• FOSA

    Zdravím,

    chtěl bych pořídit teleskop, háček je v tom, že mám sedlovku 27,2mm, takže se výběr výrazně zužuje. Další problém je mých 105kg, je reálné, aby mi sedlovka s nižším průměrem vydržela? Nechci po ní tisíce kilometrů, ale na 14dni ji taky nechci :-))

    Má někdo zkušenosti s podobnou situací, případně lze koupit něco ze zahraničí? Koukal jsem T-mars, taková low cost verze, ale kdyby mi ustála 2000km, tak asi dobrý, na druhou stranu nevím, zda radši nezainvestovat.

    Teleskop bych uvítal, akorát se obávám, aby to v kombinaci 27,2mm a 105kg mělo vůbec význam. Můžu poprosit postřehy, případně typy na shop, ať už náš či zahraniční?

    Díky, Fosa.

    0 0
    • black.horse  

      Moje zkušenost – měl jsem kdysi dávno před mnoha lety mechanický Gravity Dropper v 27,2 rozměru, netuším kolik jsem vážil, ale poslední roky osciluju v rozsahu 100–115kg, sedlovku jsem koupil v bazaru, jetou rok určitě, spíše víc, jezdil jsem ji myslím 2roky? takže 2–3tisíce nejspíše najela, mám více bajků, nakonec mi rupla při bajkování v Rychlebkách v konstrukčně nejužším místě, GD má slabinu v tom, že v té zúžené části jsou ještě zářezy pro aretační kolík, takže už tak úzký profil je ještě v tom místě oslaben a prý tam často jedna generace praskala, takže se to dalo čekat, nové generace pak už byly ošetřené lépe, ale jsem tu starou neopravoval (stačilo vyměnit pár dílů). U hydraulické sedlovky, kde je ta úzká část trubka bez nějakého zúžení, bych se toho vůbec nebál. A osobně s tím že mi bazarovka vydržela, bych podruhé šel i do toho GD, ta mechanická verze měla výhodu nulové údržby. Takže za mě OK, s tím že prostě riziko je větší, ale ani zdaleka nemusí být nějaké šílené.

      0 0
    • Petr L2  

      KS dělá 27,2 a myslím, že i v různých provedeních. Mrkni na Katmar

      0 0
    • Czupqa  

      Těch sedlovek je vecemeně fakt jen par.. Mechanicka Mighty nebo jak se to jmenuje. A pak klasiký KS eten a lev integra a pak myslím ještě Thompson elite. Ten je tuším 120mm. Otázka taky zní jaký zdvih a vedení lanka. Ja mam eten už asi 3 roky a kromě mirnyho vanklu a toho že při zatiženi zajede asi 2 mm jsem s ni velice spokojen. Ale mam jen 90kg. Oficialní nosnost mají kolem těch 95 co vim. Takže ti asi nikdo nezaručí že ti neprdne…

      0 0
    • Pijer  

      TranzX se dají na BD koupit za slušné peníze. Není to žádný hitech výkřik, ale službu to udělá. Jestli se nepletu, tak je rebrandované pod značkou Radon dávají i na svá kola. https://www.bike-discount.de/…tranzx/o-neu

      0 0
    • Mlhavý  

      Mám KS LEV 27.2. se 100mm zdvihem. Vážím cca 100 kg a na kole pravidelně dost rajtuju, skáču, trialuju a zatím nevypadá, že by jí to nějak vadilo. Po necelém roce akorát přestala vyjíždět až nahoru, stačilo rozebrat promazat, dotlakovat vzduch (práce asi na 20 minut) a chodí zas jak nová. Na YT jsou videa jak na to, není to žádná věda. Jediný mínus může být pro někoho ta cenovka.

      0 0
    • JanKoumar  

      Řešil jsem to samé, v rozměru 27,2 není výber takový.

      Měl jsem v hledáčku tuhle

      Našel jsem ji na Ali za cca 2000, takže dvojka doma a jsem nadšený. Vakl nemá, funguje spolehlivě – po každé delší jízdě otřu hadříkem, stříknu silikal a setřu pohybem nahoru a dolů.

      Vážím ale „jen“ 70kg.

      0 0
      • FOSA  

        DPH nebo CLO se neplatí? DPH bys od 22E už platit měl, nebo se pletu?

        A vidím, že mají 2 verze… Eten-i a iten-R, jaký je tam rozdíl?

        0 0
        • JanKoumar  

          Neplatil jsem nic. Na webu ČP podle čísla balíčku bylo „zásilka převzata do přepravy“ a druhý den „výstup z vyměnovací pošty“ což je celnice, druhej den byl balíček v Jihlavě.

          Ovšem na balíčku od Číňana „value 17 USD“, tak jsem mu v duchu poděkoval.

          0 0
          • FOSA  

            pokrokový a ohleduplný číňaň… :-D

            Uvidíme, už jsem ji našel a teoreticky i s DHP vyjde stále lépe…

            Dík.

            0 0
            • JanKoumar  

              Číňan není hloupý, jedině dobře pro něj..

              Je to přesně tahle

              Mám teda s vnějším vedením, ale fakt super za ty prachy.

              0 0
              • FOSA  

                Aha, aha… verze – i bude pro vnitřní hádám? dírku v rámu mám… :-)

                0 0
                • JanKoumar  

                  Jasně, ETEN-R je vnejší a ETEN-I je vnitřní. Já dírku neměl a vrtat se mi nechtělo, ale proč ne :)

                  0 0
    • Mildee  

      Vydatné vlákno zde celkem dobré recenze jsou na Brand X

      0 0

Nová reakce na zakládající

Pro zobrazení diskuse se prosím přihlaste nebo zaregistrujte.