Transition klub - It's Time To GiddyUp

2 nepřečtené
  • my_dudesty

    Zdravím vespolek! Zřejmě má poslední možnost založit klub zde na b-f :) Pár Transitionů tu jezdí, ale nikde zatím neměli majitelé možnost brečet pospolu :)

    Svou story s nákupem Spira v akci z Portugalska jsem už popisoval v anonymním shopaholikům, takže netřeba to opakovat. Nicméně myslím, že jsem si na své kulatiny nemohl udělat větší radost – to nadšení, s jakým jde do vzduchu a že to odpustí i hodně ohraněné skoky, no prostě paráda. Teď se už jen naučit pořádně skákat míň brzdit..

    Každopádně nejsou to jen sluncem zalité vyjížďky, ale občas se i nějaký mráček vyskytne – aktuálně se začalo ozývat uširvoucí křupání při prošlápnutí pravé kliky. Ne při každém záběru, ale velmi často, jde to cítit v pedálu, občas i v řidítkách. Zatím jsem udělal následující:

    1. Zkontroloval dotažení všech čepů na moment a s locktitem, kde bylo třeba (povolilo se spodní uchycení tlumiče)
    2. Sundal kliky a domazal ložiska, ale všiml jsem si, že levé se točí o trochu hůře než pravé a na levé straně osy bylo pár vyhlazených míst – to bych na novém kole po cca 10 vyjížďkách nečekal
    3. Sundal a vyčistil kazetu a i ořech, domazal rohatky origo DT Swiss vazelínou, kazetu pořádně utáhl (původně byla utažená dost lehce a už jsem se radoval, že to byl ten problém)
    4. Zkontroloval utažení pedálů
    5. Vyčistil sedlovku, objímku a vnitřek sedlové trubky, namazal sedlovku pastou proti prokluzu a pro sich překryl objímku ustřiženou duší (ale později jsem vypozoroval, že křupání se děje i při šlapání ve stoje)

    Můj dotaz tedy je – je pravděpodobné, že je to tím načatým ložiskem ve středovém složení? A mám hledat něco lepšího nebo koupit nejlevnější náhradu, co jsem na první dobrou našel?

    Jinak je mi jasné, že je pro mě určitě overkill a nejsou tu na takovou geo kopce, ale každou vyjížďku mi vykouzlí rohlík na tváři a to je pro mě hlavní. Pár fotek hír

    Jo a nemohli ti Portugalci sakra rovnou nabídnout v akci tu boží fialovou variantu?! Ji dali na web až měsíc po nákupu té mojí šedivky ;)

    0 0
    • Atilla  

      Pěknej mazel, ale za barákem más 1000m kopce a

      V Mostech u Jablunkova se určitě najdou nějaké brutaly;)

      Křupani nevím. Ten spodní držák tlumiče se mi taky povoloval, hodně lepidla a ok.

      0 0

Nová reakce na zakládající

Pro zobrazení diskuse se prosím přihlaste nebo zaregistrujte.