Tipy na výlety Alpy/Dolomity v dubnu

35 nepřečtených
  • Toniczek

    Zdravím,

    V druhé polovině dubna se chystám na turistiku do Alp a Dolomit. Máte někdo nějaký tipy na nějaké trasy, co by stály za to? Hlavně by mě zajímalo, jak je to tam sse sněhem a co všechno se tam dá a nedá. Budu rád za jakýkoliv tip :)

    Díky

    0 0
    • kycis  

      V dubnu v Alpach? To je jeste skialpova sezona v plnym proudu:)

      1 0
    • Nimrod  

      pár cvaků kolem zell am see, toter mannu a tak 19. a 20.4.2019. počítej s tím, že na kopcích je furt sníh, turistický cesty nejsou, na polovině z nich je potom i sjezdovka. ale jestli člověk neleze moc vysoko, je to krásný

      0 0
    •  
      Obsah tohoto příspěvku je blokován.
      0 1
    • theedge  

      V dubnu na turistiku do Dolomit jo ? :-D

      0 0
    • jIrI___  

      Kterou oblast v Dolomitech byste doporučili pro pěší turistiku? Ne VHT :)

      0 0
      • jecnak  

        Jestli dáváš(te) i lehčí ferraty, tak přímo Sella Ronda a okolí. Dá se ale chodit i po úbočí nebo lehčí pěšinky mezi skalama s kombinací s lanovkou. Ty výhledy za to stojí.

        0 0
      • Zbyněk  

        Na kolik dní by to bylo? Na posledních akcích v Dolomitech jsme kombinovali kolo a pěší turistiku. Konkrétně to bylo Colfosco nad Corvarou a Campitello di Fassa. Z obou míst se dá bez problémů udělat 6, 7 tras různých obtížností včetně normálních choďáků. Nevím teda, co si představuješ pod pojmem VHT. Pro mě je to jakákoliv trasa na horách, tady i normální špacírcesty. Jinak se dají využívat i lanovky a linkové autobusy. Kdyžtak můžu dát konkrétní tipy, pokud máš zájem.

        0 0
      • Smazaný účet  

        Seiser Alm ;-)

        1 0
      • wego1991  

        Byli jsme před pár týdny týden ve Val Gardeně – přesněji ubytko v Selvě. Kousek na Secedu, Sassolungo, Ortisei atd. Byli jsme i na Piz Boé (jediná třítisovka masívu Sella Ronda) a byl od tama pěkný výhled na protější Marmoládu, kde šel vidět ten utržený ledovec (v té době jsme tam zrovna byli). Ale osobně bych už na Sella Rondu nešel (pokud bych nelezl), jelikož to je měsíční krajina. Všude šedá skála.

        1 0
      • ratel  

        V srpnu žádnou, to jsou tam všichni taliáni a germáni.

        Polovina září, vyhnout se oblastem které se tady doporučují ( masiv Selly je něco jako Karlův most v Praze) a najdeš x pěkných míst. Otázka co chceš a jak náročné to má být. ( od chaty k chatě, ze sedel, z doliny). Dají se naplánovat dlouhé traverzy s minimálním převýšením i tůry 2000 m nahoru. I ceny šly nahoru, letos jsme platili (CAI sleva) na chatě za polopenzi 63E, k tomu piva, grappa, kafe…

        Podívej se na NP Fannes, Puez třeba. Nebo moc pěkné jsou i jižní části kolem S.Martina di Castrozza. Moje srdeční záležitost je na jihu Cima dAsta – to už je žula, ale z vrchu jsou Dolomity vidět :-).

        Letos jsme třeba šli i toto, což nejsou úplně Dolomity, ale moc pěkné. https://en.mapy.cz/s/penejejune

        S Itálií nemůžeš udělat chybu, jen kdyby to nebylo tak daleko a přes Rakousko :-)

        0 0
        • jIrI___  

          Strada delle 52 gallerie jsem šel před pár lety, když jsem byl u Lago di Garda a pecka, pro mě asi největší turistický zážitek. Byť zrovna pršelo a moc toho nešlo vidět :). Žádné přechody na těžko neplánuju, prostě ubytování někde v kempu (grappa, piva apod. mě moc netrápí, to nevyhledávám) a k výletům do rozumné vzdálenosti (±100 km) se přibližovat autem, samotné výlety pak ne moc dlouhé (do 20 km), různým lanovkám apod. se spíše vyhýbám. Podívám se na ty oblasti zmíněné výše, díky všem za tipy.

          0 0
          • ratel  

            No já je taky nevyhledávám, oni tam prostě jsou už předem a čekají :-).

            A nedat si na chatě s výhledem místní kořalku nebo něco místního považuju skoro za přestupek.

            0 0
          • ratel  

            …rozumna vzdalenost ±100km autem… v Dolomitech je tak na tri hodiny, to prosedis dovolenou v aute :-(

            0 0
            • jIrI___  

              To není vůbec problém. Jsem ranní ptáče, takže v pět, v šest ráno vyjíždím z kempu a i přes ty 3 h jízdy začínám výlet obvykle ve chvíli, kdy jsou parkoviště ještě prázdná :). Navíc i během té jízdy si užívám okolí, sem tam se zastavím na nějakém náhodném místě či ve vesnici, je to prostě něco jiného než jízda do práce.

              0 0
              • ratel  

                V nekterych kempech v IT je zavora do 7.30 nebo do 8 dole, bacha na to…

                0 0
              • Nimrod  

                mohu doporučit spaní v autě v průsmykách, problém je asi jen v passo gardena, kde je to tuším zakázané. většinou spíme v passo sella

                0 0
                • jIrI___  

                  Tak velké auto a ani dobrodružnou povahu už nemám, raději ten stan v ofiko kempu :). Ale je to pro mě překvapující informace, protože kolega měsíc zpět cestou na jih Itálie pár nocí zalomil v dodávce někde na parkovišti u silnice a nad ránem ho budili policajti s bločkem v ruce, prý že tohle přespávání na divoko je v Itálii zakázáno stejně jako třeba v Chorvatsku.

                  0 0
                  • theedge  

                    Před 2 týdny jsme byl v Dolomitech ( objeli jsme celou Sella Rondu ) a všechny parkoviště tam jsou plný obyňáků …

                    0 0
                    • Andrzej  

                      Ja mam pocit, ze kdyz jsou italske prazdniny, tak to vic tolerujou, kempy preplnene a obytne auta v celych alpach na kazdem kroku. Taky jsem zazil v livignu, ze v kempech nebylo misto a spalo se skoro vsude (v atech, dodavkach, obytnacich)

                      0 0
                  • ratel  

                    Spat u hlavni cesty je imho blbost vsude.

                    My jsem spali třeba na parkovišti na nástupu na strada 52…, placený parking za 6 eur noc, byli jsme tam sami. V cervenci přes týden. https://en.mapy.cz/s/mopojomole

                    Fakt je ale ten, že v centralni casti Dolomit pribyva placenych parkovist pro obytne auta a ubyva neplacenych parkovist.

                    0 0
          • UHU  

            okruh kolem Rosengarten (z Pery), kolem Langkofelu (ze Sellajochu), kolem Drei Zinnen (z Misuriny, resp. od mýtnice)…a působiště dolomiti :)

            1 0
            • Smazaný účet  

              Ke mě raději ne, musel by hodně cestovat autem :-) Seiser je podle mě optimální, když pominu, že má jedny z nejkrásnějších panoramat, tak je z něj relativně velká dostupnost (Rosengarten, Langkofel, Schlern atd.)

              Jinak srpen je katastrofa všude, člověk si nevybere :-)

              0 0
              • ratel  

                V srpnu si uzivame klid doma, bo jsou vsichni na dovolene v Italii :-).

                1 0
    • ZdenekP  

      Nejhorší je, jet do Dolomit v srpnu. To se čověk nechytá skoro ani v kempech, natož nadivoko někde na parkovišti. To jsem udělal jednou v roce 2010 a od té doby jedině jindy.

      Jinak treky, za mě:

      – Tre Cime (ale někdy ráno mimo sezonu)

      – Cinque Torri, tam se to dá jít z Giau, Falzarega. Podle mě nejhezčí část Dolomit.

      – Lago Federa a Mondeval

      – Seiser Alm

      Sella spolu s Piz Boe je fajn, ale měsíční krajina mě odrazuje od toho dát to mezi nejoblíbenější. Co do náročnosti super, výhled na Marmoladu super, ale není to pro mě top.

      Základem je vybrat vhodný termín. Za mě kolem půlky října, kdy je krásné babí léto, žádní lidi. Ale už jsou většinou zavřené chaty, takže spát venku / v kempech.

      0 0
      • jIrI___  

        Bohužel termín dovolené stanoví zaměstnavatel, takže srpen. Ale jak to tak čtu, asi kvůli té přeplněnosti zkusím najít ještě nějakou jinou destinaci, tohle „riziko“ mě popravdě vůbec nenapadlo :)

        0 0
        • ZdenekP  

          Kdybych měl jet v srpnu do Alp, tak vyberu nějaké zapadlé lokality v Rakousku. Třeba Liezenské Dolomity a kolem Liezenu tam na jihu. Záleží jaká je představa, jsou hory, které jsou prázdné i v srpnu, ale dole kempy budou plný.

          0 0
      • jecnak  

        Aktuální pocovidová situace je dost jiná. Aspoň podle toho co mi dávali echo kamarádi, tak kempy a vše je tak na 80% zaplněnosti. Naopak Livigno pár týdnů zpět narvané k prasknutí. S tipy na výlet souhlas – super místa.

        1 0
        • theedge  

          Hele byl jsem tam na konci červenece ( 2 týdny zpět ) a kempy plny, dokonce jsme museli čekat do druhýho dne než někdo odjel … rezervaci do kempu dávají jen na týden. Parkoviště všude možně plný – a to ještě nebyl srpen.

          0 0
          • jecnak  

            Právě proto mě překvapila stávající situace. Čekal jsem stejně narváno jako těch pár týdnů zpět v Livignu. Tam se kempovalo v obytňácích na divoko na místech, kde bych to fakt nečekal. Všechno plný, obchody i silnice celkem narvaný.

            0 0
        • ZdenekP  

          Což je zvláštní. Hodně sleduji třeba ještě Slovinsko (Bled, Bohinj a pod) a ty jsou beznadějně plné už od července. Covid změnil i to, že dodávkou a obytkou cestují lidé, kteří pžed covidem nejezdili.

          Byli jsme v červnu v Toblachu (bez kol) a lidí tak akorát, docela to šlo. Cinque Torri jen pár lidí a to bylo krásně. Jediné kde bylo (nepřekvapivě) hodně lidí byly Tre Cime.

          0 0

Nová reakce na zakládající

Pro zobrazení diskuse se prosím přihlaste nebo zaregistrujte.