• Psonaysz

    Zdravím. Vybírám nový tachometr, kdy do současné doby patřím ke spokojeným zákazníkům značky Sigma (vždy drátový). V současné době pokukuji po novém, lepším.. chtěl bych, aby měl základní funkce + vyskomer a teploměr. Srdeční tep nejspíš nevyužiju. Rozpočet bych viděl okolo 1.000,– Kč. Jestli se bude jednat o drat či bezdrat mi je tak nějak jedno. Vím, ze v teto cenove relaci to bude velice podobné a nebudou skoro zadne rozdily. Spise bych chtel poradit, kdo s jakým ma zkušenosti a jaky doporucujete. Nebo si priplatit za lepsi? Diky

    0 0
    • HKs  

      Výškoměr v téhle cenové relaci… koukal jsi na Sigma Sport BC 14.16 ?

      Tady je za 36 EUR, možná někde najdeš levněji bike24.de

      0 0
    • Rychlej turista  

      Buďto drát, jak psal HKs nebo o maličko dražší bezdrát BC 14.16 STS. Ten mám od letoška.

      Pokud ho můžu srovnat s Polarem 725×, tak nebere kvůli tomu STS falešné městské signály a ani na přejezdech nebo podél vlaků, což mi u Polaru vyloženě pilo krev. Na měření teploty byl zase lepší Polar, na sluníčku u něj teplota moc nevyletěla, na rozdíl od tohoto. Ale v létě je to jedno, to člověk i bez měřáku pozná, že je teplo :-)

      Jinak se k němu dají přikoupit sady čidel, držáků a magnetů na další kola a na čidle mačkátkem nastavit dva různé rozměry kol. Červeně svítící žárovka jeden rozměr, zeleně svítící druhý rozměr. Měřák už pak sám pozná, na kterém kole zrovna je, takže jednou nastavíš dva různé rozměry a víc neřešíš.

      Další výhoda oproti Polaru je ukrutně jednoduché ovládání a měření km i času jednoho úseku přímo na budíku, což mi u Polaru scházelo. Změříš úsek, za jízdy koukneš, smažeš a můžeš měřit další. Další obrovská výhoda je, že nic nemačkáš. Po švihu jednoduchým způsobem vynuluješ a je připraven na další švih. Nic nemačkáš, jakmile rozjedeš, mašinka se sama zapne. Zastavíš, mašinka se po chvilce vypne, ale pamatuje si. jakmile se zase rozjedeš, měřák se rozjede a přičítá data, jako by pauza neexistovala. To je další věc, co mi u Polaru pila krev – že sám od sebe při pauze rozhodl o ukončení švihu. Další velice šikovná věc je suma km, času a nastoupených metrů po měsících za poslední rok a celková suma téhož. To Polar taky neměl a člověk jak debžo furt musel sčítat. Měřák má veliké číslice pro sleponě.

      0 0
      • tom xtr  

        To srovnání je trochu zvláštní :)

        ad Polar 725 = dnes již historický až pravěký model už řadu let nevyráběný s analogovým přenosem dat, analog byl rušený obdobně u všech značek. U Polaru byl přenos naštěstí aspoň kódovaný (na rozdíl od některých jiných), takže stabilita jakž takž. Novější Polary (CS) mají řadu let digi přenos dat mezi čidly a přístrojem, kde stabilita přenosu dat byla a je bez problémů (u mně tedy zcela i pod trojelemi apod).

        ad vyhodnocení jízd: takt toto je naopak velká přednost Polaru, ale ne v přístroji, ale přes jejich SW. Jestli si používal 725 bez SW, tak to je tedy docela rarita :)

        V každém případě ale Polar v uvažované cenové relaci nemá smysl .

        0 0
        • Rychlej turista  

          Srovnávat můžu jen to, co znám. Aspoň já to tak dělám. Samo, že jsem měl SW, ale časem mě to už obtěžovalo a přestal jsem to vysosávat. Proto jsem teď pořídil měřák, který umí jen to, co potřebuji a to ihned, bez zbytečných komplikací, ne až doma. Ostatně, zadání je jasné a mnou popsaný měřâk mu odpovídá.

          0 0
          • tom xtr  

            No OK. Ale takhle porovnávat 15 let starý top-produkt proti aktuálnímu low-endu trochu jiné kategorie je dost zavádějící. Že ti to druhé vyhovuje víc je nicméně OK, o to se nepřu.

            0 0
    • Psonaysz  

      Tak nejspíše se přikloním k drátové verzi Sigma, uvidíme :) Nechci zbytečně utrácet za computer s GPS, když si mohu nahrát trasu pomocí aplikace v mobilu. Jen přemýšlím, jaký nakonec model zvolit…

      0 0
      • Tencovozikmin  

        Kdyz to budes mit vsechno v mobilu tak ti staci na riditka neco uplne zakladniho ne?

        0 0
      • bezdratova.sprcha  

        Tak muzes poridit bt senzor od sigmy a propojit ho s telefonem.

        Problem vsak bude vyskomer. Vyska (respektive prevyseni) podle gps byva hodne mimo.

        0 0
    • Psonaysz  

      Tak nakonec asi zakoupim základní verzi a k tomuto nějaké hodinky, sporttestr.. zaujal mě Polar M430. Někdo nějaké zkušenosti?

      0 0
      • Pajasob  

        Zkušenost s tímto ne, ale s Polarem trochu jo. Mám starší CS500+ na kolo a nový V650 na kolo. U nové verze je spousta věcí humpoláčtějších než u staré (ale něco je zas lepší, nicméně nemůžu říct, že by to byl vyloženě krok dopředu nebo krok zpátky, V650 má GPS což CS500+ neměla a tak jsou některé věci neporovnatelné, V650 ale nabízí víc možností, jak jej využít) (a koupil jsem ji jen proto, že Polar oznámil konec polarpersonal­traineru). Chci tím říct to, že nevím, co si mám myslet o nějaké péči o zákazníky – násilně donutit loajální zákazníky k nákupu nových produktů. Na druhou stranu M430 se mi zdá jako hodně, hodně povedený sporttester, ale na kolo se moc nehodí (pokud ho nebudeš používat na kole, tak pohoda). Co jsem tak vypozoroval na Facebooku (jsem aktivní na stránce Polar a často je kritizuju za málo updatů firmwaru V650), tak M430 si lidi většinou dost chválí. Zdá se, že baterka má slušnou výdrž, dokonce pokud se nepletu si můžeš na M430 udělat „fitness test“ ze zápěstí. Je to takový hoodně orientační test, jak jsi na tom fyzicky s kondicí a ten test by měl být objektivní, tudíž by tě měl porovnat s ostatními a řekne ti, jestli patříš do kategorie „slabých, průměrných, elitních atd.“. M430 nemá barometr, takže o měření nastoupaných metrů se nedá mluvit. Na druhou stranu líbilo by se mi denní sledování a vyhodnocení spánku. Jak moc je to přesné nevím. Určitě se koukni na stránky www.polar.com, najdi si ty hodinky a zjisti jejich vlastnosti. A dobrý je, že po technický stránce jsem neměl s Polarem nikdy problém (až jednou se synchronizací, ale to se vyřešilo). Můžeš si být jistej, že Polar není žádný šmejd, ale velmi solidní výrobek.

        0 0
        • Psonaysz  

          Díky za zhodnocení značky Polar. Jak jsem uvedl výše. Zakoupim základní tachak na kolo a k tomuto jako univerzál Polar m430, jako doplněk kola,běhu, v zimě běžky atd. tak snad budu spokojenej a bude sloužit.

          0 0

Nová reakce na zakládající

Pro zobrazení diskuse se prosím přihlaste nebo zaregistrujte.