• skopek

    Hledám někoho, kdo by mi poradil, jak používat trenažér Tacx Flux S s aplikacemi Tacx a Rouvy. Myslím, že jsem pro propojení s trenažérem udělal vše potřebné, přesto mi to úplně nefunguje. Jede mi to celkem bez problémů jenom s cyklocomputerem Garmin Edge 520 a s hodinkami Garmin Fenix 5. Jinak mi jakž takž funguje Rouvy na telefonu a na tabletu, Tacx ani Rouvy mi ale nejde spustit na laptopu a to bych chtěl především. Jsem v obou aplikacích zaregistrován, daří se mi přihlásit, vybrat a načíst trasu ale když ji chci spustit tak to pořád vyhledává trenažér a jinak se do nekonečna nic neděje. Párování laptopu s trenažérem bych měl mít v pořádku ale možná je právě v tom problém nebo dělám někde jinou chybu..

    Budu vděčný za jakoukoliv radu nebo pomoc od někoho, kdo s tím má větší zkušenosti.

    Třeba i přes telefon 724824477 nebo e-mail zdenek.dvis@centrum.cz

    0 0
    • saxanajam  

      „Párování laptopu s trenažerem bych měl mít v pořádku“ – a vidíš tedy ten trenažer v Tax aplikaci sekci „Device Manager“?

      0 0
    • skopek  

      Trenažér v „Device Manager“ vidím ale nechce se mi spojit. Pořád probíhá připojování ale dál se nic neděje. Ráno to zkusím nafotit a fotky sem vložím.

      Díky za pomoc.

      Zdeněk

      0 0
      • milan.v  

        Co podpora Rouvy?

        0 0
        • skopek  

          Kde hledat podporu Rouvy jsem zatím nezjistil, tak to zkouším touto cestou. Problém jsem blíže popsal a doplnil fotkami v příspěvku výše.

          Děkuji za pomoc.

          Zdeněk

          0 0
    • Edwin  

      Mam stejny trenažér a funguje mi to v mobilu skvělé. Rád pomůžu, ale nevím jak.

      0 0
      • Edwin  

        Tak jsem si stáhnul tacx app do notebooku. Přihlásil svým Garmin účtem a už jsem tam ten trenažér viděl. Všechny ikonky šedý. Kliknul jsem na ikonku BT a hned se připojilo.

        Máš v notebooku zaply Bluetooth?

        0 0
        • skopek  

          Zapnutý Bluetooth mám ale tam kde mi to říká, že je Bluetooth zapnutý mi zároveň běží „Nepřipojeno Tacx Flux 12366“.

          To jenom při pokusu o připojení k notebooku. S mobilem a tabletem mi to funguje ale raději bych to měl přes notebook protože to chci vidět na televizi přes HDMI a to mi přes mobil nebo tablet nejde.

          0 0
        • skopek  

          Myslím, že dělám totéž. Trenažér vidím, ikonky jsou šedé ale když kliknu na BT objeví se kolem ikony trenažéru pulsující vlnění, pořád jakoby se něco načítalo nebo hledalo, pod tím stojí „connecting..“ a to tak jde do nekonečna. Mám dojem, že mám nějak špatně nastavený Bluetooth v notebooku ale nevím co s tím.

          0 0
    • gregorus  

      A máš ho důsledně odpojený od všech ostatních zařízení, když ho připojuješ k laptopu?

      0 0
      • skopek  

        Teď úplně nerozumím. Co od čeho mám mít odpojené?

        0 0
        • saxanajam  

          Odpoj trenažer od mobilu a pak ho teprve zkus připojit k NB.

          Jinak jak už tu bylo napsáno, hledal bych příčinu v BT nastavení/kom­patibilitě na NB.

          0 0
          • Mikimik  

            Stejný problém = stejné řešení = nákup ANT+ Usb stick = vyřešeno (na ntb nekompatibilní verze BT)

            0 0
            • skopek  

              Díky za radu, to vypadá nadějně. Myslel jsem si, že je úplně jedno jestli to spojím přes BT nebo přes ANT+. Mám teď tedy tomu rozumět tak, že nejsem první, kdo má s BT problém a přes ANT+ to bude jistější? Jestli to tak je, tak si to hned objednávám, budu Ti věřit.

              0 0
              • Barak  

                Co mas na notebooku za OS?

                0 0
              • milan.v  

                A do toho vlákna k Rouvy, co jsem ti nahoře dával, jsi vlezl?

                Kdyby ano, neptal by ses takto…

                0 2
    • kycis  

      Ahoj, vyuziju vlakno. Vloni kdyz jsem si urval koleno jsem mel na rehabilitaci pujceny tenhle trenazer. Nejen ze jsem si na tom suprove koleno rozhejbal, ale jeste me to kupodivu dost bavilo. No a taky mi na tom furt jezdil osmiletej prcek – sedel na ramu a slapal. Ted prisel s tim ze bysme si ten trenazer mohli prat od Jeziska, no a ja nejsem vubec proti :)

      Dotaz:

      potreboval bych tam stridat svoje kolo – silnici s 10 speed kazetou, a jeho MTB taky 10 speed. Jak je na tom reseny usazeni kol s jinou sirkou naboje (ja to dostal nastaveny na silnicku s rychloupinakem)? Nase MTB i silnice maj klasickej rychloupnak, takze je to tusim 135 vs 130mm. Napada vas nejakej zpusob, jak kola snadno prehazovat aniz bych musel pokazdy z trenazeru sundavat kazetu a davat nejaky redukce? Delat to 4× tydne by me asi jeblo.

      Predem diky za rady

      Honza

      0 0
      • saxanajam  

        Co se délky a průměru osy týká, tak součástí balení jsou adaptéry snad na všechny aktuálně používané typy os, nicméně to stejně znamená, že ten adapter budeš muset vždy při přehazování kola vyměnit.

        Jak to bude s kazetou, těžko říct, tam půjde o to, aby to pobralo ramínko dané přehazovačky, i když jsou obě kazety 10speed. Pokud bude na trenažeru silniční kazeta, kde největší pastorek bude max 34 zubů, tak by to snad mohlo fungovat i pro MTB přehazovačku. Teoreticky, pokud nebudeš chtít řadit přehazovačkou a spokojíš se čistě s nastavením odporu trenažeru a u obou kol budeš používat jen jeden převod, ideálně některý z menších pastorků, tak by to nemusel být problém.

        I tak si ale myslím, že už jenom to přehazování adaptérů pevných os bude pakárna :-(

        0 0
        • kycis  

          Jo jo, kazeta by byla silnicni 12–30, takze s raminkem by nemel byt problem. Pouzivat je jeden prevod si neumim uplne predstavit, to by mi asi nevyhovovalo :-(

          0 0
    • Lucik_bikerka  

      Ahoj, využiju téme. Mám Tacx Flux S Smart a na silničce pevnou osu. Koukala jsem na videa, jak to tam nainstalovat, ale nejsem z toho moudrá. Je na to nějaký adapter z těch co jsou u trenažeru nebo je potřeba něco dokoupit. Kazetu jsem na to nainstalovala. Díky

      0 0
      • saxanajam  

        Nemělo by být potřeba něco dokupovat. Minimálně u trenažerů zakoupených ne později než před rokem, jsou součástí balení adaptery na všechny typy os (včetně pevné osy pro silniční kola), pokud to tedy neleželo někde na prodejním skladu x let. Jinak, montáž adapteru je intuitivní, neboj, to zvládneš.

        0 0
    • Lucik_bikerka  

      No, tak to mám nějaký co ležel x let na skladu. Mám u toho jen rychloupínák a ty černé věci co se namontují do trenažeru, ale není tam už pevná osa a ty koncovky. Koukala jsem na video Tacx, jak namontovat pevnou osu a ty díly tam nemám.

      0 0
      • Edwin  

        šroubují se tam ty adaptéry, které jsou součástí balení. Pevnou osu musíš mít svoji.

        0 0
      • saxanajam  

        Přesně jak píše Edwin, „ty černé věci, co se namontují do trenažeru“ jsou právě ty adaptéry, pevnou osu použij tu, co máš originál na kole. To video je myslím starší verze, kde to bylo ještě trochu jinak.

        0 0
        • Lucik_bikerka  

          Takže není potřeba, aby to bylo pak upnuté z obou stran? Ten adapter na pevnou osu co se prodává, to upne z obou stran, moje pevná osa jen z jedné. https://www.garmin.com/cs-CZ/p/697123

          0 0
          • saxanajam  

            Uf, začínám mít obavy, jestli to „dám“, ale zkusím to ještě jednou, hodně polopaticky.

            Takže, trenažer má patrně ve výchozím nastavení namontované koncovky na klasický rychloupínák s osou 5×135, nejprve je tedy nutné odmontovat tyto koncovky. Na to je potřeba imbus, tuším 5. Pak je potřeba namontovat adaptery pro pevnou osu – dle kola ve tvém profilu máš zadní osu 12×142. V balení trenažeru je igelitový sáček a v něm několik malých, dutých válečků (to jsou ty naše adaptery). Najdi ty, na kterých je napsáno „12×142“, ten delší s vnějším závitem přijde nalevo, ten kratší, s vnitřním závitem přijde napravo, ke kazetě. K utažení je potřeba 17 klíč. Jak bylo napsáno dříve, pro upnutí zadní stavby do trenažeru použij pevnou osu ze svého kola. Hotové, vyřízené.

            Tou sadou adapterů v tvém odkazu se vůbec nerozptyluj, to vůbec nepotřebuješ. To jsou naopak adaptery na RU, pokud bys neměla nebo nechtěla používat pevnou osu z tvého kola.

            0 0
            • niro125  

              Existuje i starší varianta Tacx Flux S, kde nejde pevná osa nasadit a nepomůžu ani vyměnit koncovky, protože vnitřní osa v trenazeru je proste jen na průměr pro rychloupinak. U této varianty je jediné řešení právě ten adapter Tacx na pevnou osu. Přesně tak to mám například osobně doma na svém Flux S

              0 0
              • saxanajam  

                Aha, ale i tak by to neměl být problém. Mělo by stačit vyměnit ty koncovky pro 5 mm osu, aby tam pasovala zadní stavba kola. Předpokládám, že i tyhle adaptery pro 5 mm osu jsou v balení.

                Případně může Lucik vyfotit jak ten trenažer, tak ty adaptery, ať máma jasno, jaký typ vlastně má.

                0 0
    • saxanajam  

      Tohle sice není nejkvalitnější video, ale pro naše účely asi nejpraktičtější: https://www.youtube.com/watch?…

      0 0
      • Lucik_bikerka  

        Děkuji za vysvětlení. Mě někdo řekl, že to musí být upnuté z obou stran. Foto- tohle jsem měla v tom sáčku. Ty první dva adaptery jsem vyndala z trenažeru, ty poslední dva jsem tam dala – meněí ke kazetě. Už jen sehnat klíč na utažení a snad to bude fungovat.

        0 0
        • saxanajam  

          BACHA!!! Jestli jsi tam namontovala opravdu ty poslední dva adaptery, což chápu že jsou na tvé fotce ty dva dole, tak ten větší, co přijde doleva je 12×148, tedy Boost. Pokud do trenažeru budeš upínat MTB s Boost zadní stavbou, tak OK, ale jestli tam budeš dávat tu silničku, co máš v profilu, tak ti tam v lepším případě nepůjde nasadit, v horším případě jí tam násilím napasuješ (karbon je přeci jen pružný materiál), ale pak hrozí, že si poškodíš rám!!! Jestli tam budeš upínat tu silničku, tak nalevo musíš namontovat adapter 12×142, to je ten 3. od shora na tvé fotce. To už jsem psal v dřívějším příspěvku. Ten menší protikus napravo u kazety tam nech, ten je stejný pro obě osy s průměrem 12 mm.

          0 0
          • Lucik_bikerka  

            Děkuji, jak jsem to zkoušela, tak jsem na to přišla. Jen ten u té kazety je hodně zalezlej a nejde utáhnout klíčem. Ještě jeden dotaz, ten kroužek co je na fotce patří pod kazetu? Upínám silničku co je v profilu, kazeta 11s. Přijde mi ta kazeta volná – pokud ji tam teda mám dobře :-D

            0 0
            • saxanajam  

              Ten kroužek je spacer, nejsem si jistý, ale měl by být pouze pro 10s kazetu, pro 11s kazetu ho nepotřebuješ. Každopádně, kazeta by určitě neměla být volná, ta musí být dotažená „na fest“. Už z toho, jak popisuješ, že ti ten adapter na straně kazety nejde dotáhnout, protože už je moc zalezlej hádám, že kazetu nemáš dotaženou.

              0 0
              • milan.v  

                Ano, ten spacer bývá pro 10s kazety, což je ostatně ve všech návodech trenažérů, co jsem dosud od různých značek měl…

                0 0
            • saxanajam  

              Máš doufám klíč na kazety, také se mu říká stahovák? Bez toho tu kazetu neutáhneš.

              0 0
              • Lucik_bikerka  

                Ano klíče mám, tak já víc zaberu. V návodu to napsané je, že to je pro 10s, ale raději se ptám. Moc všem děkuji za rady, nejsem prostě technik :-D

                0 0
    • kycis  

      Pouizivate na silnicku na Flux S podlozku pod predni kolo, nebo je kolo rovne uz bez ni?

      Dik

      0 0
      • Edwin  

        Já nic nepoužívám a přijde mi to rovné. Ale přesně jsem to neměřil.

        0 0
        • kycis  

          Dik, tak to nebudu brat dopredu a kdyz tak dokoupim az vyzkousim.

          0 0
    • cortigiano  

      Ahoj, mám nově Tacx Flux S a když tam dám adaptéry na 142mm osu a silničku s ekvivalentní pevnou osou, tak se mi jemně rám dotýká trenažeru… zdá se mi, že adaptéry jsou o cca 1mm kratší (teda 141mm) nemáte s tím někdo zkušenost? Moc díky za případnou pomoc ;-)

      0 0

Nová reakce na zakládající

Pro zobrazení diskuse se prosím přihlaste nebo zaregistrujte.