• Featherbed

    Zdravím, vim že vláken o pláštích je tu více než dost, projel jsem historii, ale pořád nemám jasno.

    Chci pláště, co nebudou zbytečně těžké, hodně dobře pojedou a přitom i podrží (kdo by takové nechtěl :-))

    Na Remerx Fastdisc ráfku je budu používat s NoTubes sadou, šířku chci kolem 2,1" u normálních plášťů, za normální neberu podvyživené dušové Schwalbe apod.

    Přemýšlel jsem nad Ralphama, ale prý jsou ty letošní dost zmrvené a navíc jsem se bál pomlouvaného gripu na předním kole, doporučeny mi byly Maxxisy Crossmark –  ty ale, co jsem tak četl, vozí na BF cca 3 lidi a jen drátové verze, já bych si za kevlar byl ochoten připlatit.

    Když by mělo být nějaké extra bahno tak přezuju, ale aby trocha bahna výrazně změnila vlastnosti pláště k horšímu taky nechci, prostě nějaký dobrý, rychlý univerzál. Kdybych se musel rozhodnout z fleku tak vezmu asi ty Crossmarky, ale doteď jsem žádné „pořádné“ pláště nejezdil – nejezdil jsem tolik, takže teď dojíždím Bontragery co jsem měl jako sériovku na kole(a před nimi jsem X let jezdil na crossu) a chystám stavbu nového kola, pláště jedna z mála věcí, u které ještě nemám jasno.

    Mám tedy brát ty Crossmarky nebo nějaká konkurence bude lepší?

    Předem moc díky.

    0 0
    • Wojtek  

      zkoušet zkoušet zkoušet, tak přijděš na to,co je nejlepší, v historii si najdi nějaké typy a zkoušej,ja teď třeba budu mít na sucho vepředu nanoraptor 2.1,vzadu black jack(schwalbe) 2.1(je užší)

      a na mokro NN 2.25 a vzadu maxis medusa 1.80

      0 0
      • Frostty  

        Tady někomu radíš ať zkouší, zkouší a zase zkouší, ale na druhou stranu ve vedlejší vláknu se ptáš o 100péro :o)), tak vo co tady jde?

         

        Jinak ty crossmarky taktéž hodlám vyzkoušet, jsou hned první v pořadí, tak budu také rád za veškeré možné info.

        0 0
      • pajan  

        Do zadu 1,8 na mokro? To musí mít blbej záběr né?

        0 0
        • destr  

          Do sraček je lepší uzkej plášt!

          0 0
          • pajan  

            Mám jiný zkušenosti :-) Je to idividuální :-)

            0 0
            • Wojtek  

              jak do jakého blátaale stejně nevim,jestli nevezmu aspoň 2.0,nevíte někdo reálnou šířku?

              0 0
              • Wojtek  

                už sem to našel,v recenzích „Maxxis Medusa 1.8, rozmer vcetne spuntu je 48, vyska je 40

                takže do širších asi nepudu,nevíte jak sou široké z-maxy 1.9

                0 0
                • mates555  

                  Z-Max 2.1 má bez špuntů 46mm…

                  1,9 má na kole taťka…změřím až přijdu dom…

                  0 0
          • MlokCZ  

            Jenže pouze do specifických podmínek s hodně bahnem (a i tam záleží na typu bahna a podkladu a kolik toho bahna je). A taková situace bývá opravdu ojediněle, aby se projevil na celé trati úzký plášť jako lepší.

            Pokud je jen mokro, tak rozhodně užší plášť nebrat.

            0 0
            • destr  

              Pišu do sraček, např. letošní česká kamenice ;-)

              0 0
              • MlokCZ  

                To píšeš, ale začalo to otázkou pajana na mokro, proto jsem reagoval, aby to bylo jasné.

                0 0
      • MlokCZ  

        To je asi úplně nesmyslná kombinace na mokro. Buď chci speciál do bahna, tak dám Medusu 1,8 na přední i zadní (i když to už musí být extrémní závod/vyjížďka, aby se vyplatilo dávat Medusy, já bych třeba do takových podmínek tedy nejezdil vůbec, když by bylo vhodně na Medusy) nebo když je jen mokro, tak nebudu dávat zcela nesmyslně Medusu a dám NN/NN.

        Ten vzorek a šířky Medusy je na bahna a sleduje dvě základní vlastnosti a to vynikající samočištění (extra řídký vzorek) a malá šířka, aby se to snáze prořízlo bahnem na tvrdší podklad.

        0 0
    • mates555  

      mám podobný požadavky a vidím to na continental…roz­hoduju se akorát mezi speedking 2,1 šířka je podobná jako Rocket Ron 2,1 takže asi 44–46mm což neni moc..ale od více lidí co je jezdili a kolům rozumí sem četl,že podrží a přitom hodně dobře jedou…kubad o nich myslím napsal,že pro něj byli příjemný překvapení..zkus se víc doptat jeho…ve verzi supersonic kolem 400g…Akorát nevím jak je na tom supersonic vs. NT…někdo psal že to má řídkej bok a protýký to…ale nevim…

      O MOUNTAIN KINGu tady je celý vlákno…

      Na kole mám karmu…půjdou na jiný kolo…pláště jedou pěkně…suchej povrch dobrý,mokrá polní lesní cesta taky dobrý…problém jsou kluzký věci…kořeny,kameny a velký bláto kde se hodně zanášej a špatně čistí…

      0 0
      • roud  

        mě osobně speedkingy přijdou líný teď sem je měl nedávno zas na kole a už bych je tam znova dobrovolně nedal :O( radši zkus ty rony…

        0 0
        • mates555  

          aby ti nepřišli líný když tam normálně dáváš slajky…:-)

          třeba se mě to ještě podaří před nákupem někde projet…

          0 0
          • roud  

            mno na to že maj ve 2,1 400g tak mi přijdou nic moc :O(

            0 0
    • destr  

      Já mám ted na náhradních kolech vepředu mountaingking 2.2 a vzadu speedking 2.3 a jezdim to ted hodně (vic než „závodni kola“) a byl sem tim dost mile překvapen…

      0 0
      • mates555  

        kolik má real šířku ten speedking 2,3??

        0 0
      • Dlabka  

        jak je to tedy s tím prtýkáním tme.lu skrz bok pláště? Byla to náhoda, nebo na NT ty pláště jsou naprosto nevhodné?

        0 0
        • destr  

          Mě neprotíká, ale nemám verzi supersonic. Jinak šířce 2.3 fakt neodpovídá, o malinečko šiřší jak karma 2.0.

          0 0
    • Rolei  

      Kenda Karma není špatnej plášť docela jede, docela podrží, jen občas si tak nějak pro radost ustřelí…

      0 0
    • Negr  

      Tak ja se prizivim, at nezakladam 6379. vlakno…

      Chtel bych shodit z kola plaste Merida Trail, uvazuju o Fat Albertech. Jsem lama, neumim na tom kole vubec jezdit, zacal jsem nedavno (kdyz nepocitam stareho olprana). Parkrat jsem letel na hubu po smyku, nebo sklouznuti predniho kola (vzdycky za mokra) a tak nejak jsem dost znejistel. Otazka c.1 zni: poznam rozdil? Otazka c.2: ma smysl uvazovat o necem jinem nez Fat Albertech, kdyz me primarne zaji­ma trail?

      0 0
      • MlokCZ  

        Nové (2009) Fat Alberty jsou na tom s valivým odporem na vynikající úrovni (jen nepatrně horší než NN, s tím že rozdíl je orpavdu minimální, to je na daný vzorek vynikající), klidně bych je vzal. Na druhou stranu NN drží jen nepatrně hůře a pokud nepotřebuješ větší odolnost, tak v obyč verzi jsou výrazně lehčí (a i v double defense verzi jsou znatelně lehčí).

        A pak také počítej s tím, že pláště nejsou všespásné, pokud to někde na mokru/bahnu hodně klouže, tak techniku jezdce sebelepší plášť sám o sobě nenahradí, takže abys nebyl sklamaný, že i s Fat Alberty to samo držet nebude.

        0 0
    • MlokCZ  

      Co je na 2009 RR zmrveného? Od 2008 se liší jen nepatrně předělanou směsí, která dle mojich testů s NN je skoro stejná, žádný velký znatelný rozdíl se nekoná (a určitě není horší než 2008).

      A co se týká RR a předního kola, tak v rámci kategorie pláště je v pohodě, ale pokud někdo chce opravdu pořádný grip na předním, tak sáhne po kategorii jako jsou NN. A jezdit se RR samozřejmě na předním dá, ale proč tam nedat něco ve stylu jako NN co sice jede o malinko hůře, ale na předním se to projeví jen nepatrně.

      Normální šířku 2,1 (tedy šířka bez vzorku kolem 53mm), to nemá téměř žádný dušový plášť, to budeš hledat marně. Tady jedině sáhnou rovnou po 2,2/2,25 verzích. Dušové Schwalbe na tom s šířkou ještě nejsou vůbec tak špatně (podvyživené jsou, ale spousta jiných dušových je ještě více).

      Na bahně se každý univerzál bude chovat nic moc (to ale neznamená, že se na bahně s tím nedá jet), tady se dobře bude chovat pouze speciál na bahno, který bude na prd zase jinde.

      0 0

Nová reakce na zakládající

Pro zobrazení diskuse se prosím přihlaste nebo zaregistrujte.