Trek EX8 2018 nebo Giant Trance 29 2019

16 nepřečtených
  • soldado

    Sháním celoodpružené treilove kolo, abych na něm dal v pohodě 80km polní cesty ale zaroven aby bylo hravé na treilu.

    Zatím jsem koukal na trek ex8 2018 nebo giant trance 29 2019 připadně budu rád za tapy . cena max do 65000kč.

    Díky

    0 0
    • jonti  

      Obě je možné otestovat u prodejců za pár stovek. Trance jsem nejel, tak nedokážu porovnat. Jsou o kola podobné kategorie, na 80km výlety to bude chtít výměnu minimálne zadního pláště za jezdívější a stejně to nebude úplně ono.

      Trail myslíš něco jako SpS, Rychleby nebo těžší?

      0 0
    • soldado  

      Poradí prosím někdo?? Děkuji

      0 0
      • Nutribird  

        Mám trance 2015, tak radím Trance na 29. Předek mám 2,3 DHF 3C, EXO, tr a zadek forekaster 2,35 2C. Jezdí to solidně, bát se nemusíš a to bych chtěl předek 2,4 ale to je pouze HR ll ve 3c a ten tam nechci. Jinak si zjisti cenu ložisek na zadní stavbu a servis. Trek by měl být v tomhle drahý, ale nemam to ověřeno. Každý model může být jiný.

        0 0
        • McBlacky  

          málokdy se posere víc jak jedno ložisko, takže pokud se nenechá natlačit do komplet repase, je tohle celkem irelevantní.

          Jak na treku tak giantu to docela vydrží.

          0 0
          • Nutribird  

            Tak nikdo netvrdil, že se něco musí prodělat. Jen si má zjistit ceny. Může být i 100% rozdíl v ceně ? No může. Pokud to nebude dělat sám, tak se může hodně divit.

            0 0
            • ceo  

              Trek Ma nějaká nestandardní ložiska? Zrovna mám rám na servisu a můj (autorizovaný) servis jednak mění po jednom (vypadá to, že u mě žádné měnit nebudou) a navíc říkali, že tam dávají endurobearings. Ty používají spousty dalších značek.

              0 0
              • Nutribird  

                Jjj endura, protože snad ani jiné s V označením neseženeš. Netvrdím, že má atip, ale může mít. Mě třeba na gianta trance nabídli výměnu, cena ložisek do 2000,– a práce 100,– / ks takže max. krát 12. Ve druhém servisu že prý kolem 5500,–. Prý se musí měnit i čepy, což byl tady jediný co to tvrdil. Teď si vyber. Koupil jsem ložiska, lisy a dělám to sám. Peníze to stálo stejné, jen teď vím co tam opravdu mám a doma mám víc hraček.

                0 0
    • Val  

      ted je obdobi testovacek, tak si je zkus, muj nazor – Trek Fuel Ex 29" – nejpohodlnejsi kolo na jakem jsem kdy jel, ale pro mne trochu nuda, Giant Trance 27,5" – zabavnej stroj, kterej s lepsim dobre naladenym tlumenim a obutim zvladne vesele a hrave i solidni tereny – takze moje volba. 29" Trance jsem nejel, veky kola na trail nechci. Proste Trance je IMHO vic do terenu, Fuel Ex vic na vylety, ale oba v klidu zvladnou i to druhy.

      0 0
      • ceo  

        Já vlastně seděl na obojím a trance 27,5 a Fuel ex 29 nemůžou být posedem odlišnější. Trance byl pro mě jezevčík na kterém se sedí na štaflích a Fuel jsem si „obleknul“. Na Giantu se sedí NA kole, u Treku V kole.

        0 0
        • Val  

          to je divny, ja se jak na staflich necitil, BMW soucasna moda davat stredy proklate nizko, aby byl jezdec „vic v kole“ teda beru nelibe, pak si musi clovek v terenu davat sakra pozor aby neco nevzal pedalem

          0 0
        • McBlacky  

          Bavime se o Trance 29 ne?

          Taky zalezi jakej rocnik jsi mel a zdvih. 140 ka proti 150 byly stafle to souhlas. Obecne na 27 sedis na kole vzdy vic nez na 29

          0 0
    • Dolejs  

      Jak píšou ostatní zajdi třeba v Brně do giantstore a tam ti to kolo bez problémů půjčí jak Trek tak giant.. Osobně jsem po sezoně koupil Trance 27,5 a nemá chybu, maestro je vychytané a pobírá to opravdu hodně citlive.. Dozadu by to chtělo víc jezdivejsi plast ale ani HR II není úplně nejhorší..

      0 0
    • krabica  

      Za mně Trek, bo Giant mi není sympatický. :-)

      0 0
    • soldado  

      Ještě mám možnost koupit specialized Stumpjumper FSR Comp 29 2016, ale ten taky asi moc jezdivy nebude.

      0 0

Nová reakce na zakládající

Pro zobrazení diskuse se prosím přihlaste nebo zaregistrujte.