• Davids24

    Zdravim, rad bych si koupil nove kolo. Jezdim traily i bikeparky i lesni cesty a i cyklostezky. V bikeparkcich nejezdim zadne vrazdy, ani extra velke skoky. Spis klasika lavice, dropy mensiho charakteru. Vybiram mezi kolem Canyon spectral 29 Al5 a Canyon torque Mullet al5. Nevim zda torque neni jiz moc a taky nemam zkusenost s muletem jak jezdi po rovine a do kopce… Muzete se podelit o nazor a zkusenosti. Jinak ja 75kg, 180cm predpokladam velikost M. Diky

    Jo a urcite chci jen jedno kolo :)

    0 0
    • novas752  

      Torque je kolo viceméně jen do bikeparků a na enduro. I Spectrak je na obyč lesní cesty a cyklostezky docela zbytečný a na menší věci v bikeparku úplbě stačí.

      0 0
    • Pjotr  

      Já bych si být tebou nejdřív rozmyslel co z těch dvou uplně nebe a dudy stylů preferuješ (jedno kolo na najíždění cyklostezky a bikeparu neexistuje zejména v téhle ceně) obě kola co jsi poslal jsou kladiva na enduro/bikepark (i spectral bude mít s pedály 17kg :-))

      pokud 80% bikepark a xckčo nějak přežít tak ok.

      Jinak bych se poohlídnul po něčem asi lehčím ale s moderní geometrií a zamykacím tlumičem… zdvih 140–150 je řekl bych ok i na začátečnické enduro.

      Pokud chceš jedno kolo promyslel bych dvoje záplety+gumy, já to tak mám na 170 enduru a i to kilo po rovině na tom nějak dám :-) a pokud to člověk nemění každý týden tak se to dá přežít. DH gumy a kola dost pomůžou i trailbiku v bikeparku… a na xcčko hodíš lehčí kola a máš – 1,5kg dole a jezdivější kolo.

      Mullet je hodně o osobních preferencích tady ti asi nikdo neporadí… po rovině možná jede pocitově trošku ale opravdu trošku hůře… ale to je o plášti a kole/geometrii než o mulletu… spíš mulet je čistě mrštnější na členítém hravém terénu z kopce dolu.

      0 0
    • vn25  

      Nechci ti do tvého výběru nijak kecat ale mrkni ještě na tyhle stránky.https://fi­tanu.com/cz/ce­loodpruzene-horske-kolo-riot-am-al-u-160–150-essential-93ri103-ghost Sleva 10% jde uplatnit i na kola v akci a když jsem koukal zběžně na výbavu tak to není vůbec špatný

      0 0
      • Pjotr  

        no nevim uplně, takhle extremni geo na univerzální kolo mi moc nehraje… ale kdo ví co je tazatelova priorita

        0 0
        • vn25  

          Se přiznám že jsem úplně přehlédl že to chce i na běžné ježdění.

          0 0
    • va-bo  

      Nejlepsi by byla kola dve. Bikeparkove drtice na turistiku budou za trest.

      0 0
      • Pjotr  

        Určitě, tak jsem to myslel – vybrat si prioritu je lepší alespon lehce, protože univerzál bude spíš prasopes na oba extremy tím pádem ani jedno nebude ta pravá zábava. Jinak dvě kola v tomhle případě určitě lepší

        1 0
    • Davids24  

      Diky za reakce, priorita jsou pro me traly, jizda po lese a bikeparky, cyklostezky spis jen doplnek, cyklostezky je pro me nuda. Myslim ze spectral bude asi lepsi volba.

      0 0
    • va-bo  

      Kamos ma Spectral 125 a pri vsi ucte ke znacce to po asfaltu moc nejede. Ale do terenu asi dobra volba.

      0 0
    • skaj  

      Zrovna mam za sebou 40km na enduru 170/160 po Sumavskych asfaltkach. Ujet to, a mnohem vic, jde v pohode, nejvice te stejne omezuji plaste. Takze bych se toho vubec nebal, eventuelne nahodis druha kola a mas vyreseno.

      0 0
    • skaj  

      .

      0 0

Nová reakce na zakládající

Pro zobrazení diskuse se prosím přihlaste nebo zaregistrujte.