• pete_ax

    Nedavno jsem zachytil informaci o novem trailovem centru kousek za hranicema v Rabenbergu v Nemecku. Za navstevu se plati, proto se chci zeptat, zda tam jiz nekdo byl a pojezdil tam. Porad to tam mam nejakej kus cesty, tak by se nejaka zkusenost pred tim, nez bych se rozhodl tam zajet to prubnout, hodila.

    Odkazy:

    http://www.trailcenter-rabenberg.de

    http://www.facebook.com/…terRabenberg

    Diky :o)

    0 0
    • Polka  

      S tema mapkama a profilama si pekne vyhrali, inspirace pro konkurenci.

      0 0
    • ZuzicK  

      Kamarád říkal, že prej dobrý ;-)

      0 0
      • pete_ax  

        hmm… podobny Smrku. dik :o)

        tohle videjko to vicemene potvrzuje. toz asi jo, za navstevu by to stat mohlo

        0 0
        • ZuzicK  

          Smrku zas až tak ne. Ty stezky jsou přírodnější, nevysypané (což si myslím dlouho nevydrží) a je tam i dost skoků a zatáček, které by u toho pravého „Singltreku“ neprošly. Není tam moc kamenů. Takže něco mezi Smrkem a Rychlebama (což koukám Radek už pode mnou napsal :-))

          0 0
          • Radek Broz  

            No, část modrý je vysypaná, se zatnutejma zubama jsme jim to pomáhali zteplat:o) A skoky tam v podstatě nejsou.

            0 0
    • zdeno1  

      kluci od nas tam byli…mel jsem jet taky,ale po jejich vypraveni jsem prestal byt nasranej,ze oni jezdi a ja musim smrdet v praci…

      0 0
    • Axisak  

      Něco málo o Rabenbergu na 720cet

      0 0
    • Radek Broz  

      Byl jsme tam párkrát ještě před otevřením, pomáhali jsme jim stavět kousek modrý a po otevření a vyznačení jsem to už taky projezdil.

      Rozhodně to není jako Smrk, je to spíš tak mezi Smrkem a Rychlebama.

      Některý úseky jsou fakt pěkný.

      Na druhou stranu je tam pár blbostí, který nemá cenu jet a něco působí tak nějak nedodělaně. Teba jedna smyce na černý, kdy hrozně klesáš nudnou rovnou pěšinou s cca 15cm skokama (bez přehánení) bez dopadu, abys následně zase půl hodiny stoupal.

      Celkově to za návštěcu určitě stojí, ale pořádně si tam zajezdíš až napodruhý, kdy víš, kde co je, ignoruješ jejich okruhy a jezdíš si to po svym.

      Areál má bazén, lezeckou stěnu, různý hřiště a velkou ubytovnu

      0 0
    • Yann  

      Tak máme za sebou výlet na Rabenberg, celkově spokojenost. Jeli jsme cely trail Black Raven (BR), těch 26km a skoro 900m převýšení bylo výživných. Traily jsou podle mě náročností spíše u Rychlebek, jenom to je kombinace hlína/kořeny/ka­meny. Ty kořeny jsou opravdu lahůdka – napříč, šikmo, mokré a v blátě. Nutno dodat, že tam několik dní předem pršelo takže po chvíli ježdění jsme přestali řešit bláto a louže, otázka spíš byla, jak hluboké ty louže jsou, pár jich bylo až po kotouče.

      Vyblbli jsme se až až, i když to tak na začátku trailu Black Raven nevypadalo.

      Celkově za mě – Rabenberg mam “v oblíbených položkách” vedle Rychlebek.

      Trochu zkušeností pokud někdo uvažuje tam jet:

      • Příjezdová cesta začíná v Breitenbrun­n/Erzgebirge kde se odbočíz Karlsbader Straße na Neue Rabenberger Straße, která vede až na místo ajsou tam cedule. Google maps nás posílaly do lesů kde se jede po lesníchcestách, nedoporučuji.
      • Cena za použití trailu se platí v automatu na startu (5 EUR/1 den8 EUR/2 dny), ubytovaní to mají levnější (2,50 EUR/1 den 4 EUR/2 dny,platí se na recepci).
      • Ubytování jsme vyřešili stanem, sice to není kemp uprostřed přírodyale na “parkovišti” mezi ubytovnami ale na druhou stranu zázemí jenaprosto bez chyby – WC, sprcha na žetony (0,5 EUR v recepci) i něcojako kuchyňka. Za tři lidi ve stanu na dvě noci jsme zaplatili 36 EUR adostali jsme klíč právě do Kuchyňky, tu jsme ale nepoužili. Za auto seneplatí.
      • Hospoda je v místě pouze jedna a to v hlavní budově vedle recepce,jinak jsme nic jiného neobjevili. Na trailu jsme se zastavili na obědv Hotelu Alte Schleiferei v Erlabrunn.
      • Traily začínají a končí v jednom místě. Tam je možnost kola zdarmaumýt, je tam WC a sprcha společná i pro kemp. Doporučuji koupit si žetonna recepci už před startem kdy je člověk ješte čistý.

      P.S. Myslím že srovnáni se Singltrekem NMpS nefunguje, tady to ten “Singltrek®” podle metodiky připomíná vzdáleně nebo spíše vůbec – asi proto tomu také říkají Trailcentrum.

      0 0
    • scret  

      byly jsme predminuly vikend na Perniku/Nejdku a ochutnali nejdecky traily a potkali tam nejaky dva borce… Udajne na Rabenbergu byli a nicmoc…

      Zvazovali jsme tam zajet, je to v podstate pres kopec, ale nakonec se na to vybodli a hoblovali nejdecky…

      0 0
    • garp  

      Zdar,

      V sobotu se tam chystáme? Nemáte někdo typ na ubytko, na český straně? Požadavek, aby to bylo blízko do nějaký pěkný hospody? Jáchymov? Mariánská? Nejdek?

      0 0
    • natureman42  

      oživím :

      • o víkendu se s naší budějovickou bandou chystáme na Rabenberg. Budeme mít na něj jeden den. Doporučí někdo ze znalých místa a tamních trailů, které traily si dát určitě (a v jakém pořadí) a které za to až tak nestojí?

      Za případné tipy předem dík :)

      0 0
      • Axisak  

        Byl jsem tam už čtyřikrát a snad tam není trail který by za to nestál. Možná ten černý trail co vede směrem k městu Erlabrunn. Mají ho psaný jako černý, ale spíš je to v první části kvůli rychlému sjezdu k městu, je tam pár skoků po asi třech schodech a zbytek je výjezd zpět po pološotolince. Nic víc. My tam tudy jezdili na pivo do hospůdky v Erlabrunnu, jinak bychom to vynechávali.

        0 0
      • Radek Broz  
        1. Parkuju v Johannu u toho nejjižnějšího cípu trailu – lepší než muset autem objet celej kopec. Pak zahnu po cestě, co traily křižuje a dojedu až na velkou křižovatku s budkou.
        2. jedu doprava na Hog/Hunters/hog mountain (tam je asi nejhezčí pasáž)
        3. gibbler/roller­coaster vynechat, je to jen nudnej splachovák dolů a pak výjezd po asfaltu
        4. Pak jedu Final flow/Stone Garden/Kyril trail většinou to nedojíždím celý a u rybníčku to vezmu poděl lesa nahoru. Kus občas tlačíme, ale tam dál směr Erlabrunn nic moc mnení.
        5. Pak si dám v centru pivo a podle chuti buď jedu ještě Flowing ten a zpět po silnici k centru, nebo rvnou k autu.
        6. K autu buď magic moments nebo ten paralelní s tím. Pak jde dojet až k autu po tá červenomodrý terénem, ale jsou tam ještě nějaký hnusný výjezdy a hlavně před 2 týdny tam bylo děsně spadlejch stromů, takže bych to možná neriskoval a sjel to po silnici.
        0 0
      • natureman42  

        díky pánové za reakce a ještě jeden dotaz :

        • jak je to s placením za použití trailů? Předpokládám, že někde v tom sportcentru je automat, kde se to zaplatí? Nějaký 9Eur neřeším, rád přispěju na provoz, ale spíš mě zajímá jestli to nějak hlídaj i v terénu – jakože tě zastaví někde na trailu a „Ticket bitte“ nebo na to kašlou..

        Ptám se proto, že když zaparkujeme v Johanngeorgen­stadtu tak tam asi nikomu nic nezaplatíme a já si kvůli pár korunám nechci kazit víkend nějaký dohadováním s nějakým němcem, že jsme tam na černo..

        ?

        0 0
    • garp  

      Zdar ,nějaké aktuální info.Jak to tam vypadá?Byl tam někdo letos?

      0 0
      • MlokCZ  

        Stav ± stejný jako loni, za mě dobrý. Byl jsem tam včera. Jel jsem tedy jen něco vzhledem k tomu, že jsme tam jeli po vlastní ose z Abertam. Vzhledem k charakteru trailů čekám, že budou ok i ty, co jsem nejel.

        0 0

Nová reakce na zakládající

Pro zobrazení diskuse se prosím přihlaste nebo zaregistrujte.