• klingon

    Otazka je jednoducha: carbonovy ram CA 6600 velikost 54 a vyska postavy 173cm. Pujde to dohromady nebo je ten ram uz moc velky?

    0 0
    • kubad  

      můj názor – ne

       
      0 0
    • yetti  

      Meris stejne jako ja a u silnicniho Authora je na me je i jejich 50tka prilis dlouha, takze i kdybys mel pri 173cm vysce extremne dlouhy trup a ruce vuci noham, tak Ti to bude stejne hodne velky. 54ka u Authora je tak na ± 180cm

      0 0
    • stihac  

      a ten ram musis jazdit? Ked si nemozes vybrat iny tak 2 cm kratsi predstavec a mas to v pohode. Ale pred nejakou dobou sa tu ktosi stazoval na karbonove ramy author – mozno to bolo na cyklodiskusi… tak mozno aj o to ide ci to je ten spravny ram.

      0 0
      • kubad  

        LOL

         
        0 0
      • kubad  

        jen pár dotazů:

        máš silničku?

        kolik měříš?

        jakou má ten rám efektivní délku?

         
        0 0
        • stihac  

          to sa pytas ako mna?

          0 0
          • kubad  

            jo

             
            0 0
            • stihac  

              a preco mas dojem ze mam chut sa s tebou vybavovat? Nespadol si z nejakej visne v poslednej dobe?

              0 0
              • kubad  

                MYSLÍM ŽE TYS ODNĚKUD SPADL SE SNAHOU DO VŠEHO KECAT, TAK SE JEN PTÁM NA TVÉ PRAKTICKÉ ZKUŠENOSTI.

                NIC VÍC

                0 0
                • stihac  

                  nic ta do toho nie je, ale som od r. 94 stastnym majitelom cestneho bicykla s ramom na mieru.

                  0 0
                  • kubad  

                    forum je o diskuzi o otázkách a odpovědích takže je mě do toho dost – rád si nechám poradit

                    od zkušenějšího

                    0 0
                    • stihac  

                      ved tebe neradim.

                      0 0
                      • kubad  

                        a ten ram musis jazdit? Ked si nemozes vybrat iny tak 2 cm kratsi predstavec a mas to v pohode. Ale pred nejakou dobou sa tu ktosi stazoval na karbonove ramy author – mozno to bolo na cyklodiskusi… tak mozno aj o to ide ci to je ten spravny ram.

                         

                        Aha tohle byla rada? – mohl bys ji trochu blíž rozvést jaks na to došel a jakou délku představce tam teda má dát – nebo umíš jen kecat do všeho hlavně aby ses zapojil ?

                         
                        0 0
                        • stihac  

                          a co sa ti na tom nezda? Povedzme ze dotycny ma kolo (neupresnil tak si musim domysliet) od sponzora, alebo jazdene ktore ma pribuzny, alebo ho nuka znamy na predaj, alebo minulorocny model je niekde v dobrej cene ale posledny kus… ja neviem, no vyzera ze asi si nemoze vybrat inu velkost. Ak moze, tak si ju podla predoslych rad vyberie. Ale ak musi jazdit toto, tak nie je problem, pretoze jedine co sa stane je ze ram bude dlhsi a ked da kratsi predstavec (odhadom o tie 2 cm, idealne vyskusat) a vyhodi podlozku pod predstavcom tak zostane optimalny posed zachovany, akurat kolo bude stabilnejsie nez by bola mensia velkost ramu. Cize jedine kde by to mohlo vadit su nejake kriteria, (mozno ani nie je zavodnik) a v kopcoch ani na dlhych trasach to vadit nemoze, skor naopak, kludnejsie kolo vyzaduje menej pozornosti na jazdu v priamom smere a tak vlastne setri jazdcovi sily.

                          Druha vec je ze som urcite zachytil na nete ponosy na kvalitu karbonovych ramov autor (silnicnych) a ked pozries do katalogu tam su tam 2 druhy tak neviem ktory to je ale kazdopadne stoji za namahu na webe pohladat a zistit ci to bolo opravnene skor nez dotycny vyplati pomerne drahy ram / kolo a zisti dodatocne ze to nie je to co si cakal.

                          Este cosi mas?

                          0 0
                          • kubad  

                            jo to že na rám s efektivní délkou 573mm je pro člověka s 173cm prostě dlouhý a můžeš tam rvát představec jak chceš krátký.

                             
                            0 0
                            • stihac  

                              prosim ta prestuduj si nejake elementarne veci o posede, nieco je iste aj na nete, a az potom tu rob tieto vyrony. Relevantna miera v ramci POSEDU nie je dlzka ramu samotneho ale dlzka ramu + dlzka predstavca.

                              0 0
                          • Zdenda CUBE  

                            Teda nic ve zlém, ale asi je tu nový Olkyč,  pokud si na postavu 173 cm vezme 54 klasický rám od Authora, tak bude mít hodně velký problém dostat na požadovanou výšku sedlo, protože na tuto uváděnou výšku postavi mu bude koukat sedlovka z rámu max. 3–4 cm a bude moc záležet na konstrukci sedla, aby to společně s výškou zámku sedlovky vůbec vyšlo!!! A jestli dá kratší představec a bude mít možnost odebrat nějakou podložku z pod představce je v tomto případě až druhotný problém. Další otázka je, zda pokud je rám opravdu o tolik větší, než by měl úměrně k postavě a délce končetin být, bude opravdu LÉPE OVLADATELNĚJŠÍ, když na tom bude natažený jak guma od trenek ?????  Nejlepší pomůckou u klasických rámů je, stoupnout si rozkročmo nad rám na celá chodidla a měl bys mít asi 3 cm mezeru mezi rozkrokem a vrchem rámové trubky, což by v tomto případě zjevně nebylo. Mohlo by dokonce dojít k tomu, že při zastavení by seděl na rámu a nedosáhl by na zem !!

                            0 0
                            • stihac  

                              dovolim si len poukazat na drobny fakt – velkost ramu 540 mm je udavana po koniec sedlovej trubky, ktora konci aspon 3 cm vyssie nez je vedena vrchna strana hornej ramovej trubky.

                              Druha vec na ktoru by som smeroval vasu pozornost – uhol hlavovej trubky 74 st. – to nie je kludny turisticky bicykel, presne naopak, je to nervozny zavodak. Ked na nom bude s kratsim predstavcom mensi jazdec, tak ziska na klude v stope, naopak by to bolo horsie – vysoky jazdec naskladany na tomto by mal problem, lebo ta nervozita ramu by sa este vyostrila.

                              Najlepsie bude ked dotycny pojde a sadne na ten bajk lebo cez net sa kolo fakt niekedy neda vyberat. Ale keby to bolo nutne verim ze by to slo usposobit aby na tom chalan mohol plnohodnotne jazdit (ak v skutocnosti potrebuje 520ku napriklad, vacsi rozdiel by uz mohol byt problem). Za socializmu ked bol material na pridel maloktory pretekar, vraj aj reprezentant mal ram spravnej velkosti, a robili na tom napriek tomu velmi solidne vykony. Nehovorim ze to je cesta, no s ohladom na okolnosti ktore su nejasne (kvoli comu sa pyta) si myslim ze je vhodne spomenut ze aj take riesenie existuje.

                              No otazka dalej je, ci v takejto cenovej kategorii nevybrat nieco co sedi presne, lebo to uz je hriesne drahe kolo…

                              0 0
                              • kubad  

                                sorry ale stejný rám ve velikosti 56 s výškou 183cm představec 100mm jsem měl a musel sem ho prodat prostě byl velký u mě o číslo. ani pokus s představcem 90mm nepomohl

                                a kratší sem opravdu už dávat nechtěl.

                                když sem ho pořizoval vycházel se přesně ze stejné teorie jakou tu rozvádíš.

                                pročti si ostatní názory lidí ve vlákně co rámy author měly

                                 
                                0 0
                              • Zdenda CUBE  

                                Dovoluji si upozornit, že pokud se podíváte na geometrie klasických rámů od Authora, tak délka sedlové trubky je dle jejich uváděné velikosti měřena vždy od středu osy k středu rámové trubky a zkutečná délka rámové trubky u velikosti 54 je 58 k sedlové objímce !!  Viz geometrie rámů na stránkách Author.

                                0 0
                                • stihac  

                                  na to si ako dosiel? Pozeral som pri pisani na stranku Authoru s geometriou, priznavam tu druhu kotu S/T c/c som vtedy prehliadol, ale aj tak mi z toho nie je jasne ako to udavaju…

                                  0 0
                                  • stihac  

                                    aha jasne, uz som sa docital na koniec tabulky… Je to tak.

                                    0 0
                                  • Zdenda CUBE  

                                    Udávají to následovně: první č. 54=velikost, druhé č. S/T ct 58= délka celé sedl. trubky a třetí č. S/T cc 54= délka od středu po střed vrchní rámové trubky ve spoji se sedlovou, co je na tom k nepochopení ??

                                    0 0
                          • yetti  

                            Ze ja blbec nejezdim misto 54ky alespon 60ku, kdyz by byla mnohem ovladatelnejsi, akorat bych si dal sedlo niz a vyhodil tu podlozku pod predstavcem. Jak prosté :-)

                            0 0
                            • stihac  

                              to by tak nefungovalo, najprv sa musis naucit poriadne citat.

                              0 0
                              • yetti  

                                Je pravda ze slovenstina neni zrovna moje hoby, ale myslim, ze jsem to precetl dobre. Kdyby se jednalo o rozdil jedne velikosti, tak se na tom da jakz takz jezdit, ale nikdy to nebude optimalni a ze by to melo jakykoli pozitivni vliv na jizdu je uplna hovadina. Sam mam ram o jednu velikost vetsi nez bych potreboval a je to na hrane snesitelnosti a pri prvni prilezitosti ten ram vymenim. Kolo o ktere se tady jedna je vhodne na cloveka o 10cm vyssiho nez je potencialni majitel a to proste predstavcem nevyresis ani kdyby ses na hlavu stavel a tvrdit k tomu jeste, ze to bude mit pozitivni vliv na jizdni stabilitu a tim na pozitek z jizdy, tak to uz je opravdu silny kafe

                                0 0
                            • kubad  

                              ty ses tuším s dlouhým rámem hodně natrápil :-)

                               
                              0 0
                              • yetti  

                                Jo mam zbytecne dlouhyho silnicniho Cannona a tak na nem nejezdim a pouzivam radeji zimaka a snazim se sehnat ram mensi, abych to mohl vymenit. Doslo k tomu tak, ze jsem si poradne neoveril jak ma Cannon ramy cislovane a pouze jsem vychzel z velikosti Meridy, kterou jsem mel pred nim a to byla chyba. Jenomze se jednalo o velmi vyhodnou koupi a na rozmysleni jsem nemel moc casu. Proste jsem si na kolo sednul, projel se par metru a usoudil, ze to bude OK. Takze s touhle zkusenosti, kdyz slysim, ze nekdo radi druhemu, aby si klidne koupil kolo o vice nez dve velikosti vetsi nez skutecne potrebuje, tak se mi z toho otevira kudla v kapse :-)

                                0 0
    • ehvie  

      Ty by si potreboval tak 50. Ja mám 184 cm, mám 7704 veľkosť 54 a je mi akurát. Povedal by som že ak by existovala 53 tak by mi sadla lepšie, možno s 120 mm predstavcom. Rozhodne ho neber aj keby bol za akúkoľvek dobrú cenu.

      0 0
      • kubad  

        přesně souhlas

        0 0
        • Zdenda CUBE  

          Dokonce by možná byla přijatelná i velikost 48, protože délka sedlové trubky 52 by mohla být dostatečná na výšku 173.

          0 0
    • Charles2k  

      První rada, podívej se na stránky Authora www.author.cz/…-author-2008 a vypůjči si toto kolo proti vratné záloze 20tis.

      A jinak sám měřím 172cm a mám silničku Meridu ve velikosti 56. Byla by pro mne asi lepší velikost 54, ale nemám s tím nějaký problém. Sedlovku mám vytaženou asi 12cm nad trubkou a když udělám klasický test, t.j. v posedu s nataženýma rukama na řídítkách u brzdových pák, tak mi při pohledu vpřed řidítka vykrývají cca středovou osu předního kola, což by tak nějak mělo být. Je ale fakt, že Author vždy měl rámy větší než Merida, takže shrnuto tipuji to u Tebe na 52, ale určitě ji před tím vyzkoušej – jen si nejsem jist, jestli testovací akce náhodou nekončí už koncem června.

      0 0

Nová reakce na zakládající

Pro zobrazení diskuse se prosím přihlaste nebo zaregistrujte.