Valašská 24 hodinovka v Bystřičce

72 nepřečtených
  • rimka

    Ahojky, je zde, prosím, někdo, kdo by mohl poskytnout zázemí na této 24hodinovce Rychlýmu turistovi? Já se tentokrát zúčastnit nemohu. Stačí jen, aby měl kde složit batoh, případně dolít vodu do bidonu. Díky :-). Mirka

      
    0 0
    • jecnak  

      Dorazime az v sobotu pred 9, tak jestli by to stacilo, pak neni problem. Vic jak zazemi ale poskytnout nemuzem – stan, plac pod strechou, misto na slozeni veci.

      0 0
      • rimka  

        Dala jsem Turistovi echo, ať si to tu ohlídá a případně se spojí. Každopádně moc díky :-).

        0 0
      • Rychlej turista  

        Dík, stačí mi jen to místečko na bedýnku s krámy. A když mi občas naplníte láhev vodou, tak vám umyju po závodě kola. Ale jen když bude sucho :-D

        Už jsem si zajistil bydlení z pátku na sobotu v restauraci Na Nové, tak s vámi teda v sobotu počítám.

        0 0
    • Splinter  

      Tak co, těšíte se na makadam a noční bouřku? :o)

      0 0
      • Kiri83  

        Daj pokoj s búrkou, pozerám zásadne na weby kde predpovedajú zamračené :) snáď nezmokneme, blantíčky som nekúpil …

        P.S. Na makadam sa teším, to skôr stúpanie ku stodole mi robí stres…

        0 0
        • Rychlej turista  

          Ke stodole to bude v pohodě, proto se to pojede jinudy, po té louce. Kvůli tomu makadamu jsem ale přezul.

          0 0
          • Splinter  

            Takovej ten poctivej makadam? Pořádný šutry? achjo:( Je to aspoň trochu jezdivý ta trať?:)

            0 0
            • jonti  

              Ake beriete plaste? ja mam na vyber

              fast fred – tie asi nie, ked ma byt mokro

              RR 2.25 07 – tie mam obute a mam rad

              NR 2.1 – este som ich nejazdil.

              Su v pohode tie RR alebo je velke riziko rozrezania alebo tazkych zjazdov?

              0 0
              • Splinter  

                Já beru:

                předek: karma

                zadek: nanoraptor

                a karmu vezu ještě v pytlíku a možná ju hodím aji dozadu…

                0 0
              • Rychlej turista  

                Kdyby nebyl ten makadam, objedu to celé na Furious Fredech 2,0", i v dešti by s tím neměl být problém. Takhle jsem přezul na předek Michelin Wild Gripper Front S 2,1", a dozadu Nanoraptor 2,1". Aspoň nebudu řešit ani bláto a ani kameny a ještě si u toho hezky zapéruji :-D.

                0 0
            • Rychlej turista  

              Jo, je to v pohodě jezditelné a po pár kolech se i ten makadam dost u­klidí, ale sem tam se neočekávaně kus vždycky zřejmě objeví a proto na Furious Fredech nejspíš nepojedu. Ve dne by se to ještě dalo, ale v noci stačí jeden zatoulaný kousek chytit a FF by to nerozdejchal. To jsem si vyzkoušel minulý týden doma.

              0 0
          • Kiri83  

            Prepáč, myslel som stúpanie ku tej chatke ktorá je pred koncom najvyššieho bodu trasy (aspoň myslím že vrchol je tam), pred lúkou za ktorou nasleduje makadamový zjazd a potom štart/cieľ. Tá časť trate ktorá sa šla aj minulý rok. U mňa je to čisto z kondičných dôvodov :-D

            0 0
    • jakub023  

      Zdravim,

      chcel by som sa spytat ci je v plane kategoria juniorov na 24hodinovke, lebo minuly rok bola a teraz nic o nej nepisu. Vie o tom niekto?

      Pisal som organizatorom na mail a neviem ci mi stihnu dat odpoved do zajtra lebo zvazujem svoj start :)

      Vdaka.

       
      0 0
      • jecnak  

        Neni. Kvuli serialu 24h se upravili pravidla, takze tato kat. neni.

        0 0
      • Rychlej turista  

        Startovat můžeš, jen tam musíš mít někoho z rodičů a nebudeš mít samostatnou kategorii. Pokud jsi nechtěl přijet sápat se na bednu :-), tak jako zkušenost k nezaplacení a jestli do budoucna plánuješ 24h jezdit, tak bych neváhal :-).

        0 0
      • Kiri83  

        Jakub ani neváhaj. Skúsenosti ktoré získaš sú na nezaplatenie :)

        0 0
      • raceman  

        bohužel…zrušili ji.  taky mě to sere :-/

        0 0
        • jakub023  

          No jasne idem aj tak…

          Ja som uz mal 18r. takze rodica nepotrebujem na preteku.

          Takze sa tam vidime len aby neprsalo.

          Este mam otazku je vely problem ked nemam zadne svetlo? V propociziach je pisane dostatocne osvetleny bike a to je siroky pojem… snad staci jedno na rajdoch a jedno na hlave…

          0 0
    • Kiri83  

      Xexe, tak ako sa vám páčilo na Bystřičke ? Ja ešte teraz upratujem blato z tretier, a dresov. Aj keď som šiel menej ako som plánoval (hlava povedala stop / asi som málo pil :( ) musím povedať že tento pretek je u mňa na 1. mieste. Úžasná  atmosféra, fantastickí ľudia, príjemné prostredie, krásna príroda, perfektné zabezpečenie, …

      Jediná vec čo mi mierne zhoršila náladu bola tá neprestávajúca búrka, a nočné jazdenie na ktoré som sa úprimne tešil som si užil len 2 kolá :( akosi nebola morálka pokračovať a podporný tím mi spal a nemal ma kto nakopnúť aby som jazdil aj v tých podmienkach.

      P.S. Ak máte niekto nejaké fotečky môžete ich prosím nahrať na zdieľanie a link hodiť do tohoto vlákna, ďakujem… Ja mám len 4, a aj to po skončení preteku :(

      0 0
      • Hynas  

        Nazdar Kiriku,

        chtěl jsem tě jen pozávodně pozdravit a poděkovat za pár konverzačních chvil strávených spolu na trati (jsem ten na tom šedém 29eru). Škoda jen, že jsme nevydrželi jet společně déle…takhle jsem ten začátek opravdu přepálil…a po 05:41:28 objel 13 kol a ve svalové horečce skončil. Měj se a za rok zdar!

        ;o)

        0 0
        • Kiri83  

          Ahoj Hynasi.

          no ďakujem aj ja, šľapalo sa fajn, len ty si to trochu valil, ja by som v tom tempe vydržal maximálne 2 kolá (a možno ani to nie). Ja som začiatok tiež prepálil, a to bola moja chyba, ktorá ma stála 4hodiny ukľudnenia sa. Neskôr som si skúsil že stačilo spomaliť o 3–4 minúty na kolo a bol by som niekde úplne inde. Takto som si z 24hodinovky urobil 11hodinovku :-D pretože v noci som jednoducho nemal morálku ísť do toho lejaku (len 2 kolá) a keď som sa ráno zobudil zrazu bolo slnko :-O Na tom blate sa mi aj tak predný plášť správal ako na ľade, holt 2,20" sa správal ako lyže na snehu…

          0 0
          • Hynas  

            Jo, valil víc, než bylo v tom počasí, stavu trati a vzhledem k mým možnostem vhodné. Já to zabalil po třináctém kole ve stanu u kamarádů, načež po dvou minutách přišla ta strašná ulicha a já se pak stěží tři hodiny za podpory známých drchal zpět k životu na karimatce a pod dekou mezi šílenými nápory křečí nejen na nohách, ale i zádových a prsních svalech a dokonce…jsem měl v křeči i bradu. No pohoda :o) Příště už pojedu pomalu, slibuju ;o)

            0 0
      • Fak  

        nejake fotky mame tady:

        http://www.beskydbike.com/…cka_2008.htm

         
        0 0
    • jecnak  

      Presne se potvrdilo, ze jak si clovek nasadi novy kliky a retez, tak jsou sracky. Zkratka a dobre takovyhle bahno uz jsem dlouho nezazil.

      V sobotu rano parak a teploty pres 30C, lucni vyjezd v rozhicovane louce byl pro me osobne opravdu narocny. V podvecer prutrz s vetrem, ktery nam odnesl a rozlamal partystan. Ochlazeni nasledovalo minimalni, takze nasledovala pradelna. Bahno jeste prozatim uslo. Po setmeni nasledovala dalsi prutrz a dlouhodoby dest snad temer do 3. Aspon, ze se ochladilo. Uzil jsem si dva okruhy v tom nejvetsim slejvaku s bleskama a moc prijemne to nebylo. Trat se potom dlouhem desti postupne promenila v bahenni klouzacku a nektere sjezdy a vyjezdy byly luxusni, kolo delalo ve vyjetycho kolejich co chtelo. Rano pak byla trat tak rozjezdena, ze jsme myli kola po jednom ujetem kole aby se nesukoval retez a cele to radilo. Doslo i na klasicke kotoucove problemy se sjetymi destickami a zadrenymi pistky. S ranem se zacinalo i oteplovat a trat zacinala vysichat.

      Diky klukum za vydrz a specialne Blackymu za podporu pri mem defektu a mnou zpusobenem chaosu po defektu kdy odkrouzil v noci 4 kola.

      Jeste k defektu – nakonec to NT zalepil a nic jsem ani nemusel dofukovat, jen me to vydesilo jak moc to fucelo ven.

      Gratuluju vsem na bedne a velky respekt vsem co jeli v tom desti a bahne. Bylo to neuveritelne jet po loukach ozarovanych blesky v bahne po kotniky a s provazy deste pred svetly. Rychly Turista predvedl opet jeden ze svych neuveritelnych kousku, jel celou dobu beze spanku a postupne se vzdaloval vsem souperum az jim dal snad 3 kola.

      Tesim se na Beroun, coz bude na 99% i nase posledni 24ka v serialu (zmeny pravidel, chceme jet ve stejnem case jinem zavody).

      0 0
      • Rychlej turista  

        Já byl na šišku z toho, jak jste se furt stěhovali, věci pokaždé někde jinde :-D

        0 0
        • jecnak  

          Poslal jsem ti maila, kde to vysvetluju. Prakticky slo o to, ze nam prvni bourka rozlamala partystana a druha ho rozlozila docela. Meli jsme tak starosti spis sami se sebou, zvlast pres noc, kdy jsme meli takovou mensi teamovou krizi.

          0 0
          • Rychlej turista  

            Jo vím, vždyť jsme se o tom dopoledne bavili, zatímco jsi ležel na stole :-D Akorát jsem během závodu vůbec neměl tušení, co se dole děje a vždycky, když jsem přijel, tak jsem to nechápal a nemohl nic najít :-D

            0 0
    • Medunka  

      Tak jsem poznala, ze 24 ve dvojce je horsi masakr nez ve ctyrce. Se Splinterem sme to pojali zkusebne a jeli si to hlavne uzit, coz se, doufam, podarilo. Prvni podvecerni bourka se dala, chytla mne v na zacatku 3 kol a dalo se v tom v pohode jet, ale ta druha nocni byla peklo. Nastesti pri najizdeni do osudneho kola Splinter pronesl, ze vyuzijeme pravidla „no limit na kolo“ a az se vratim zalezem do stanu, preci jen dle radaru tahle bourka mela byt o hodne horsi nez ta podvecerni. Dest me chytl brzo, hned u stoupani kolem atrakce vydavajici ton „Beeee“. Za chvilku me sjel Jecnak a rozkaz znel jasne: Dolu do depa. Podruhe zmoknout a jet v mokrem jsem nechtela, takze jsem to vzala proti smeru dolu.

      Jecnak pokracovali, chteli support, ale nebyla jsem ve stavu vylezt ze stanu, klepala jsem se zimou a snazila spat, takze Blackyho prosba byla nevyslysena. Nejak sme se se Splinterem rozhodli, ze mame radi sve Supiky a ze je nechceme likvidovat na bahnite trati a tak jsme dockali rana, kdy Blackymu zacly kotoucove problemy a pozadal, zda si muze pujcit mou brzdu. No nam o nic neslo, jim o prvni misto – bylo to jasne ;-) Jenze Sup jako Sup, ze Splinteroveho mizi brzda ;-) Pojizdne teda zustava jen to me. Snazime se teda se Splinterem aspon trochu pomahat klukum – umyt kola, bryle, donest jidlo, piti …

      Po devate se rozhoduji, ze jeste vyrazim, par kol ze dam (Chtela jsem vyrovnat Splintera, mel 14 a ja 10 kol), jenze muj zadek se nejak nesesedel s jinym sedlem, takze jsem si dala meziprestavku a vysledkem je 13 kol. Ale i tak parada.

      Zazemi bylo fajn, slecny v bufetu taktez, domaci kolacky naprosto dokonale (taky byly brzo pryc) jen ta trat byla nudna, tolik kras kolem dokola a trat zustala v jednom doliku s nulovym vyhledem.

       
      0 0
    • raceman  

      V tom bahně to byl opravdu masakr.

      Gratuluju všem, kteří jeli objeli a dojeli i v těhle podmínkách. Turista opět potvrdil svou brutální formu zaslouženým 1. místem. Taky gratuluju Jecnakovemu týmu, předvedli jste opravdu parádní vykon. Jen mně mrzí to nejrychlejší kolo ;-)

      Opět se mi potvrdilo, že moje sedlo je dobrý tak na závody do 3 hodin, protože pak už to bylo o sebezapření. Prvních 6 kol se mi jelo užasně, na to, že XCčko není úplně moje oblíbená disciplína. První průtrži jsem se nádherně vyhnul a sledoval jí pod altánkem v našem domácím depu. (ten dům, který v noci svítil tím brutálním světlometem na cestu asi 200m po startu).

      Nastupoval jsem až na začátku druhé průtrže. Jelikož moje desky nebyly úplně nové, tak po kole a půl bylo po nich a zbylých 7 kol jsem jezdil bez obložení… Tímto se omlouvám lidem spícím dole v depu, pokud jsem je svým bržděním vzbudil :-) V posledním „nočním“ kole kolem 6 hodiny jsem měl tu největší krizi a kolo objel za 30 minut :-/ v tom lepivém bahně totálně vyždímanej a zničenej, morál na nule. v těch sračkách to už po dvou kolech neřadilo, a po 3, kdy už se mi sukoval i řetěz jsem měl chuť to zabalit…

      Naštěstí díky kamarádům, kteří se o nás starali po dojezdu, umyli kola, uvedli do provozuschopného stavu se dalo pokračovat.

      Nakonec jsme si vyjeli 3. místo v týmech, bohužel na 2. Otrokovice jsme nestačili :-(

      PS: ty blesky byli opravdu parádní

        
      0 0
    • Splinter  

      No tak první zkušenost taková smíšená, ale jen díky té druhé bouřce… Jinak to bylo supr

      Prvních pár kol jsem objevoval trať.. Kudy objet zpomalovací práh, kudy nejlíp najet do zatáčky abych se vyhnul kaluži, jak nejlíp přejet těch pár rozsypaných šutrů ve výjezdu na louku atd :o)

      Před bouřkou sem si dal sojovej suk a ten mě tak zasukoval, že sem se spravil až bujónem v depu..

      Po bouřce se mi jelo suprově. Znovu sem objevoval trať.. Louku sem si užíval.. Prostě se mi jelo výborně.. Ve třetím kole po bouřce mi docházela voda, tak jsem chtěl střídat, ale Medunka v depu na mě řve „Musím dopít pivo“.. Hm tak pojedu ještě kolo, nechal sem tam brýle přes který už nebylo nic vidět a pořád se mlžily a jel sem (to sem ještě netušil) svoje poslední kolo..

      Medunka stihla kolo a z dalšího se vracela už v tom lijáku. Když sem viděl ostatní tak sem už na trať nevyjel a zbaběle zůstal ve stanu, takže kolo akorát zmoklo…

      Škoda, na noc sem se těšil, ale hlavně to nebylo 24hodin ale jen nějakých 9:( Ale zkušenost dobrá.

       

      Ad trať: Neznám okolí Bystřičky, ale možná by bylo lepší sjezdy jezdit spíš techničtějšími úseky, než že pustím kolo 60kou z kopce a čekám jestli cvaknu nebo ne…

       
      0 0
    • McBlacky  

      po Liberci, kde mám rád trat, trochu zklamání. Nakonec díky dešti se to stalo technicky zajímavý a jezdil jsem stopy, které nebyly očividné, ale zato byly rychlé a ve sjezdech to drželo. K ránu po přezutí na drapáky už to bylo vyloženě hraní. V první bouřce jsem jezdil pod 20. v noci pod 21, k ránu po dešti v největších sračkách 22–23 za světla už zase rychleji. Vyloženě mě mrzí, že se pak už nedalo zajet nejrychlejší kolo díky změně tratě v důsledku deště, měl jsem na víc než 18,14. Myslím, že průměrnou rychlost na kolo jsem měl ve všech v teamech 4 největší.

      celkem mi to sedlo, bez krize, tma mě baví a bahno docela umím- akorát mi bylo líto ničení kola. Škody budou asi značné, zatím vím jen o zadní k18, kde jsem obrousil půl podkladového plechu destiček a nakonec ji zadřel.

      jídlo – jeden gel a jinak běžná strava. Na cestu zpět autem jsem se musel nastřelit víc kamikaze, kofeinový tabletky, kafe – šílený a nebezpečný.

      Díky klukům z teamu, že to v noci nevzdali a jeli pořád podlahu. Lempův kufr radši nekomentuju, ale alespon to bylo zajímavý. Ted už s odstupem to je dobrý, ale když si vzpomenu jak jsme tam seděli/leželi zabalený v tý stříbrný folii, zmrzlý, mokrý a prošitý čekali na střídání… Díky taky Splinterovi za brzdu, brzdila famózně :)

      Jak psal Tomáš, díky změně pravidel seriálu už jen Beroun a místo Jistebnice asi něco jinýho. Přeju si aby byl Beroun na suchu.

       
      0 0
      • jecnak  

        Tak to ja jsem na tom na kole o poznani veseleji – retez 131.9 (ne to neni preklep) , trochu se mi nezdaj loziska predniho kola, ale jinak je vse ok.

        0 0
        • raceman  

          tak moje týden stará C9 má dokonce 131.8 mm. Ale budu rád, když ložiska zadního Onyxu vydrží do konce sezóny… Ložiska klik se zdají Ok ale uvidím, až je rozeberu…

          Zato destičky dopadly takhle…

          0 0
          • raceman  

            Vlevo zadní, vpravo přední

            0 0
          • Splinter  

            to máš dobrý ještě.. Ale mně zmizela aji páka od hydry :o))

            0 0
          • Kiri83  

            peknééé, tomu sa hovorí efektívne využitie materiálu :D

            0 0
          • Hynas  

            No ty už vážně nevíš, jak bys to kolo odlehčoval…;o)

            0 0
          • MlokCZ  

            A pak že tam ty rozpěrné plíšky vadí většímu sjetí :-)

            0 0
          • Zerocool  

            co to vozíš?? vozíme červené koolstopy a za celý Beskid Trophy jsem je nemusel měnit, stejně dobře drží XTR…

            0 0
            • McBlacky  

              záleží na podkladu, někdy můžeš mít cokoli a sjedeš to, jindy i největší koule bláta nevadí.

              0 0
              • Zerocool  

                beru to tak, že všichni kolem nás měnili a nebyli ani vyjímky, které měnili po druhé a etapě a já ne nich úplně v poho jezdil dál i po skončení etapáku – něco na tom je

                0 0
            • raceman  

              to jsou taky červené koolstopy, ale byly tak ze 2/3 sjeté, takže se tohle dalo čekat…

              kromě 2. zleva je asi týden stará modrá bbb deska

              0 0
            • petebike  

              myslim ze nebude problem jen v destickach, na beskydech mel Cryzzy taky Ora a byl v haji „nebyl jedinej“ Tomas z tandemu mel zas Juicy carbon a kazdy den menil desky, moje Rka vydrzeli 2 etapy a jeste ted je mam na kole /pravda ze jsem na nem pres mesic nejel/

              0 0
              • raceman  

                myslis ze erka lepe snaseji bahno?

                0 0
                • petebike  

                  tak to nevim, ja jsem letos jeste desky nemenil, – zavody v bahne ale nevyhledavam…

                   

                  ale maj velkou vyhodu – desky sezenes vsude – stejne jako avid jsou kompatibylni s jinou sh sadou

                  0 0
          • raceman  

            tak jsem nakonec musel resuscitovat levé „ložisko“ klik :-/

            0 0
    • raceman  

      Luxusní fotky zde! "www.ivos.nafo­ceno.cz/Valas­ska24.html ":http://www.ivos.nafoceno.cz/…sska_24.html

      0 0
    • raceman  

      další parádní fotky zde http://www.bicy.cz/…e-detail.php?…

      0 0
    • Rychlej turista  

      Napsal jsem článeček na BB

      /…/article.php?…

      Jestli někdo můžete věnovat fotky, tak mi je prosím pošlete na e-mail a já je do článku ještě nasoukám. A nemusím na nich být já.

      To nejsou návleky, ty mám jen na tretrách :-D

      0 0
      • Jaroslávek  

        Chlape, tys fakt ďábel. To označení RT je fakt silně matoucí, na to si nikdy nezvyknu.-)

        0 0
      • Polka  

        Dlouhy clanky jsem vetsinou linej cist, ale tohle je peknej kousek :) Jde z nej krasne videt, jak to mas v hlave srovnany…a hlavne ty zkusenosti…ty zkusenosti, ty jsou k nezaplaceni.

        Gratulace.

        0 0

Nová reakce na zakládající

Pro zobrazení diskuse se prosím přihlaste nebo zaregistrujte.