• Stipka

    Zdravicko, rad bych od vas radu…  zvažuju koupi Full rámu a moc se mi libi RB monster AM  a taky mi sedi cena 13 litru zejo :) no ale k věci, na jaře sem si dal do kupy moje kolo a dal sem si nove kliky, převody,hydrauliky a tak, no a hodil sem tam vidli Rock Shox REBA sl 09 a ona jde zvysit na max 120 žejo, no a kamen urazu je v tom že Rb ma zdvih 140mm, jak by se to tvářilo dohromady? bylo by to jezdive? planuju pak stejně nakup nake FOXky ktera bude mit zdvih větši ale dukaty na ni budou později, tak co myslite ? dalo by se na tom naky ten časek jezdit? Vlastně ten rám hodim misto ramu merida v mém profilu. Co si myslíte? je to blbost dávat na ty komponenty tendle rám? nebo by to páslo?

    0 0
    • mr.antik  

      tu vidli bych zkusil dočasně koupit nějakou starší marcochu nebo sunotra se zdvihem 140–150, to seženeš za pár korun a rebu prodal a šetřil na lepší (i když uplně nevim proč foxku, ale třeba RS Pike). Jinak všecko v pohodě…

      0 0
    • Smazaný účet  

      a je ta cena u RB i s tlumičem? jinak vozit to tak přechodně asi můžeš, ale nesmíš s tím moc prasit aby ti ta Reba neodešla…

      0 0
      • Kubiczech  

        Cena je s tlumičem.

        Souhlas, podle mě to bude bez problémů. Ostatně Reba byla minulý rok dle RS stránek zařazena i do AM kategorie, dnes ji mimo XC řadí i do Trail kategorie. Stejně bych s ní pro jistotu moc neprasil.

        0 0
        • mr.antik  

          když nebude moc odřená, tak jí stejně někdo koupí jakou 500km ježděnou 52kg slečnou :-)

          0 0
      • Stipka  

        no ale ted sem se podival pořadně na ten tlumič co je v zakladu (Glyde RPV) a ten je asi nanic .., asi by to chtělo si připlatit 3 litry za ten  O2 PVA co?

        0 0
    • scret  

      bozemuj, kolik ti je let, ze se takhle vyjadrujes? jo? co?

      pokud chces poradit, tak kdyz nemas penize treba na Pika, tak byt tebou vezmu Epicona z Tuning Testu, funkcne na tom bude vyborne… Rebu muzes strelit a mas na novou vidli, ktera bude odpovidat novemu ramu… jak prosté..

      0 0
      • Stipka  

        a kolik mas let ty ze tak uvazujes? se proste zeptam jestli nekdo nema skusenosti s tim ze vidlice bude mensi nez tlumic vzadu, proste nechci hned kupovat nakou novou vidlu kdyz prachy nemam a chcu si za par mesicu koupit poradnou novou

        0 0
        • scret  

          ja mam vek, narozdil od tebe, uvedeny v profilu:) a uvazuju mozna tak, ze treba trochu urovne, kdyz zakladas thread, by vubec nebylo na skodu…

          a poradil jsem ti reseni, ktery te prave nebude stat prachy kdyz je ted nemas a pritom budes mit „novou poradnou“ vidli uz ted:)

          0 0
          • Stipka  

            tak sem si do profilu věk hodil :) :) ale jak jsem nahoře napsal, ptal sem se jestli by to bylo jezdivé s mou starou vidlici (pač REBA mi přijde jako dobra vidlicene)a ne jakou mam koupit novou vidlici na což tu je temat spousty

            0 0
    • marapara  

      Ono dost záleží na geometrii. Já mám fulla GT Idrive 5, zdvih 130 mm vzadu a vidlici mám Revelation 100–130 mm. Většinou ho vozím sešroubovanáho na 115 mm a 130 dávám do sjezdů a technických pasáží. Ale ani na 115 mm bych neměl ve sjezdech problém, je to naprosto použitelné i nižsím zdvihem vepředu. Otázka je, jestli to samé půjde napsat o tom RB. Opravdu asi záleží na geometrii.

      0 0
    • Tušnak  

      tal já mám Monstera AM 07 a vidli RS Revelation 110–140 a když jdu jezdit a chci si zachrtit tak tam dám 110 a je to v klidu i ve sjezdech… nevidím problém. U tebe bych to viděl spíše jako přechodné řešení, protože tím nížším zdvihem by jsi zabil potenciál toho kola, ale na určitou dobu proč ne.

      0 0
    • pete_ax  

      clovece to je nahodicka. zrovna ted jsem v situaci, kdy mam objednaneho mostera am, tudiz prejdu z xc na am. vidli mam narozdil od tebe rs recon 351 se zdvihem az 130 mm. na tohle jsem se ptal primo v rb centru, jestli mensi zdvih nebude jakoze problemkem. chlapik rikal, ze tech 130 je v pohode, tak nevim no s temi 120 mm. chtelo by to se zeptat primo v rb. jinak tlumic jsem vzal O2 pva. kdyz se kouknes na ceny za kolik se prodavaji ty tlumice samostatne, tak s timhle tlumicem ti ten ram vyjde jeste levneji. a mel by byt i o neco chytrejsi snad nez ten pruzinovej.

      0 0
      • Stipka  

        No tak sem byl byl v tom centru a ze je to delane na 13–150 zdvih ale ze ten centak urcite problem nebude takze do toho v utery jdu, dal sem si 2 hodiny v lese na testovacim kole a ram mne mile prekvapil, bohuzel mne moc sklamala vidlice bomber kterou na zakladni verzi davaji, zadni tlumic kopiroval teren plynule a predek ani napad, no co naplat, pujde tam vidle jina, s rebou 2 mesice vydrzim a pak upgrade :) no jen bych se jeste zeptal ohledne toho tlumice O2 PVA zda nekomu nevadi ze nejde zamknout.....  ma 4 polohy tlumeni a ta posledni je tvrda ale nevim jestli neni lepsi dat tlumic  02 RC ktery se da zamknout ale ma jen jednu tlumici polohu, no vyuzivate u toho PVA ty prostredni polohy 2 a 3?  jde o tyto tlumice :

        http://www.x-fusion.cz/detail/O2-PVA

        http://www.x-fusion.cz/detail/O2-RC

        0 0
      • Black knives  

        S velikostí zdvihu problém není.P. Hejník má super vychytanou geometrii. Jen je problém jiný. RB má dost nízko střed šlapání. Čím menší vidle, tím to kolo jako jednočep bude ostřejší v jízdě, ale o to níže bude střed. Já mám vpředu M-Z1 se zdvihem 150mm. Tím jsem i trochu zvednul ten střed. Zkusil jsem i 160mm vidli, a už to bylo blbé. Zadek se začal moc houpat. A to mi houpání nevadí, mám ještě jedno RB-DH.

        0 0
    • dancing dog  

      Na tomhle rámu mám Suntour Durolux upravenou od Milana Slance ( www.tuning-test.cz ), pevná osa, zdvih snížen na 120–160mm, plynulá změna zdvihu za jízdy, pro mě  s úplně dostačující  citlivostí, naprostá spokojenost, pro mě optimal poměr cena/užitek…

      nechci zakládat na obvyklý flame, ale foxek za 20 a více při téhle možnosti netřeba, jen můj názor…

      Jinak bychna Tvym místě  pořídil Epicon 140 mm nebo nějakou jetou Maruši 55 než došetříš na tu foxku …

      0 0
      • goofy  

        Duroluxu porad neco oproti Foxce chybi, takze treba..

        0 0
        • Tomínos  

          Teď jde jen o to jestli bude nutně potřebovat nepatrně lepší ale dvakrát dražší vidlici :-)

          0 0
          • dancing dog  

            přesně takhle sem to myslel..a jak sem koukal na net, tak letos i víc než dvakrát dražší…

            mě to bohatě stačí a ani si nejsem jistej, jestli maj foxky takhle příjemnej systém změny zdvihu..to je hlavní věc, která mi na Duroloxu naprosto vyhovuje…

            Nic proti Fox, jsou to napohled krásný vidle…

            0 0
        • Smazaný účet  

          Napadá mě: třeba nálepka Fox mu chybí :-P a 1mm v průměru vnitřních nohou… A asi ta high speed expanze ale tu není problém dodělat(budu jí nechávat dodělat u epiconu. Za boha se mi nedaří nastavit odskok tak abych byl 100% spokojenej, u Manitou Slate HS expanze byla a tam jsem byl s tlumením spokojenější). Takže co mu ještě chybí podle tebe? :0)

          0 0
          • goofy  

            Pokud uz umi Milan dodelat high speed expanzi, tak to je jina.. To uz se pak pomerne vyrovnava.. Ikdyz samozrejme Foxka ma vic moznosti nastaveni a nezavazi tam ty serepeticky na snizovani zdvihu :-) Ale jinak jasne.. Taky asi pro zacatek pujdu do Duroluxe.. Teda pokud se dela i v cerne

            0 0
            • dancing dog  

              Vážně- není to špatná vidle, rozhodně ne. Ale zatim sem ho všude viděl jen v bílé…ale to nemusí nic znamenat..

              0 0
            • Tomínos  

              Na stránkách tuning testu má nápis barva bílá nebo černá, tak snad ví proč to tam píše :-)

              0 0
              • Luma  

                dělá se i v černé,má ji kámoš

                0 0
                • goofy  

                  Nerikam ze ne.. Ale jednou dobou byl problem ji v te cerne sehnat..

                  0 0
            • Smazaný účet  

              Řešil jsem to s ním tady na B-F(tu high speed expanzi), ale nakonec jsem spěchal na Epicona a nenechal jí tam dodělat. Právě čekám na zimní servis. Sliboval cenu do 1000Kč, ale přesněji to budeš muset zjišťovat u něj. Nebo by mohl dát nějaké info Fousek, který to s Milanem řešil také na Epiconu, snad to tedy dořešili :0)

              Já myslím že když srovnáš Durolux s dodělanou HS expanzí s Talasem 36 R tak to vyjde možnostmi nastavení skoro nastejno a Durolux asi bude citlivější.

              0 0
              • goofy  

                O talasu ani v nejmensim neuvazuju.. Jedine Van. Zmena zdvihu mi je na nic

                0 0
          • MlokCZ  

            To se ti nedivím s tím odskokem. Poslední dva roky jsem jezdil už jen vidlice s high speed expanzí a byl na ní opravdu navyklý. A teť jsem na HT na chvíli dal zase Rebu (místo pevné) a byla to velká bída s expanzí. Když jsem kdysi jezdil Rebu a ještě nebyl navyklý na high speed expanzi, tak mi to ještě tak nevadilo, ale te´d už jo. Musel jsem na té Rebě dát odskok na nejrychlejší a i přesto se vrací nechutně pomalu a současně ale i sem v některých situacích sem tam trošičku kopne. A nic lepšího s tím udělat nejde.

            0 0
            • Smazaný účet  

              No pořád počítám s tím že po zimě už tam high speed expanze bude :0)

              0 0
            • Smazaný účet  

              Já mám ten odskok krapet přitaženej směrem k pomalejšímu, je to ale bídnej kompromis. Nejdřív jak jsem byl epiconem nadšenej tak sem si toho nevšímal, ale teď jsem z toho byl chvíli naprosto zoufalý. :( Jezdil jsem od roku 2007 vidlici sice necitlivou, ale s high speed expanzí a bylo to „iné kafe“.

              0 0
    • Omen  

      Chci prodat foxe 140 2007 mám ho taky na rb monster tak se můžeme domluvit je v ok stavu najeto cca 3500 km měněný olej. Když tak písni ale jedu ted na týden na dovolenou. Se 120 to nebude asi zrovna ok rám je stavěný na 130–150 ideál 140. A vidlice je stříklá na černo místo šedivé.

      0 0
      • Tušnak  

        a copak tam příjde za nynějšího foxe? jsem jen zvědavý:)

        0 0

Nová reakce na zakládající

Pro zobrazení diskuse se prosím přihlaste nebo zaregistrujte.