• DanyAdy

    Ahoj,

    Zvažuji investici do nového kola. Doposud jsem jezdil jen hardtail od meridy s nájezdem kolem 2tisíc ročně jelikož dělám i jiné sporty ale lákala mě i silnice tak jsem si řekl že nebudu hned kupovat nové kolo a vytáhl jsem starého favorita kterému jsem dal patřičnou péči a začal na něm jezdit což mě celkem chytlo a tak jsem na něm letos udělal šestidenní výlet z Plzně do Rijeky a rád bych v tom pokračoval s čím se pojí i má otázka co za kolo si vybrat. Předpokládám že na tyhle výlety bude vhodnější spíše Endurance kolo ale rád se taky svezu svižně i kolem komína takže to není podmínka. Líbí se mi Canyon Endurance CF 8 LTD ( https://www.canyon.com/…td/3904.html?… ) ale zde narážím na dodací lhůtu … dále mě zaujal Superior ( https://superiorbikes.com/…am-elite/782 ) a poslední ve výběru je Cube ( https://www.cyklokyjovsky.cz/…-2023/d56463 )

    Otázka tedy zní které z nich vybrat ? Počkat na canyon který má slušnou výbavu nebo jít do superioru o kterém moc recenzí není a nebo zvolit trochu více sportovnější cube ? Mám 184cm a 88kg a takže to vypadá na rám velikosti L (56) a rozpočet do těch 80 tisíc max.

    Díky za rady

    Anketa: Které kolo ?

    4x
    67%
    1x
    17%
    1x
    17%
    0 0
    • roupik  

      Za mě bych počkal na Canyon, sám mám Endurace CF SL 8 a můžu jen chválit, u Cube (nejsem si úplně jist že model Agree patří do endurance kategorie) bude dostupnost podobná u SUPa netuším. Jinak tahle kategorie silniček je podle mě fajn, relativně pohodlné, zároveň svižné, dají se v případě potřeby dát trošku širší pláště…

      0 0
    • MTBIKER doporučuje

    • Espen  

      Cube Agree mám od středy. To El. Řazení je naprosto parádní. Až tak sportovní mi to nepřijde. Ale za mě parádní kolo.

      0 0
    • skaj  

      To, na ktere se nejlepe poskladas. Mezi Endurance a Cube je rozdil ve stacku 4cm – to je fakt hodne moc (a klidne ti muze sedet jen jedno z nich). Na Canyonu zaroven snadno nezmenis predstavec – je integrovany s riditky. Takze bych doporucoval nejake takove kolo zkusit a pak se odrazit z geometrie (hodnoty reach a stack) co uz budes vedet, ze ti sedi. Rozhodne bych tohle nepodcenil, na biku to tolik nevadi, ale na silnicce ti to muze uplne zkazit jezdeni.

      0 0
    • becis  

      Ahoj dobrá volba. nicméně osobně bych vzal nějakou z levnějších řad na osazení Shimano 105, s tím se budeš pohybovat kolem 50k a za zbylých 30k pořídil pořádná karbonová kola. Ten rozdíl, který to udělá je opravdu velký.

      0 0

Nová reakce na zakládající

Pro zobrazení diskuse se prosím přihlaste nebo zaregistrujte.