• Zdar,

    koupil sem teleskopku TranzX se 125mm zdvihem, průměr 31,6mm s vnějším vedením lanka. Už hned jako nová, po nasazení na kolo při vzetí za sedlo měla trochu vůli doprava a doleva (že se mohla lehoučce točit) teď o víkendu sem s ní prvně pořádně jezdil na trailech a dnes sem koukal, že se u ní vytvořila trochu vůle (předo zadní i do stran) to otáčení doleva a doprava je pořád a je stejné.

    Má někdo osobní zkušenosti s touto sedlovkou? Je to normální jev? Bude se to zvětšovat? Případně jde něco takového reklamovat?

    Dík za příspěvky s osobní zkušeností.

    0 0
    • Cray  

      Těžko soudit míru vůle, ale podle mě neexistuje teleskop bez vůle – v okolí mám Transfery, LEVy i Reverby a všechny určitou vůli mají – při jizdě neznatelnou. Já mám na kole 2 týdny KS eTen 100mm, snad ten nejzákladnější model v průměru 27,2 a vůli má od výroby taky – když chytnu za sedlo, nepatrně s ním hnu v krutu. Jinou vůli zatím nemá a to jsem docela cvalík. Takže: kus od kusu, bez vůle není nic, těžko soudit jestli je to na reklamaci.

      0 0
    • Nutribird  

      Už z podstaty a technického provedení tam nějaká výrobní vůle být musí. Jinak by se to do sebe muselo pomalu lisovat a teleskop by špatně chodil nebo nechodil vůbec. Pokud má do sebe něco zajíždět, musí být otvor o něco větší než píst, který se zasunuje. Jediná výjimka je asi jenom vagína, ale tady se maže a otvor je extrémně přizpůsobivý. I tak je někdy pěkná vůle.

      0 0
    • Stavel  

      Nemám přímo TranzX, ale XLC 27,2 × 350mm. Hned po namontování vůle do stran a lehce s ní šlo pootočit (přesně jak popisuješ). Také jsem z toho měl strach, ale po 3 měsících se vůle nijak nezměnila a za jízdy to není vůbec poznat.

      0 0
      •  

        j dík za info, snad se mě ta vůle nebude taky zvětšovat :-)

        0 0

Nová reakce na zakládající

Pro zobrazení diskuse se prosím přihlaste nebo zaregistrujte.