• Dudys27

    zdravím, můžu poprosit o radu a vysvětlení v čem se liší vidle GOLD a SILVER třeba když vemu RECONA ? je to v něčem jiné ?

    předem díky

    0 0
    • Vilém  

      V materialu vnitrnich nohou. Silver je ma stribrne (ocelove), gold je ma zlate (dural).

      Rozdil samo ve vaze.

      0 0
      • scalar  

        Může být rozdíl i v materiálu krku (ocel, dural), záleží na verzi. To samé verze tlumení, zase záleží na verzi. V podstatě to můžou být naprosto rozdílné vidlice:

        https://www.sram.com/…family/recon

        0 0
        • Dudys27  

          Jasne jedna se teda o RS recon 29", nechaval jsem si postavit kolo a do rozpoctu se vlezla tato vidle. Pan me vsak uklidnoval ze gold je dobra a hlavne ze s reconem to neni slapnuti vedle je to tak?

          O Reba neni potreba mluvit ale cenove uz to bylo nad

          0 0
          • scalar  

            Záleží na verzi, Recon Gold RL má Motin Control a blíží se tím Rebě a Recon Gold TK je zase spíš ten Recon Silver s hliníkovýma vnitřníma nohama.

            Recony TK byly dost poruchové, ale je to rok, dva, jak je to teď nevím.

            0 0
            • Dudys27  

              U me se jedna o tu rl verzi diky bohu teda :D takze jsem spokojen a slapnuti vedle to rozhodne neni

              0 0
              • Čipera  

                Tak ono v týdle cenovce v které se recon gold pohybuje moc z čeho vybírat není. Takže se moc šlápnout vedle nedá. Snad jedine asi stálo za zvážení nějaký ten suntour, který je na tom za tudle cenu prý trochu lépe.

                0 0
                • šlapatko  

                  Za mě recon gold s motion control než suntour. Měl jsem epicon 2012 a nic moc. Předělal jsen na olej, ale chod je moc lineární. Více mi ale vadil vakl vidlice. Snad na tom zapracovali.

                  Pro mě byla nej vidlice Reba dualer. Nafoukl jsem ji jak na závody, tak na celodení výjezd s kamarády.

                  0 0
                  • Čipera  

                    Myslel jsem spíš axon nebo epixon který jsou cenově na reconu a co se týče chodu a nastavení jsou na tom podobně jako reba která je o dost dražší. A o proti reconu jsou i lehčí sice to není o moc, ale o proti cenovce kde třeba epixon je cenově eště níže než recon. Osobně jsem to nejezdil, ale čerpám z toho co mi bylo řečeno tady na BF chci si axonku pořizovat.

                    0 0
                    • šlapatko  

                      Vidlice servisuju, v minulosti více. Nyní jen sobě a blízkému okolí. Nevím kam se suntour pohnul za dva roky, ale RS vidlice jsou citlivější z výroby. Zde chválí hlavně vidlice suntour upravené Milanem. Nejvíce rozdílu poznáš u mazání kluzáků olejem. Samozřejmě si hraje i s pasivními odpory u vidlice a nejspíš s negativní pružinou. Důležité je že upravená vidlice nemusí vyhovovat všem. Budu jeden s těch co preferují progresivní vidlice.

                      Proto upřednostňuji starší vidlice s dualerem. Vidlici lze nafoukat velmi progresivně, ale pořád je s kraje citlivá. Taky lze nafoukat hodně pohodlně, houpavě :-)

                      Všeobecně mi příjde že neupravené Suntoury mají velké pasivní odpory proti neupravenému RS.

                      Po úpravě může být vše jinak.

                      V posledních letech rozebírám Rs vidlice jako nové a dolévám olej, popřípadě srovnám skříplé mazací molitanky pod gufčem. samozřejmě srovnávám křivě nalisované gufera. I takhle chodí nové vidlice s výroby.

                      0 0

Nová reakce na zakládající

Pro zobrazení diskuse se prosím přihlaste nebo zaregistrujte.