• Papuča

    Mam otazocku hlavne pre bikerov s bikami GF. Mam 178 cm a neviem aku velkost ramu GF Marlin. Moj znamy mi ho moze doviet zo zahranicia, ale neviem aku velkost. Nemam moznost vyskusat. Jeden typek na internete pisal, ze mam na 179 cm velko 19palcov – 48cm. Dakujem

    0 0
    • Ruprt2  

      No asi tě nepotěším, ale já mám Big Sura 19'' a mám 192cm. Ale jsem totálně na limitu. I sedlovku jsem musel dát delší. kamarád, má hkek 19'' a má něco málo přes 180cm. Subjektivně mi přijde hodně natažený, ale taky tam má dlouhý představec (110 tuším). Garymu by slušel kratší

      0 0
      • Papuča  

        hkek je aky bike?

        0 0
        • Papuča  

          aha to je – HooKooRkoo vsak. No keby som zobral 19 placiak, tak keby mi bol aj troska vacsi tak si myslim, ze na XC to nevadi a posed by som uz upravil napr. aj kratsim predstavcom…

          0 0
    • geri  

      Troufám si tvrdit že rámy GF znám téměř nazpaměť. Při tvé výšce by mělo těch 19 palců sedět. I když záleží na délce nohou každého z nás. Já mám nohy třeba při svých 184cm lehce delší, ale to řeší o trochu víc vysunutá sedlovka. Devatenáctka mi padne jako ulitá. Tak si to zkus vypočítat podle zjednodušenýho vzor­ce, kterej ostatně uvádí sám Fisher ve svých prospektech a už se zde na fóru taky párkrát objevil: výška do rozkroku x 0,56 = výška rámu v cm. Převod na palce: cm / 2,54 = palce. Takže např. při 86–90 cm od paty do rozkroku odpovídá výška rámu 48–50cm = 19–19,5 palce = L u Fishera (LG u Treku). Jinak snad nasednout a vyzkoušet, co jinýho, že.

      0 0
      • Papuča  

        Ja mam od paty k rozkroku 85cm – 18,74 palca. Nasadnut nemozem – nemam kde a bike mi moze doniest zo zahranicia novy nejazdeny rocnik 08 a 19 palcov.

        0 0
        • geri  

          Tak to v pohodě vem tu devatenáctku, 17,5-ka rám ti bude malej. Zkoušel jsem Tassajaru, co má moje žena, a opravdu už je to znatelný rozdíl­. Fishery při Genesis geometrii mívají u pánských rámů představec 105mm, tak stačí změnit na 100 nebo 95-ti milimetrovej, kdyby se ti to zdálo třeba o fousek delší. Ale osobně si myslím, že to nebude třeba.

          0 0
    • Kebo  

      Ahoj,mam big sura 191cm a velikost 19,takze sem si temer jisty ze to pro tebe bude mooc velky…

      0 0
      • Kebo  

        no i kdyz tak koukam na 17,5 tak je to zas moc maly…ber 19 posed doladis,to pujde

        0 0
        • geri  

          Kebo, v případě Papuča ať vezme určitě 19-ku. Malej rám už bohužel ztěží doladí. Teď mi promiň, ale vypadal by na 17-ce asi jako pravděpodbně ty při svých mírách na 19-ce. To bych tě chtěl i vidět na fotce na tvém Big Surovi, protože to musí být podle mého názoru už dost na hraně - pokud však nemáš kratší nohy. Odhadoval bych to na tvrdej „silniční“ XC posed.

          0 0
          • milis1  

            Ahoj, jezdím GF Superfly a jeste mam celopero GF Hifi de luxe ( toho prodávám neboť Superfly me zcela uchvátil), obě kola ve velikosti 19, měřím 182 a je to správná velikost.

            Když jsem kupoval Hifi tak jsem měl možnost sednout na 17.5 a nebylo to ono. Raději jsem počkal 14 dní na objednanou 19

            0 0
          • Kebo  

            Ano,ano vsak jsem se ihned opravil..ke mne,no nohy takova standartni delka rekl bych:-)ale genesis mi prijde delsi nez normalni geometrie,vsak koukni nahoru na uzivatele ruprt ten pise ze ma na 19ctce,192cm.Sa­mozrejme netvrdim ze je to uplne idealni velikost na 19ctku ale jde to naprosto v pohode..

            0 0
            • geri  

              Jasně Kebo, v poho. Každej na tomto světě jsme jinej (naštěstí). Kdysi před GF jsem jezdil Rock Machine v 18-ce a pořád mi to nesedělo. Pak jednou zkusil GF v 19-ce a okouzlen už jsem u toho přes čtyři rámy zůstal. Dokonce 19,5-ka u Treku, kterou jsem zkoušel letošní léto, mi připadala ještě lepší. Ale to je vedlejší, jak tak koukám, tak Papuča už naše dobře míněné rady stejně nezajímají… Tak zdarec. 

              0 0
              • Papuča  

                Ale nie. Dakujem vsetkym za rady. Zoberiem tu 19tku. Radsej si to potom upravim. 17,5 mi aj tak nebola ponukana, ale aj tak by som nechcel riskovat prilis maly bike. Zase ta 19 tka nevyzera az taka velka…Dakujem

                0 0
            • Ruprt2  

              Podle vzorce Garyho jsem se přeměřil. Mám 192cm délka nohy cca 89cm.

              Podle vzorce je to teda velikost rámu 19,6

              Mám 19 a musel jsem měnit sedlovku za hokejku Pells delky 400 a jsem téměř na max. Představec mám Bontrager 100 a uvažuju o 110. Moje předchozí kolo bylo délky 22, ale bylo mi tragicky malé.

              jo a sedlo nemám úplně vzadu. ještě je tam rezerva, ale to už bych neměl kolena v ose s pedálama.

              Moje poslední rada je, že GF bych si vybral (pokod s GF nemáš větší zkušenosti) rozhodně delší než kratší, protože na tom je Genesis založená. Kdo na to není zvyklý, tomu může připadat GF dlouhé, ale právě tak to má být a brzo to oceníš

              0 0
              • geri  

                Už jsem považoval tuto debatu pro mě za uzavřenou, ale poslední odstavec příspěvku od Ruprt2 přesně vys­větluje vlastně vše. GF-Genesis je a asi bude vždy sportovně laděná geometrie a v tom relativně dlouhém rámovém trojúhelníku a kratší zadní stavbě ve spojení s kratšími představci je její kouzlo. I proto se na ní vejdou třeba u 19-ky osoby v poměrně velkém vzrůstovém rozsahu. A těžiště je přitom pořád v podstatě soustředěno na střed kola. No a to je fakt z mé strany zřejmě vše – howgh!

                0 0
    • stenli  

      Ahoj, mám Marlina 2006, 19"

      Postava 187 cm, kratší nohy a ruce, delší trup. Na kole jsem natažený, ale mne to vyhovuje. Pokud nejsi vyloženě pavouk s delšími končetinami, asi ti lépe sedne 17,5.

      Samotná Genesis geometrie je dost protažená oproti jiným.

       
      0 0
      • stenli  

        Tak jsem se raději také podíval na rozměry 17,5 a fakt je o dost menší, tak si nejsem již tou předchozí radou jistý …

        0 0
    • menzic  

      já mám GF Wahoo (to samý co merlin, akorát jiná samolepka) a do třetí bikové sezony jdu se třetím rámem. Předchozí dva byly 19 a měl jsem vždy dost vysunutou sedlovku. První mi praskl v místě svaru sedlové trubky a vzpěr zadní stavby a ten druhý viz.foto. Měřim asi 183. Teď mám 21, tak jsem zvědavý jestli už vydrží.

      0 0
    • t29  

      Měřím taky 178 cm a jezdím na GF Cobii s 19" rámem – délka rámu sedí, akorát jsem si posunul sedlo dozadu, co to šlo, a budu dávat kratší představec (jsem prostě zvyklý sedět až nad zadním kolem:). Kamarád kupoval Marlina a na svoji výšku cca 185 cm vzal taky 19" rám, měl jsem možnost ho vyzkoušet a pasoval mi.

      0 0

Nová reakce na zakládající

Pro zobrazení diskuse se prosím přihlaste nebo zaregistrujte.