• Jurry84

    Ahoj, vím že se to tu probírá pořád dokola, ale už jsem příspěvky pročetl a kolo ladím. Bohužel bez úspěchu.

    Mám kolo Superior a jsou na něm brzdy Tekro Auriga. Kolo je měsíc starý, má najeto cca 150km. Problém na obou brzdách nepravidelně. Při brzdění více z ostra i na krátké vzdálenosti kolo rozvibruje a vydává hrozné zvuky – nevím k čemu to přirovnat.

    Na garanční prohlídce servisák zkoukl něco s tím udělal – když jsme se ptali tak řekl že na to mají nějaký přípravek ale vlastně nám nebyl schopnej (nebo nechtěl) říct co s tím udělal. Ale kolo to přestalo dělat, projeli jsme ho a dobrý. Ale po cca 10km to začalo dělat znovu. Jelikož to do obchodu máme 50km, chtěli bysme zkusit seštelovat sami (pokud to půjde bez výměny).

    Zatím jsme řešili jen přední kolo – obrousili smirkem kotouč, znovu nasadili a usadili kolo. Srazili hrany destičkám, znovu seřídili usazení třmene. Bohužel jsme s tím nikam nepohli. Dělá to pořád..chvíli se zdá dobré a pak znovu. Máte s tím někdo nějaké zkušenosti?

    Díky

    0 0
    • rock  

      Přesně na tohle mi pomohla měděná pasta na brzdy; patle se to na rub destičky, mezi destičku a třmen. A vydrží to celou životnost destičky.

      Stačí ti nejmenší balení, který seženeš. Pro porovnání -malinkatý balení asi 10ml mám už čtvrtou sezónu a ještě nejsem na dně.

      0 0
    • Smazaný účet  

      Máš tam tyto desky?

      http://www.tektro.com/…rodetail.php?…

      Jestli ano, problém bude asi v nich.

      0 0
    • jaykay  

      Na problemy s Tektro brzdami mne pomohla jedna vec. Ty zku***eny krapy vyhodit a nahodit Shimana.

      0 0
    • jaykay  

      jeste jedna finta, pokud mas naby s konusama, koukni, zda nejsou moc nebo malo utazeny

      0 0
      • Jurry84  

        tohle jsem ještě na těchto nových kolech nedělal. Je to kolo Superior XC něco – základní model – stálo na jaře asi 12tkč..předpokládáš že konusy budou nebo ne? Nebo případně jak to poznám? Tohle je pro mě španělská vesnice (zatím) :D

        0 0
        • George1977  

          Nebrzdi jen jednou brzdou.

          0 0
          • Jurry84  

            jakej to má na to vliv? Samozřejmě většinu času brzdím oběma..ale přední brzdím víc a intenzivněji

            0 0
    • Starostasky  

      Přesně jak píše jaykay, taky jsem je měl, cca po dvou měsících jsem je vyhodil a koupil taky shimana a od té doby absolutní spokojenost :)

      0 0

Nová reakce na zakládající

Pro zobrazení diskuse se prosím přihlaste nebo zaregistrujte.