• Yveta

    Chtěla jsem se zeptat, jak předělám dětské kolo leaderFox 12 s volnoběhem na furtšlap? Už jsem ho rozebrala, ale nevím co dál? Ono to má totiž šlapání dost z těžka a Můj syn má 4 roky a pořád to neušlápne. Takže máme doma kolo 2 roky a nepoužité, Já bych moc chtěla aby se konečně naučil na kole. Prosím poraďte!?

    0 0
    • Kouba_2005  

      A co dát dozadu větší pastorek a změnit tím převod na lehčí? Nevím teda, jak to máte vzadu řešený, předpokládám klasický torpédo … ???

      0 0
    • plevka  

      udělat z volnoběhu furtšlap asi nepomůže vyřešit šlapání ztěžka, takže bych zvolil postup, jak píše kolega výše nebo navštívil cykloservis :)

      0 0
    • honhav  

      furtslap nepomuze… pokud jde tezko, hledal bych nekde problem – naboj zadniho kola, slapaci stred… ty kola jsou zprevodovany tak, ze po rovine to uslapne 3 lete dite…

      0 0
      • Yveta  

        No my jsme se právě ptali pana v obchode kde jsme to kolo kupovali. Říkal nám ze jedině přeplést cele zadní kolo na jiný střed. Jenže to jsme právě nechtěli řešit takhle složitě. Chtěli jsme si to udělat doma sami.

        0 0
        • Vilém  

          Ale to mas vyfocene predni kolo, ne?

          Proc jste povolovali ten konus? Klice na jeho opetovne slozeni a serizeni, mate?

          Zadni kolo vypada jak?

          0 0
          • Yveta  

            Ne to je zadní kolo, proc bych rozebírala přední? Hele jsem možná holka ale nejsem blba ne! Ne nemam, máme jen obyčejné klíče a šroubováky.

            0 0
            • Vilém  

              To netusim, proc bys rozebirala predni, nevidim tam vsak volnobezku, proto ta zamena. Potom bych se mohl ptat, proc jste lezli k venecku a konusum, kdyz nejsi blba?

              Kdyz mate jen obycejne klice a sroubovak, jak jste volnobezku

              sundali?

              Mozna by nebylo spatne vyfotit komplet, aby bylo zrejme jaka volnobezka, s kolika zubama a jakym zavitem, tam je.

              Pokud je to standartni, tak by mela jit vymenit za vetsi, pak dat delsi retez a nemel by byl problem.

              0 0
    • kOmE  

      Furtslap mu tam nedavej. To je dobry tak na trikolku. Jestli to ve 4 letech neuslape na rovine a pritom kolo normalne funguje, chyba neni na strane kola, ale malymu se proste nechce slapat.

      0 0
      • Yveta  

        Nu nevím prostě jsem to všechno rozebrala, manžel mi pořád sliboval že to udělá, jenže je od rána do večera v práci a už nám to slibuje rok. Tak jsem se do toho pustila sama, hledala jsem na netu co a jak. Jenže jsem nic nenašla, tak jsem to prostě rozebrala celý a říkala jsem si že na to přijdu. Ptž blba nejsem a když budu zkoušet a přemýšlet tak na to přijdu. Ale nějak mě to přestalo bavit :-D ne to šlapání šlo fakt hodně z těžka, Já jsem to zkoušela a ono vůbec to kolo je cele těžkého pro tak malé Dítě. Koukám že jste všichni dost znalý. Tak mi někdo napište menší postup co s tim Prosím!? Děkuji :-)

        0 0
        • Dejv94  

          Furtšlap v lehkosti šlapání nepomůže a nevidím duvod proč to předělávat.

          Pro změnu převodu („lehkosti šlapání“) je třeba změnit převodový poměr mezi předním a zadním ozubeným kolem.

          Jsou dvě možnosti:

          1. menší převodník (ozubené kolo u šlapátek)
          2. větší pastorek (ozubené kolo na zadním kole)

          Uprava na furtšlap je blbost a rozebírat konusy taky když na zpětné sestavení nejsou klíče.

          0 0
        •  
          Obsah tohoto příspěvku je blokován.
          0 0
        • Vilém  

          To ale vubec nemuselo byt prevodem, ale pretazenyma loziskama, kdyz vidim ten vysroubovanej konus. Takze pro zacatek bych to promazal, slozil, seridil osu tak jak ma byt a pak badal dal.

          0 0
          • Vilém  

            Taky jeste muze byt moc dotazeny stred klik. Pokud to kolo pred prodejem nikdo poradne neseridil a nenamazal, tak by me to vubec neprekvapilo, byva to casto nasucho a pretazene.

            0 0
            • Yveta  

              To je dost možný, bylo to vše tak utažené že i manžel když to chtěl rozebrat tak mu to nešlo ptž říkal že to nejde povolit. Já jsem se nevzdala a tak dlouho jsem tlačila a točila az to povolilo. Myslíš že i u šlapek to bude šatně jo?

              0 0
              • Vilém  

                Muze a nemusi byt. Proste zkus naprazdno tocit klikama, kdyz mas ted vyndany kolo. Nesmi to klast zadny odpor pri toceni. Pedaly taktez. Stejne pravidlo plati pro obe kola, pri vyndanych kolech musi jit zcela hladce tocit osama. Radsi at maji malou vuli, nez aby drhly.

                0 0
        • honhav  

          premyslim jak to napsat – zkusit jestli behaji lehce kliky = bez odporu, sestav zadek stejne jako jsi jej rozsroubovala, no a pak musis dotahnout konusy [takovy ty divny matice, ktere drzi osu a kolo dohromady, ne ty klasicky co drzi kolo v ramu]

          tak aby kolo melo co nejmensi vuli a pritom se volne tocilo. potom nasad kolo do ramu a nastav jeho polohu v ramu tak, aby nebyl retez prilis napnuty a ani prilis proveseny. Vse by melo chodit proste lehce. Kolo je stavene na male deti a po rovine to proste musi 3 lety kluk uslapat [potom je jeste moznost ze se mu slapat nechce a bude trvat nez najde v kole zalibeni]

          0 0
      • Yveta  

        Tady máte vše co jsem z toho odšroubovala.

        0 0
        • Vilém  

          Aha, tak to je nejaky shitovy torpedo, myslel jsem, ze je tam volnobezka. Pastorky s timto uchycenim se normalne delaji, otazka je, zda toto nema mensi prumer nez je standard. Idealne by bylo vzit ten pastorek do nejake prodejny a porovnat prumer vnitrni diry.

          S slozenim ti neporadim, zvlast kdyz nemas konusove klice ap.

          0 0
          • Yveta  

            Klíč seženu to není problém, ty jo to mi vůbec neříkej vybrali jsme tohle kolo ptž nám ho doporučilo spoustu lidi co kolům rozuměj, navíc nebylo úplně nejlevnější a je to Česká výroba. A ty mi tu řekneš ze je to shit :-D

            0 0
          • Erknold  

            Nejlevnější varianta na konusový klíč je zbrousit klasický klíč. Stačí náběh na vnitřní hraně, či jak to napsat. Klíč a pilník jsou levnější, než konusový klíč.

            To Yveta, jak píšou všichni. Zkoušej postupně točit vším co se má točit, zda to jde zlehka (kola a šlapačky bez řetězu). Přetažená ložiska můžou být tím problémem.

            Pakliže jde vše zlehka je problém mezi sedlem a šlapačkama, jelikož můj extrémně hubený synovec normálka ušlape dětské kolo.

            0 0
        • Erknold  

          jiank tuty pastorky se prodávají, snad mají i jednotný průměr vnitřní díry.

          http://www.vsenakola.cz/…8–15/d-2899/

          0 0
          • Yveta  

            Nu šlapání je v poho, to jde teď z lehka, takže tim to není, nu a přední kolo když roztočím tak se točí sotva 2 vteřiny a tak to bylo i se zadním. Takže je to špatný u kol?

            0 0
            • Vilém  

              Tak to neni dobre, ty kola. To kolo se musi tocit alespon par desitek vterin. Kdyz ho vyndas a zatocis prsty oskou kola, tak jiste pujde hodne ztuha.

              Prodejce se s tim asi vubec neparal, vyndal kolo z bedny, narovnal riditka a to bylo vse.

              Kdyz jsem delaval v servisu s prodejnou, tak jsem detsky kola taky nerad dela, byla s tim desna piplacka:)

              0 0
            • honhav  

              obe kola se musi tocit volne / predni uplne, vzadu nejaky odpor bude,ale nesmi byt prilis velky… ale bez vule…

              0 0
            • Erknold  

              s doladěním konusu si pohraješ. Dotáhneš konus, aby to šlo zlehka a nemělo to vůli. Pak dotáhneš kontra matku a bude to moc utažené. Tak jí zase povolíš a zkusíš to znova. No a na pátý pokus to bude ok :) Jj konus. Mám je moc rád

              0 0
              • Yveta  

                Oki, děkuji vám za rady. Hned jak budu Mít ten klíč tak se do toho pustím, pak vám dam vědět jak to dopadlo a jak to funguje.

                0 0

Nová reakce na zakládající

Pro zobrazení diskuse se prosím přihlaste nebo zaregistrujte.