?

      Desticky jsou vicemene v pohode, ale ta packa je problem

      0 0
    • Blejzr  

      Specifikace: Vidlice Rock Shox Tora TK se zdvihem 100 mm, regulace předpětí pružiny a tlumení, zamykání vidlice z řídítek Poplock. Řazení Shimano SLX (10 rychlostí), přehazovačka Shimano XT, brzdy Shimano BR-M445, řídítka a představec Easton EA30, pláště Schwalbe, Kolo je velice lehké, váha pouze 12,8 kg.

      0 0
    • Blejzr  

      Brzda byla rok vypadla – ta páčka a nešla tam vratit – takze mi to ted konecne servisoval pan a docela se s tim nadrel, ale nakonec to opravil a nemusela se kupovat uplne nova.. jen proste nebrzdi jako driv, pac se da domacknout az k riditku a kolo nikdy uplne nezastavi..

      0 0
        • Blejzr  

          aha… ja mel za to, ze se jen nekde utahne kabel jako se to delavalo kdysi.. kabel co vede od paky az k zadni brzde je viditelne volnej, ale jestli je to takhle slozity, tak to vezmu chlapovi zpet do servisu a zejtra si dam holt turu se spatne brzdicim kolem :(

          0 0
          • Espen  

            Volným kabelem máš na mysli brzdovou hadičku ve které je brzdová kapalina, jako to mají auta a motorky?

            Vem to radši do servisu.

            Nouzově můžeš postavit kolo na zadní a párkrát páku zmáčknout, měla by začít fungovat nějaký čas.

            0 0
            • Blejzr  

              Nevim ze je v kole brzdova kapalina :) Jak rikam, kdyz jsem si naposled hral s brzdama, bylo to na kole kde byly stara Vcka a tam stacilo hejbat dratem a podle toho se mackala packa.. tady jsem zadny drat nenasel, tak je mozne, ze tam neco takoveho je, ale nikdy mi to nikdo nerikal..

              Pokud tedy fakt nelze packu na rukojeti utahnout jinak nez nejakym ovzdusnenim viz video co posilal kolega, tak s tim sjedu zase do servisu..

              Jinak kolo brzdi, jen proste ne tak jako minule – smyk uz s tim takto neudelam..

              0 0
          • atty  

            Vzhledem k tomu co píšeš a my můžeme odhadovat, že podle specifikací jsou tam Shimano BR-M445 (což je klasika „turistická“, ale spolehlivá hydraulická brzda), vezmi to raději do servisu. Nicméně radil bych do servisu jiného, než tam, kde to není pan mechanik schopen „opravit“ (pokud tam není nějaká jiná zrada či poškození, abych mu nekřivdil.

            Protože vyčistit a srovnat pístky a brzdy odvzdušnit (naplnit správně hydraulickou kapalinou) by neměl být problém ani pro mechanika z horní/dolní Zakopané… (se vší úctou k Zakopané).

            0 0
            • figur  

              Pokud někdo po čtyřech letech na svém kole neví, jestli má hydrauliky nebo ty s drátem, je těžké mu cokoliv radit kromě té cesty do servisu. Jemu se tam zjevně nechce, protože servis něco stojí. Má tady dvě identity a dokonce si sám odpovídá…Stačí nahlédnout do profilu MachrCZ a je celkem jasné o co jde. O kole neví nic a ani se o to nesnaží kromě zakládání nových vláken kvůli každé kravině. Mluvím o tazateli.

              0 0

Nová reakce na zakládající

Pro zobrazení diskuse se prosím přihlaste nebo zaregistrujte.