Superior XP 979 - správna veľkosť

6 nepřečtených
  • shimi27

    Zdravím, chcel by som sa opýtať na radu ohľadom výberu správnej veľkosti bicykla, konkrétne mi do oka padol SUP XP 979 2022. Mám 189cm (s tretrami aj 190 :)) a môj inseam je 87/88cm. Na oficiálnej stránke Superioru som podľa výšky v podstate medzi L (19″) a XL (21″), no podľa inseamu ″len″ na rozmedzí M (17,5″) a L. Akosi predpokladám, že Mko by bolo malé, no žiaľ nemám možnosť vyskúšať a porovnať ani zvyšné veľkosti. Bola by veľkosť L fajn? Nebolo by sedlo príliš vysoko a teda XL by bolo lepšie? Na záver dodám, že mi agresívnejší a rýchlejší posed nevadí, jazdím XC, traily takmer žiadne, no do geometrie sa moc nevyznám a tak neviem, akú veľkosť vybrať, doteraz som jazdil na Cube Analog 2017, vo veľkosti 23″, čo je teda riadna koza :D a skok na 19″ by som asi pocítil, či? Ďakujem za každú radu a prikladám link na daný model:

    https://superiorbikes.com/…t/xp-979/871

    0 0
    • pocestny  

      čekal bych, že budeš při té výšce delší nohy. Respektive, jak bys asi jezdil na tom 23" Cube? Nechceš se ještě raději přeměřit?

      Protože, jestli to máš takhle, tak kup něco s hodně dlouhým reachem a nízkým rámem (klidně 19–20"/L). SUP ne.

      0 0
      • squalo  

        Řekl bych, že zrovna Sup je dlouhej a nizkej.

        Já mám 184 cm a délku nohou 87 cm. Al XP919 (zakladatel si sám porovná, jak moc se hliník liší od karbonu) pode mnou vypadal takhle.

        Kolo již nemám, takže nic nezměřím.

        0 0
        • pocestny  

          Není krátký, SUP má v eLku reach 465mm, ale s těmahle proporcema nohy/horní část těla, co píše, si může dovolit delší bike.

          0 0
      • shimi27  

        Hmm, ono nech meriam ako meriam nedokážem namerať viac než uvedené hodnoty. Na Cube som jazdil, tak že sedlovka bola nastavená na stupnici na čísle 10 – rozumej akoby na výšku 190cm a vyššie som ho nedával. Ten bicykel som kupoval keď som mal 16 rokov a rýchlo som rástol, samozrejme vedieť to vtedy, kúpil by som menší.

        Inak ak zoberiem do úvahy odporúčanie na dlhý reach a krátky rám, tak napr. Ghost Lector SF vo veľkosti L s rámom na postavu 179–189cm a reachom 497mm by bola lepšia voľba?

        0 0
        • pocestny  

          Aby nedošlo k omylu:

          • Dlouhá horní polovina těla = delší reach a TT.
          • Kratší nohy = NIŽŠÍ rám, řekněme 20"/L.

          Ty jsi napsal „krátký rám“ to nee. Ten Lector je zajímavý, vyzkoušej na prodejně.

          0 0

Nová reakce na zakládající

Pro zobrazení diskuse se prosím přihlaste nebo zaregistrujte.