• Sidonius

    Ahoj,

    máte někdo tip na pohodlné tretry na MTB 29" v cenové hladině 2000,–-3000tis? (3500,–bych snad ještě dal) Jezdím silnici, polní cesty a sem tam menší terén.

    Požaduji aspoň jednu přesku, barva černá-bílá, či šedá (kombinace 3barev)

    Koukal jsem se na :

    Shimano SH-M089W

    Shimano XC61 (někdo si stěžoval na kvalitu)

    či jiné Scott, specialized, Sidi ?)

    ShimanoM089

    Shimano XC61

    Giro Privateer

    Díky za tip

    0 0
    • Sidonius  

      či Scott MTB COMP

      Scott MTB Comp

      0 0
      • ppll33  

        Tyhle Scotty mám – jsou úzké, jestli máš úzkou nohu, já zkoušel hodně treter a všechny mi byly volné až tyhle Scotty mi sedli …

        0 0
        • Lachtis  

          Rovněž GIRA jsou pro užší nohy. Měl jsem ty Spešl Comp a byly celkem fajn, ale volnější a právě Gira mi díky perfektnímu upnutí sedly mnohem víc. Nicméně ty Scotty jsem nezkoušel, mohou být také fajn…

          0 0
      • TeryPV  

        Ty Scott jsem měl. Jak píšou ostatní, jsou užší, což je pro mě ideál. Sehnat na mě boty je problém, kvůli úzkému chodidlu. Scott sedly skvěle. Nicméně k nim mám jednu zásadní výhradu. Horní sucháč se nehodí pro vyšší nárt. Nemyslím si, že bych měl nárt nějak extra vysoký, ale ten sucháč je tolik krátký, že to tak tak drželo. No a pak je na prd ta jejich větrací síťka. Po necelém roce se začala trhat. Naštěstí mi to vyreklamovali. Vzal jsem nakonec místo nich Scott MTB pro 2017 model. Ty jsou ještě o level výše. Jsou to opravdu super boty. Ale tak uvidíme po roce jak na tom budou. Ale momentálně jsem nadšen a jezdí se v nich parádně. Cena oficiální je 3900,– já dostal slevu a měl je za 3300,– což myslí za ty peníze super. Zkoušel jsem i Giro, ale Scott mi přišly pohodlnější.

        0 0
    • Breakpain  

      XC61, ale zkoušel si je? To Ti musí sedět ;)

      0 0
    • novas752  

      Co Spesl MTB Comp? Kazdy ma jinou nohu, ale ja jsem s modelem 2013 spokojeny co se tyce pohodli i kvality zpracovani a vydrze. Asi 12000km (700h) ve vsech podminkach a krome odrene podrazky jim nic neni.

      0 0
    • Smazaný účet  

      Za sebe muzu rict, ze tyhle Spesly jsou vazne super – mam je rok, casto v nich zmoknu a stale nenesou znamky opotrebeni.

      https://www.heureka.cz/?…

      Je to ovsem rok nebo dva stary model, mozna uz budou mit nastupce, ale co se tyce MTB je toto pro me osobne jasna volba. Navic podrazka je skvele pohodlna i pri chuzi, coz ocenis, pokud jezdis i takove ty klasicke vylety s castym presunem bez kola.

      0 0
    • kadlec  

      Ja koupil giro cylinder a max spokojenost

      Mel jsem 10 let stary spesly a premyslel jsem o compech, ty stary boty jsou celkem uzky a novy compy strasne siroky a cvachtala mi v nich noha (a tonjsem si myslel jak mam nohu sirokou)

      Zkousel ksem giro privateer, ale tlacila me preska z boku do nartu uz behem par minut

      Takze nakonec cylinder a super, pohodlna bota

      0 0
    • vladacr  

      Od pátku mám Specialized Tahoe 2017. Po prvních dvou vyjížďkách musím říci, že jsou to super bačkůrky. Chtěl jsem něco s gumou/Vibramem, protože zatím ještě dost tlačím :-). Tahle kombinace.

      0 0
    • VIP3R  

      Já minulý týden koupil Specialized Comp MTB black/red ve výprodeji za 3199 Kč a jsou super.

      Oproti Force MTB Hard, které se mi po 100km vytahaly tak, že nejdou dotáhnout, jsou na noze pocitově pevnější, kolečkem se dá rychle korigovat dotažení, líp se mi tam hledala ideální pozice pro kufry (hned první poloha fungovala líp než po pěti pokusech na Force) a chodi se v nich taky líp – nemají tak brutální špunty a hlavně nekloužou, protože mají pogumovanou podrážku (Force klouzaly jak blázen, hlavně na dlažbě).

      0 0
    • Mireklbc  

      Mam druhym rokem Shimano M089 a naprosta spokojenost.

      0 0
      • mkon  

        Souhlasím. Mám také Shimano M089 a nemohu si stěžovat.

        0 0
    • wego1991  

      Já na doporučení několika zdejších uživatelů objednal tyhle https://www.kola-radotin.cz/…ackdark-grey a dnes pro ně jdu na poštu, tak sem zvědav – poprvé jiná značka treter než shimano.

      Jinak v kola radotin po napsání do poznámky: do práce na kole je sleva 10% (nejenom na tretry)

      0 0
      • Tencovozikmin  

        Akorát se do nich blbě leze(ten spojený jazyk se krčí) jinak super.

        0 0
      • KRoser  

        Už jsi tretry zkoušel? :) Jak jsou na tom se šířkou oproti shimanum? Mám nohu širokou jak slon a i když mám shimana širší verzi tak to pořád není ono a přesně po těch spešlech jsem pokukoval.

        Díky za odpověď

        0 0
        • VIP3R  

          Já tyto tretry mám, mám taky obří nohu (širokou 48) a sedí mi perfektně, což se o asi 95% bot, co zkouším říct nedá.

          0 0
        • wego1991  

          Objednal sem velikost 48 – jak sem byl zvyklý od shimana a jsou hodně velké. Dnes sem je v bikomaticu zkoušel ve 47 a velikostně dobré, ale pořád strašně moc ,plandavé'' přes nárt a to fakt hodně – že to nešlo stáhnout ani těmi přesky. Zpracování perfetkní, ale zkrátka a jednoduše bohužel nejsou na mou nohu ani omylem.

          Otázka pro lidi s podobným problémem: Co si mám ***** koupit? :)

          0 0
          • Tencovozikmin  

            Jestli mas uzkou hnatu tak vyzkousej SIDI

            0 0
          • kadlec  

            Me spesly taky plandaly, strasne siroka bota

            Koupil jsem giro cylinder a super

            Velikostne me sedely i giro privateer, ale tlacila me praska do nartu

            0 0
          • vili  

            dá se v těch spešlech i trochu v terénu chodit nebo je to klouzavý utrpení?

            0 0
            • VIP3R  

              Chodí se v nich dobře, mají relativně měkké gumové „zuby“, ne jako Force, co jsem měl před tím.

              Nekloužou a neklapou jako kopyta. :-)

              0 0
    • stanik48  

      Já mám od letoska sh. M089 a jsem spokojen. Koupil jsem o číslo větší než mám boty a sedí dobre. Záleží taky,jak je chceš používat,tyhle mají gumovou podrážku a celkem obstojně se v nich chodí,třeba když jedeš na výlet a chceš udělat i pár kroků pěšky.to s plastovyma podrazkama nejde. tuhe jsou ale dostatecne…já jsem spokojen, najeto 400 km

      0 0
      • hrota  

        Jak zvládá podrážka kameny apod? Poohlížím se po nějakých rozumných tretrách, teď mám staré trekingy, takže podrážka netrpí, M089 mám v hledáčku, ale zatím jsem se k nim fyzicky nedostal.

        0 0
        • stanik48  

          Guma je neklouzavá,kufry jsou při chůzi schované v podrážce a tudíž to po nich neklouze a nezakoava. Podrážka je tuhá,což je u treter žádoucí, ale pro chůzi je to samozřejmě nevyhoda. Na cykloturistiku bez problemu i na výkonnostnějsi ježdění. Je to taková univerzální bota

          0 0
          • hrota  

            To zní jako něco pro mne, koukal jsem na XC61 a XC70, ale ty už mi přijdou jako echt tvrdé tretry, kde bych mohl podrážku zlikvidovat poměrně rychle..

            0 0
            • stanik48  

              Gumy na podrážce je docela hodně,takže bych řekl,že něco vydrží.pokud bys je bral tak doporučuji vzít i číslo větší než civilní boty

              0 0
    • Kuba78  

      ja mam shimano mt34 ale premyslim ze poridim neco lepsiho. sice mi sedi, ale mam pocit ze utahovani tkanickama neni to prave orechove. co byste doporucili? potrebuju neco v cem se da i normalne chodit jako v tech MT34. jaky utahovani bude lepsi, tim provazkem jak maj MT54 nebo suchace?

      0 0
    • chal  

      Využiju s dovolením vlákno :)

      Min. týden jsem koupil nový tretry Shimano XC70, Shimana obecně mám otestovaný x lety a vím, že mi jejich zpracování sedí. Co jsem ovšem nikdy předtím nezažil je téměř nesnesitelný pálení chodidel v těchto nových. Vydržím v pohodě +/- 15km a pak začnou chodidla pálit jak prase.

      Nesetkal jste se někdo s podobným problémem? Čím by to sakra mohlo být?

      Díky za názory, zkušenosti…

      0 0
      • KRoser  

        Myslím, že pálení chodidel je způsobený třením v tretře. Že ti prostě noha v tretře pohybuje tím pádem tření a tím pádem teplo. Většinou je to způsobený moc velkejma botama, ale když říkáš, že ti sedí tak vážně nevím jak to vyřešit. Třeba zkus jiný ponožky nebo víc boty utáhnout.

        0 0
      • wego1991  

        Kdysi sem to měl u treter taky. Bylo jak píše výše třením. Buď vyměnit ponožky (za něco méně polyatd) a nebo počkat až se vložka lehce zdrsni a pálení přestane

        0 0
        • chal  

          OK, tak uvidíme, dam tomu jeste chvilku čas a pak kdyžtak půjdou do světa 

          0 0
      • Sc4mp  

        zkus si pořídit Sixtus Fussbalsam, také ho používám … http://www.specializedjiricka.cz/…a-nohy-100ml?…

        0 0
        • milan.v  

          To tě jako předtm pálily nohy a po aplikaci tohoto už nepálí?

          0 0
          • Sc4mp  

            Nikdy jsem netrpěl nějakým extra pálením, ale k tomuhle jsem se dostal náhodou, měl jsem nějaký vzorky a musím říct, že po aplikaci je mi daleko příjemnější mít nohu v tretře. Nevím jestli to pomůže a eliminujeme nějaké větší pálení nohou, ale myslím že za zkoušku to stojí :) …

            0 0
            • Frankq  

              Zkus vyměnit vložky do bot.

              0 0
              • chal  

                Diky všem za rady, včera cca 50km bez problému. Asi si to už nějak sedlo :) Nebo to pálení vůbec nová tretra nezpusobovala a šlo jen o náhodu. Každopádně jsem rad, ze je to OK.

                0 0
    • KRoser  

      Taky bych rád využil vlákno a zeptal se zda někdo máte zkušenosti se zapínáním treter pouze na suchej zip. Zda suchej zip vydrží pár let používání nebo to za chvilku přestane lepit? Jelikož mě moje shimana vůbec nesedí tak se rozhoduji mezi Specialized Comp Mtb s kolečkem na zapínání nebo Specialized Sport Mtb pouze suchej zip na zapínání. Pointa je taková, že to jsou podle skoro stejný boty pouze jiný to zapínání a vážně se mi nechce dávat 4 000 za boty proto mě zajímá zda to má cenu vzít ty levnější pouze se suchým zipem aby ty boty pár let vydržely. Dík

      0 0
      • zdenek  

        Taky jsem byl zvědavý na výdrž, ale je v pohodě. Jedny silniční Shimana na 2 sucháče mám cca 10 let a najeto v nich přes 50 Mm. Další MTB cca 8 let a najeto kolem 30 Mm. Už se jim trochu trhá síťovina na špičce boty, ale sucháče drží pořád.

        0 0
      • Johnnyxjr  

        Zalezi v cem a kolik budes jezdit jestli v bordelu a mokru zime tak ten suchac nic moc nevydrzi mas lepsi kdyz je nahore prezka nebo boa

        0 0
      • Tencovozikmin  

        Mám stare SIDI se sucháčema a funguji bez problémů,mám je tak 8 let a sice už celkově dosluhují,ale se sucháčema problém nikdy nebyl a taky není problém opravit u obuvníka za pár peněz.

        0 0
      • Lister  

        Pokud jde o životnost tak jsem se sucháčem nikdy problém neměl, ale naštěstí už mám tyhle závodní roky za sebou, takže můžu vozit pohodlnější bačkůrky vhodné i na chození.

        Jinak mezi těma botama bude asi i jiný rozdíl, třeba tuhost podrážky atd, ale klidně bych vzal ten levnější model. Taky jsem je vozil, abych je po pár sezonách spokojeně zahodil :-)

        0 0
    • Sidonius  

      Tak vybráno, starší model Giro

      0 0
    • Edwin  

      Po 8 letech se mi urvala prezka na Spec. Comp, takze musim vybrat nahradu. Bota mi sedela a je nesmrtelna, takze bych klidne zustal. Ale koukam, ze misto prezky ma stahovaci kolecko. Jaky s tim mate zkusenosti? Neporoucha se to hned?

      Pripadne jakou podobnou botu s prezkou?

      0 0
      • wego1991  

        Já po mnoho letech s preskama letos přešel na boa kolečko a nemůžu si to vynachválit. Mám xc7 od shimana – jejich boty mi sedí nejlépe.

        0 0
      • n_bye  

        Boa má doživotní záruku. Nemyslím botu, jen ten mechanismus. Jedno jakou máš botu i jakýho výrobce. Boa ti zadarmo vymění.

        0 0
        • Edwin  

          Tak to je dobrá zpráva, díky.

          0 0
          • Edwin  

            Tak mám za sebou křest nových bačkůrek. Spec comp boa.

            0 0
        • Gorf  

          Není to asi sice systém Boa, ale na ten způsob. Právě jsem reklamoval tretry NorthWave Rebel https://www.triexpert.cz/…hwave-rebel/?… . Ulomil se mi ten kovovej „bazmek“ kterým povoluješ utažení. Reklamaci bez problémů uznali, ale k mému velkému údivu je to neopravitelné. Tedy mi vrátili peníze a nabídli s menším doplatkem nejvyšší model ghost https://www.n1shop.cz/…xc-p1155727/ .

          Osobně jsem byl s těma Rebelama maximálně spokojenej a dost mě mrzelo, že je nejsou schopni opravit a nové v mé velikosti už nejsou. Nicméně, mě trošku zaráží, že to nejsou schopni opravit. Myslel jsem, že ten jejich boa systém můžou na botě jednoduše vyměnit. TeĎ mám popravdě trošku obavy aby se mi to u těch novejch treter nestalo znovu a nedejbože po záruce. Přece jen už jsou to tretry za 6ku a vzhledem k tromu, že už se mi posral boa systém na tretrrách mavic a teď i northwave tak se toho docela děsím.

          0 0
          • Smazaný účet  

            Koukám, že boa je další evoluce špatným směrem, může tě čekat dlouhé dojetí s volnou tretrou a někdy nemožná oprava.

            0 0
          • milan.v  

            Ale ani Mavic, ani NW nemají BOA, tzn. člověk nemůže využít jejich doživotní záruky na mechanismus a excelentního servisu…

            Mavic má Atop jako je např na Decathlon tretrách a NW má vlastní systém, o který bych se bál asi nejvíce… Mám všechny zmíněné.

            0 0
            • zarkow  

              Mě se ukroutilo a vytrhlo Boa L6 kolečko na inlajnech K2, což je neopravitelné protože by se musela ta spodní část znovu přišít k botě. Přitom jsem se k tomu choval velmi slušně. Naštěstí byly brusle ještě v záruce a byly vyměněny s doplatkem za vyšší model, ten mi zatím drží.

              Teď mám nové silniční tretry Luck s utahováním od Atopu, k povoleni stačí otočit zpět, nemusí se vycvakavat jak Boa, což mi přijde šikovnější. Životnost se pozná až časem.

              Nicméně pro Mtb tretry mi přijde přezka + suchý zip vhodnější, bohužel nabídka je slabá a u vyšších modelů téměř žádná.

              0 0
            • Smazaný účet  

              Tak s NW mám taky negativní zkušenost, zase se dá celý mechanismus koupit. Tak se nebojím toho, že až se to znova vysype, tak budu muset měnit tretry.

              0 0
              • Gorf  

                Hm, tak to fakt nevím. U mých treter NW Rebel vyměnit očividně nešel. Prodejci jsem řekl, že klidně aŤ neuznají reklamaci, ale hlafvně ať to opraví. Nakonec reklamaci uznali, ale nelze opravit. Bohužel neměli ani nové stejné tretry v mé velikosti tak prodejce nabídnul nejvyšší model s výraznou slevou.

                Tedy teď mám tretry NW Ghost za super cenu, ale je tam stejnej systém. Jen doufám, že se nevysype měsíc po záruce protože boty za tyhle prachy jsem si na dva roky vážně nepořizoval.

                Jinak co se NW týče tak za mě nejlepší tertry co jsem měl. Když pominu ten jejich „boa“ systém tak bota a materiály jsou naprosto úžasné a maximální spokojenost.

                Nicméně nechápu co je na tom neopravitelného. Jestli se dá ten NW „boa“ systém koupit náhradní tak to není nic co by trošku šikovnější opravář bot nezvládl vyměnit. Tedy nechápu proč mi raději vraceli peníze než to znovu přešít.

                0 0
            • Gorf  

              Ano vím, že ani Mavic ani NW nemají boa. Však jsem psal, že to není boa, ale na ten samý způsob.

              Jestli se mi vysere ten systém na NW ještě jednou tak další tretry už jedíně s opravdovým boa systémem, když říkáš, že je na něj doživotní záruka.

              0 0
    • Rychlej turista  

      Potřebuji nové škorně a padly mi do oka FORCE MTB CARBON DEVIL, bílá/červená. V Kupkole za 2 249 peněz.Má je někdo? Třeba i v jiné barvě :-)

      0 0
    • xtonda  

      Jsou nějaké použitelné tretry za málo peněz, řekněme do 1500 Kč spíše civilnějšího typu? Pohrávám sis myšlenkou, že bych zkusil nášlapné pedály, ale nechci v tom utopit moc kdyby mi to nevyhovovalo.

      Třeba Force Tourist? https://www.force.cz/…o-sedo-bile/

      Nebo tyhle Decathlon https://www.decathlon.cz/…8512377.html nejsou skladem nemohl sem je vyzkoušet

      Tyhle https://www.decathlon.cz/…8500653.html mi sou úzké ve špičce a tyhle https://www.decathlon.cz/…8529819.html mají měkkou podrážku.

      Případně nějaká levná Shimana?

      0 0
    • mirage  

      podívej se na tretry Lake, dovozce Cyklomax

      0 0
    • snas89  

      Shimano nebo giro

      Jakakoliv trail/civil verze od nich ktera ti sedne a vejde se do stropu.

      0 0
    • Roman1968  

      Ahoj, máte někdo zkušenosti s nákupem treter v e-shopech?

      Má si objednat, zkusit a případně vrátit? Jak to děláte vy?

      Dosud používám MTB tretry Spezialized HT Comp-chtěl jsem si po 5 letech koupit stejný model-ale bohužel vzhledově je to k pláči! Boty jsou celé černé bez stříbrných doplňků (jako mají ty stávající)..

      …líbí se mi velmi Northwaye a Vittorie-ale za ty peníze 3 až 5 tis.) nemám odvahu je kupovat „na dálku“ a tady v Hradci Králové není moc dobrý výběr

      PS: první , co odešlo na tretrách byl sucháč a pak urvaná přeska (provizorně jsem přinýtoval)..a vůbec obecně se sucháčema nemám moc dobré zkušenosti (zanášejí se čurbesem) a „vyběhají se“

      0 0
      • novas752  

        Mě na Spešl Comp MTB 2013 fungujou furt dobře ty sucháče. A myslim že když na ty nový modely posvítíš, budou i stříbrný (reflexní) prvky. :)

        Jinak je to tak jak říkáš, pokud si to teda neobjednáš na pobočku jako to má třeba koloshop apod.

        0 0
        • Roman1968  

          a jak jsi kupoval ty svoje tretry? V kamenným obchodě nebo taky přes e-shop?

          0 0
          • novas752  

            Tehdy ještě v kameňáku, ale momentálně mám rozjednáno přes eshop.

            0 0
      • apaccer  

        Ahoj! Taky jsem nedávno řešil a snad jinak než přes e-shop to nejde. Obchod, kde by toho bylo víc pohromadě a ještě ve velikostech, které zrovna potřebuješ je minimum! Takže jsem objednával, zkoušel a ještě ten den vracel (celkem čtyřikrát), než jsem nakonec vybral. Nevím, jak to je na For Bikes (jedu letos poprvé), ale tajně doufám, že tam toho bude mraky (tretry, přilby atd.....) aby si mohl člověk vybrat přesně to, co momentálně potřebuje a pěkně na jednom místě.

        0 0
      • Tencovozikmin  

        Nikdy jsem se suchacem na tretrach problem nemel a to jsem jezdil celorocne 5–8 tisic vic nez 5 let. SIDI.

        0 0
      • vanderpoel  

        zvlastni, ja naopak vybiram jen suchacove boty, protoze ty suchace mi prijdou v podstate neznicitelne. neco jako vytraska. jako ok, nemam otestovano napric znackama, ale mam dvoje shimana a furt parada. jedny ted nacinaji uz devatou sezonu, jsou uz ponekud dodrene, ale suchace drzi jak gumaky ze svitu.

        0 0
    • xtonda  

      Asi blbej dotaz, ale proč u některých bot je uchycení kufru polohovatelné a u některých ne?

      https://www.decathlon.cz/…8512218.html

      https://www.decathlon.cz/…8512376.html

      0 0
      • Hroch Peťas  

        Na druhé fotce odšroubuješ imbus a ten plast vypadne celý. Pod ním by mělo být to co na foto 1

        0 0
        • xtonda  

          Tak sem se tam byl na to podívat. Žádný inbus tam není, je tam závit pro šroub upevňující kufr, není co odšroubovat, plast okolo závitů nevypadal vyndavatelně, ptal sem i personálu, prý to takto prostě někdo vymyslel. Škoda, zrovna jediné dva modely co mi přišly pohodlné. Ještě detailnější obrázek z jejich webu.

          0 0
    • stativ  

      Ahoj, chtěl bych přejít obyč pedálů (těch nejobyčejnějších plastových) na nášlapy. Chci to na takové ježdění, kde je na konci třeba i nějaký výlet pěšky. Koukám tedy po MTB tretrách, ve kterých se dá i trochu chodit.

      Jelikož toho zase tolik nenajezdím a chci to hlavně vyzkoušet, koukám hlavně po nějakých levnějších, řekněme do 2500 Kč. Budu rád i za levnější, ale přijde mi, že za méně se toho moc najít nedá.

      Co je ale problém je šířka. U běžných bot je mi 90% bot úzkých. Nohu mám dlouhou asi 26 cm (typicky velikost 41/42), ale na okolo nártu mám ca 25.5 cm, což podle Cycling Shoe Size Guide odpovídá u většiny výrobců velikosti 45, což je strašně moc.

      Zatím se mi do hledáčku dostaly tyto:

      Lake MX80 – podle recenzí, co jsem našel by snad měly být celkem široké

      Force Hill – odrazuje mě, že jsou to force, ale na Heuréce kdosi tvrdí, že sedí i na širší nohu.

      Force Hill Vibram – to samé, ale v hezčím balení

      Giro Privateer HV – není to úplně to, co bych si představoval, ale podle ohlasů jsou HV varianty od Giro pro širokou nohu pohodlné.

      Specialized Rime 1.0 – opět podle ohlasů celkem vhodné i pro širokou nohu, i když specialized wide varianty nerozlišuje

      Shimano MT5 vzhledově se mi dost líbí acena taky dobrá, ale bojím se, že budou dost úzké

      „Cyklistické tretry Giro Gauge“: https://www.kola-radotin.cz/…shadowcitron#… – ditto

      Měl by někdo nějaké tipy, jaké tretry jsou vhodné pro širokou nohu, případně jestli některé z výše uvedených ani nemá smysl zkoušet, protože jsou úzké?

      0 0
      • vt  

        Trochu chodit se da ve vsech.

        Ono je to desne individualni, co noha to unikat … omer co nejlip a pak riskni nejaky nakup s moznosti vraceni.

        0 0
        • RapMan  

          a nebo začít chodit naboso, pak není člověk limitován výběrem treter…

          0 0
        • stativ  

          Já už jsem smířený s tím, že těch treter budu muset ozkoušet víc. Stejně jako když vybírám nové boty (a stejně skoro vždy skončím u Salomonu). Ale pokud má někdo zkušenost, že některé z mého výběru jsou úzké, tak je můžu rovnou přeskočit a ušetří mi tím čas i peníze (i nervy, protože místní pošta je zážitek).

          0 0
      • ToMášMarný  

        S touhle dispozicí to na první dobrou asi nedáš. Mám trochu širší nohu a trochu vyšší nárt než je standard, ale ne nějak zásadně. Vybral jsem specialized rime a je to, hlavně na šířku, tak akorát. Vibram podrážka je relativně těžká, v terénu fajn, ale na tvrdém povrchu v tom stejně chodit nechceš, bo kufr je prakticky v rovině s podrážkou.

        0 0
      • Heatly  

        Koukni na Mavic Crossride shoe. Mám je třetí sezonu a jsou super. Drží a nijak se nerozlepují. Velice pohodlná a vzdušná bota. Velikosti jsou stejné jako u bot Salomon.

        0 0
        • stativ  

          Díky za tip! Kdyby byly jako Salomon tak by to bylo perfektní, protože od Salomonu mi boty vždy slušně seděly.

          0 0
          • Heatly  

            Někde tady na foru jsem se před lety dočetl že se boty Salomon a tretry Mavic vyrábí v jedné fabrice. Doponce i štítek na jazyku s velikostmi je totožný jako u Salomon bot. Já Salomony obouvám už tak 15 let a velká spokojenost. Těch typů od Mavicu je víc, takže koukni na net.

            0 0
            • Heatly  

              zde

              0 0
            • stativ  

              Tak jsem se trochu pídil a s tou jednou fabrikou to je, nebo spíš byla, pravda. Salomon spolu s Mavicem patřili Amer Sports, kteří Mavic v roce 2019 prodali. Je to poznat i podle toho, že Mavic a Salomon používají salomoní podrážky contagrip.

              Každopádně, objednal jsem 7 párů treter a dneska jsem zkoušel. Třeba někomu moje postřehy pomůžou. Budu řadit od nejhuře padnoucích až po vítěze.

              Giro Gauge MTB, vel. 42 – délka ok, ale jinak tlačí snad úplně všude. Strašně úzká bota. Kdo má nohu rozplizlou jak já nad nimi ani nemusí přemýšlet.

              Mavic Deemax Elite MTB 2018, vel. 43 1/3 – v reálu působí ještě víc kolotočářsky než na obrázcích. Velikost celkem OK, ale mě bota moc nesedla. Boky má poměrně tvrdé, jakoby plastové, takže tlačí. Podrážka vypadá, že by zvládla i větší chození.

              Tretry MAVIC XA ELITE 2018 vel. 42 – trochu těsné, chtělo by to o fous větší velikost. Pak by byly určitě dost pohodlnější než Deemax Elite, protože boky nejsou tak tvrdé. Podrážka taky vypadá i na větší chození.

              Shimano SH-MT501ML vel. 44 – na první ozkoušení působí strašně pohodně. Je to příjemná měkčí bota. Dokonce i s tou spoustu přebývajícího místa ne délku se vůbec nevyzkouvají. Když jsem se s nimi prošel, tak prázná špička je ale trochu znát a hlavně se hodně láme, takže myslím, že by to moc dlouho nevydrželo.

              MAVIC CROSSMAX vel. 43 – fakt příjemná bota. Podrážka působí slušně a asi něco vydrží, ale kecky to nejsou. Snesl bych menší velikost, protože se mi trochu pohyboval kotník. Ale jinak bych je na širokou nohu s klidem doporučil.

              GIRO PRIVATEER HV, vel.42.5 – ty mi padly skoro jako ulité. Šířku dohánějí spíš tím, že podrážka je sice úzká, ale bota je měkčí a prostornější, takže se bota roztáhne. Mají fajnovou ergonomickou vložku. Na chození úplně nejsou. Celkově bota působý kvalitním dojmem. Každopádně jestli se někdy rozhodnu pro klasičtější tretry, tak jsou Giro celkem jasná volba.

              LAKE MX80 vel.42 – vítěz. Perfektně padnou i na širokou nohu i bez nutnosti kupovat větší číslo. Takže žádné plavání dopředu dozadu. A jsou široké včetně podrážky. Jinak podrážku nemají tak super jako Mavic, ale myslím, že to bude stačit.

              0 0
              • theedge  

                Za mne jsou TOP – Specialized 2FO Cliplite. Stojí ranec ale občas se dají koupit ve výprodeji.

                Opravdu tvrdá tretra ve které se ale i dobře chodí. Užší bota – pokud má někdo hodně širokou tak určitě napřed vyzkoušet.

                Super v kombinaci s trail pedály s SPD – vozím se Saint PD-M820 a výborná kombinace.

                0 0
              • Dazz  

                Tretry MAVIC XA ELITE 2018 vel. 42 – jsou docela měkké. Pamatuji se, že kvůli tomu jsem koupil od Maviku nějaký typ o řadu výše.

                0 0
    • tomasz70  

      Já minulou sezónu koupil boty Bontrager na jedno boa kolečko s tím jestli se trochu neroztahnou. No a neroztahly. Jsou trochu užší než bych při delších cestách chtěl. Tak je posunu dceři, která má užší nohu. Mám přece jen trochu širší, ale ne zase tlapu. Vel 41,5. No a následně jelikož se ženou máme cca stejnou nohu jsme byli vybírat tretry pro ní a jelikož se jí vždy líbily Sidi tak jsme skončili v prodejně Maxcursor, která tyto boty prodává a má opravdu velký výběr. Výhoda Sidi, že dělá i po půl číslech. No a žena si opravdu vybrala konkrétně model dragon 5 a je opravdu spokojená. Pohodlné, dvě kolečka boa plus parádní přední přeska se zářezy, což jsem ještě neviděl. Navíc a co také rozhodlo pro tento model je ze se da vyměnit po opotřebení prakticky úplně vše od koleček, podrážky, atd. Bota má zajímavou povrchovou úpravu, kdy po ušpineni třeba od bláta stačí mokrý hadr nebo houbicka a boty jsou jako nové. No a nyní je řada na mě a půjdu stejným směrem jen vezmu o půl čísla menší model.

      0 0
    • tomasz70  

      Omlouvám se za chybu. Ano nemá typické boa. Systém povolování je trochu jiný. Bral jsem to obecně jako ovládání kolečkem. Kdo má Sidi asi ví jak jsem to myslel..

      0 0
      • milan.v  

        Ano, mají jejich proprietární systém utahování, něco jako například Northwave…

        0 0

Nová reakce na zakládající

Pro zobrazení diskuse se prosím přihlaste nebo zaregistrujte.