Vodní nádrž Orlík - jakou cestu nevynechat při vyjížďce?

14 nepřečtených
  • Pijer

    Pojedeme na víkend s kolama kousek od vodní nádrže Orlík – na chatu Onen svět. Kdo to tam znáte, poraďte nějaké úseky, které za víkend nevynechat.

    0 0
    • Alexanderovic  

      v lete sem tam byl. docela husta turisticka stezka k chate kde musis napric pres pole :-) (myslim ze tam vede i normalni). Tady par fotek http://alexanderovic.rajce.idnes.cz/…_pro_Misu_1/#… (sou to jenom 4 nasledujici fotky- dalsi uz sou soukromejsi :D)

      0 0
    • Stumpa  

      Ahoj, tam je to super. Znám to tam docela dobře a Onoho světa super cesta po červené do Sedlčan. Tam a zpátky je to cca 66km a 1500m nastoupáš,ale stojí to za to.

      0 0
      • Pijer  

        A dá se to po té červené dát i na krosovém kole(třeba i s nějakým voděním a přenášením)? Nebudeme všichni na horáku, ale krosaři už se docela "zatáhli"jsou zvyklí na lesco :-D

        0 0
        • Stumpa  

          No,občas asi povedou,ale pokud na tom nesdí poprvé tak se to dá.

          0 0
          • Pijer  

            No tak to by mohl být dobrý tip na cestu na nedělní oděd do sedlčan :-)

            A nějakou trasu jako obkroužení nádrže s návratem přes Žďákovský most by jsi neměl?

            0 0
            • Stumpa  

              Určitě,ale mám to najeto mimo značené stezky,takže se to těžko vysvětluje,ale když sjedeš do Klučenic což je téměř pod Onom světem,tak se dej po modré a ta tě dovede na Orlík a cestu zpátky už nějak dohromady dáte. Je to tam docela dobře značené.

              0 0
              • Pijer  

                Jo, po modré jsem chtěl jet až do Solenic a zpátky kus po žluté a potom po nějakých stezkách přes Lavičky, Šturmovka, Anenský dvůr a pak po zelený na Žďákovský most přes vodu a potom kombinace modrý s červenou nazpátek.

                0 0
                • kankrlicek  

                  Největší atrakce v okolí je ve Smetanově Lhotě. Zajdi si do hospody na návsi. Něco takového jsem ještě neviděl. Honza Koller v nadživotní velikosti, zvěčněný místním naivním umělcem. Perspektivu umělec trošku nezvládl :). Chtěl jsem si to vyfotit, ale tváří v tvář místním hrdým štamgastům jsem se neodvážil :).

                   

                  Fakt to stojí za to.

                  0 0
    •  

      Zdravíme Ječňáka!

      0 0
    • tatakona  

      Plánuju něco kolem Orlíku, nevíte někdo aktuální stav NS Orlík – Zvíkovské Podhradí? Podle popisu je to spíš pro pěší a navíc neudržované, tak bych si nerad naběhnul… S technickými traily nemám problém a občasné nošení kola mi nevadí, ale zas aby z toho nebyl pěší výlet. Případně i nějaké tipy na pěkné singly kolem Orlíku, poskládám si do trasy. Zatím to mám takto: https://mapy.cz/s/kadefaheka

      Díky.

      0 0
      • HadVoe  

        ahoj,

        během kovidu jsem tento okruh párkrát jel. občas dost zarostlý. sem tam něco poponeseš. jede se pomalu. lehce naznačená cesta čurbesem. když by docházely síly, doporučuji to vzít přes jickovice – super hospodská a kostelec – super pivo :). pak si určo zajeď na kavu na vystrkov do hotelu orlik. cestou máš v kožlí pivovar orlík..

        další hezká trasa – kostelec – chrást a dál po modré až na orlik a po druhé straně zpět.

        oblíbené trasy mám kostelec – jickovice – kučer – svatý ján – osek – velká – hrejkovice (a káva v kávové osvětě) – níkovice – pechovka – kovářov – vesec a zpět na kostelec.

        tam jsou vesměs lesní / polní cesty na pohodu. občas krátké nablížení po asfaltu.

        a ještě bonus – kolem jickovického potoka je hezka kolo prochajda.

        0 0
        • HadVoe  

          oprava bonusová kolo procházka je kolem žebrakovského potoka. pokud pojedeš se ženou – tak nesmí být moc vznětlivá :)

          0 0
        • tatakona  

          Super, díky moc za popis i za nápady, něco z toho určitě vyzkouším.

          0 0

Nová reakce na zakládající

Pro zobrazení diskuse se prosím přihlaste nebo zaregistrujte.