• kuba77

    Zdravím,

    prosím o radu s výběrem první silničky v nižší cenové kategorii. Chodívám se projet po práci a o víkendech, jezdím po silnicích a cyklostezkách, a na 8 let starém horském kole to není už ono. Měsíčně najedu asi do 500 km. Zatím jsem narazil na kola DEMA LEONY 1.0 2015 (http://www.axit.cz/…-0-2015.html), MERIDA RIDE LITE 91–27 2012 (http://www.axit.cz/…27-2012.html) pak obdobné MERIDA RIDE LITE 91–27 2011 (http://www.axit.cz/…27-2011.html ) a ještě MAXBIKE GAVIA 2014 (http://www.axit.cz/…ia-2014.html).

    Obchod nehraje roli, tady to měli přehledně popsané.

    Díky moc za názory.

    0 0
    • tromboonen  

      Tyhle prachy za nove kolo uz tlaci vyber do nizsich sfer.. osobne bych nove rad videl minimalne na 10sp Tiagra, byt starsi model s tykadlama… hodne se tu resily Polygony http://www.polygonbike.cz/…8-3-kg-mavic

      s tim uz se da pracovat, asi bude potreba vymenit prevodniky za kompakty pokud nebydlis na rovine..

      Jinak za 14–16k se daj na cyklobazaru kolikrat koupit znackove hliny se 105 5700 radou, velmi slusna kola a druhe ruky se neni treba bat, silnicky tolik netrpej a nenicej se jako horaky a lidi je vetsinou prodavaj protoze na nich nejezdi.. akorat ted je jaro a je toho mene a ceny rostou..

      A nejdulezitejsi vec jako vzdy vyber velikosti a geometrie, procti si vlakna v sekci silnicni na tema velikost, tam mas veskere informace, zmer se a spocitej nez vubec zacnes vybirat..

      0 0
    • HKs  

      Nevím jestli silnička je idealni na jezdeni po cyklostezkach a po meste, na druhou stranu 500km/měs je už pěkné číslo.

      Ve tvé cenové kategorii jsem měl nedávno v ruce Triban http://www.decathlon.cz/…8322663.html , tam je asi nejlepší poměr cena/osazení a můžeš se inspirovat při vybírání.

      Dále doporučuji při výběru sledovat také váhu kola.

      0 0
      • kuba77  

        Díky za názor, bydlím v Brně takže 30 kiláků po práci je v pohodě. Triban nevypadá vzhledově vůbec špatně. Kvalitově se tomu dá věřit? Rád bych na tom jezdil a ne to servisoval.

        0 0
        • jan.pernik  

          Zajeď do Zastávky k Michalovi Chadimovi http://www.2mcyklosport.cz/

          ti to kluci postavi a budes to mi sestelovane na miru …

          0 0
        • tromboonen  

          Triban vypada dobre ram, ale jinak sada sora 2×9 do budoucna nic moc, plus kola, u Polygonu mas Aksia, coz je slusnej standard, ploche draty, nizsi pocet.. to z toho bazaru bys musel dat odkaz..

          A v krame Ti s velikosti poradi jen nejake nesmysly z tabulky vyrobce, co nebere v uvahu pomer mezi delkou nohou a trupu, vezmi delku horni ramovky z toho kalkulatoru a hledej ±2cm a porobvavej jaky na tom budes mit drop sedlo/riditka..

          0 0
        • HKs  

          Kvality bych se tolik nebál, Decathlon, potažmo B'TWIN je sice v čechách méně známý, ale za hranicemi je hodně rozšířený. Jedinou slabinu vidím ve vysoké váze rámu.

          Tohle spíš nahrává chvíli sledovat bazar a skočit po nějaké nabídce se sadou 105 a váhou o 1kg+ nižší. Každého půl kila dolů určitě poznáš.

          0 0
    • kuba77  

      Tak jsem se byl podívat na meridu ale byla už prodaná… Ale pán měl dva fořty viz foto… jeden na campaniero veloce ( červený 13k) a druhý na shimano triagra (modrý 8k) oba velikostně 55 myslím. Měl bych do nějakého jít?

      0 0
      • kuba77  

        a ještě tam byl ve stejné velikosti maxbike merlin celý osazený na shimano sora

        0 0
      • tromboonen  

        Modrej urcite ne,

        Pan prodava sjete pneu a docela dost kol.. nevim, vypada to dost podezrele.. Cervenej Fort asi OK, ja bych Campagnolo nechtel protoze mam vsude jinde Shimano, ale to je na Tobe..

        U tech fortu se prej obcas stavalo ze se odlepila ta karbonova zadni stavba, nevim, ja to mel na GT a bylo to v pohode..

        Bejt tebou jeste pockam a koukam na cyklobazar..

        0 0
        • kuba77  

          Zeptám se blbě, ale má polygon nějaké zastoupení kde se dá jejich kola vyzkoušet? Ten polygon co jsi mi posílal na začátku se mi celkem zamlouvá a o tolik dražší není a kvalitový rozdíl já asi nepoznám.

          0 0
          • tromboonen  

            To maj snad napsany nekde na strankach, ne? Kolo je OK, jen ty prevodniky mozna budes muset vymenit… kvalitovy rozdil se nerika, kdyz tak rozdil v kvalite nebo kvalitativni rozdil :)

            0 0
            • kuba77  

              Moc toho na stránkách nemají, ale zítra tam zavolám a snad budu chytřejší. Díky za rady a opravy. :)

              0 0
      • platypus  

        Ten červený rám je o něco větší, podle té hlavové trubky, Kampa je o něco dražší než Šimano, na výkonnost to nemá vliv, není to spolu kompatibilní tj.že kazeta od šimana nedáš na kampu ořech třeba, hlavně aby nebyla žádná praskliny na rámu anebo křivá vidlice, já žádný komperative výpočet nikdy nepotřeboval, ale jestli někdo jezdí deset hodin v kuse tak asi je to dobrý, mě stačí tři až čtyři hodiny a dom.

        0 0
      • macomb  

        Taky jsem měl u borce vyhlídlé kolo dva měsíce zpátky, nakonec jsem sice vzal od někoho jiného (karbonový cube na starém desítkovém dura-ace za 15tkč – jsem navýsost spokojen, taky moje první silnička), ale vím že se mu ty kola tam hodně střídají (nevím odkud to vozí), tak bych s ním zkusil domluvit, jestli neplánuje nějakou navážku. Asi bych zkusil počkat na karbonový rám. Taky jezdím do Brna do práce cca 20km od jihu (teď když je do práce na kole, tak si to trochu natahuju :) )

        0 0
    • radek3  

      Ahoj, zrovna prodávám svoji silničku. Celokarbonová Look KG461, osazení komplet Shimano Dura-Ace. Cena 18tis. Rám je pro postavu cca 170–185 cm. Kdyby jsi měl zájem, dej email, pošlu fotky.

      0 0
    • radek3  

      .

      0 0
    • kuba77  

      Tak když jsem se rozhodl že půjdu do polygona, který mi byl v úvodu doporučen, tak mi prodejce napsal že v mé velikosti už ho nemá. Trochu pech.

      0 0
    • kuba77  

      Tak pán u kterého jsem se už byl dívat přidal nová kola. Mohu poprosit někoho o názor na toto http://www.sbazar.cz/…cena-postavu

      díky

      0 0
      • Vilém  

        Tak to je dobrej vetesnik, kdyz koukam co vsechno prodava:)

        0 0
      • ˘Ö˘ Krab  

        Jako jeden z nepočetných uživatelů silničních kol Merida mohu říct, že to vypadá celkem dobře, jen si překontroluj, že Ti nebude dlouhá. Udávané rozmezí výšek by vypovídalo nejspíš o velikosti 52 (S/M), ale může to být i 54 – to by ještě šlo, nebo 56 (a ta už by byla pravděpodobně dlouhá).

        0 0
        • tromboonen  

          Ja bych si s pis zkontroloval, jestli nekomu nechybi… ten clovek je fakt divnej..

          0 0
          • macomb  

            Myslíš že by inzeroval veřejně (sbazar) takové množství kradených kol? I když člověku to samozřejmě na mysli vyvstane ;)

            0 0
            • tromboonen  

              Tak ja nevim, nechci bejt paranoidni ani nekoho obvinovat, ale ma tam X kol a denne pridava… treba to odnekud vozi.. k tomu ty sjete gumy a jine „zbozi“, moc duvery to ve me nevzbuzuje, schvalne at vznese kupujici dotaz, jestli ma prodavajici doklad o koupi, nebo jestli mu jej vystavi… pak uvidime… jako ne ze by musel byt na vse doklad o koupi, ale kdyz nekdo toci X kol tejdne, tak uz by neco mit mel..

              0 0
              • Tencovozikmin  

                Tak jestli to taha z DE tak jen kvuli prevozu by nejaky doklad mel met.

                0 0
                • tromboonen  

                  A von nekomu rek, ze to taha z DE? Jako je to mozny, ale pak by teda nejaky doklad mit mel a pak v cajku, i kdyz napsat nejakej car papiru od fiktivniho prodejce asi nebude takovej problem, no..

                  0 0
    • kuba77  

      Zeptám se ještě jestli někdo má zkušenosti s nákupem kol přes ebay??? Díky

      0 0
      • tromboonen  

        Mám a OK, ale samozřejmě je to individuální, při rozumné komunikaci s prodejcem jde vše..

        0 0
        • kuba77  

          Díky moc… Dostal jsem nakonec doporučení od prodejce kola polygon, které už neměl v mé velikosti. Nabídl mi jiné kolo a byl vstřícný a ochotný. Nakonec mi poradil http://www.ebay.com/…131546237511?…

          0 0
          • Vilém  

            36 dratu, to se dnes uz moc nevidi:)

            0 0
            • VladexAndroid  

              no to by ses divil tovaryši

              0 0
              • Vilém  

                Tak na tech tvych herkach s jednostennymi rafky je to nutnost.

                Na silnicce s dvojitejma rafkama mi to prijde jako nesmysl, tam by bohate stacilo i 28, klidne pro 100kg chlapa. Vyrobce asi levne sehnal naby.

                0 0
          • tromboonen  

            Hele ja nevim, tohle ma taky 10kg, total noname, kdyz zaplatis dopravu z Reichu tak to bude nekde kolem 18k… to bych teda osobne sel do toho Tribana za necelejch 20.. Triban i Polygon maj aspon sice zakladni, ale slusny Mavic kola s plochymi draty

            Jinak toho Polygona snad prodava vic obchodu, ne?

            0 0
            • Vilém  

              Taky bych sel do toho Tribana, pokud mu sedne. I ten za 15 mi prijde slusnej, za ty penize.

              0 0
            • kuba77  

              Polygona jsem hledal, ale asi se slehla zem… :(

              0 0
              • Vilém  

                Tak pokud vim, tak je prodaval pouze jeden clovek. Kde k tem lezakum prisel, to tezko rict, ale ty silnicky, za ty prachy, nevypadaly zle.

                0 0
        • free788  

          Máš a dobrou. Koupil sis tam fejk rámu S-works, pěješ ódy o jeho tuhosti a haníš jiné originální a v testech slušné rámy.

          0 0
          • Smazaný účet  

            Slušná debilita. Snad se to dá léčit.

            0 0
          • tromboonen  

            A jéje další co to nevydejchává… ty poznáš fejk a původ rámu na dálku? Z eBaye mám rám na dvojce..

            0 0
          • Vilém  

            Clovece, to je zajimavy, ze za celou historii zde na foru jsi napsal dva prispevky, ktery oba mirily na trumpetu a jeho Spesla koupeneho na e-bay. Ze on ti ten ram na e-bayi vyfouknul.

            0 0
    • kuba77  

      Tak díky všem za rady a postřehy nakonec nejspíš vyhraje Triban…

      0 0

Nová reakce na zakládající

Pro zobrazení diskuse se prosím přihlaste nebo zaregistrujte.