• zacatecnikamater

    Dobrý den

    Chtěl bych se zeptat jak jsou na tom rámy author a jejich velikosti. Myslíte že toto kolo bude sedět na velikost 167cm? http://www.cyklocentrum.cz/…-test_p12408#…

    Děkuji za odpověď

    0 0
    • zacatecnikamater  

      Opravdu by mi někdo nedokazal poradit prosím? Mě někdo zkušenosti s testovacílmi koly od nich? třeba…

      0 0
      • šlapatko  

        Ahoj, author to měří trošku jinak, průřez horní rámové. Moje A55 vel. 56 má u sedlové objímky 60cm. Měřím 193 a jsem podle tabulky na rozhraní 56 a 58. Jinak jsem s kolem spokojený. Mám jen hliníkový rám, jinak je osazení stejné.

        0 0
      • tromboonen  

        1. najdi na netu geometrii ramu, zajima te hlavne delka horni ramove trubky

        2– spocitej se na competitivecy­clist.com

        3. procti si par temat re velikost (pouzij vyhledavani) v sekci silnice = tam jsou veskere informace jak nalozit s vysledky a na co dat pozor..

        JInak Authory jsou dlouhe, nizke a tvrde potvory, spise pro zavodniky nebo mlade plasany, pokud nejsi dost ohebnej resp. nemas delsi ryce, nemusi Ti sednout.. nevidim tam velikost, ale stejne plati, ze se musis spocitat

        0 0
        • šlapatko  

          Jediné mínus vidím v krátké hlavě. Vozím představec v pozitivu. Tvrdé rozhodně nejsou, mám odskoušeno více rámu včetně karbonu. Delší rám je fajn, stačí tak kratší představec a kolo je hravější.

          0 0
          • tromboonen  

            Tak to prave zalezi, jak ses rostlej/pomer mezi delkou nohou a trupu resp. rukou… ja potrebuju extremne kratky ram a Authory jsou obecne vyssi, delsi a bez slopingu (s nizkou hlavovkou) nez jina kola..

            Co se tyce tvrdosti, porovnaval jsem karbonove ramy – Author je jednoucelova vec, aby to jelo rychle, ja osobne dneska uz od ramu chci trochu vice – mimo jine aby mel geometrii, ktera mi sedne, s trochu vyssi hlavovkou (to je do jiste miry indi vindi, ale pro vetsinu hobiku je to prinos), treba i delsi rozvor/zadni stavbu a rozhodne vic mista pro sirsi gumy – a pak taky aby to trochu tlumilo ty zdejsi tankodromy… tohle silnicni Authori moc nesplnuji… jen jsem na to upozornoval, aby tazatel necekal, ze to bude nejak pohodlne nebo privetive kolo..

            0 0
            • šlapatko  

              Souhlasím, každý čeká něco jiného. Mám nad 90kg a vozím 25 pláště. Je pravda že pohodlí moc nehledám.

              0 0
    • cyklon  

      54 ti bude velky

      Ja mam 192cm a mam 56

      Podivej se na tabulku velikosti na http://cz.author.eu/…-kolo-author

      0 0
    • Bat_CB  

      Silnicky Author byly odjakziva tvrde kozy, uz bych do nej nesel…:) Ale cena toho kousku je pomerne lakava samozrejme. Jeste je otazka, v jakem bude testovacka stavu

      0 0
    • Ajeto  

      Ahoj, potřebuješ velikost 480. Já měřím 176 a jsem přesně na rozhraní authorácké velikosti 500–520. Jezdil jsem 520, a bylo to na mě velké (vnutili mi to v prodejně). Jinak si na ten rám nemůžu stěžovat. Tuhý, rychlý, dobře tlumil otřesy. Malinko těžší.

      0 0
    • siafu  

      Mám 165 cm a silničku Lapierre Xelius ve velikosti XS – kolo a geometrie tady

      Tebe hlavně zajímá efektivní délka rámové trubky, tu má pro srovnání Xelius 520 mm – je to tedy moje první silnice a velikost mi přijde OK, představec mám 90 mm – občas uvažuji, že by se dal vyzkoušet i o 1 cm kratší, reach řidítek je 75 mm – má taky vliv na délku posedu. Takže moc si nedovedu představit mít toto kolo ve velikosti „S“ (délka 535 mm) nebo si to raději představovat ani nechci :D

      Pak může být ještě podstatná výška rámu tzv. stack – já mám kratší nohy, takže nižší „předek“ mi u Xeliuse nevadí – v podstatě jde pak o rozdíl mezi výškou sedla a řidítek.

      Geometrie toho Authora je zřejmě tady, podle toho si myslím 48, akorát Author má minimální sloping respektive tedy žádný nemá, i v nejmenší velikosti mi ten rám přijde dost vysoký, takže v mém výběru by podobný typ rámu určitě nebyl. Xelius mi do rozkroku vychází tak akorát.

      0 0
    • zacatecnikamater  

      Tak velikost už jsem pořešil. A teď ještě otázka. Báli by jste se jít do takového kola? Testovací kolo, sleva 55% elektronické řazení. Mám jen strach jinak už bych to koupil :)

      0 0
      • Ajeto  

        Ahoj! Já ne. Na mě by bylo tak akorát. Cena za kolo v této výbavě je suprová.

        0 0
        • zacatecnikamater  

          Kdyby to nebylo v praze ale brně tak se na něj jdu klidně podivat

          0 0
          • Bat_CB  

            Autem, vlakem ci autobusem by se to asi dalo :)

            0 0
          • arny71  

            Žlutej bus Brno-Praha 210 Kč, u vlaku to bude podobné. U kola za 35000 zanedbatelná položka, pokud máš fakt zájem, nic ti nebrání tam zavolat, domluvit termín prohlídky a zajet tam.

            0 0
    • adam1  

      Ahoj ,chci si udělat zimáka :)Co říkáte na ten rám od authoru za ty peníze?Chtěl bych ho střiknout na černo a trochu do retra ?

      https://www.cyklocentrum.cz/…a-asl-author?…

      Dik

      0 0
      • marttoni  

        Mám ten rám na „dvojce“. Já s ním jsem spokojený. Nemá ale úchyty na blatníky, což se na zimu hodí…

        0 0
        • adam1  

          Dík za info ,odkaz zmizel

          https://cz.author.eu/…7-ua39880501

          Vzal jsem ho :) za těch 6k včetně Carbon vidle,hlávka,obimky ,mi bylo líto ho tam nechat :)vel.54,uvidím jak bude naživo ?jestli budu stříkat nebo ne ?

          0 0
          • marttoni  

            Já za ten stejný setup dával snad bůra, ale už tak 2 roky zpět. Pověsil jsem na něj Tiagru 4700 a Aksie a fakt se mi s kolem jezdí moc hezky. Celkem to vyšlo za pusu, bo tu sadu jsem měl v šuplíku, přikoupil jen kola a nějaké serepetičky okolo. Já mám kombinaci barev šedá/fluo(viz foto), tak to i docela jde. Ale barva nejezdí.

            1 0
    • adam1  

      Kluci dík za reakce ,už je na cestě a dám to do černého lesku včetně vidlice ?Komponenty nějaké mám včetně kol a dam to na 105 ve stříbrné včetně brzd ?Uvidím no ?:)snad to pojede :))

      0 0
      • adam1  

        Dokonáno jest aneb kdo si hraje nezlobí :)

        Vidlice nakonec samo domo -pozink spray

        0 0
        • DavidFish64  

          Nadhernej kousek! Originalni, tohle potkat na silnici tak se za tim urcite otocim.

          0 0

Nová reakce na zakládající

Pro zobrazení diskuse se prosím přihlaste nebo zaregistrujte.