• Krebs

    Zdravím. Měl bych otázku ohledně výměny přední vydlice. Momentálně mám vidlici se zdvihem 100mm ale chtěl bych vyměnit za větší. Mým cílem je z levného s prominutím krámu z Decathlonu udělat použitelné kolo co aspoň něco přežije. Ale hlavní otázka pro mě je ta jestli je u výběru nové vydlice důležitý sklon který je v mém případě 69,5°. Jestli by tam nebyl problém dát alespoň těch 120 zdvih nebo vyšší. A ještě jedna otázka. Můžu rychloupínáky z kol vyměnit za naboje? (nebo jak se ro jmenuje teď nevím) Předem děkuji za odpovědi

    0 1
    • Vilém  

      Z hovna bic neupletes.

      2 0
    • novas752  

      Zaleží na geometrii konktetního kola. Někde je trošku vězší zdvih ku prospěchu, někde naopak není. Tak jako tak víc než 120 bych tam nedával.

      Rychloupínáky za náboje vyměnit můžeš ale nevim k čemu ti budou 4 náboje bez rychloupínáků. Jestli koukáš po vidlici s pevnou osou tak bude potřeba přední náboj nebo celý výplet vyměnit.

      Otázkou je jestli to má vůbec smysl, jestli by náhodou nebylo lepší toto prodat a pořídit celkově lepší kolo. Abys s novou vidlicí náhodou nezjistil že to má i mizerný brzdy, řazení atd.

      0 0
    • Alojs01  

      Ja myslel, ze chces vymenit barevne cepicky na ventilcich a ty prijdes s takovou blbosti, jako je „vydlice“…:-)

      1 0
    • Lišák  

      Pánové, nějak mám pocit, že to je náctiletý kluk, co ho teprve kolo začíná bavit. Tak mu to zbytečně neprotivte.

      Jo, to kolo, co má, asi není žádný zázrak, nějak ho tunit nemá smysl. Možná něčím z bazaru. Ale dá se to říct i slušně, bez jízlivosti.

      2 0
      • va-bo  

        Tak tak, souhlas, jestli je to kluk, tak rady koupit jine kolo nejsou uplne platne. Musi mu to nekdo zasponzorovat.

        0 0
    • Smazaný účet  

      co jezdíš nejčastěji?

      rozdíl Rychloupínák vs. pevná osa v této fázi nepoznáš – přední náboj neřeš. Vyřešíš to až se vysype nebo až na novém kole.

      vidlici dej klidně na 120mm, pohlídej si ať tam máš stejný třmen na brzdu a ať není veliký rozdíl vrch korunky vs střed osy ale ±2 cm to kolo zvládne. Ale jestli už vidlice na RU nejdou sehnat tak bych se do drahé výměny předního výpletu nepouštěl.

      1 1
    • va-bo  

      Nevim co to je za vidli, ale mozna by slo zvysit zdvih na 120 i na stavajici.

      0 0

Nová reakce na zakládající

Pro zobrazení diskuse se prosím přihlaste nebo zaregistrujte.