• LuckyLuke

    Ahoj lidi, chtěl bych se s Vámi poradit. Chci si koupit nové kolo na moje hobby ježdění a váhám mezi Trek X-caliber 7 http://eshop.kola-radotin.cz/…k-viper-red/?… a specialized rockhopper 29 http://www.specialized.com/…per-sport-29 nebo levnejší verzi specialized http://www.specialized.com/…ockhopper-29 Děkuji za rady.

    0 0
    • jIrI___  

      Vybíráš mezi dvěma značkami patřícími k nejpředraženějším na trhu… Z toho tvého výběru bych vzal raději Treka, má oproti Spešlu aspoň jakž takž fungující vidlici.

      0 0
    • LuckyLuke  

      Nebo jestli máte zkušenost s jinými značkami v téhle cenové relaci, budu rád za tip.

      0 0
    • racerRUZA  

      Z těhle Treka. Má lepší vidli a G2 geometrii. Mám sice Superfly, ale rám vypadá hodně podobně (je delší), takže můžu z vlastní zkušenosti říct, že je to jedině plus (mezi 26 a 29 jsou pouze minimální rozdíly v ovladatelnosti v terénu).

      0 0
      • JakeF  

        G2 geometrie je jako nějaká výhoda? Naopak je to jedna z těch horších geometrií na trhu, co se týče ovladatelnosti. Respektive byla, u nových modelů (Superfly v hlíně a nižší karbony) už je zajímavější, ale aktuálního X-Caliberu se to netýká.

        0 0
        • tonik666  

          Navíc člověk má doma neprodejnou vidli, kterou musí vyměnit za jinou neprodejnou vidli :)

          0 0
        • Martinson  

          Věc názoru, já si kupoval 29tku Treka Cobii právě kvůli tomu jaký má jízdní vlastnosti. U jiných značek jsem měl mnohem větší pocit autobusu.

          0 0
          • oldaka  

            a zkoušel jsi geo Spešlu nebo Scottu ??? Za mě G2 geo děsnej tank, bus…

            0 0
        • Krejca  

          S tou G2 bych se skoro hádal,ovladatelnost byla jedna z věcí pro jsem za Treka připlatil.Např proti tady zminovanýmu Cubu,na Canyonu jsem neseděl,nebudu hodnotit.

          0 0
        • racerRUZA  

          Třeba Stumpjumper nebo Flash jsou také výborná kola s dobrou geometrií, ale mně prostě nejlépe sednul Superfly. Je to asi věc názoru…

          0 0
      • 19ala  

        +1

        0 0
    • AleZ80  

      Jestli chceš mít z toho kola radost i při jízdě, tak zkus ještě pár tisíc přišetřit.

      0 0
      • ddan  

        Souhlasím… jestli koupíš co máš v představě, tak aby jsi pak nebyl zklamaný až začneš více jezdit a zjistíš, že to jsou kola zralé tak na přibližování na ryby či na pivo ;)

        0 0
        • mastihuba  

          Na kole do 20 se jako neda jezdit? Znam lidi co na takovejch kolech namotaji 10 tis rocne. Pri normalni udrzbe bez zasadnich problemu. Jak to nema prehazku xt a neni to sworks, tak nedojedes ani pro rohliky co?

          0 0
          • ddan  

            Meleš nesmysly… ;) přečti si co jsem psal. Když jsem začínal tak jsem taky rok drtil na 15kg ocelovém krosu a 10 jsem s ním namotal než si koupil první lepší kolo což byl třeba Athor Revolt 26 a díky tomu, že byl testovací, tak byla nižší cena. Tazatel uváděl 29-tku za cca 15 tis. Já psal když bude více jezdit a začne jej to bavit… Ten Revolt mě stál 24tis a nezkoušej to ani srovnávat. Uvedené 29-tce kdyby za 16tis. říkáš kolo ze kterého chceš mít při jízdě radost???

            Pokud má omezený rozpočet, tak bych sakra zvážil podle četnosti a způsobu použití jestli sice nový levný ale horší kolo zvláště 29 nebo lepší a snažit se pak pohledat třeba testovací, starší model, lehce jeté apod.

            Narážíš na Sworks… vím kam míříš, ale se pleteš. Z toho co mám v profilu, tak i z finančních důvodů a využitelnosti je už aktuální pouze silnička a Scale910. O cenách kol raději nebudu ani mluvit, protože za finální ceny nebyl problém to prodat bez ztráty i po roce ježdění.

            Takže záleží na každém co si koupí, ale moje reakce byla souhlas s přišetřením a koupí lepšího kola…

            0 0
            • mastihuba  

              ta reakce byla na oba :) BF je celkově posunutý mimo realitu. Radost z jízdy je taková jakou si ji udělá dotyčnej a když nikdy na lepším neseděl, tak mu nebude vadit to že dražší jede lépe(i to někdy nemusí byt pravda). Tady je děsně ve zvyku cpát lidi o cenovou kategorii jinam než si zvolili.

              0 0
              • pepek  

                a jaký že to máš ty to kolo?

                0 0
                • mastihuba  

                  ja mám zimáka, kterej stál cca do 6–8tis a na tom mám naježděný mega. To že mám hračku, na které se nejezdí sem vubec netahej. :D

                  0 0
            • McBlacky  

              kdyby měl každej slevu 50% na nový kolo tak věřím, ale to by pak nefungovalo že jo..

              Navíc teda musíš být hodně dobře v distribučním řetězci, když ti dají takovou slevu na S-works. V čr takových lidí moc není a i větší prodejci na něj dostanou kolem 25–30% max. Po roce ježdění ho sotva prodáš za 50% moc, leda bys prodával nějaký kavce ;-)

              takže mele dost nepoužitelný informace

              0 0
          • AleZ80  

            Jakou hazku a nápis na rámu to bude mít je celkem jedno.

            Spíš jde o to, jakou to bude mít vidlici. S XCM nebo XCT to asi moc radosti z jízdy nebude.

            A k XCR, která tu je často doporučována jako nejlevnější funkční vidlice musím říct, že jsem ji měl a vůbec mě nenadchla. Asi to mělo nějaké levné tlumení a projev vidlice mi přišel dost zmatečný. Projev Recona, který přišel později, mi přišel o dost jistější a pocit z jízdy v terénu nepoměrně příjemnější.

            0 0
        • Krejca  

          Joj to je zas blud :-(

          0 0
    • raw 4  

      Zkus napsat jak jsi vysoký a jaky máš typ postavy. Jinak bych sel do výprodeje kol, jak nových tak testovacích. ..nebo se podival po cyklobazarech­..získáš víc a lepší kvalitu za stejně peněz

      0 0

Nová reakce na zakládající

Pro zobrazení diskuse se prosím přihlaste nebo zaregistrujte.