Z Moravy az do Prahy podél Sazavy

63 nepřečtených
  • Janouch

    Zdravim.

    V lete mam plan jet z male hane pres Letovice,Oleš­nice,Nové mesto na Morave a dal podel Sazavy až do Prahy po červené turistické. Jen s fullem a rezervnim oblecenim a noc bych rad preckal v nejakem to penzionku.

    Jel jste nekdo alepon cast a da se to vubec stihnou cca 4 dni ?

     
    0 0
    • Krys  

      No, jedine, že by si časť išiel vlakom.

      0 0
      • Janouch  

        to nechci no tak na to vysetrim delsi cas :)

         
        0 0
        • Krys  

          Predpokladám, že to bude sakumpakum 200 kilometrov, to za 4 dni dáš, aj keby ste sa každý večer opili. Bez vlaku samozrejme.

          0 0
          • Janouch  

            je to asi 240 az 300 :))

            0 0
            • bagr84  

              no a to je vazne problem za cely 4 dny? :)

              0 0
              • Janouch  

                moc ti sice nerozumim ale dle mapy to není jen jizda podel vody ale taky pekny kopecky a cesta se dost krouti a k tomu to celopero no uvidim:) spis mi slo oto jestli uz to nekdo po ty cerveny nejel usek Kameny privoz Davle znam :)

                0 0
            • Krys  

              Mmm, to je dosť. Tak to sa nebudete môcť opíjať :)

              0 0
              • Janouch  

                jedu to sam :))  ale pokud se nekdo bude chcti cestou pridat :))))

                0 0
        • Honzyn  

          Zalezi take na prevyseni,ale 240km se da i na biku za 2 dny myslim bez problemu.Jezdivam Hradiste-Blansko-Vir-Snezne-Milovy(Nove mesto na Morave),coz je 155km na biku s kempovaci vybavou na zadech za 1 den,asi 10 hodin jizdy.Treba bych se v lete i pridal,pokud mozno!?

          0 0
    • Tosa  

      Jeli jsme ze Ždáru nad Sázavou do Davle. Prakticky porád po červený a je to pěkný. Dalo to něco málo pod 200 km. Jeli jsme to dva dny.Spali jsme v Kácově.  Jel sem na singlu 32/16 viz profil. Jelikož jsem nebyl trasér tak vím jen, že to byl parádní vejlet, podrobnosti o trase neznám.

      0 0
    • jecnak  

      Dobry napad. Co se tyce kilometraze, tak tech 60–100km za den se da zvladnout a kdyz bys to nestihal, tak sednes na vlak a dojedes zbytek vlakem. Hlavni je v tomhle pripade asi pocasi.

      0 0
      • Janouch  

        to jo pocasi to by byl pruser kdyby prselo nechci ani nemuzu tahat zadny brasny jen cyklokratasy na vymenu a nejakou tu vetrovku s navlekama :) tak kdo se chce pridat ?

        0 0
        • Karlos009  

          A máš představu co je to za cesty? Jestli to není nějaká asfaltka? A cca. termín?

          0 0
          • Janouch  

            myslim ze tam bude vsechno od asfaltu az po drsny tereny a nekdy se bude asi i prenaset podle toho v jaky casti nekde je to pohodova cesta podel vody nekde brutalni stoupani a hned zase sjezd    vse vycteno z mapy :) termin zacatek cervence tyden 6. –12.7. predbezne a jeste nevim jetli pojedu z Prahy na Moravu nebo naopak:)

            0 0
            • Karlos009  

              Je to ještě hodně daleko, ale možná bych se přidal. Prodloužený víkend bych na to obětoval, třeba jenom nějakou část té trasy. Napiš si mě do hodně předběžného seznamu. :-)

              0 0
        • dancing dog  

          Já ne, to by nebylo nic pro mě. Je to moc hezká a zajímavá oblast, spousta věcí k prohlížení. pro mě by to bylo tak na tejden a to Sázavu a okolí znám už celkem detailně od Stvořidel až po soutok. Rozhodně úsek Štemberk-Sázava by pro mě byl minimálně na den…Sázava není Novohradky nebo Doupovky, to je kulturní krajina..takový Rataje s Pirkenštejnem­..minimálně na 2 hoďky prohlížení. Rozhodně se stav v Choceradech na p.břehu v hodpodě u mostu na tlačenku,zajeď do Stříbrný Skalice…projdi Sázavský klášter, Čerovou roklí do Kouřimy…atd,at­d,atd,atd,atd…pros­tě tejden málo

          0 0
          • Janouch  

            uau to je typu klidne se rozepis… muzu na to vysetrit vic dni :))) ale puvodne to mela bejt spojovacka mezi moravou (malou hanou) kde mame baracek a Prahou kde bydlim :)

            0 0
            • dancing dog  

              Toho by bylo strašně moc, už Ledeč a Zruč nad Sázavou jsou zajímavý, no, jako fakt klíčový bych viděl – hrad Český Štemberk, Rataje, pivovar v Kácově, klášter v Sázavě+černé Bu­dy..

              pensiony si naji předem, je jich na Sázavě dost + nějaký tábory( třeba v samopších), ale nějaký sou jen přes prázdniny, nějaké sou dál od řeky, nějaké v červnu mohou být obsazený…hotely sou celkem drahý…Kouřim určitě stojí za vidění, ale jeuž to dost na sever od řeky..za¡Čerčanama taky moc krásných míst, to by bylo vážně na dlouho… moc se mi líbí Luka pod Medníkem, kdyby z toho už nebyla taková luxusní kolonie…Jílové taky hezké…atdatd

              0 0
              • tmax  

                Presne tak, no ja by som povedal, že celé Posázaví je nádherné. Počínajúc Žďárem n. Sázavou a rybníkom Velké Dářko, pokračujúc cez Přibyslav, Lipnice n. Sázavou, Světlou n. Sázavou, Ledeč n. Sázavou, Zruč n. Sázavou,… a končiac napr. vyhliadkou Třeštibok. Doporučujem si pozrieť knihu od Jana Reicha Posázaví, je to taký obrázkový sprievodca Posázavím.

                S ubytkom by som si hlavu nelámal, keď som plánoval pojazd, tak som našiel veľa penziónikov a aj chatiek v kempoch, s tým problém nebude.

                0 0
          • swe  

            Ono se dá jet Čertovou brázdou? Mj. nevede do Kouřimi, ale západněji do Chotouně (mám jí za barákem), ale že by se dala projet… :-)

            0 0
    • tmax  

      Zdravím, náhodou som objavil túto tému. Už dlhší čas mám v pláne prejsť pozdåž celého toku Sázavy (v Posázaví trávim od detstva prázdninym, milujem to tam), no nejako nikoho neviem zohnať, kto by bol ochotný ísť. Taktiež to chcem absolvovať po tej červenej, tj. terénom.

      0 0
    • Twister  

      Jel jsem to částečně minulé léto: Náměšť na Hané – Konice po žluté, Konice – Jevíčko – Letovice po červené=stále větší kopce. 1. nocleh za Rovečnou, 1. den cca 90km. Do Jimramova po silnici, pak červená až do Žďáru. Luxusní úsek z Devíti skal – ostré výjezdy a hravé kamenité sjezdy. Dále po červené 2. nocleh mezi Přibyslaví a Havlíčkovým Brodem. 2.den cca 90 km, u Sázavy nižší, zvlněný terén. Dál po červené přes Světlou do Ledče. Epický úsek, mezi Světlou a Ledčí divočina. Počasí se pak definitivně zkazilo, tak jsem to vzal do Kutné Hory na vlak. 3. den kolem řeky asi 40km.

      Absolvováno na HT, s báglem 40l, spacák, celta.

      0 0
      • Janouch  

        tak to jsi dobrej ja to chci jet na fullu zdvih 140 a opravdu jen nalehko batuzek 13l  rozhodne bez spacaku a celty spat bych chtel jen pod strechou privat, penzion

        0 0
    • pavelr  

      Protože jsem místní, tak mám Sázavu projetou od Žďáru až zkoro po soutok. Na lehko se dá jet i po červený, na těžko bych se nějakým úsekům vyhnul. Stihnout se to asi dá, protože já jsem před pár lety objel Štěchovickou přehradu a potom ještě dojel podél řeky do Ledče. V červenci budou některé krátké úseky mezi Přibyslaví a Brodem, Okrouhlicí a Světlou zarostlý. Rozhodně nedoporučuju Posázavskou cyklotrasu č.19 !

      0 0
      • Janouch  

        dik za info tu trasu č. 19 urcite nepojedu chtel bych se drzet cerveny turisticky …

        jen proc ji nedoporucujes?

         
        0 0
        • pavelr  

          Až na vyjímky kopíruje asfaltky. Je to neustále od řeky, k řece, nahoru, dolů…pro mě vopruz. Řeku ani neuvidíš. Na lehko jsou prakticky všechny pěší značky KČT sjízdný. Když to znáš, tak skoro vždycky najdeš cestu nebo pěšinu vedoucí podle řeky. Devatenástka ze Světlý do Ledče je nechutný zvěrstvo !

          0 0
    • kesu  

      super napad,ja to jel ze Zruče nad Sázavou.Jinak v jednom kuse kousek od stemberka.Chvilema je to bahno,chvilema polnacka podel reky.Mimochodem,tyh­le trasy pred casem vychzely ve Velu.Sazavu zrovna mam.

      Kazdopadne ja bych jel ale v tomhle terminu nebudu moc,jel bych treba posledni vikend cervna, nebo pak nekdy po 20tym mezitim budu snad v lesgets.

      0 0
    • coffield  

      Můžu poradit jenom jeden úsek: Jezdím občas na chalupu do Sáazavy nad Sázavou, rovněž po červené, a když jsem opravdu masér a vyjedu v 8 z Radotína, tak jsem ve dvanáct v Sázavě. Jezdím zpravidla zcela nalehko, na fullu s Ralphem vzadu.

      Ale jinak ze Zruče po červené to trvalo jenom do Sázavy celý den a hodilo něco dost přes 100… ale je to dávno, detaily už jsem vypustil.

      0 0
    • Pijer  

      Shodou okolností máme naplánovanou Sázavu po červené do Žďáru nad Sázavou a pak by jsme rádi tradičně doputovali někam do vinného sklípku (Dubňany, Čejč,…). Poraďte jak dál ze Žďáru, napadlo mě buď dolů podél Svratky nebo ještě dřív Bobrůvky a „******** to těsně“ nad Brnem a pak Slavkov, nebo horem Letovice, Boskovice, Jedovnice, Slavkov a přehouphout se někde u Koryčan přes západní cíp Chřibů. Kdo to zná, poraďte, „vařím jenom podle mapy“

      0 0
    • te-pe  

      Ahoj,

      já bych se taky pridal, když všechno klapne. Pokud se pojede po proudu.Je to jedna z tras, které mám v plánu – inspirace z Vela. Jsem od Tisnova, přidal bych se třeba někde u Nového Města na Moravě. Můžeš si mě napsat a dát vědět, až se bude akce blížit ? Je to přece jen ještě poměrně daleko.

      Díky, Pavel.  pavel.trcka@siemens.com

      0 0
    • vt  

      Loni sem jel Davle – Zdar, skoro cele po cervene. Pekna trasa, cca 200km. Doporucuju.

      Pokud to vyjde, tak letos to chci zvladnout po cervene komplet cele.

      0 0
    • lenochod  

      Přemýšlím o podobném výletu v opačnám směru. Praha- Bělá u Jevíčka (což je hned vedle Letovic). Už jsem to jel na slinici a byla to paráda. Nyní mě láká terén. Změně směru se nebráním. Myslím, bude-li to do 300km, pak to jde v poho za dva dny. Budeš-li chtít, pak bredok@volny.cz. Jel bych rád.Lepší než sám. Jakej máš termín?

      0 0
    • Jogador  

      Já nechci nějak rejpat, ale podel sázavy se do Prahy nedostaneš:) Leda by jsi pak přestoupil na povltaví:)

      0 0
    • Janouch  

      tak s Lenochodem jsme predbezne domluveny na tremin konec cervna zacatek cervence smer Praha- Bela u Jevička po cervené turisticke az do ždaru nad sazavou a pak podle domluvy. Kdo se bude chtit pridat po ceste nebo rovnou  Prahy je vitan a staci se jen spojit semnou poprípade s Lenochodem myslim ,ze by to mohla bejt docela dobra akce :)) takova dalkova:)

      0 0
      • teepeex  

        s lenochodem nejedu ani do kolina:)

        nekde tady psal, ze 300km da s baglem v pohode za dva dny

          
        0 0
        • lenochod  

          když to klapne (něco málo jsme probrali)

          1. Už máme zajištěný auto který poveze matroš = na zádech minimum
          2. Kdo se bojí nesmí do lesa
          3. Určitě to bude min 3 dny (přání velitele) – tak že v pohodě
          0 0
        • blue  

          no tak tohle je to poslední, čeho by ses měl u něj bát :-)

          0 0
    • dedasurovec  

      trochu se přiživím, v létě máme v plánu cestu z Beskyd do Jeseníku.

      cesta

      Dá te to zvládnout tam za jeden de? Teoreticky je to 140Km což není moc ale pak ještě druhý den na Praděd, Velké stráně, atd… A třetí den konečně zpět.

      0 0

Nová reakce na zakládající

Pro zobrazení diskuse se prosím přihlaste nebo zaregistrujte.