• chodec

    Lidičky máte někdo zkušenost s těmahle klikama? Vybírám nové a když najdu něco, co by se mi vzhledově líbilo, tak bych raději zůstal u GXP systému (Truvativ, Bontrager).

    Podle vzhledu se mi zatím nejvíc zamlouvají ty NOIRY, ale nerad bych, abych si pořídil jen ozdobu, očekávám zároveň bezproblémovej chod. Takže by mě mrzely především nějaké tendence k malé tuhosti, lámání a pod.

    Se systémem GXP jako takovým jsem jinak kamarád – o ten mi nejde. Zrovna tak je mi jasné, že karbon poškrábu a tak, ale to mi také nevadí.

    Takže nějaká doporučení prosím?

    P.S. K Shimanímu systému (nejspíš XTR – nebo RF X-Type) bych se uchýlil až když nenajdu uspokojivého kandidáta s GXP. Dík

    Anketa: Mít tu možnost tak byste NOIR brali?

    ANO
    2x
    50%
    NE
    2x
    50%
    0 0
    • chodec  

      Prosím, pokud někdo hlasuje a chtěl by mi udělat radost, ať alespoň jednou větou (když nemá čas či chť na víc) napíše, zda hlasuje ANO/NE kvůli vzhledu, nebo že ví o nějakém nedostatku funkce či naopak, nebo má obecnou averzi či naopak náklonnost k materiálu či značce, ať mi to trošku pomůže. Díky moc

      0 0
      • TinkTink  

        NE.

        Duvod: technologie osy – po konstrukcnim zamysleni se jsem dospel k nazoru, ze „shimano“ system ma vetsi tendenci vydrzet vic demontazi.

        0 0
        • chodec  

          No právě – psal jsem, že s GXP (což je ten systém osy) jsem kamarád. Upřímně si myslím, že GXP je vtipněji konstruované než systém Shimana. Může to být nicméně věc názoru.

          Každopádně za dva roky ježdění na GXP jsem opravdu POTŘEBOVAL rozebrat kliky slovy 2×, takže i kdyby opravdu bylo rozebírání u GXP problém, tak mám dojem, že u mě na tenhle limit kvůli pedálům nenarazím ;-).

          Každopádně jsem dík své nezkušenosti rozebral tu GXP osu na mých klikách během posledního roku celkem asi 8× – 9× i když NEBYLO vůbec potřeba (hledal jsem zoufale nějaký zdroj zvuku, který se nakonec ukázal být částí v pedálu a částí v zadní stavbě – kliky v tom byly nevině). I přes tyhle extrémně časté rozborky a sborky jsem nikdy neměl problém s funkčností GXP.

          Naopak se mi díky tomu rozebírání a skládání systém neuvěřitelně zalíbil – jeden obyčejněj imbus udělá vše, stahovák je integrovanej v klice samotné, nemusím si lámat hlavu se sílou utažení – prostě se to dotáhne bez rizika poškození jak to jen rukou a imbusem jde a jede se. Rozborka sborka věcí 1 minuty. Kromě ložiska tam není co by se mohlo pokazit nebo nefungovat.

          Prostě když to shrnu, tak dík moc za upřesnění(opravdu), protože právě ten systém mi vrásky nedělá.

          0 0
          • TinkTink  

            Kazdy rok sundavam kliky na mym nejoblibenejsim bajku minimalne 30×, proto povazuji system GXP za mene dobry – proste kdyz se sejdou plusove vyrobni tolerance, tak jsi v haji, kdyz se sejdou tolerance ± dobre, tak to urcite musi nejakou dobu dobre fungovat…no a caste nasazovani klik imho systemu Truvativ zrovna neprospiva…tot muj nazor, nerikam ze se tim mas ridit…

            0 0
            • chodec  

              proboha co děláš 30× do roka s klikama dole? To bys je sundaval každý týden, když budu počítat sezónu cca 3/5 roku. Jak jsem psal tak reálnou potřebu při najetí letos zatím necelých 4 tisíc bych měl tak 1–2× za sezónu na vyprání ložisek či jejich výměnu, a to jezdím 90% terénem v různém počasí. Kdybys měl na km stejné intervaly údržby, tak bys měl nájezd minimálně 30 tisíc a nebo jezdíš skelným prachem ;-)

              0 0
    • cabbage  

      Jen kvůli vzhledu a názvu;-)

      0 0
    • kesu  

      hele ja bych je nevzal protoze nemam dobry zkusenosti s truvativ osama.Resil sem neco podobnyho a vzal sem FSA,krom toho ze sou poskrabany(no na enduro to nebylo uplne urceny) fungujou super a daj se sehnat za dobry penize

      0 0
      • roud  

        nedavno mi někdo říkal že FSA osy taky nic moc (ale to mam jen z doslechu nemůžu hodnotit )

        0 0
      • scret  

        za dobry penize?? co to znamena?:)ja ymslim ze levnejsi nez Noiry nebudou ne?

        0 0
        • kesu  

          zalezi kolik stojej noiry normalne,prozradim jen,ze oboje se da sehnat na cene XTR na netu a levnejc

          0 0

Nová reakce na zakládající

Pro zobrazení diskuse se prosím přihlaste nebo zaregistrujte.