• GluckCZ

    Ahoj, v životě jsem neměl celoodpruzene kolo a jezdil pouze na HT. Nyní jsem něco málo nasetril a vybírám kolo které mi vydrží na dlouho. Moc se v celoodpruzenych kolech nevyznám ale padlo mi do oka tento Canyon

    https://www.canyon.com/…sl/3173.html?…

    Jezdím převážně les + chci zkusit nějaký trail.

    Můžete poradit zda je to za ty peníze dobra volba? Nebo doporučit jiné? Finančně je to fakt strop. Moc díky kluci.

    0 0
    • novas752  

      Nějaké příklady co považuješ za „les“ a „trail“? Každý si pod tim představí něco trochu jiného. Jinak Canyon má kola osazený velmi dobře za ty ceny.

      1 0
    • MTBIKER doporučuje

    • Tomcat  

      …vybírám kolo které mi vydrží na dlouho… To je kolik let? Ono výrobci takové běžně nedělají, je to spotřebák. Viz 26" který si po xx letech spousta lidí může strčit až…

      Jezdím převážně les… …to může být prales stejně jako vyhlazená cesta lepší než některý asfaltky

      Ano je to za ty penize víc nez dobrý.

      0 0
    • honzabike  

      Canyon má obecně jeden z nejlepších poměrů cena/výkon, takže u týhle značky určitě vedle nešlápneš.

      Pokud máš na nejlepší model v kategorii tak proč ne. Neuron je už teda model hodně do terénu s hodně trailovou geometrií. Počítá se hodně se sjezdama, trailparky atd. Takže pokud to máš fakt hlavně na blbnutí v lesích, sjezdíky, terén tak je to OK. Pokud bys ale chtěl kolo na nějaký maratony, delší vejletování se smýšeným terénem, hodně přejezdů po asfaltu tak by byl lepší Canyon Lux, nově dělají i trailovější variantu s vyššíma zdvihama.

      Taky sem si všim že ten neuron má převodník jen 30z. Aby to trochu jelo tak to chce 32, nebo lépe 34z.

      0 0
      • novas752  

        Neni to zase taková obluda. Zvládne to v terénu hodně, ale od kola orientovaného hlavně na sjezd to má stále ještě daleko – „pouze“ 34mm vidlice a malý tlumič, docela lehká kola, je to lehký…

        1 0
        • Tomas_82  

          To máš pravdu, ale ten Lux trail toho v terénu dá taky dost a jede parádně, podle mě super univerzál…

          0 0
          • novas752  

            To už se dostáváme na docela tenkej led s definicí „taky dost“. Já bych z toho šťastnej nebyl.

            1 0
    • GluckCZ  

      Ahoj a dekuji kluci za postřehy. Kolo bych chtěl aby bylo univerzální. Plánuju jezdit do Bikeparku nebo jenom les ale občas jedeme z Ústí do Prahy. Jezdím převážně les – nezpevněne plochy, kořeny, rozbouřené cesty, kostky, občas mě tolik zadní část, ze bych rad toho fulla. Silnicim se vyhýbám maximálně cyklostezka. Jo převodniku jsem si nevšiml to bych musel vymenit. Na ten Lux trail jsem nečetl moc pozitivní recenze v zahraničí ale ještě kouknu.

      0 0
      • J1RKA  

        recenze neurona

        0 0
      • theedge  

        Univerzalnejsi kolo nez ten novej Neuron budes tezko hledat.

        1 0
        • J1RKA  

          No vidis, a ja bych zase sel treba do ty orbei nebo toho tr canyona

          0 0
          • theedge  

            1000 lidi a kazdej ma svoji pravdu :-)

            A proto je zbytecny nekomu neco radit. Za chvilku sem vleti gravel fanatici a dozvime se ze nic odolnejsiho nez gravel neni potreba :-)

            1 0
      • Ciba04t  

        Ahoj, řešil jsem v podstatě to samý co ty. Do teď jsem jezdil na ht od místního stavitele. Po osmy letech už bylo čas na změnu a vyhrál to Canyon Lux trail Cf7. Kolo se mi podařilo chytit v outletu o cca 12tis levnější. Zatím mam najeto cca 250km a jsem maximálně spokojenej. Jezdím v podstatě podobnej terén co ty. Občas musím udělat i přesun po silnici a i tady to kolo jede parádně. Pokuď by tě zajímaly nějaký postřehy tak klidně napiš. Přikládám i jednu fotku

        0 0
    • GluckCZ  

      Ještě jsem našel toto je to lepší volba než Canyon? Tuto značku moc neznám. Díky

      https://www.cyklokyjovsky.cz/…-2023/d56803?…

      0 0
      • J1RKA  

        ORBEA OIZ jeto vyborny kolo

        0 0
      • Tomas_82  

        Kolo to určitě není špatný, jestli to pro tebe bude lepší volba ti nikdo úplně neřekne, nicméně zaměřením je to podobné jako ten Canyon Lux trail.

        0 0
    • tomtoylc  

      treba si ujasniť čo a jak často budeš jazdiť … ak budeš viac jazdiť spevnené povrchy, XC ako teren tak bude lepšia Orbea Oiz alebo Lux trail … ak to budu viac bajkparky, traily, teren tak je lepšia volba Neuron

      0 0
    • GluckCZ  

      Všem diktují. Rozhodl jsem se koupit Orbeu. Ještě jedna rychla otázka. Vybral jsem si model m10 (2023) ale začal mě lákat model m-pro (2023). Můžete mi říct vyplatí se připlatit? Rozdíl je v karbonu, přepážce a brzdach (co jsem vyčetl). Všem ještě jednou dekuji

      0 0
    • MatyW7U  

      Ahoj, dle specifikace je rozdíl v karbonu OMR/OMX,vahadle,pře­hazovačce XTR vs XT, v sedle a dle fotek jsou tam jiné kotouče což není rozhodně argument příplácet.

      Z vlastní zkušenosti se mužu vyjádřit jen k přehazovačce jezdil jsem XT i XTR a ačkoli se mi XTR moc libí vzhledově nebyl jsem funkcí tak spokojen jako s XT více se musela ladit když byl masakr bahno apod moc to nechodilo XTR řadící páčku jsem promáčkl z ničeho nic naprázdno ( vyměněno na reklamaci a kdybych už předem nebyl rozhodnut vyměnit za GX AXS tak jsem byl v srpnu měsíc bez kola )- teď mám i XTR brzdy (2 pístky) a musím uznat že XT bylo v mnoha situacích pocitově lepší .

      Tudíž můj názor je, že reálně připlatíš 15K jen za jiný rám a zda se to vyplatí si musí každý zodpověďet sám mít ty peníze jdu do lepšího OMX.

      Ovšem být na hraně s rozpočtem jdu do OMR a raději koupím za zbytek peněz fajnovou bundu, kalhoty, tretry cokoliv co zpříjemní jízdu.

      PS: mít 155K zvažoval bych i toto kolo ačkoli je to občas nenáviděný Spešl, já tedy proti nim nic nemám kromě cenové politiky, ale kola jsou to velice dobrá.

      Orbea je fajn a když ji najdeš skladem chyba to rozhodně nebude.

      https://mtbs.cz/…ike-technika?…

      https://www.spectrumbike.cz/…expert-2022/

      0 0

Nová reakce na zakládající

Pro zobrazení diskuse se prosím přihlaste nebo zaregistrujte.