• xtronos

    Předem bych rád, kdyby se zde nestrhla diskuze pouze názorů. Jde mi opravdu o reálné zkušenosti s těmito lehkými dušemi TUBOLITO TUBO MTB SV42 29 (85 gramů). Vím, že před třemi lety byly problémy s ventilky. Jezdíte někdo tyto duše? Jedná se o ježdění v lehčím terénu. Nejak jsem za pár let nepřišel nachuť notubes, netěsnosti, dolévání, zaneřáděné pláště i ráfky, atd.

    Děkuji moc za relevantní zkušenosti.

    1 0
    • Chlebovnik  

      Tubolito? To na BF slyším poprvé.

      0 2
    • petyn  

      Asi používáš špatnou kombinaci plášť, ráfek a tmel. Tubolitem jsem si prošel a už více ne. Bezduš je Bezproblémová.

      0 0
    • Smazaný účet  

      už zas?

      0 0
    • raw 4  

      Co to je? Prosím potřebuji vic informací… Děkuji

      0 1
    • roman 3D  

      mám na všech 4 kolech, loni 1 defekt, nic neutíká, čistá práce, nic pro příznivce unikajicích, vysychajících, dolévajících tmelů a věčného dofukování bezduší:-)

      0 0
    • JachymP  

      Cením tvojí odvahu rozjíždět zde opět toto téma! Odpovím tedy slušně: měl jsem tři na MTB a všechny jsem max po roce vyhodil kvůli mikrodírkám. Ventilek nejde nafouknout některými minipumpičkami. Odolnost proti defektům subjektivně možná trochu větší je, ale spíš je to jen pocit – měl jsem je moc krátkou dobu na to aby se to dalo říct, každopádně o trn jsem stejně píchnul. Defekty se lepit dají samolepkou, ale není to nic moc, ta samolepící záplata se ihned sloupne když se dovnitř dostane vlhkost (např. když stříkáš kola) a když lepíš za mokra nebo deště tak je to úplně nemožný. Jestli je budeš zkoušet, tak je tam dej v okamžiku, kdy budeš dávat nový plášť a pořádně vyčisti vnitřek ráfku. Pocit po nahození je super, vydrží ti to než sjedeš plášť a pak teprv začnou problémy.

      0 0
    • RomanH  

      Vozim tu 45g UL verzi v Camelu jako posledni zacharnu, kdyz by nezabraly knoty a nahradni mliko (velky rez). Kdyz jsem cetl ty problemy s ventilkem, tesnosti, tak pevne doufam, ze ji nikdy nebudu muset pouzit :-)

      0 0
    • Roura74  

      Poměr cena výkon nic moc. Jakmile potřebuješ vyměnit pláště, tak dát použité tubolito je celkem oříšek. Ten plast ze kterého je vyrábějí se docela natáhne a musíš si dávat bacha abys duši neskřípnul. Jinak fungují docela dobře, nicméně mlíko mi přijde lepší.

      0 0
    • scalar  

      Nemá někdo srovnání s Revoloop?

      0 0
    • André Vebr  

      Nevím jak u MTB, ale po sezóně používání na silnici to šlo pryč. Asi 4 reklamace, pokaždé to po ca 1,5 měsíci začalo ucházet (zpočátku zcela bez problémů, potom do 2.dne kolo prázdné, tlak 5,5atm). Nasadil jsem UST a je klid.

      0 0
    • ferlikster  

      Tubolito jsem dal loni v lete na silnicku. Problemy vidim dva: lepeni a ventilky.

      Mel jsem jeden defekt vlastni blbosti. Nepovedlo se mi to ale poradne zalepit, po par dnech to vzdycky pustilo. Po nekolikatem lepeni mi dosla trpelivost takze zadni sla do kose.

      Ventilky jsou citlive na pumpicku, moji dilenskou pumpu musim jeste rucne pridrzovat abych nafoukal.

      Jinak se na nich jezdi suprovne.

      0 0
    • Libores  

      Mě silniční Tubolita nedžela vyšší tlak než cca 50psi. Vždycky to během pár hodin uteklo, ale dál to už neklesalo. Celkem drahej špás na to, že do týdne letěly do popelnice.

      0 0
    • kovar  

      Za mě dobrý. Mám 27,5 tubolito , 2,2 bar tlak, na turistiku v lese, od září 2018 a žádný problém , mikrodírky se nevytvořili, pouze dvě makrodíry od hřebíku skrz na zadní duši loni – to byl zatím pouze jeden defekt za ten rokapůl od pořízení, zalepeno k tomu určenýma samolepícíma záplatama, moc důvěry ty záplaty nebudí, ale zatím drží. S ventilkem taky problémy nejsou

      0 0
      • kovar  

        Tak s ventilkem se vyskytl problém, nejde to nafouknout minipumpou s koncovkou viz obrázek. Prostě to tam nejde našroubovat. a vzduch utíká bokem.

        0 0
        • JachymP  

          Jo měl jsem stejnej problém. Ta umělá hmota je moc dlouhá. Trochu jsem ji seříznul a pak to šlo, ale problém je že pak může ventilek vypadnout. Lepší je asi sehnat jinou pumpu (nasazovací, ne šroubovací).

          Ale přešel jsem na bezduše, u mě tubolito zabily mikrodírky. A ty jejich záplaty nedrží v mokru (např. při mytí kola hadicí nebo když jedeš ve slejváku).

          0 0
      • kovar  

        Už je to tady – mikrodírky v Tubolitu, na několika místech. Ještě mám v zásobě Revoloop, pokud zklame i ta, pak bohužel hurá mezi mlíkaře.

        0 0
        • Cavendish  

          Ještě máš latex ;)

          0 0
        • Smazaný účet  
          0 0
        • xtonda  

          Ještě můžeš zkusit Schwalbe Aerothan. :-)

          0 0
        • kovar  

          Tak mléko se odkládá na neurčito. Mikrodírky vznikly na více místech a to přesně tam, kde jsem měl rozhraní ráfek-tvrdá lepící páska pod duši, se to tam prostě na více místech prodřelo o hranu pásky.

          Tvrdou pásku jsem odlepil, nalepil textilní.

          Jednu mikrodírku u jednoho tubolita jsem zalepil lepidlem Real-fix, jako záplaty jsem použil rozsříhané druhé tubolito, kde těch mikrodírek bylo víc, tak tato duše padla jako oběť, aby byly záplaty. Místo toho obětovaného tubolita jsem nasadil Revoloop na vyzkoušení. A je od února klid.

          Ještě dodatek – Revoloop se musí pravidelně dofukovat (1×týdně), holt je už hodně tenký. Tubolito dofukovat netřeba, to tlak drží.

          0 0
          • petrun  

            Já tam mám ještě pásky z duši Foss. Mají uprostřed lepivou vrstvu. Díky tomu duše drží na místě jako přibitá. Když v ráfku necestuje je klid :-)

            0 0
    •  
      Obsah tohoto příspěvku je blokován adminem.
      0 0

Nová reakce na zakládající

Pro zobrazení diskuse se prosím přihlaste nebo zaregistrujte.