Tretry SPD - Fizik nebo Specialized

32 nepřečtených
  • GluckCZ

    Ahoj staré boty (Scott) jsou zničené a potrebuju poradit jaké vybrat. Jezdím tak 3–5× v týdnu cca 50km Cross-country. Vybral jsem si fizik atlas a Specialized recon 2.0. Které boty jsou kvalitnější, dá se v nich pohodlněji chodit a celkové lepší :)?. Klidně si nechám poradit a výběru jiné díky

    0 1
    • racek_chechtavy  

      Odkaz

      0 0
    • MTBIKER doporučuje

    • novas752  

      Co takhke si je vyzkoušet?

      0 0
      • GluckCZ  

        V blízkosti bydliště nikde nemají.

        0 0
        • Tomcat  

          což nic nemění na tom, že dvě boty stejné velikosti můžou sedět jinak a není jediný rozměr jejich délka. Takže výběr po internetu víc než výběry losování.

          4 0
          • GluckCZ  

            Dobře díky. Počítám tedy ze obě značky jsou stejně kvalitní a stejně pohodlne pri chození (myslím tuhost podražily). Takže akorát vybrat velikost

            0 0
            • Tomcat  

              Pokud jde o pohodlnou chůzi tak si kupte turistické Shimana nebo nějaké „skate SPD Fifteeny“ Naprostá většina XC takových bot s pohodlnou chůzí totiž nepočítá.

              Jinak koukejte i na tkaničky a suchý zip.

              1 0
            • JachymP  

              Obě mají gumovo plastovou podrážku, takže budou na chození pohodlnější než kdyby měly karbonovou.

              Jen tvoje logika je trochu pomýlená – kvalitní značka se nepozná podle toho, že se v tretrách dobře chodí. Je to spíš naopak – obecně cyklisti chtějí, aby se v tretrách dobře jezdilo.

              Navíc aby byly tretry pro tebe dobré, tak ti především musí dobře sednout na tvojí nohu. Vzhledem k tomu, že každý má jinou nohu, tak pro každého je dobré něco jiného. A jen velikost nohy při výběru treter opravdu nestačí ;)

              Ale když se ptáš na tu značku: jo, značky jsou to dobrý, s tím neměj obavy.

              4 0
    • J1RKA  

      :D jezdis XC a vybiras boty ve kterych se pohodlne chodi a asi teda < hur > jezdi nakole, technicka, v terenu nejni az tak potreba resit < jak jsou pohodlny na chuzi > na asfaltu jeto uz problem

      1 0
    • gersa  

      Kde je problém tretry objednat, doma je vyzkoušet, jedny si nechat a druhé poslat zpět

      Jinak já bych vybíral podle toho, jak sedí na noze a pak řešil ostatní věci

      0 0
    • cyklista86  

      Mel jsem spešly recon 3 a hodne spatny. Kdyz neberu v potaz muj nejzasadnejsi problem, ze jsou hrozne uzke na moje hobiti nohy, tak nevetraji a maji silene velkej jazyk(kterej taky nevetra) a kterej nema to vykrojeni u prechodu nartu v holen, takze tlaci a ten jazyk si to vyresi tim stylem, ze proste odcestuje na bok budto smerem ven nebo dovnitr.. Ted mam Lake MX238 supercross ve verzi wide s karbonovyma vlozkama lake a je to pecka. Proste i na moje hobiti nohy s sirokym chodidlem a vysokym nartem jsou pohodlne jak bačkurky a zaroven tuha karbonova podrazka pro maximalni prenos sily, takze ja jsem nadsen a doufam, ze me vydrzi do konce zivota.. :D

      1 0
      • mathi  

        Ahoj. Smím se zeptat jakou máš konfekční velikost a jakou velikost těch MX238 sis objednal? Jsem před objednáním těchto treter a proto se ptám. Předem díky.

        0 0
        • cyklista86  

          Boty si kupuju 45. Tretry sem vzal 45 ale verze wide. K nim sem dokoupil karbonove vlozky tady na ceskem eshopu ktere byly ve sleve a vim teda proc. Ten karbon se uplne odlepoval od te peny. No kdyz je to v bote tak to nicemu nevadi. Jinak ty karbonove vlozky maji na sobe velikost 46 a jsou uplne stejne dlouhe jako ty 45 wide. Takze jsem nemusel nic zastrihavat a vypada to teda, ze 45 wide jsou proste stejne velke jako 46 v normalni verzi. Jen teda s urcitosti nemuzu rict, ze i ta sirka u 45 wide a 46 je stejna. Jestli je, tak je to proste jen marketing, ze maji i verzi wide. Protoze v tom pripade si nevedomky objednas jen o cislo vetsi.. Pritom ja myslel, ze delka u tech 45 wide bude stejna jako u tech 45 jen budou proste sirsi.. Ale jinak i tak je delka ok a aspon tam nemam problem dat i tluste ponozky.. Takze asi bych proste vybral o cislo vetsi nez mas nornalni boty.. No a pokud mas sirokou hobiti nohu jako ja, tak bych radsi vzal ty ve verzi wide pro pripad ze jsou teda fakt sirsi jako ty klasicke jen o cislo vetsi.. :)

          1 0
        • cyklista86  

          Nebo jeste takhle. Pokud to ma byt bota na zavodeni a na kratsi noseni, tak bych klidne mozna vzal i stejnou velikost jako mas botu, ale pro delsi pohodlnejsi noseni asi o cislo vetsi radsi.. Tak jako tak ale neni jistota ze ti sednou. Proste v nejhorsim pripade vratis. Ja taky vzal jako prvni trochu jinej model a 46 wide. U tech jsem si mohl dat celej palec mezi patu a botu a jeste jsem tam mel misto a navic na podrazce byly dost hlubohe stopy od kufru coz me dost nasralo a taky ta kuze klokani u toho modelu me pripada dost tenka a jak byla hladka, leskla, tak by mohla byt nachylna na praskani, oder a pod.. Ja mam ten model s tou drsnou kuzi. Ta se sice hur cisti, ale zato odolnost proti oderu perfektni..

          1 0
          • mathi  

            Díky za reakci. O jiné než wide verzi ani neuvažuji. Mám opravdu širokou nohu. Při velikosti 42 mám šířku cca 11cm. Měl jsem tretry Bont Riot MTB+ ve wide verzi vel.43 a i přes několikeré tvarování v troubě to pořád nebylo ono.

            0 0
            • cyklista86  

              Tak to mas slusny ploutve. Ja mam taky kolem 11cm, ale delsi. Tak to aby ti vubec i ty wide byly.. :D Kazdopadne u bontu je problem, ze tam je ta karbonova podrazka na krajich zvedla a ta tu nohu nikam nepusti. U Lake je normalne rovna a tu nohu drzi kuze, ktera se trochu roztahne casem a udela pro to chodidlo vic prostoru.. Dalsi vec je podpora klenby. Jestli mas vysokou klenbu a nemas tam vlozky ktere tu klenbu podeprou, tak to pak vytvari velkej tlak na tu predni cast chodidla, ktera se zase hodne roztahne a bude to delat problemy no.. V tom maji vyhodu lidi s nizkou klenbou. Tem casto staci i ty vlozky co prijdou s tretrama..

              0 0
              • mathi  

                Naprostý souhlas. Ta karbonová vana Bontu je fakt tuhá a do boku nic nepustí. Při šlapání je ten přenos síly poznat, ale díky tomu taky hodně nepohodlné a při nutné chůzí jakbysmet. Při tvarování za tepla jsem si lepil přes klouby palce a malikovou hranu nohy flastry, abych docílil větší šířky a na to pak hrubší ponožku a nasadil rozehřátou tretru. Trochu to pomohlo. Klenbu mám střední a vložkky sidi pro tu střední velikost. Ještě uvažuju nad nějakýma metatarsálními vložkami, takové to srdíčko pod přední čásl nohy.

                0 0
                • cyklista86  

                  Ja na to koule nemel davat ty bonty do trouby, tak sem je radsi vratil hned. Jinak ty Lake maji taky karbon podrazku s maximalni tuhosti. Ta se taky moc nehne.. Jo podpora klenby i u prstu je super, ale to uz chce vlozky na miru no. Me nastesti staci ty karbonove, ktere jsem nemusel ani tvarovat. Ale ja nejezdim zadne silenosti. Ja jsem jen potreboval, abych v tech tretrach vydrzel 3–4 hodiny bez bolesti..

                  0 0
                  • mathi  

                    Ani já neměl problém na 3h vyjíždce, ale odjel jsem závod okolo republiky – tu kratší 950 km dlouhou trasu a to už byla katastrofa. No a jelikož se na ni chci přihlásit i letos, tak hledám vhodnější tretry.

                    0 0
    • KoumakCloumak  

      Bez vyzkouseni to nepoznas, ja treba mam problem se sirkou bot v oblasti kloubu, tedy i v beznem zivote kupuju co nejvic siroke (Keen atd.) a tedy v tretrach jsem volil Specialized. Po 2 letech stale ok a spokojenost. Mam typ na suchace, tedy Specialized Recon 1.0. Na kole kezdim cross country, ale ani 20min schazeni rokle s kolem na rameni nebyl problem, dole jen vysypes bordel z bot a jede se dal :-)

      0 0
    • GluckCZ  

      Všem dekuji. Díky za poznatek ohledně jazyka takže Specialized padají. Ještě jsem našel jednu značku ale nevím zda je dobra. Má nekdo zkušenost s Northwave razer 2? Je systém slw 3 spolehlivý nebo je boa lepší? Ještě jednou všem dekuju.

      Ps na Lake mx 238 jsem Koukal ale cena je příliš vysoká

      0 0
      • cyklista86  

        Dnes uz jedine tretry s boa koleckama..

        0 2
      • zet  

        Mam Northwave s jednim koleckem cca rok, 5000km a v pohode. Zase na rozdil od tech nizsich boa se da bota rychleji povolit.

        0 0
      • Alojs01  

        Kolecka na NW, jsou vyrazne lepsi nez boa.

        Mam na ruznych tretrach oboji.

        0 0
    • GluckCZ  

      .

      0 0
    • vysmátej bajker  

      objednej oboje a ty co nesedí vrat. nebo výlet někam kde je maj.

      0 0

Nová reakce na zakládající

Pro zobrazení diskuse se prosím přihlaste nebo zaregistrujte.