• theedge

    Ahoj. Vybírám zadní plášť na 29 do většího terénu. Teď mám vzadu RaRa 29×2.25 – na tvrdý podklad dobrý ale pokud chci jezdit víc po lese mimo cesty tak to není ono. Nechledám nic extra do bláta a není to na závody. Jezdím primárně za sucha – hlína, jehličí, listí, stěrk, kořeny, občas kámen … přírodní ježdění ( žádné jumpy v bikeparku ). Typ ježdění cca 50% lesní cesty a 50% přírodní traily a staré zarostlé lesní cesty. Asfaltu se vyhýbám – jen nejnutnější přejezdy které nějak přetrpím. Ráfek 23mm zatím jezdím s dušema ( častěji přezouvám a mlíku se zatím vyhýbám – možná až najdu ideální kombinaci ráfků a plášťů ).

    Uvažuji dozadu Nobby Nic 2.35 Snake nebo Ardent 2.4. EXO TR. Váhu mají cca stejnou ( 800 – 850 gr ).

    Zajímalo by mne porovnání těchto plášťů. Zase nechci aby to byla úplná kotva a aspoň trochu to jelo ( v rámci lesních a polních cest ). Jede Ardent líp než NN ?

    Je tu toho hodně ale strááášně dlouhý thready často hodně starý a nebo moderní enduro kde se řeší závody a bikeparky …

    Dík za vaše postřehy.

    0 0
    • novas752  

      CO máš vepředu? Osobně bych dozadu dal spíš Ardenta.

      0 0
      • theedge  

        Dopředu jsem teď dal NN 2.35 … pláště jako RaRa a RoRo 2.25 jsou docela užovky. Jak jsem dopředu nazul balón 2.35 ta jsem se hned cítil jistější a bezpečnější :-D Není to napořád – když budu vědět že mne čekají spíš chrtí vyjížďky,

        tak přezuju zpět na RaRa, kterého si nechám jako XC alternativu.

        0 0
        • novas752  

          Nobby – Nobby by asi šel. Ardent jede imho trochu lépe a Maxxis mám radši :) takže se přiklánim spíš k tomu Ardentu.

          0 0
          • theedge  

            Asi ho zkusím, ten jeho středový běhoun vypadá jezditelněji než NN ale gripu by to mohlo mít pořád dost. Minion SS už vypadá hodně slickově – hlavně do brždění.

            0 0
            • TJK  

              doporucim ti ho zkusit protoze v porovnani Ardent X SS je ardent nahouby… jede hur, v naklonu klouze a nedezi jako SS a brzdej dost podobne…

              0 0
              • theedge  

                Njn jenomze vyzkouset znamena koupit … je fakt ze u Ardentu to velke pasmo bez dezenu vedle stredoveho behounu je zvlastni. Nicmene se mi nezda ze by Minion SS mohl mit v listi a jehlici podobmy grip jako Ardent.

                0 0
                • TJK  

                  ja jezdil ardenta 2× a pokazdy sem ho zahodil protoze je nahivno… univerzal kterej vlastne nic neumi poradne.. mel sem i Ikona a pak Slaughter… ten byl ve vsem jednoznacne lepsi

                  0 0
                  • Lister  

                    Cos napsal je vlastně definice univerzálnosti :-)

                    Nikdy jsme s Ardentem neměl problém, podle mě to tak špatný pláště není, ale je pravda že jsem měl UST verzi – tedy 120tpi kord a to může pomoct.

                    0 0
                    • TJK  

                      no jak se to vezme… brzdeni v primym smeru maji nahouno oba ale u semislicku to hrave dohoni obrovskej grip v naklonu a jeste o kus vyssi rychlost… bavime li se o dobrem trailovem / enduro plasti … treba na XC bych si ho zase nedal a ten ardent klidne zkousl…

                      0 0
                      • ceo  

                        zadek toho IMHO moc neubrzdí. Většinu odedře přední plášť. U zadku jde hlavně o to, aby držel při brždění stopu a neměl tendenci ujíždět do stran, pokud je člověk zrovna na něčem odkloněném, což je v terénu skoro vždy (aspoň minimálně). To je třeba problém RaRa, který jede, zabírá, neřekl bych, že nebrzdí, ale při sebemenším impulzu začne ujíždět a nedrží stopu za předkem, což může být vnímáno, že nebrzdí (samo to je XC plášť).

                        0 0
    • TJK  

      ja bych byt tebou koukal po semislicku jako je Maxxis DHF SS, Specialized Slaughter, WTB Riddler apod… hladky behoun jede fakt skvele a v naklonexh te podrzi bohy prevzate z plnohodnotnych enduro gum…

      0 0
    • Pain  

      Vozím vzadu Maxxis Minion SS, v zatáčkách drží a odvaluje velice dobře.Má nízkej hustej vzorek fakt jede suprově.Je rychlej.

      0 0
    • ceo  

      Pokud jezdíš RaRa liteskin, uvažoval bych místo Ardenta dozadu Ardent Race, nebo Conti X king. Oba jsou o fous drsnější než RaRa (nebo jemu odpovídající Ikon), ale méně než NN (který odpovídá Ardentovi)

      0 0
    • theedge  

      No asi zatím zkusím toho NN 2.35 co mám vpředu dát na 2 jízdy dozadu a uvidím jak to pojede … od toho se odpíchnu.

      0 0

Nová reakce na zakládající

Pro zobrazení diskuse se prosím přihlaste nebo zaregistrujte.