• villette

    Dobrý den, ráda bych si koupila dětský vozík za kolo. Témat o vozících je tu více, ale ráda bych se zeptala na vaše zkušenosti s uskladněním a montáží. Abych to upřesnila – bydlíme v bytě, nemáme balkon a v domě není kolárna. Kolo mám aktuálně ve sklepě.

    Pokud bych chtěla na výlet s dcerou sama, tak ji musím dát do nosítka, k tomu do ruky tašku s věcma. Pak ze sklepa postupně vyndat vozík a kolo, venku vozík složit a hlavně přidělat ke kolu a do toho pořád hlídat dceru, aby se někam neodplazila (má 6,5 měsíce).

    Zkoušela jsem to s Croozerem, který jsme měli půjčený na víkend, ale dostat tu tažnou tyč do správné polohy mi dalo docela práci.

    Takže bych se ráda zeptala, zda má někdo zkušenost s vozíkem v bytě – dát ho na zeď nebo pod postel? A jak řešíte montáž s dítkem pod nohama? Díky moc za vaše zkušenosti :-)

    0 0
    • oddie  

      Zkušenost mám jen s Chariotem, a ta tažná tyč se tam namontuje a zapojí naprosto snadno, do vozíku zasune a zacvakne, pak se zastrčí pojistka, a do kola se jen strčí kloub do pouzdra, co je na rychloupínáku, a přetáhne takovou gumovou mrchou. Že by to měl Croozer o tolik složitější?

      0 0
    • RomanH  

      V byte jsem vozik (Croozer) parkoval v pokoji. Do voziku jsem dal dite, vyjel s nim na chodbu k nakladnimu vytahu, vratil se pro kolo, nalozil vse do vytahu a sjel dolu. Dole pred barakem jsem oprel bika o zed, zaprahnul za zadni stavbu oj (ve voziku jsem ji mel strcenou stale), a mohli jsme vyrazit.

      0 0
    • Chudlick  

      Já vozík dal den předem do kufru auta. Pak už stačilo jen vzít malou, kolo, bagl, u auta to zapojit a vyrazit…

      0 0
    • scret  

      no, reknu to tak, ze vymyslet logistiku, kdyz jsi sama s ditetem a do toho bydlis treba v blbym panelaku (s malym vytahem), tak to je prekerka…

      Nehlede me vzdycky stvala ta doba, nez se clovek vykope… a to jsem bydlel v 1.patre cihlovyho domu a vozejkem ve sklepe…

      Ve vysledku je lepsi si snad pockat az dite bude sedet a bude mit trochu svaliky a koupit snad rovnou sedacku – hamax apod.

      0 0
      • mr.antik  

        horší už může být jedině, kdy to ještě absulvuješ tak, že se chceš někam přiblížit autem… to už je snad lepší fakt mít všecky věci permanentě uskladněný v autě.

        0 0
    • Smazaný účet  
      Obsah tohoto příspěvku je blokován.
      0 0
    • Lišák  

      Panelák 7. patro, 2 + 1, výtah pro 3 osoby. Kolo v bytě. Vozík ve sklepě, složený, kola vyjmuta, tažná také.

      V bytě nabalen syn do autosedačky „vajíčko“, kabela s děckokrámama a můj batoh. Vajíčko přineseno k výtahu a zapřeny s ním dveře výtahu. Z bytu přivedeno kolo, postaveno úhlopříčně na zadní do kabiny, jednou rukou podrženo, druhou „nastoupena“ autosedačka. Dole opět zapření dveří sedačkou atd.

      Vynesení vozíku ze sklepa do vchodu ke schránkám, jeho zkompletování. Přikurtování sedačky čtyřmi gumicuky, uložení děckokabele, zapojení za kolo, odjezd. Akce na cca 7 – 10 min.

      Doplnění pro look_as1: Tom jezdil ve vozíku od necelých 4 měsíců. Anet zhruba od 5 – 6. Žádné zdravotní problémy kvůli tomu ani jeden z nich neměl a nemá.

      Vozík samozřejmě odpružený a protipylová síťka.

      0 0
      • scret  

        bohuzel to se treba tvu syn dozvi az v padesati…:)

        0 0
        • Lišák  

          Přijde pán k doktorovi a říká: „Alkohol nepiju, kafe taky ne, nekouřím a nesexuju. To jsem zvědavý, co mi zakážete?!“

          Příčina se prostě najít musí a vozík by na ni mohl být přece krásný adept. To je nesporné.

          Když bude mít v padesáti nějaký problémy, tak jaká je pravděpodobnost, že to má z houpání se v „Cadillacu“?

          0 0
          • scret  

            nerikam, ze ty problemy mit bude, ale pokud si o tom neco prectes, tak zjistis, ze tvoje vyjadreni, ze syn zadne porblemy ted nema, je proste nesmysl… Vetsina z chyb rodicu s manipulovanim ditete se muze projevit treba prave az za nekolik desitek let…

            Ale je to kazdyho vec… Jen bych chtel napsan, ze nepatrim mezi uzkostlive kytickovy rodice…

            0 0
      • Smazaný účet  
        Obsah tohoto příspěvku je blokován.
        0 0
      • villette  

        Díky moc. Dát kolo ve výtahu na zadní mě vůbec nenapadlo! Skvělý nápad. Máme sice velký výtah, ale nacpat tam kolo a vozík i s namontovanou tyčí byl problém. Nakonec budu asi vozík kompletovat až venku před domem. Máme velké schodiště a máme tam klasické lyžiny – je to dost prudký sjezd a měla jsem problém, tam správně najet, aby obě kola pasovala správně na lyžiny. Takže bude asi jednodušší snést všechno dolů na zem v ruce a malou dát na chvilku na deku, než to složím a přidělám ke kolu, pak ji naložit a vyrazit.

        Je vidět, že to jde, takže teď je hlavní koupit vozík a vykopat se :-)

        Ještě jednou děkuji.

        0 0
    • myscho  

      Vozik pre psa mame pod postelou aj s taznou tycou. Zlozene su kolesa a jedna tycka, kt sa vozik vypina. Martyrium s vytahom som ale zatial neabsolvoval v jednej osobe :)

      0 0
    • zdenal8  

      Doporučuji počkat až dítě povyroste a bude chodit. Pak pořídit sedačku (taky bych doporučil Hamax jak již bylo zmíněno) a je to. Já osobně bych dítě s sebou na kolo nebral dokud nechodí. Je jedno jestli vozík nebo sedačka.

      0 0
    • villette  

      Děkuji všem za reakce. Nápad s kolem na zadní je super. Případně strčit vozík do kufru auta.

      0 0

Nová reakce na zakládající

Pro zobrazení diskuse se prosím přihlaste nebo zaregistrujte.