• Sipal

    Vymysleli jsme třídenní pěško akci na Šumavě a přemýšlíme, že bychom to vzali nadivoko po hraniční stezce. Bohužel se k tomu strašně špatně dohledávají informace, ať už o zákazech nebo průchodnosti. Nemáte někdo informace z poslední doby? Kam se smí, kam se nesmí, nebo co stojí za to projít?

    Zatím to nemáme domyšlený, našli jsme tipy že je pěkný úsek Ostrý-Svaroh, a pak Rachel-Lusen (což bychom asi šli z Prášil). Tam je ale třeba v mapách psaný sezónní zákaz na tomhle úseku https://mapy.cz/s/cerarujasa, ale nemůžu to dohledat nikde na stránkách NP a netuším, jestli to je aktuální.

    A ještě dotaz, jak je to teď se zonací NP? Co jsem pochopil, tak už nejsou zóny 1., 2. atd, ale klidová území, přírodní zóna a tak…Mapy.cz pořád ukazují 1. zónu, tak mě to trochu mate, co vlastně platí.

    Díky za tipy za upřesňující info, nebo klidně i za odkazy, kde by se ty informace daly vyčíst.

    0 0
    • robb  

      Kouknout sem, případně ho kontaktovat. Mohl by poradit

      https://www.youtube.com/…uJnoQ/videos

      0 0
    • Slavik  

      Před 10 lety jsme procházeli na zapřenou kolem Medvědí hory i s kočárkem, kdy se proti nám vyvalil zástup turistů (včetně jednoho cyklisty s Favoritem). Nikdo nás neprudil.

      Pokud jdete podél hranice, tam už bych se vůbec nebál, tak až tam na Vás vybafne nějaký strážce, skočte na druhou stranu. V DE je tato oblast uvolněnější. V tuto dobu tam fakt nikdo strašit asi nebude. Možná si max. popovídáte, pokud kolem sebe nebudete dělat bordel a stavět stany.

      Mapy.cz defaultně určili každou cestu v NP jako zakázanou, pokud po ni nejde tur/cyklo značka i kdyby to byla 4proudá asfaltová silnice s protihlukovou stěnou.

      1 0
    • Singlespeed  

      Pěší výlety plánuju podle fotomapy, kolem hraničních kamenů, průseky železné opony a zatím vždy super. Nikde nikdo jen občas nějaká bažinka, ale nic, co by nebylo možno projít. Řídím se zonací dle map.cz a lesnickým značením v terénu.

      0 0

Nová reakce na zakládající

Pro zobrazení diskuse se prosím přihlaste nebo zaregistrujte.