veci na zimu - plaste, hadry, atd..

22 nepřečtených
  • op

    Chystam se na zimu, jako asi kazdy v nynejsim pocasi. Napadlo me zalozit vlakno ohledne doplnku na kolo, ktere clovek potrebuje prave na zimu.

    Zejmena by me zajimaly vase tipy na plaste do smesi snih/brecka/blato, coz se da ocekava velmi brzy. Do bahna pouzivam zadni plast Maxxis Medusa 1.8, na snih to ale asi idealni nebude..

    Ad. hadry .. jezdim v „co dum da“ coz taky neni idealni (prevazne veci, ktery taham na hory – Moira, Merino, Polartec teplaky, Pertex sustakovka).. Vase tipy na konkretni hadry, ktere se osvedcily?

    Muzeme diskutovat treba i blatniky, proste ty veci, ktere jsou ted aktualni..

    0 0
    • Rychlej turista  

      Nejdůležitější kus oblečení pro zimní ježdění jsou zimní tretry, tím bych začal.

      0 0
      • black.horse  

        jj, boty souhlas, ale ještě bych řekl, že hodně pomůžou dobrý ponožky: osobně jedničku s hvězdičkou bych dal ponožkám SealSkinz… jediná vada, že jako u všech zimních ponožek je třeba nemít úplně natěsno tretry, pak se člověk nevejde. každopádně používám na bike, na silnici i na běhání a super:-)

        0 0
        • op  

          tyvoe, nepromokave ponozky .. to jsem jeste nevidel.. Ja si daval do kopacek igelitovy pytliky .. dost to zahreje :)))

          0 0
          • drtyc  

            jo todle me zachranilo prochcany boty na vyjizdce… sem vlezl do tepla a vsecen snih a krystalky zledovatelyho potu co zkondenzoval na vrchu boty roztalo a vcuclo do boty a ja mel jeste hodinu na kole domu, tak to zachranovaly topitka z granka do rukavic, nahradni ponozky a igelitovy sacky do mokrych bot.

            0 0
      • Zerocool  

        a teplo na ruce

        0 0
    • jIrI___  

      Máte někdo zkušenost s těmito návleky na tretry? Hlavně jestli se jim nějak extrémně rychle netrhá „podrážka“.

      0 0
      • ememem  

        ak sa bavime o mtb tak problem navlekov neni ze by premokali ale „podmokaju“, inymi slovami ak obcas zosadnes a prejdes kus peso tak sa ti tam vlhkost dostane zdola. a to este tak elegantne ze sa ti to naberie pod spicku navleku a postupne to prenika do topoanky.

        navyse vsetky neoprenove navleky maju jednu spolocnu nevyhodu – poti sa v nich noha a to dost zasadne takze skor ci neskor ti je v nich aj tak zima. osobne pokial neni extra vlhko radsej idem v beznych tretrach a hrubych zimnych ponozkach. navleky az ked je fakt echt zima alebo mimoriadne vlhky humus.

        0 0
      • Twister  

        Jojo, ty jsem měl letos na dovolený ve Skandinávii. Využíval jsem je když bylo kolem 10 stupňů a dost foukalo nebo proti dešti a odstřikující vodě. Pokud nebyl totální slejvák, udržely mokro venku. Nohy se v nich skoro nepotily. Na podrážce se to docela rychle trhá, ale něco by vydržet měly. Jsou trochu těsnější. Za ty peníze ok.

        0 0
      • Vlady  

        Návleky testovali v posledním čísle Touru. S odstupem dopadly nejlépe výrobky Shimano a Vaude.

        0 0
      • Wojtek  

        nebrat, mam něco na ten zpusob a stačí chvíli jít v hlubším sněhu a sníh máš až na nártu, kde se pěkně rozehřívá

        0 0
        • jIrI___  

          Teda nic moc zprávy. Vidím to na jistotu v podobě igeliťáků na ponožku, jak už psal někdo nahoře :)

          0 0
    • gargamel  

      Pláště používám ty stejný co v létě, oblečení to chce nejlépe s membránou (bunda, příp. kalhoty) a již zmíněné zimní tretry, ty stojej za to.

      0 0
      • Dalas  

        a co tyhle tretry http://www.cykloworld.eu/…zimni-sm450/ má s nimi někdo zkušenost?

        0 0
        • Twister  

          Mám je jednu zimu. Docela ok, když se jede, udržej teplo celej den a jsou celkem i voděodolný. Na pochodování ve sněhu to moc není, hrozně zebe od kufrů i když je vložka s jemným vlasem. Na kamení dost kloužou. Sehnal jsem je asi za 1200 na Karláku v outletu.

          0 0
        • black.horse  

          Nic extra to není, ale dá se s nima jezdit. Nízká cena tak nějak odpovídá výkonu. Vozím je třetím rokem. Na bajku pohoda kolem nuly, na silničce v mrazech pod nulou do nich vozím Sealskinz ponožky a přes ně ještě návleky, pak se dá pár hodin vydržet:-)

          0 0
    • op  

      a jeste .. tipy na rukavice?

      0 0
      • Zerocool  

        staré lyžařské…

        0 0
      • drtyc  

        hlavne nic s nasivkou. potahne vodu dovnitr. potisk je ok. cim min svu tim lip. teda jeste je moznost, ze budou mit zater, ale to se musi zkusit – treba axon nasivky na ukazovacku je vrazda. nejen, ze to natahne vodu do ukazovaku a ostatni prsty jsou v suchu, ale taky to proseka membranu tak, ze to i v ostrejsim vetru profoukne. ale zase je to indikator toho, ze je venku fakt krute driv nez ti budou mrznout vsecny prsty vcetne dlane.

        0 0
    • Zerocool  

      nejstarší hadry na zničení, které mám, stejně ti ta sůl a bordel všechno zničí… něco jiného je když je krásně kolem nuly a všude sucho nebo zmrzlo…

      0 0

Nová reakce na zakládající

Pro zobrazení diskuse se prosím přihlaste nebo zaregistrujte.