• KJEN

    Dobrý večer, chtěla bych se zeptat, řešíme pro mladší dceru výpomoc na delší vzdálenosti, ujede nějakých 7 km (jsou ji 3 roky) ale starší dcera je zvyklá na věští výlety, takže jsme zvažovali tyč ale nelíbí se mi, že je na kole pridelana na pevno a hlavně že na dětským kole jsou na pevno nějaké komponenty které zbytečně zvyšují váhu kola, nevím sice o kolik ale neco to bude

    0 0
    • osobne  

      A co jako? Z toho kola stejně rychle vyroste, až nebude potřebovat výpomoc, bude stejně potřebovat větší kolo, kde už ty zbytečně zatěžující komponenty mít nemusíš.

      0 0
      • KJEN  

        Děkuji za komentář ale k momentální situaci mi moc nepomůže…

        0 0
        • Esi  

          Nevím co chceš slyšet, ale ta tyč je jediná pomůcka která je pro to dítě vzadu bezpečná a neodporuje předpisům. Řešit těch 300–400g o které to dětské kolo bude těžší u tak malého dítěte nemá smysl, stejně jezdí více méně po rovině. Všechny možné lana, vodítka na psy a podobně se dají použít tak maximálně jako přípomoc do kopce, ale rozhodně za to od případně policie pochvalu nedostaneš a pokud dospělý vpředu zabrzdí tak ho to malé dítě určitě trefí

          0 0
          • KJEN  

            Právě že jsme ji kupovali záměrně odlehčené kolo KUbikes 16,to má nakych 5,5 kg malá má 11kg takže jsme chtěli co nejlehčí,u nás po okolí (okolí Kladna) jezdí sama vše i kopce (je fakt že nezijem na horách) jen nedojede moc daleko, proto to řeším abychom ujeli dal… chtěla jsem slyšet jestli máte někdo zkušenosti s tímto Tahlem (viz.foto),jestli to na tom dětským kole drží a jak se s tím jede? Nebo jestli existuje ještě něco jinyho?

            0 0
            • Esi  

              Já mám zkušenost jen s tím klasickým táhlem kdy je kolo a dětské kole pevně spojené, po zkušenosti že dcera na kole cestou zpět usnula tak si neumím představit že by měla držet rovnováhu. Jestli to dětské kolo bude mít 5,5 nebo 6kg není při tomhle použití žádný rozdíl. To co je na obrázku je v podstatě obyčejný gumycuk v hadrovém obalu. Asi použitelné na potažení do kopce, moc si to neumím představit táhnout na tom dítě po silnici po rovině někam 15km to mi přijde nebezpečné

              0 0
            • elfik  

              Máme Towhee. Vypadá to úplně stejně, jen uchycení je karabinkou a to drží perfektně. Používáme do kopců i jako brzdící pojistku v prudších sjezdech kde už malá neudrží brzdy. Pokud je účelem, aby děcko jezdilo samo a mělo jen občas nějaký motor navíc, můžu jen doporučit.

              0 0
            • novas752  

              Vyžaduje to už nějakou stabilitu a zručnost dítěte – je to gumové, při větším zrychlení to cuká a narozdíl od tyče to ani trochu dítě nebrzdí = když bude na delšim výletu unavené a nebude davat pozor tak může spadnout nebo si nevšimne že se najednou brzdí a vletí do jezdce před sebou. Pro 3 leté dítě je imho lepší ta tyč, tohle už je pro starší.

              0 0
              • elfik  

                Jasně, dítě musí být nejdřív schopné jezdit úplně samo. Výlety kolem 20 km, pak už to není pro malou zábava, spíš dřina. Na 16 kole je převod spíš do rychla, takže kopce prostě nejdou. Na laně je dobré, že jezdí úplně sama a tím se učí a zlepšuje a když přijde kopec, tak si ji jednoduše připnu a pomůžu. Cukání je v po pohodě, to lano je opravdu hodně elastické. Tahám jen do kopce, takže ani nedobrždění nehrozí. Je ale pravda, že s tím jezdíme až od čtyř let.

                0 0
      • KJEN  

        Kolo má velikost 16", jelikož jsou ji 3roky nemám pocit že by z něj nějak rychle měla vyrůst 

        0 0
        • Jason Voorhees  

          počkej, počkej, 16" kolo pro tříletý dítě? mám kolo 26 a velikost 17" pro mejch178cm

          0 0
        • mr.nikdo  

          Jestli ve 3 ma 16, tak zacinej vybirat :D.

          Mladas ma od 3,25 roku 16. Uz bych ho na 20 dal…

          Ale dostane ji az na narozeniny.

          0 0
    • pocestny  

      Z vlastní zkušenosti mě udivuje, že 3letá již zvládne 16" kolo (ale dobrá…). A zadruhé zkoušel jsem tahat na špagátu dítě na 20" kole (asi ve věku 5 let), a po několika set metrech po rovné silnici jsme měli havárku (jen odřené koleno). Moje rada by teda zněla spíše počkat do pozdějšího věku a zatím tahat na něčem „tradičním“, s pevným uchycením kola dítěte.

      O tři roky později bude tvoje mladší dítě pořád pomalejší než ten starší sourozenec. Ale na špagátu už nebude problém. Myslím, že tady lidi zkoušeli i psí vodítka. My jsme tahali většinou na 5mm nebo 6mm repce (při prověšení šňůry nebezpečné). Zkoušel jsem i gumicuky, ale nějak moc jsem z nich nadšený nebyl.

      0 0
      •  
        Obsah tohoto příspěvku je blokován.
        0 0
    • drood  

      A je nutné tak malému dítěti ničit zdraví? Co tomu natřásání na taženém kole asi řekne její páteř? A táhnout takhle malé dítě za sebou, nevidět co dělá, jestli třeba neusíná. No, co je mi do toho, moje dítě to není, že?

      0 1

Nová reakce na zakládající

Pro zobrazení diskuse se prosím přihlaste nebo zaregistrujte.