• Dick.Richards

    Ahoj,

    jsem tu nově, tak mě prosím nekamenujte, pokud dávám dotaz do špatného vlákna a zároveň budu rád za nasměrování a případnou radu. Zde je můj problém:

    Přes rok jezdím na TACX Flow a poslední týden se aplikace TACX na PC i telefonu nějakým způsobem „zkaliborvala“ tak, že při stejném výkonu jako jsem jezdil doposud, se dostanu maximálně na rychlost 25 km/h. Např. časovku na Giru, kterou jsem už jel asi 4× v nejlepším čase 24 minut, mi teď propočítá na 40 minut. Další trasu/film o délce 33 km a převýšení 300 m, kterou bych jel něco málo přes hodinu jsem vzdal v půlce za 50 minut…

    Zkusil jsem i stejné zařízení od kamaráda v naději, že je to mým TACX zařízením, ale mizérie pokračuje úplně stejně. Nevíte někdo, zda TACX nějak upravoval aplikaci? Případně máte někdo nějakou radu?

    Předem moc děkuji za odpověď, už víceméně nevím, kudy kam (zkusil jsem i připojení přes ANT+ místo bluetooth a taky nic). Klidný den všem, Richard.

    0 1
    • Pety  

      U sebe ( flow+tacx mobil) zadnou zmenu nepozoruju. Neposunul sis v nastaveni to soupatko „grade modifier“ s % ? Predpokladam ze kalibrovat si ho zkousel…

      0 0
      • Dick.Richards  

        Ahoj,

        díky za odpověď. Zkalibrováno mám, to je v pořádku. Grade modifier jsem ani nevěděl, že tam je, takže jsem s ním nikdy nešoupal…:). Dokonce jsem to zkusil až teď a koukal jsem, že se zobrazovaný profil „zploštil“. Ale tím to není. Na té ITT Milano jsem to taky zkusil dát na 50% a de facto jsem jel pořád stejně. Jakoby tam byl nějak softwarově nastaven daleko větší odpor…

        Před tím mi dokonce TACX App na PC vůbec nechytil ikonu TACXU samotného a jel jsem vlastně naprázdno. V ten moment mi ale v pohodě ještě fungovala TACX App na telefonu. To byl ale jiný zádrhel…

        Takhle se vlastně moc nedá jezdit… točím pedály jak Cancellara v nejlepších letech, ale jedu jak bába s nůší… :).

        0 0
        • Pety  

          A kadenci slapani ti to ukazuje dobre ? Muzes porovnani s cidlem na klikach ?

          Ale jestli jsi zkousel na jinym trenazeru a stejnej vysledek, tak zkusit s jinym mobilem? Me to na PC nebezelo s bt, musel sem koupit bt dongle s novejsi verzi bt a pak to šlo. Ted ale jedu v podstate jen z mobilu.

          Me to obcas blbne ze nechce po startu aktivity menit zatez, ale kdyz predtim na par vterin pustim power workout , ukoncim ho a pak pustim trasu, tak to jede uz ok.

          0 0
          • Dick.Richards  

            Kadence je zdá se v pořádku (porovnání žádné ale nemám, jedině s minulýma jízdama a to se zdá být OK).

            Ano, na NTB jsem měl BT 2.0, takže jsem jel přes BT dongle 4.0, teď jsem si dokonce půjčil ANT+ a připojení v pořádku.

            Ten Power workout zkusím, zda se to tam nějak chytí jinak a rozjede se to. Díky za tip.

            Jinak by to asi bylo na opuštění TACXu a vyzkoušení Zwift/Rouvy, pokud to tam bude ovšem v pořádku…

            Díky za reakce a pohodový den, R.

            0 0
            • milan.v  

              Ano, doporučuji vyzkoušet v jiné aplikaci, například Zwift v trial verzi…

              1 0
    • Jarda636  

      Mám Tacx Vortex, aplikaci v mobilu verze 4.26 a vše funguje jak má.

      Jen se mi nezapočitavaji do connectu minuty intenzivní aktivity. Ve verzi 4.24 se ještě započítávaly.

      0 0
      • Dick.Richards  

        Ahoj,

        koukám, že Vortex je prakticky Flow jen s větší možností výkonu a sklonu? Aplikace tedy totožná – dívám se, že mám 4.26.1. Tedy by měla jet App v pohodě… Zkusím tedy asi ještě jiný mobil/NTB.

        Díky a pohodový den, R.

        0 0
    • Dick.Richards  

      Ahoj,

      vracím se k tomuto tématu, protože jsem, zdá se, problém vyřešil a třeba bude někomu do budoucna k užitku. Zároveň děkuji všem za tipy.

      Problém zřejmě nastal přeinstalováním aplikace do PC, kde se mi chybně aktualizovali W10. Po přeinstalování jsem nekontroloval všechna nastavení aplikace a později zjistil, že se aplikace sama nastavila do defaultu na horské kolo! Ano, taková blbost a já si toho nevšiml. Po přehození na road se zdá být problém vyřešen. Sice pocitově ne úplně na 100%, ale jsem skoro zpět na svém.

      Jak říkám, taková blbost, ale třeba se bude někomu hodit. Děkuji tímto za pozornost a přeju všem šťastně natočené kilometry. Richard.

      2 0
    • Doyle  

      Zkusím to dát sem. Na jaře jsem bez problémů používal Tacx training app na notebooku a dnes jsem chtěl začít po sezóně zase jezdit, ale aplikace mně cca 10s po zapnutí spadne. Zkoušel jsem odinstalovat aplikaci, znovu nainstalovat a pořád nic. Setkal se s tím už někdo? Nejsem IT odborník a nevím, kde hledat problém.

      0 0
      • POC74  

        Zkus aktualizace notasu Windows, pak spust aplikaci v režimu administrátor,správ­ce. Max odinstalovat, reset ntb a znovu instalace.

        0 0
    • Dzexon  

      Nikde jsem nenašel odpověď, tak zkusím tady. Používám appku Tacx v mobilu a hojně využívám ježdění na mnou vytvořených workoutech. Vše funguje jak má, jen se chci zeptat, zda někdo neví, jak přidat zvukovou notifikaci při změně intervalu. Cca 5 sec před změnou to problikne a bylo by fajn, kdyby to šlo i se zvukem. Sleduju u toho filmy/TV v noťasu a upozornění by bodlo.

      0 0
    • Charles2k  

      Chtěl jsem si zkusit splnit odznak u Garminu co je za 100km jízdu přes Tacx. Koukám ale, že v appce Tacx Training není žádná taková delší trasa s videem. Max. tuším 88km. Ostatní jsou jen bez videa, tj. jen s vykreslováním dle mapy, což když člověk pojede cca 4 hod. nechci.

      To je na tom Tacx training co se týče delších tras s videem tak mizerně? Na Rouvy/Fulgaz najdu bez problémů.

      0 0

Nová reakce na zakládající

Pro zobrazení diskuse se prosím přihlaste nebo zaregistrujte.