Výhledově koupě nového singletrack trail bajku

22 nepřečtených
  • karlos2053

    Řeším docela zapeklitej problém.

    Příští rok na podzim bych rád zakoupil/objednal novej bajk (měním/chtěl bych co cca 4 járy) a docela řeším dnešní twenty-nine manii. Aktuálně mám Trek FUEL EX 9 2012 26" viz. profil a absolutně netušim do čeho bych mohl jít.

    Stejnej Trek v devětadvacítce (model 2014) jsem loni zkoušel v Novým městě pod Smrkem na singlu,a to oopravdu není nic, co by mě bavilo. Bajk byl sice jak tank, s úžasnou stabilitou a famózním průchodností přímým terénem, ale totálně neobratný(auto­bus:), s mizerným stoupáním v težkým prudkým terénu a hodit to na zadní, odskočit terénní hranu … no to prostě nešlo. Asi na to nemám a nejsem Arnold/Jarda, ale to opravdu pro mě není a po cca 70 km jsem si rád sedl na svůj normálně velkej bajk :)

    Snad by 27,5 mohla být lepší.

    Nemáte někdo zprávy od Treku, zda se v této řadě nechysta nějaká změna? 26" maj jen v uvozovkách osmičku, ale nic lepšího a zatím bez progresu.

    Díkes za názory a řeči alá, že 29" je super a lepší si prosím nechte, není! Vyzkoušeno na stejné trati s mojí výkonností :))

    0 0
    • Azmir  

      Ono není taky 29 jako 29, možná bys mohl zkusit i jiné, obratnějších už je na trhu celkem dost.

      Jinak co jsem chtěl říct hlavně, že 1,5 roku před koupí bajku to vážně nemá smysl řešit, protože co bude za 1,5 roku těžko někdo ví :)

      0 0
      • karlos2053  

        No víš, rád bych si ho ozkoušel, a tak … tj. termíny testovacích akcí apod. by určitě jako informace neuškodily.

        To je přesně ta odpověď, kterou jsem nechtěl :)

        0 0
        • Azmir  

          Jako že už ted se dozvíš termíny testovacích akci na rok 2015 ? TO nemyslíš vážně. Nevím jakou odpověď si jako čekal, někdo ti ted doporučí kolo a to třeba příští rok nebude třeba vůbec v nabídce výrobce nebo bude přepracované atd? Prostě rok a půl dopředu řešit koupi kola je blbost, maximálně do té doby si můžeš kola projet a zjistit jaký rozměr ti vyhovuje, jaký budeš mít rozpočet, jaký zdvih chceš, jestli crabon nebo hliník a takové základní věci a pak třeba půl roku před koupí teprve začit řešit konkrétní věci a kandidáty.

          0 0
          • karlos2053  

            Letos v létě už některý značky(TREK) budou mít testovačky na modely pro rok 2015, kde opět bude jasnější trend vývoje. To je snad jasný. Za cca měsíc budou mít nový modely na webu a bude jasno co bude k dispozici na příští rok.

            0 0
    • mastihuba  

      Když jsem viděl jak si Jura hraje na partizanovi s 29 stumpem, tak sem si říkal že to s 29 a její neobratnosti nebude tak horky. Bude to hlavně o zvyku. Víc testuj. :)

      0 0
      • roman 3D  

        jo, dobrá rada nad zlato, člověk si zvykne na všechno, i na 29:-)

        0 0
        • zichis  

          pokud nemá na výběr. Takže aby byl v klidu, musí se starýho treka zbavit.

          0 0
        • mastihuba  

          Jako co tím chtěl básník říct? Karlose neznas juru, neznas a vo partizanovi víš hovno. :) tak se do toho laskavě neser. :) děkuju. Chce změnu a při tom nechce změnu a 27 je jen poloviční změna. Na každou změnu si musíš zvyknout. Na malou nebo na velkou. Takže buď veme zase 26 a změna nebude nebo si zvykne a zjistí že vod země to vodlepit de a utazeny zatáčky s tím projede taky, jako bonus dostane průchodnost přes hrby. Třeba tomu chyběly jen lehčí kola a teleskop. :)

          0 0
          • roman 3D  

            jelikož už vnímavě poznal že 29 stojí za hovno tak bych mu doporučil mezi hledáním zdali mu nějaká 29 nesedne o trošku lépe a stejně to furt bude stát za hovno se poohlédnout v 27,5

            0 0
          • karlos2053  

            Teleskop byl neboj. Kola byla stejná serie jako mám na 26. Ty bajky jsou téměř shodné až na teleskop, 2×10 a hlavně 29×26.

            0 0
      • karlos2053  

        Jura je Jura. Ten na DHčku klidně odjede z Chlumce na Luční boudu :) stejně jako může na chrtí 29 jet DH.

        Já zkusil na 29 klopenou zatáčku a málem z toho vypad. Ideálně by mi vyhovoval opět TREK ve stejný řadě a výbavě velikost 26, ale to už nedělaj :(

        0 0
    • Baba-Ji  

      zatim je podle mne moc brzo vybirat bike, ktery chces koupit za vic jak rok, do te doby bude kopa novych/prekopanych modelu, takze ted si s tim lamat hlavu je dle mne nesmysl

      0 0
      • karlos2053  

        Modely 2015 se budou testovat velice brzo a příští rok na podzim budou třeba i za rozumný peníze. Už si rozumíme?

        0 0
        • Azmir  

          A kolik toho o modelech 2015 víš, že už to řešíš?

          0 0
    • jecnak  

      Moje zkusenost z nekolik 29, co jsem mel pujcenych, je takova, ze to chce cca o 1/3 pridat v rozpoctu, aby to kolo bylo stejne obratny, tuhy a lehky. Co se tyce geometrie, zkus Spesla, protoze mi prijde ze vetsina Treku ma rozvor jak autobus.

      0 0

Nová reakce na zakládající

Pro zobrazení diskuse se prosím přihlaste nebo zaregistrujte.