stumpjumper fsr. velikost rámu

9 nepřečtených
  • okot

    Prosím o radu ohledně výběru velikosti rámu Stumpjumper fsr. Měřím 170 cm a mám kratší ruce, váha 80kg. Někteří prodejci radí S-ko, jiní M-ko. Mám v tom hokej a kola v těchto velikostech skladem v okolí nemají.

     
    0 0
    • DaSnail  

      skús pozrieť tu

      btw, máš pomerne odvážny nick… 8o)

      0 0
    • McBlacky  

      vem si Mko. Mám Lko na 183cm a je to proti jinejm bajkům co jsem měl L/20 spíš kratší.

      0 0
    • MlokCZ  

      Kdybys nenapsal, že máš kratší ruce, tak bych doporučil taky Mko. Když máš kratší ruce, tak je to těžké. Sko je o celé 3cm kratší, což je podle mě už příliš velký skok, tedy Sko bych nebral určitěl. Ale Mko nutně také sednou zcela ideálně nemusí. Pokud chceš použít spíše kratší představec (7–9cm), tak to Mko snad bude ok, i když máš kratší ruce.

      McBlacky má sice Lko, ale třeba mě by sedlo úplně přesně Mko (právě tak dlouhé mám všechny svoje kola včetně obou fullů) a měřím stejně jako McBlacky (mám někde miezi 182–3cm), ale mám opravdu hodně krátké ruce na svojí postavu.

      0 0
      • okot  

        Chapi,díky za pomoc. Jdu do M-ka, zbytek doladím, až na něm polítám.

        0 0
    • jIrI___  

      Momentálně velmi vážně uvažuju o koupi rámu Stumpjumper FSR Comp 08 z bazaru, velikost L. Měřím 188 cm a délkou rukou a nohou se asi nijak moc neliším z konfekce :). Chtěl bych se proto zeptat majitelů L (a samozřejmě nejen jich), kolik měří a jestli mi L nebude malé. Momentálně jezdím na Pellsu Razzer 21" s 120 mm představcem, ale žádný velký dlouhán to není. Pro porovnání přikládám obrázek s rozměry obou rámů – současný Pells má rozměry napsané v rámečku, Spešl vedle rámečku. Je vůbec možné, aby Spešl byl v menší velikosti o něco delší? Délka sedlovky by mi měla stačit, teď ji mám vysunutou 235 mm nad rám. Vidlici nechávám stávajícího Recona, jen ho nechám zvýšit a teď přemýšlím, jestli na 120 nebo 130 mm…, stejně tak přehážu všechny ostatní pasující komponenty. Určitě vyměním představec – za kratší (? 100 mm ?) a řidítka (? nízké vlaštovky 620 – 640 mm nebo nechat stávající rovné ?). Pokud byste na té geometrii našli nějaké rozdíly, které by mě mohly překvapit, klidně je napiště. Taky můžete doporučit nějaký levný představec a řidítka, cena dohromady max 1200 Kč.

      Díky všem za reakce na moji slohovku :). Konečně jsem se po dlouhé době odhodlal ke koupi svojeho prvního full rámu a nerad bych hned na první pokus šlápl vedle a promrhal svoje těžce a dlouho šetřené peníze. Jinak kolo bych měl hlavně pro ježdění po beskydských kopcích, nějaký ten měsíc stráví i v okolí Brna, občas si objede nějaký maraton (ne na předních pozicích, jezdím pro atmosféru a pivo v cíli :). Určením by snad mělo být OK.

      0 0
    • warzone  

      Urcite S. Testujem ho v Mku uz par dni,mam 179cm a ked to beriem z nadhladom,tak je mi akurat.S nadhladom preto,lebo na xc je ten posed ok,ale mne vyhovuje este kratsi-enduro posed,vid moj Spicy v Sku.A kedze si este nizsi a kratsie ruky,tak bez vahania S.

      0 0

Nová reakce na zakládající

Pro zobrazení diskuse se prosím přihlaste nebo zaregistrujte.